Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2007. augusztus 03. - 17:10

Az 5d-nek az a baja, hogy jóval drágább, nem fogad EF-S obit, és csak 3mp/képet tud, míg az elvileg gyengébb 20/30D, és ajövendõbeli 40D is 5-öt tud.
Írta 2007. augusztus 03. - 15:52

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. augusztus 03. - 09:06

Gondoltam „kezdem” én: (Jöhetnek a vélemények, nem kell kímélni

Sony Alpha + Tamron 17-50
A Minolta macrot még mindig keresem, szerintem ebay lesz a dologból.
Addig is ha valaki lát ilyet itthon, kintrõl haza tudna nekem hozni egyet (30-40 Dolláros szállítást szívesen megspórolnám) akkor szóljon! http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem
Írta 2007. augusztus 03. - 02:38

aztak*rva elnyelte. rövid kutatás után: canon 5D 30D 20D meg az 1D-k -> magnéziumötvözet gumirozott müanyag markolattal, nikon d200 d2xs szintén magnéziiumos, fuji s5 pro is magnézium, meg a leica digilux 3 vagy miaz, az meg alumíniumos. és ennyi.
lor, te már azért tudsz fotózni, szóval a nikon d40 mindenképp kiesik, azn agyon szájbarágós meg mûanyag meg nincs belsõ af motor. d50et ajánlanám, ha még gyártanák, de az is mûanyag. canon eos 350d 400d is mûanyag, úgyhogy neked legalább az eggyel magasabb (ár)kategóriát kell nézned: nikon D200 canon 20D 30D 5D (bár az 5D talán egy arasznyival feljebb van mind árban, mind a fullframe érzékelõ miatt), ha nem mûanyag DSLR vázat akarsz. ezek már úgymond félprofi gépek, úgyhogy elég jók is, de egy dslr képminõsége eléggé sokban függ a használt objektívtõl. márpedig azok az obik, amik ezeknek a gépeknek kielégítik maximálisan a képfeldolgozó-képérzékelõ részét, azok elég drágák...
Írta 2007. augusztus 03. - 01:35

Nekem Canon EOS 1D (semmi "s" vagy "MkII / IIN / III") van. Nem mûanyag, szöget lehet vele verni a falba.vki ajanljon mar egy jo dslr vazat
az se baj ha regi kiadas
es nem muanyag
/jelentkezhtene mindenki aki dslr-el kuldi megjelolessel mit hasznal.
majd lenne kis keresem/
Nem tudom melyik nem mûanyag mostanában, talán a 2 számjegyes Canonok nem azok - talán.
Írta 2007. augusztus 03. - 01:24

az se baj ha regi kiadas
es nem muanyag
/jelentkezhtene mindenki aki dslr-el kuldi megjelolessel mit hasznal.
majd lenne kis keresem/
andris nyomasd a muveszetet feket filmre vagy diara.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. augusztus 03. - 01:21

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. augusztus 02. - 21:33

Sony H2-t vennék,ha vennék,mert azt tudok olcsóbban...
Esetleg Fuji S6500-at

Flickr
Írta 2007. augusztus 02. - 21:28

Lehet, hogy olcsó a Zenit, de a filmelõhívás nem, és amíg egy digitális géppel a helyszínen tudod ellenõrizni a képet, javítani a hibát, kipróbálni a beállításokat, addig egy hagyományos géppel a legrövidebb idõn belül talán egy óra alatt tudod megtenni rohadt drágán...jelenleg egy ZENIT-ET vel nyomulok.Addig nem veszek "drága" 70E-Ft-os digigépet,amíg meg nem tanulok fényképezni.
Az analóg gépnek meg van a varázsa, de a tanulási folyamatot drasztikusan le lehet csökkenteni a digitális gépekkel...
Pl. nem tudom emlékszel-e, hogy milyen beállításokkal fotóztad a képeidet? Blende, záridõ? Ezt a digitálisnál utólag is meg tudod nézni. És mondjuk rájössz, hogy szûkebb blendével jobb lett volna a kép, vagy fordítva...
Írta 2007. augusztus 02. - 18:33

jelenleg egy ZENIT-ET vel nyomulok.Addig nem veszek "drága" 70E-Ft-os digigépet,amíg meg nem tanulok fényképezni.
Ezt a gépet Sanyi javasolta,mert sokmindent tudok rajta állítani..és óccsó
(csak a gyári optikán nincs zoom,de sebaj)
Addig nem mehetsz a medencébe, amíg nem tudsz úszni?
Akkor kapsz biciklit, amikor már tudsz bringázni?
...
;-)
albertfish: ezen én is gondolkodom!
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. augusztus 02. - 18:25

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. augusztus 02. - 15:04

itt van pár kép, amiket eddig csináltam(még nem skylighttal)
http://kep.tar.hu/an.../50510088?o=0#2
Flickr
Írta 2007. augusztus 02. - 06:47

Írta 2007. augusztus 01. - 21:52

HOYA HMC 1B-s Skylight-szûrõt ajándékba.
Nos a kérdésem a következõ:
Mire tudom használni,milyen témák fotózásánál veszem igazán hasznát.
Borongós,vagy ragyogó napos felvételeknél?
Közelebbi témáknál(kert,udvar,erdõben), vagy olyannál amiben az égbolt is látszik(látkép városról-hegyrõl,tenger- tópart,erdõ kívülrõl)?
Vagy állandó szûrõként használjam, legyen mindig az optikán, mint pl egy UV szûrõ?
Mi a különbség a Polár, és a Skylight sz.-k között?
PLS valaki aki járatos a témában!!
LOR?SYSSPO?THOMMEY?
ui:
jelenleg egy ZENIT-ET vel nyomulok.Addig nem veszek "drága" 70E-Ft-os digigépet,amíg meg nem tanulok fényképezni.
Ezt a gépet Sanyi javasolta,mert sokmindent tudok rajta állítani..és óccsó
(csak a gyári optikán nincs zoom,de sebaj)
Flickr
Írta 2007. július 31. - 00:58

Ha valakit esetleg erint, mert szeretne vasarolni toluk, azoknak mondom hogy a tmfoto.hu megszunik, hamarosan indul helyette a fotopest.hu oldal, ugyan azokkal a feltetelekkel es ugyan olyan kedvezo arakkal, csak formalitas a valtas.
I`m as fast as nobody!
Írta 2007. július 29. - 23:57

na ez egész jó ez
http://www.edigital....productid=18170
vagy esetleg ez, egy picit gyengébb.
Aktuális civil
Írta 2007. július 29. - 21:49

Írta 2007. július 29. - 21:14

nagy gepek mind cf-t tolnak es tobbnyire a bridge gepek mindegyike egyik valasztaskent cf-t hasznal.
en is akarok vmi jofele cf-t venni 2GB meretben pl.
vki nem tud vhol olcson?
sandisc ultra 2 oder 3-t
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. július 29. - 20:40

Nem sokáig volt nálam, de sebességben nem vettem észre különbséget.. Amikor vettem a gépet, CF-re beszéltek rá, azt mondták, nagyobb a valószínûsége, hogy azt majd egy késõbbi gépnél is fogom tudni használni..
Írta 2007. július 29. - 20:40

Mindenesetre egy csomó okosságot megtudtam.

lor: ok. en is vhogy igy gondoltam, csak aze rajakerdezek.
Aktuális civil