Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
mi tavaly augusztusban vettünk a Media Marktban egy Sony DSLR Alpha 100K-t... hazajöttünk... bekapcsolom a gépet... fél órára rá, találok egy UGYANILYEN gépet KÉT objektívvel(az egyik, ha jól emlékszem valami x-300 volt, szóval 300mm(?)-ig lehetett vele zoomolni) ugyanannyiért... hát, nem voltam ideges:D

na mindegy, szerintem egész jó kis gép.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

jah vegyél oldschool dslr-t szaré hugyé...d70-ent 50-60ért ... és gyûjts hozzá egy csomó jó obit..aztán majd veszel egy normális vázat..legalábbis én ezt tenném :)

Igazad van. Digitális sportfotózáshoz szükebb keretekkel az egyetlen alternatíva valamilyen "öregebb" Canon, Nikon modell. A mai modern kompaktok is fényévekre vannak tölük.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
jah vegyél oldschool dslr-t szaré hugyé...d70-ent 50-60ért ... és gyûjts hozzá egy csomó jó obit..aztán majd veszel egy normális vázat..legalábbis én ezt tenném :)

vagy megkérném az aranyhalat, h mondja el azt a bizonyos 5számot, ami meghozza a sokszámjegyû átutalást a szerencsejáték zrt.-tõl ..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Igen, kell a jó AF és az exponálás sebessége sem utolsó.
Jó állapotu EOS 10D-t tudok ajánlani, ha kell ;)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Egyetértek. Gondolom Kela kézilabdát fotózna ott pedig még slr-böl is csak a jobbak állják meg a helyüket gyors telével.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Elsõsorban nem a tele nagyságával lesz a gond, hanem az autofókusz sebességével.
Amíg szépen beáll, már lõttek két gólt.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Hát a meccseken való fotózás nagyjából minden nem cserélhetõ objektíves gépet kizár a sorból...

Ez szerintem nem feltétlenül igaz.
Példának itt egy gép.

http://pixinfo.com/c...finepix_s1000fd

http://pixinfo.com/f...FinePix_S1000fd

Egy 12X-es zoom-mal azért már akár meccseken is lehet lõni elfogadható képeket.
(hobby szinten)
Ár-érték arányban pedig meglehetõsen jó választás!
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a vezerlo fesz nagyobb lenne?

en evekig haszanaltam analog canonhoz valo metz vakut digi fujikon canonon
de csak elvillantani tudta

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
OK, akkor ennek még utána járok, mielõtt bekapcsolom a rendszert.
Köszi a válaszokat!

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Így van. Csúnyán megsütheti.
The Sensual Woman

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Nem ismerem a típust, de a régi vakuk talpfeszültsége sokszor nagyobb lehet mint amilyenre a mai gépeket tervezik. Elméletileg ez okozhat kárt, de konkrét esetrõl nem tudok.

Vélemény?

Illetve ha felteszem a vakut a gépre és esetleg nem egymáshoz valók, akkor tehetnek kárt egymásban?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Van egy Nikon Coolpix 5700 gépem és egy Carena TZ250 vakum.
A Vakunak van egy kapcsolója, amivel lehet Canon, Nikon, Minolta állásba kapcsolni. Van valami, ami miatt az analóg gépekhez készült vakuk nem mûködnek együtt a digi gépekkel? Ez nem valami csúcs intelligens fényképezõ, ezért gondoltam, hogy mûködhet.

Vélemény?

Illetve ha felteszem a vakut a gépre és esetleg nem egymáshoz valók, akkor tehetnek kárt egymásban?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
milyen típusokat ajánlanátok? Canonról hallottam, hogy jó, de a többi márkáról eléggé vegyes tapasztalatokat hallottam...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát a meccseken való fotózás nagyjából minden nem cserélhetõ objektíves gépet kizár a sorból...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
szeretnék többet foglalkozni vele és fõként bringázáskor ill. meccseken esetleg nyaraláskor használnám...(szal fõként természetben)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Rengeteg típus van. Amire érdemes ügyelni:
-gyorsan fejlõdõ ágazat, -->újabbak gyártásúak sok tekintetben jobbak lehetnek mint a régiek
-mire kell: ha nem érdekel komolyabban a fotózás, csak képeket akarsz csinálni, akkor kb tökmindegy, válassz egyet a nagyobb márkák gépei közül, nagyon nem foghatsz mellé.
- ha érdekel a fotózás; akkor olyat válassz, ahol van lehetõség a manuális beállításokra is

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Saturn-ban bátyám vett 20-ért Canon A valahanyasat. 32 megás kártyával. Sötétszürke színû volt, azt megjegyeztem. 4x digit zoom, 8 megapixel. Típust nem tudom.

De azon az áron szerintem elég jó vétel volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
srácok hol van az árszint, amivel érdemes próbálkozni egy kezdõ számára, késõbb is hobby szinten szeretnék foglalkoznia dologgal? Esetleg ajánlanátok egy- két típust?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Régebben olvastam arról, hogy melegben zajosabbak a képek. Az érzékelõ teljesítményének nem tesz jót a túl magas hõ. Most én is tapasztalni vélem. Legalábbis nem tudok más ésszerû magyarázatot rá; nem volt jelentõs alulexponáltság, vagy hosszú expó.
Amúgy csillagászati célra hallottam már, hogy 350D turbóztak fel (vagy csak akartak), valami masszív folyadékhûtéssel a hosszú követõtávcsöves, éjszakai képekhez.
Szóval úgy tûnik, hogy nagy nyári melegben tényleg kicsit zajosabb lehet a kép, de télen kemény mínuszban azért attól még nem lett tökéletes a 3200-as fotó. :)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Tényleg jelentõsen hõmérsékletfüggõ a zajszint. A nyáron Horvátországban készült képek némelyikén 320-as iso mellett olyan mennyiségû zaj van, mint a minap egy rendezvényen kattintott 800-as fotókon.

Errõl mesélhetnél bõvebben...

Aktuális civil