Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás
Jónak tûnnek. Az állványnál nézd meg a magasságát. Nem néztem utána, de ez kifejezetten alacsonynak tûnik(súly, 2 szekciós felépítés). Persze te tudod, hogy mire akarod használni.
Nekem is egy benro-utánzat fejem van. Falcon eyes márkanéven fut azt hiszem és olcsóbb volt picivel.
http://www.falconeye...Af/Panhead.html
A KK-2 verzió van nekem. Nehezeb mint a megadott 270 g, de megtart mindent. A fotó szar, de precíz kidolgozású. Az indexes fotós fórumon vettem futoztól 15e-ért tavaly.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
12kg-s terhelhetoseg 400g
http://img.auctiva.c...28_o.jpg?nc=136
5kg-s terhelhetoseg 900g
http://img.auctiva.c...69_o.jpg?nc=737

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás
Az általam ajánlott modell faszán tartja ezt a kombót. De sokkal fontosabb a fej. Az legyen inkább masszív.
Könnyû állvány, nagy, nehéz fej. Inkább mint fordítva.

Ezek a teherbírás-számok csak irányszámok, márkánként váltózóak, sõt egy márkán belül is gyakran ugyanazt az intervallumot adják meg 2 eléggé eltérõ teherbírású állvány esetében is.

Kifordítható középoszlop szerintem faszság. Ha kifordítod, csökken a stabilitása, és ráadásul az ilyen modellek alapból nehezebbek is. Én idáig még mindent meg tudtam oldani fordítgatás nélkül is.

Ha van pénzed karbonra... Én mondjuk inkább alu párti vagyok, azt biztosan nem töröm össze. :)

viszonylag gyors valaszt kernek.

egy 30d es egy tele pl 70-200 f4 nagyjabol 1,5-1,8kg tomege ala mekkora allvanyt erdemes rakni?
tele meg nincs meg de majd, es akkor lesz kb full terhelesen a dolog.
szoval nyilvan egy 8kg-os terhelhetosegu stabilabb de egy 4-5kg-s is megtartja faszan?

benro karbon allvany?

valoban akkora kiralysag a kifordithato allvany nyak vagy minek hivjak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ha már állvány: mondjatok egy jó típust, ami egy 70-200-assal is stabil. Sportfotózásra. Az ár kevésbé számít, mint a használhatóság.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
viszonylag gyors valaszt kernek.

egy 30d es egy tele pl 70-200 f4 nagyjabol 1,5-1,8kg tomege ala mekkora allvanyt erdemes rakni?
tele meg nincs meg de majd, es akkor lesz kb full terhelesen a dolog.
szoval nyilvan egy 8kg-os terhelhetosegu stabilabb de egy 4-5kg-s is megtartja faszan?

benro karbon allvany?

valoban akkora kiralysag a kifordithato allvany nyak vagy minek hivjak

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
köszi az infót!!!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Errõl (Eos30/33) jut eszembe, hogy belerakhatnák már a DSLR-ekbe is az EyeControl-t...

A 33-asnak jó keresõje van, volt egy rövid ideig nálam,de a fentiekhez nem tudnám viszonyítani.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
kérdés:
az EOS 30(filmes) keresõ mérete mihez hasonlítható?
pl Eos 300(filmes)-hez képest, vagy a 40D-hez képest mekkora?

azért ezeket írom, mert ezekbe volt már szerencsém belenézni..:)
mondjuk a 300-asban sok mindent nem láttam, mert nagyon kicsi...szerintem..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás
Egylábú inkább speciális helyzetekre való. Nagy gép vagy nagy tele, és 1-2 blende nyereség.
Nézd meg pl a Giottos vagy a Benro termékeit, ár/érték arányuk az egyik legjobb a piacon. Nekem egy Giottos 9251 van, kb 1,7 kg, terpeszthetõ, bringával még cipelhetõ, de egy jó fejjel nagytelék alé is bõven megfelel. Ja, igen, külön kell hozzá még a fej. Kb 22e-ért vettem az állványt.
Amúgy pedig menj el boltokba, és fogdosd jól meg õket. Állványt csak így érdemes venni. Pakold fel rá a masinádat is. Ha súly illetve a divatosság kevésbé számít, kurvajó faállványokat lehet kapni pl a Soósnál 10e alatt. Amúgy nem is sokkal nehezebbek mint az azonos masszivitású aluk.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nekem egy Slik 3lábam van, a márkát csak ajánlani tudom. Megbízható, stabil, könnyen nyitható minden típusa, amit eddig fogtam, egész jó fejekkel.
A ~20ezrerbe talán belefér a Sprint Pro 3way, 25ért. Könnyû, elég magas is, ellenben csak 2kilót írnak terhelhetõségre... Telével nem hagynám ott közepes szélben...

bptitans.hu

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Szerintem nem arra kíváncsi, hogy hol lehet venni, hanem hogy mit érdemes ;)
Én három lábú párti vagyok. Esetleg Gorillapod, de az még várat magára.
Nekem a legkisebb normális Soligor van, és az 6500-at még elég jól megtartja. Persze nyílt terepen nagy szélben már kevés. Illetve ez a kis állvány cipekedésnél jó, de pl. most a tetõablakon szar vele kifelé fotózni, mert rövid.
Ja, és vettem hozzá hordtáskát is, ami szintén praktikus. Kb. bringázni is el tudnám vinni (eredetileg ez is volt a terv).
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
http://www.edigital....lvany-c351.html

itt találsz párat belõlük
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kerdeztem mar de megint
haromlabu allvanyt vennek
30d-hez
20eft korul mondjuk, viszonylag gyorsan kene mer kell turara.

egylabut eredmes venni? ilyen koztes megoldasnak?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Mivel írod hogy családi esemény megörökítésére használnád így arra szerintem jó.
Mert a videósok szerint, még mindig a szalagos megoldás a jobb minõség.
Részleteket nemtudok csupán mikor errõl kérdeztem felvilágosítottak hogy míg fényképezõben jobb a sd (digitális) megoldás, addig videónál a kazetta a jobb választás.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Persze, tudod használni SD felbontásban is, nem fix HD kamera. A DV az csak arra utal, hogy Digitális Videó formátumot rögzít, a DVcam / miniDV-vel keverheted, azok rögzítenek digitálisan szalagra.

Olvass teszteket, külföldi oldalakon, s biztos találsz olyat ami jó és megfizethetõ is.
Én inkább kicsit hozzátennék még az összeghez és egy picit jobbat vennék, mint ez a Toshiba (ne kérdezd milyet/mit :) ) A zoom-ja tényleg nem túl acélos és a lencse fényereje miatt szerintem még zajos is lehet a képe, kicsit sötétebb idõben. De nem tudok róla semmit, úgyhogy nem mérvadó :)

bptitans.hu

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
http://www.edigital....era-p47422.html

ezt a típust néztem
valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Megéri megvenni vagy inkább egy SD kamerát nézzek?
ennél csak a kicsi zoom az ami zavaró nekem
hobbi szinten használnám fõleg családi felvételeket készíteni meg pár bringás akciót megörökíteni, de mivel nincs nagyon komoly gépem ezért gondba vagyok a HD-vágással
ennél ki lehet kapcsolni a HD felvételt vagy csak abban lehet rögzíteni?
A képeknél viszont azt a DV feliratot a jobb oldalán nem tudom hova tenni mert ez elvileg SD-kártyára rögzít
eladó cuccok

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Demon:
A nagyközönség álltal megfizethetõbb kategóriában szinte minden kamera AVCHD formátumba rögzít, a beállított paramétereknek (felbontás,hang,...) megfelelõen.
Lejátszani, a "nyers" anyagot csak hd ready vagy Full HD készüléken lehet, mert nem tud mit kezdeni a felbontással a klasszik rendszer (640*480).

Átjátszani, a kameráról HDMI és Komponens kábel segítségével lehet a nagy felbontású anyagokat.

Persze, rengeteg program segítségével könnyedén készítheszt SD felbontású anyagot a meglévõ HD minõségbõl, így a sima TV-n is megnézheted.

A Vágáshoz kell a jobb gép, de sok múlik a vágóprogramon is, mert van ami eszi a gépet és van ami kevesebbel is elfut. De a nagy felbontáshoz már nem árt a keményebb vas, a HD képes monitorról meg ne is beszéljünk...
--------------------------------

Thy:
Anno mintha azt olvastam volna, hogy képesek együttmûködni, 2. számú vakunak szerettem volna egy idõben Sigmát az 550 mellé :)
De nem esküszöm meg ;)

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Kérdés: adott egy Sigma DG500 Super vaku, és egy Canon 550-es. Ezek tudnak egymással is kommunikálni? Vagy kell valami spéci fej a gépre, ami vezérli õket?

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Jómagam a 2. kérdésedre és a 2. postodra tudok reagálni.
Szóval szerintem HD képet nem HD TV-nlejátszani nem lehet úgy hogy normális kép legyen.
- Avágáshoz kell egy videó szerkesztõ ( pl: video studio 9), s nem árt hozzá egy nagy teljesítményû gép, mert bizony igencsak gépigényes.
Videós ismi mondta hogy a vágás bizony húzza gépét rendesen.

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
Még egy kérdés eszembe jutott csak már nem tudok módosítani:
A felvételek vágásához kell vmilyen különleges progi vagy nagy teljesítményû gép?
eladó cuccok