Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

nekem z10 van, és meg vagyok elégedve vele...
igaz nem tudok annyit fotózni mint régen, a digi polaroiddal, de....
sztem még kifejezetten jó is hogy a ház védi a 8-12szeres optikai zoom miatt giáns objektívet...
nekem bejött a KM

Növérem(és családja) nem régen vettek Z3-ast, és megtetszett nekem is. PL videot nagyon jót tud felvenni, és a hangminõsége is egész jó + Zoom közben ez sem elhanyagolandó. Viszont automatán nekem nem tetszenek a képek amiket csinál. De azt olvastam hogy ezt a gépet nem autómatára találtáki, hanem full manuálra. Nah meg ebben az árban egy gépbe sincs képstabilizátor építve.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nekem z10 van, és meg vagyok elégedve vele...
igaz nem tudok annyit fotózni mint régen, a digi polaroiddal, de....
sztem még kifejezetten jó is hogy a ház védi a 8-12szeres optikai zoom miatt giáns objektívet...
nekem bejött a KM

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

lor: ;o)
amúgy meg a reset all csak egyszerûen visszaállítja a menüt gyári beállításra.
nekem épp tegnap jött jól (és az is ,hogy pontosan tudtam merre van a menüben a reset all) mert egy kedves nõszemély átállította japánra a menüt. pf

[Manitou]: hát igen gyengécske az a fény ami tele állásban jut be a gépbe szerintem. én az miatt nem venném meg, nekem az nagyon kevésnek tûnik.

Akkor helyette mit vegyek? Fuji S5500? vagy mást?

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
lor: ;o)
amúgy meg a reset all csak egyszerûen visszaállítja a menüt gyári beállításra.
nekem épp tegnap jött jól (és az is ,hogy pontosan tudtam merre van a menüben a reset all) mert egy kedves nõszemély átállította japánra a menüt. pf

[Manitou]: hát igen gyengécske az a fény ami tele állásban jut be a gépbe szerintem. én az miatt nem venném meg, nekem az nagyon kevésnek tûnik.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Rászántam magam én is hogy beruházok egy digitális fényképezõgépbe.

Ehez mit szóltok: KonicaMinolta Dimage Z3 80000FT lenne
-4,2 Mpixel
-12X optikai Zoom
-max 640x480 videofelvétel hanggal(video közben zoom használható)
-CCD Anti-Shake stabilizátor
-állvány menet
-vaku csatlakozási lehetõség
-SD kártya kõ bele
-Blende: teljes manuális f2,8/f4,5-f8/f8
-Záridõ: teljes manuális
......
nah ilyesmiket tud, szerintem egész nagytudású ebben a kategóriában :)

Beszéljetek le, vagy rá.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
fogadjunk, hoyg senkinek nem volt meg olyan, hogy fuji s602-es bekapcsolasakor egy kis idore bevillan az lcd utana pedig kikapcsol es a gep tok kuka.

a bealitasok menuben levo 'reset all'

mit csinal?

lehet esetleg azert ez a dolog mert elert egy bizonyos exponalasi szamot?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

az akksi lemeruloben volt
azert csinalta.
eszembe juthatott volna hamarabb is kiprobalni a masik akksival.
:-/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ha tud vki olyan progit ami a képek exif részébõl kiolvassa a dátumot, és ráírja a képre, pls privizzen rám!!!

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
:)nem a tesztképekre gondoltam,hanem a felhasználók által készítetteket,a fotózz menüpont alatt
azért sokat segítettetek,köszi,asszem tudni fogom majd,hogy milyen gépet vegyek
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
bármelyik gép tesztképei gyönyörûek ;o)

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
köszi Shaun,találtam még csomó hasznos cikket
Szóval te is azt mondod,hogy a már Thy által is javasolt,és általam is királynak talált s7000 megfelelne a céljaimnak(dh-fr fotózás+gyors sorozatok)
mellesleg nézve ugyanezen az indexes oldalon az s7000-el készült képeket,azt kell mondjam gyönyörûek:),még gyûjtögetek infokat errõl meg más gépekrõl is,de ha bármilyen ötletetek,javaslatotok,tapasztalatotok van szivesen várom õket!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
az S7000-nél már nincs ilyen probléma, klasszisokkal gyorsabb az 5000es szériánál.
itt van pár cikk ami segíthet:
karácsony környékiek, ezért az árak már lejjebb mentek...
60E-90E: http://index.hu/tech...ek/k2004_90e/!1
60E ig: http://index.hu/tech...k/k2004_60e2/!1
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
köszi a tanácsokat
Kerge ,az fz5 télleg jobb lenne dh-fr célra,az s7000 viszont nem jobb ilyen szempontból is az s5500-nál,vagy az is lassú?
Shaun,Thy, ti milyen gépet javasolnátok hasonló árfekvésben?

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
na igen sajnos ebben nem változott az 5500 pedig az egy igen jó gép az elõdjével együtt.
én egy Panasonic FZ5-öt ajánlok erre a célra. nekem FZ20-as van és az a kategóriájában szerintem a legkiválóbb gép. én ezt a gépet tartom perpill a legjobb ultrazoomos kompaktnak és az FZ5 ennek a kistestvére. ráadásul az FZ5 érezhetõen gyorsabb gép - mondjuk pár hiányossága azért akad az FZ20-hoz képest de mindenképpen meggondolandó választási lehetõség!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
A vakut nem tudod felrakni, mert nincs rajta semmi olyan csati ahol vakukábelt tudna fogadni.
A DH/FR témához meg olyan gép kell ami gyorsan exponál, nem gondolkozik sokat a gombnyomás és az exponálás között, ezt az S5000 nem igazán tudja, nem tudom, hogy az 5500-nál javítottak-e ezen, nem hiszem.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
hát a választás valóban nem könnyû:)
bár inkább DH/4X versenyek,freeride témákat fényképeznék,meg persze minden mást ami megfog,közeli képektõl a panorámáig minden.Gyerekkoromban imádtam fotozgatni,kaptam apámtól egy Smena-t:D
szoval valami viszonylag nagy tudású gépre lenne szükségem elérhetõ áron!
amugy az s5500-ra nem tudok vakut csatlakoztatni az állványmenetre rögzíthetõ vakutartóval?még anno apámnál láttam ilyet,gondolom azér az megoldaná az éjszakai hátrányosságait valamilyen szinten?váá de hülye vagyok záridõ problémákról irtál:D nem vakuról!na mindegy
amugy eléggé laikus vagyok még fotózás terén,ezt azér nézd el nekem:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Köszi:)
A Fuji-knak nagyon jók a ccd-i, meg jó a fogása a gépnek, ami nem hátrán,ha mondjuk egész nap cc-versenyt fotózol...
Az Olympus:hátránya a kisebb zoomtartomány, kisebb méret, ami által gondolom rosszabb a fogása, de ezt jobb élõben kipróbálni...az elõbb viszont hülyeséget mondtam a Fuji-ra, mert annak is 2.8-3.1-ig megy a fényértéke..:D Viszont a 770-esen van vakupapucs...
Hát nem lesz egyszerû választani:D

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Kösz Thy!
Ezek szerint jo megérzéseim voltak:D
közbe még nézegettem az olympus 770UZ-t is,szted?
Fontos számomra igy elsõként,az hogy a sorozatfelvétel is jó minõségû,és viszonylag gyors legyen,az olympus mindemellett támogatja a panorámafelvétel lehtõségét,ami megint nem hátrány.
Bár nemtom mennyire megbízhatók az Olympusok.
az S7000 tetszik nagyon,majd meglátom tudok e venni okosba:D
Ja és :BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT THY!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ha rám hallgatsz akkor Fuji.Nekem S602-esem volt,a páromnak S5000 van, ami ennek az elõdje...nagyon sokat tudó kompakt gépek, mindenféle manuális móddal. Hátránya, hogy nincsen rajta külsõ vakucsati, meg az F9 fényérték tele módban...viszont nagylátóban 2.8-ról indul, ami nagyon jó!37-370mm-es a 10 szeres zoomja, ami igazából nem közelfényképezésre van kitalálva, de veszel egy Raynox nagylátó adaptert 20-ért, és meg van oldva....Éjszakai képeket nem nagyon fogsz tudni a max 2mp-es záridõ miatt csinálni vele, meg XD kártyás, ami drága...lehet meg kellene nézned az S7000-est, mert ugyan drágább, de ha nem csak egy két nappali képet akarsz fotózni, hanem belelendülni a digit világba, akkor azzal jobban jársz!
Üdv:thy

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Mostanában szeretnék elkezdeni ujra fotózni,digitális gépet szeretnék vásárolni.
Kinéztem két gépet:-Fujifilm Finepix S5500
-Konica Minolta DiMage Z3
A véleményeteket szeretném kérni(pro/kontra),esetleg tapasztalataitokat,ha van,ezzel a két géppel kapcsolatban.
Esetleg más hasonló tudású gépek is érdekelnek,minden infó érdekel!
Válaszaitokat elõre is köszi!

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
ha van rá lehetõséged akkor egy másik fényképezõgépbe rakd bele és ott formázd. nálam eddig így megoldódtak az ilyen problémák és utána is biztonságosan mûködtek vagyis nem döglött be egy sem nem kellett félteni a képeket. mindez CF kártyákkal történt.