Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Posted 2011. May 02. - 16:54

Posted 2011. May 02. - 16:39

Hát a sima halszemmel még nincs ekkora látószög asszem. Olyan kell amivel összejön a 180foknál nagyobb.Inkább halszem lesz az az objektív, a többi stimmel.
De olyan optikát láttam már ami gyakorlatilag a üveg félgömbben végzõdött. Na azzal lehet...
Posted 2011. May 02. - 16:36

Posted 2011. May 02. - 16:23

Lásd CM-rõl ezek:
Critical Mass 2011, Budapest
http://album.reality...panos/cm2011/2/
Posted 2011. May 02. - 16:21

Posted 2011. May 02. - 16:18

Posted 2011. May 02. - 16:07

Posted 2011. May 02. - 15:39

Ilyen képet hogy lehet csinálni?..kell valami különleges optika vagy elég bûvészkedni vele pc-n? panorámakép és abból, vagy valami...
Ötlet?

http://forum.goa.hu/...95&d=1269846077
Posted 2011. April 11. - 14:40

Köszi!grat! használja egészséggel!
Oszt ez a praktica hán megapixeles?

A praktikus belefér a hagyományos definícióba, nem?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2011. April 11. - 14:35

mármint úgy sacc/kábé annyinak felel meg, elõhívástól is függ a minõség,...
Posted 2011. April 11. - 14:29

grat! használja egészséggel!Végre ideért az állvány.
![]()
Érdekel valakit egy Praktica MTL3?
Oszt ez a praktica hán megapixeles?

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2011. April 11. - 12:21

Érdekel valakit egy Praktica MTL3?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2011. April 10. - 21:29

Szerintem csinálj egy üres réteget a macsek alá, jelöld ki a macsek szemét, majd fesd át az új réteget. aztán a blending-el lehet játszani a rétegeknél. Világosabb színt válassz azzal jobb a hatás szerintem. Lehet rosszul magyarázom de mindjárt elõkeresem neked a leírást.
Lehet rosszul magyarázod, de értem ám mire gondolsz. Amúgy nyitottam PS topicot, inkább ezt ott folytassuk.

Kamumadaras fotósra visszatérve, ismerõsöm mondta erre, hogy: "a werkfotók érdekesek lennének a madaras képhez, ahogy ordít a fotós, hogy na most izmból bazd bele", nevettem.

Posted 2011. April 10. - 21:18

Photoshop Eye Color Tutorial - Change Eye Color In Photoshop
Ezen tutorial alapján próbáltam a macska szemét javítani, hát nem tudom, semmi értelmes színt nem találtam még. Most is azt csinálom.
Még egy inverz kijelöléssel leszedem a fehér felületrõl a macsekot tetõstõl és keresek vmi felhõs háttért, amit elmosok hozzá.
Jha és elsõ botladozásaim a PS-el elég érdekesen mennek (eddig még soha nem használtam).
Szerintem csinálj egy üres réteget a macsek alá, jelöld ki a macsek szemét, majd fesd át az új réteget. aztán a blending-el lehet játszani a rétegeknél. Világosabb színt válassz azzal jobb a hatás szerintem. Lehet rosszul magyarázom de mindjárt elõkeresem neked a leírást.
Posted 2011. April 10. - 20:02

Ezen tutorial alapján próbáltam a macska szemét javítani, hát nem tudom, semmi értelmes színt nem találtam még. Most is azt csinálom.

Még egy inverz kijelöléssel leszedem a fehér felületrõl a macsekot tetõstõl és keresek vmi felhõs háttért, amit elmosok hozzá.
Jha és elsõ botladozásaim a PS-el elég érdekesen mennek (eddig még soha nem használtam).

Posted 2011. April 10. - 11:42

Legközelebb csapd agyon! akkor nyugodtan körbefotózhatod, mg makrózhatsz bolhákat isOks.
Amúgy jha, majd korrigálom a természet adta hibáit.
Egyébként nagyon mákom volt, egymás után 3 fotót tudtam gyorsba lõni róla, elsõ 2-n homály lett, 3. ez, ez éles. Elõtte messzebbrõl még nagyjából beállítottam a gépem, hogy ne ott kelljen, 3. fotó után el is futott. Még olyan 3-4 méterrõl sikerült pár 'teljes alakos' képet csinálnom róla, arról akarok fülcsúcsot szedni erre.
Azt még mondjuk nem tudom hogyan élesítem majd a képhez.. (Amúgy CS5-öm van).

Egy hazai fotósnak ez már bejött egy jégmadárral

Posted 2011. April 10. - 10:50

És akkor már nyithatsz is egy fotósbót topikot neki
Meg ha már itt tartassz akkor adj egy kis fényt a szemének mert így derítés nélkül kicsit döglött....
Oks.

Posted 2011. April 10. - 10:43

És akkor már nyithatsz is egy fotósbót topikot nekiEddigi legjobb fotóm, szomszéd macskája, tetõn napozott, sikerült 1m-re közel mennem hozzá, onnan még kicsit bezoom. A háttér kiégett, de amikor legközelebb megyek haza csinálok egy sima fotót az égrõl ugyanarról helyrõl (nem nehéz ugyanonnan, ott van egy oszlop) és azt a kiégett háttérbe még bepselem.
Hja, meg egy távolabbi képrõl még a bal füle csúcsát akarom rárakni erre, hogy az is benne legyen.

Meg ha már itt tartassz akkor adj egy kis fényt a szemének mert így derítés nélkül kicsit döglött....
Posted 2011. April 10. - 10:24

Hja, meg egy távolabbi képrõl még a bal füle csúcsát akarom rárakni erre, hogy az is benne legyen.

Posted 2011. April 10. - 10:15

Ezzel a cuccal el lehetne "játszani" Poroszlón! Odavágnak rendesen a képek!volt mar?
fajni fog
P.B.P.F. - Sometimes I'd rather go "blind"....
Mondjuk azt aki így összegányol egy DSLR-t azt tárgyalás nélkül fejbe lõném