Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Nekem arra adjon valaki választ, hogy amit vettünk canon A80 -as kisgépet, na azon az objektív környékén lévõ gyûrût le lehet venni (nem az objektívet!!)!! Nos ez azt jelenti hogy bõvíteni lehet?? Mert nem hinném, hogy a canon ezt csak úgy "dísznek" rakta volna oda ...

Szal mit lehet oda tenni vagy mire jó az hogy ott van olyan?? ;D ::)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Nekem meg van egy Zenit TTL-em egy 2/58-as alapobjektívvel.
Szerintem dollárban nem is mérhetõ az ára ;D

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
Nekem D60 van.
A Canon nagyon bedurvított, már az év közepén megjelent 10d-t sem nagyon lehet kapni, mert állítólag jön az utódja... a Nikon meg már mióta a D100-at nyomatja.
Egy SLR-t szerintem nem érdemes cserélgetni, fõleg nem más típusra, ha már megvannak hozzá az obik. Na meg az SLR-nél a váz értéke elhanyagolható az obikhoz képest, ha jobb darabokat sikerült begyûjteni. János-hegyen találkoztunk egy profi fotóssal, 10D-je volt, az alapszerkója kb. 6000 dollár, amit vitt a táskájában. Na ehhez képest az én két objektívem kb. 300 dolcsi, hehe :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jah ~260eft

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
300d-t lehet már kapni?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ooo a jo kis e10 annakidejen eni is bele voltam szerelmesdve.
csak nem tutam venni sehonnan.
vegul fuji lett.
a kovetkezo meg egy 300d vagy d60.
nem mintha nagyon kihasznalnam, de sz@rt nem szeretek venni.
meg nagyon nem horgonyzomle az iylen cumok mellett mert csak 'bukok vele'

e10-e van pixelnek is tan bar lehet, hogy e20...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Én ezt csak olvastam, szerintem sem kevesebb ettõl egy kompakt.

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Mi most vettünk 1 Canon Powershot A80 -ast ... depo-ból rendeltük és szerintem megygyõzõ ára volt: 114e!!

Többen mondták hogy a kisgépek közül az 1ik legjobb ... 3x-os optikai zoom, 4megapixel, 1/2000 legrövidebb zársebesség ... hogy csak a legfontosabb paramétereit említsem

Mostmár csak meg kellene tanulnom rendesen használni!! ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
PR:
mire használod a raw/tiff-et?... most úgy õszintén hol szükséges a veszteségmentes tömörítés?

mert nem azt mondom szép meg jó.... de igazán profi cuccokon kívül mire kell?

JPEG 2000et akarunk a digigépekbe.... nem ilyen "fos" DCT-set...

edit: ha lenne "kedvem" egy 300Dre vennék..

de csak egy Pana DMC-FZ10re fujta.. azért remélem élõben is meggyõzõ...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Ez OK.
Azt szokták felhozni a kompaktok ellen a "profik" és az "igényes amatõrök", hogy a legtöbb csak jpg.ben ment, raw.ban meg tiff.ben nem.
Thommey: ha jól tudom az Olympusnak nincs itthon márkaszervize, ennek érdeklõdj utána, mert ismerõs 1,5 éve emiatt szívott emiatt vagy 3 hónapot, (pont egy E-10essel) mert kiküldték Ausztriába, ott ültek rajta, azok vissza... szóval gáz volt.
Canon EOS 300D?
Vagy ahhoz nem lesz "kedved"?
Az E-10es meg az átlagnál zajosabb képeket csinál - szerintem

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Tényleg lehet elég jó képeket csinálni egy kompakttal is, csak többet kell állítgatni, meg fényt méregetni.pl a mostani számban lévõ Tátrai képek egy 1.5!!!Mp-es géppel készültek.
Ha minden összejön,akkor decemberben meg lesz az új gépem, egy Olympus E-10-es,ha a pénzem,meg az e-bay is úgy akarja:)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
szvsz abból a 95 ezerbõl is kb.35-öt az a rusnya sony márkajelzés visz el :-\

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Csáó!
Nekem nincs túl nagy tapasztalatom, de szerintem egy minõségi kompakttal is lehet elfogadható képet készíteni, melynek viszonylag széleskörû manuális beállítási lehetõségei vannak (ja, digitálisról beszélek). Nekem most van útban hazafelé egy Sony DSC-P92 5megapixel, de mint mondtam, én csak most ismerkedem a fotózással.
Aki pedig venni akar: ha van bármilyen lehetõségedm, KÜLFÖLDRÕL SZEREZZ BE EGYET! Az én Sony-m 95e HUF-ba vót, itthon meg kb. 130e. Nem mindegy :-\

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Elírtam, 300e volt, egyébként ez "olcsó", ha az indulási 420e-t nézzük, s amikor ez az eksön vót, mindenhol 320 körül volt, de azóta biztos mégjobban lement az ára, mert hullik, mint a hó.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Most már nyugodtan alszok. Ennek is van genetikai alapja. :) 8)

;D

hege23

hege23

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
a nemhülye áruházhoz annyit hogy kinéztem magamnak 1 digitális videokamerát 149ezerért és ugyanez a mediam.-ban 225ezer ft-ba került...pedig naivan azt gondoltam hogy még lehet hogy olcsobban meg tudom uszni....xoval + kell nézni hogy mi mennyi és hol.....1ébként az igazsághoz az is hozzátartozik hogy a báttyám ott vette a digit fényképezõjét és 45ezerrel olcsóbb volt mint bárhol máshol....

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Jaj a fõtéma:
Magával a fotózással csak az a bajom, hogyha elkap a gépszíj a gatyádat is objektívre fogod költeni.
Ha már írta valaki bocsi, de szerintem sony (DSC F717 200e volt a nemhülye áruházban 2 hónapja) tükörreflexesek közül meg Canon a didik közül (vagy Contax, de az már más kategória).
Analóg gépbõl meg Leica ;D ;D ;D

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

azért smernek több színt a nõk, hogy meg tudják különböztetni a vörös és a vörös hajfestéket...

Ebben lehet valami, ez is tiszta marketing.
Máskülönben hogy adnák el a szõke hajfestéket 18 variációban???
A legjobb ebben az, hogy festés után kiderül, hogy csak három féle szõke van ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
itt mindenki büfé szakon tanul?
:-)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Abszolút igazad van a definíciókat értve...

A színlátásnak pedig utánanéztem, ha kell valakinek a cikket/cikkeket is tudom mellékelni.

A nõk között vannak 4 színlátók is, és ez kavar be hatalmasat az egészbe, errõl megfeledkeztem. Illetve errõl tudtam, de az arányokon most meglepõdtem!

Aszongyahogy: Van egy színskála, amin meg kell mondani, hogy hány színt látsz. A 3 színt látó (3 féle pigment a szemben) nõk 7.6-ot különböztettek meg, 1.8-as szórással, a férfiak 7-et, kicsit nagyobb szórással, a színtévesztõ férfiak 5-öt. Utóbbit csak az összevetés végett mondom.
Tehát 7 és 7.6, ha a pigmentekben nincs eltérés.
De ha a 4 féle pigmentes heterozigóta nõket vesszük, õk 10 színt is megkülönböztettek, de a tippelés valószínûsége is nagyobb volt (SD 2.9).
Kérdés, hogy ezek a szuperszínlátó nõk mennyien vannak? Nos a populációgenetika alapján azt gondoltam volna, hogy ez elenyészõen kicsi, viszont tesztek és BECSLÉSEK alapján a nõk FELE ilyen!!!!!
Így már érthetõbbek Mr Rás állításai.
(Kis utánaszámolással így a fele-fele arány mellett ez olyan 8.8 szín a nõknél és 7 a hímeknél. Ha 2 milla a miénk, akkor a nõké 2.5, ha pedig a nõké 4 milla, akkor a miénk 3.18)

Most már nyugodtan alszok. Ennek is van genetikai alapja. :) 8)