Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

félelemleküzdés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
375 hozzászólás a témában

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Ezt nem inkább valahova az "értelmetlen félelemleküzdés" topicba kéne írni??? Nem tudom, én ilyenekre nem lennék büszke. Poén, ennyi, de miért ide írtad mmmm?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hm.. oly' ismerõs nekem ez a helyzet............. ::) ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
;D ;D ;D ;D

...hogy a szemedbe repülõ kis jégszemcséket már ne is említsük... ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
és mist szóltok a félelemleküzdéshez a köv helyzetben:
metszõ hideg, sötét, köd, és kifogyott a lámpádból az elem...
etpedig jössz lefelé aszfalton a hegyrõl, az út síkos, az elsõ fékpofád már teljesen elkopott és a hátsó meg feljegesedett a felnin... semmit nem látsz szinte csak az aszfaltcsíkon a középvonalat halványan...

na ezt 15en végigcsináltuk...
nem volt egyszerûûû...

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
én nem mernék már bukó nélkül tekerni, pedig eccerû kis cc-s vagyok, nem értem, mi a fenéért nem lehet bukót felvenni.... ha betörik a feje, vagy más baj lesz, akkor már késõ....a mountizáshoz szerintem ugyanúgy hozzátartozik a bukó, mint a kerékpár....
nincs semmi égõ vagy lenézésre való, abban, ha valaki bukót hord...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ki-ki gondolja at, hogy mi fontosabb, hogy manualozas kozben is felismerjenek a csajok vagy, hogy egeszseges legyel!!!!

ott_a_pont. 8)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
kala, lor, zsomi: azthiszem ha visszaolvastok pont ezt taglaltam kicsit korábban ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Milyen érdekes,h havonta +jelennek olyan arcok a Fórumon,akik szerint nem fontos mindig bukóban tekerni... :P ::)
És ha tudnák,h mennyire nincs igazuk...Nem véletlen,h még CC edzések alkalmával is elvárják az embertõl,h az unalomig ismert pályákat bukóban nyomja.Bármikor lehet önhibádon kívül baleset,pl stucni letörik.És még mindig jobb az,ha karcos,esetleg használhatatlan lesz a bukód,mint az,ha a fejed a kövön csattan :-X
Brother;kb két-három tekerés az,ami alatt meg lehet szokni a bukót,utána már inkább hiányzik,ha nincs fenn :)A fullface-rõl nem szólok,az már más tészta...1 forró nyári napon... ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ff= fear factory; :-))
a buko azert van, hogy a fejen legyen ket fele van ami kevesbe ved meg ami jobban ved!!! tok mindegy, hogy cc-zel ugralsz vagy dh-zol ugyanugyeshetsz ugy, hogy szukseged legyen az alvedosre is akar!!!! fejeld meg a stucnit!!! maris ott van az alvedos elonye!!! MG elmondja neked!
miskolcon volt egy srac egykerekezett buko nelkul hatra esett beverte a fejet koma kb 3-4 hetig aztan ha jol tudom a csalad keresere lekapcsoltak a gepekrol. ez nem biztos de en igy emlekszem, a lenyeg, hogy meghalt sajnos!!!!
ki-ki gondolja at, hogy mi fontosabb, hogy manualozas kozben is felismerjenek a csajok vagy, hogy egeszseges legyel!!!!

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
így is ugy is mindenképpen ajánlatos bukóban bringázni, még ha nem zúzol akkor is. Nem verseny van, a pály után vannak autók, buszok, kamionok, stb. Nem csak a pályán lehet meghalni. egy kis valami mindig jó ha van a fejeden.

(és nem vagyok hülye, nem szoktam összetörni poénbol a dolgaimat, csak ha már elhajlott, repedt, ilyesmi.)

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
hogy a témánál maradjak volt egyszer hogy neki mentem egy keritésnek mert egy olyan helyen gurultam le ahol nem volt elég fékút és beleszáltam és tört a telóm(részletek telótörés topic)na és utána csomoszor visszamentem de nemmertem lemenni mert féltem de leküzdötem és már simán lemegyek bármikor az a hely már egy nudli..

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
én még tanulok bicózni de szerintem a fullface legalábbis nekem nagyobb biztonság érzetet ad és streetelés közben is lehet nagyot esni attól hogy valaki pár több éve küldi ugyanugy eshet egy nagyobbat, ismerek egy olyangyereekt aki épp hátra nézett és elesett egy nagyob köbe és úgybeverte a fejét hogy lebénult, szóval bukó mindenképp kell nekem a biztonságérzetet az ff adja meg...

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Nekem is az elejnén gondolom fura lesz, hogy fullface után kis billi bukót fogok használni. De pár alkalamo alatt biztos meg lehet szokni.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
szerintem a bukó nélkül bringázás nagy botorság... bármelyik pillanatban adódhat olyan körülmény, ami miatt eleshetsz... és ha nem szoktad meg hogy a bukó alapból a fejeden vagy akkor könnyen meg is halhatsz... :-[

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Én csak azt mondtam, hogy nem vonz a zúzós DH-zás, amihez Fullface kéne, és azt hogy nem akarok hozzászokni a fullface-hez, mert akkor majd utána "nem merek bukó nélkül bringázni"...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Tevedes, hogy a fullface kifejezetten DH -ra valo.
Teljesen hasznalattol fuggo dolog, hogy milyen bukot veszel a fejedre. Lehet ugy DH -zni, hogy meg buko sem kell, viszont lehet ugy ugralni, hogy neha meg a fullface is gajjra megy. Az allvedo nem azert van, hogy a DH -zas kozben a nagy szembeszel ne csapkodja az alladat!! ;D Ha esel, akkor mindegy, hogy elotte eppen mit csinaltal, vagy megved, vagy nem. Viszont ha nem akarsz kemenykedni, es biztonsagosan bringazol, akkor nincs tul nagy szugseged a fullface -re, mert eleg kicsi az eselye egy komolyabb esesnek...

Es attol, hogy megszokod az allvedos bukot, attol meg buko nelkul lehet ugyanugy bringazni, az nem lesz annyira furcsa, csak ha felveszel egy kisbukot.

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Na ez az! Én nem akarok hozzászokni a bukóhoz, mert nem szeretnék sokszor bukóban menni, csak néha, ha elhatározom valamire magam. Amúgy sem szeretnék gyorsabban menni. A DH meg a gyorsaság valahogy nem vonz annyira. Inkább ugrálok, meg streetelek, ahhoz meg elég a kis bukó.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Fullface bukoban meg kell tanulni biciklizni. Eloszor mikor felvettem, es felmentunk a hegyre, en is megijedtem. A problema az, hogy nem latod magad alatt a bringat, es ez eleinte nagyon zavaro. Egyszeruen meg kell tanulni azt, hogy anelkul, hogy latnad, erezd, hogy most eppen hol, es hogyan van. Ezutan mar ugyanolyan lesz a bringaas, mint elotte, csak a buko ad egy plussz biztonsagerzetet, es mehetsz meggyorsabban!!! ;D ;D ;D ;D ;D
Amugy ez nekem kb. 5-6 alkalom volt, mire mar megszoktam, hogy allvedos bukoban megyek. Viszont utana nagyon furcsa volt felvenni a kisbukot, mert az az erzesem volt, hogy csak egy folt van a fejem tetejen ami ved. :D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Itt van még egy kép a sípályás letörésrõl, más perspektívából:

Feltöltött kép

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Hát most lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de én nem szeretek és nem is szoktam bukót hordani. Tudnilik zavar. Amikor utoljára hordtam bukót, el is törtem a kézközépcsontomat (kisujj...), szal úgy érzem, habár lehet, hogy ez csak rigolya, de nekem nem hoz szerencset a buko...
Ennek ellenére azért tervemben áll tavaszra beszerezni egy bilit a nagyobb vállalásokhoz, de Fullface-ben nem szivesen bringáznék soha.
Amúgy meg ha ugrani akarsz, akkor már úgyis az a célod, hogy tökéletesen tedd le a bicót, és ne ess el. Hát engem inkább ez motivál hogy minél jobban ugorjak dolgokat. És nem kell mindíg belegondolni, hogy mi lesz, ha... , mert akkor csak jobban fogsz félni, mert eszedbe juthat egy csomó veszélyforrás, amit addid figyelembe se vettél.
Ja és még egy szabály. Ezt még egy régi offline-ban olvastam. "Egy régi távolkeleti mondás szerint az embernek súlyosabb dolgokról 8 nagy lélegzetvétel alatt kell döntenie". Nem tudom, nektek mi a véleményetek róla, szerintem van benne valami.