nikonokon lehet beállítani h mutassa rögtön a kiégett részt..kb. mint a kamerákon a zebra
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Started by
thommey
, 2002. November 27. 18:05
Posted 2008. June 02. - 16:14

/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2008. May 31. - 17:08

a nap végére egész belejöttem a fotózásba, bár a színek helyességét csak reméltem, mivel napszemüvegen keresztül, tûzõ napon, 2.5"os kijelzõn nehéz megállapítani, hogy az a folt ott most beégett-e. de így átfuva õket egész jók lettek.
a diákolimpia-futamok alatt pont telibe tûzõtt felülrõl a nap, és mindenképp van egy kis árnyék, ez még nem lett volna akkora gond, kerestem másik helyszínt, viszont azt sehogy sem tudtam elérni, hogy a rajtszámok meg a mezek fehérje ne égjen be egy egész kicsit.
a kicsiknél inkább arra mentem, hogy mindenkirõl készüljön 1 mászós/tolós meg egy lejtõs kép, a nagyobbaknál meg már próbáltam érdekesebb fotókat csinálni.

a diákolimpia-futamok alatt pont telibe tûzõtt felülrõl a nap, és mindenképp van egy kis árnyék, ez még nem lett volna akkora gond, kerestem másik helyszínt, viszont azt sehogy sem tudtam elérni, hogy a rajtszámok meg a mezek fehérje ne égjen be egy egész kicsit.
a kicsiknél inkább arra mentem, hogy mindenkirõl készüljön 1 mászós/tolós meg egy lejtõs kép, a nagyobbaknál meg már próbáltam érdekesebb fotókat csinálni.
Posted 2008. May 30. - 20:38

Szerintem a kártyán ne sokat törd a fejed. Vidd mindkettöt és kész. Én a magam részéröl bike veresenyen még soha nem csináltam sorozatképet és szerintem Te is próbálj tudatos egyes expokkal fotózni. Emelkedö és lejtö természetesen mint "helyszín" ok. Ha a fényviszonyok stabilak egy helyszínen akkor dolgozz manuális fényméréssel, amit elöre belösz egy biciklis testtartású alak arcrára. Hogy a Te gépednél a több vagy egyzónás AF a jobb-e nem tudom. Próbáld ki és használd a megbízhatóbbat! Az alap obj. elég, jó képekhez, mert elég közel mehetsz. Próbálj ki különféle perspektívákat! Hatásosak a kanyarképek, ahol döl a bike.
A versenyzöket nem zavarod, ha nem állítod öket a jelenléteddel váratlan helyzet elé. Ezt jobban nem tudom megfogalmazni.
Sok sikert!
A versenyzöket nem zavarod, ha nem állítod öket a jelenléteddel váratlan helyzet elé. Ezt jobban nem tudom megfogalmazni.
Sok sikert!
Posted 2008. May 30. - 16:57

hétvégén megejtem életem elsõ komolyabb bringás fotózását, a diáklolimpián illetve a pilis kupán. van egy nikon D50-em, két akkum, meg az alap objektívem. (erre volt keret, most gyûjtök valami jobb obira) a memóriakari az egy A-Data ultra speedy 512 MB , meg egy mezei kingston 1 gb.
melyik karit tegyem be? próba után: sorozatot jobban bírja az a-data, folyamatosan tudott írni 75 képet és ment volna még, a kingstonnál meg megállt 25 képnél, gondolom megtelik a buffer vagy mi.
illetve tudtok adni pár tippet, hogy a pályán milyen helyeken érdemes jól fotózni (úgyis bejárunk szombaton, egy emelkedõt gondoltam meg valami közelebbi lejtõt vagy síkot), meg hogy mire érdemes figyelni, hogy a versenyzõket ne zavarjam...szóval lássatok el tippekkel, légyszi.
melyik karit tegyem be? próba után: sorozatot jobban bírja az a-data, folyamatosan tudott írni 75 képet és ment volna még, a kingstonnál meg megállt 25 képnél, gondolom megtelik a buffer vagy mi.
illetve tudtok adni pár tippet, hogy a pályán milyen helyeken érdemes jól fotózni (úgyis bejárunk szombaton, egy emelkedõt gondoltam meg valami közelebbi lejtõt vagy síkot), meg hogy mire érdemes figyelni, hogy a versenyzõket ne zavarjam...szóval lássatok el tippekkel, légyszi.

Posted 2008. May 28. - 13:27

"40D-t nem szeretnék, mert a 30D jobb állítólag (kisebb szenzor, kevesebb zaj stb.)"
.
Én azt állítom, hogy a 40D minden tekintetben jobb.
.
Én azt állítom, hogy a 40D minden tekintetben jobb.
Posted 2008. May 28. - 07:17

Köszönöm a segítségeteket!
A fotopesten találtam 30D-t. A 17-40-es egy kicsit drágább az indexen hirdetõs úriembernél, de megpróbálok majd alkuszni a kettõre együtt. A 17-40-est fotós ismerõsök magasztalták, kötelezõ darabként említve, én is ezt olvastam róla.
A vámot, áfát és a szállítást is beleszámítva, egy kicsit olcsóbban jönne ki a bhp fotótól, de ha van valami gondom akkor legalább nem én intézem a gart. Gondolom õk is kiviszik valahova, de az már nem érdekel.
Az elkövetkezendõ hónapokban nem tudja nekem senki hazahozni, így sajna marad a drágább variáció. 330 a kettõ együtt. 40D-t nem szeretnék, mert a 30D jobb állítólag (kisebb szenzor, kevesebb zaj stb.). 20D-ról letettem, mert használtan magát a gépet nem akarom megvenni.
Sok, kevés, vélemény az árról?! (minden új, elvileg garis)
Még mindenképpen kell majd a vaku. 580 II, vagy 430, majd a tárcám eldönti.
thx
A fotopesten találtam 30D-t. A 17-40-es egy kicsit drágább az indexen hirdetõs úriembernél, de megpróbálok majd alkuszni a kettõre együtt. A 17-40-est fotós ismerõsök magasztalták, kötelezõ darabként említve, én is ezt olvastam róla.
A vámot, áfát és a szállítást is beleszámítva, egy kicsit olcsóbban jönne ki a bhp fotótól, de ha van valami gondom akkor legalább nem én intézem a gart. Gondolom õk is kiviszik valahova, de az már nem érdekel.
Az elkövetkezendõ hónapokban nem tudja nekem senki hazahozni, így sajna marad a drágább variáció. 330 a kettõ együtt. 40D-t nem szeretnék, mert a 30D jobb állítólag (kisebb szenzor, kevesebb zaj stb.). 20D-ról letettem, mert használtan magát a gépet nem akarom megvenni.
Sok, kevés, vélemény az árról?! (minden új, elvileg garis)
Még mindenképpen kell majd a vaku. 580 II, vagy 430, majd a tárcám eldönti.
thx
Posted 2008. May 28. - 01:01

ha jól emlékszem, akkor madeinhungary ma itt van Pesten..ha bizniszelsz vele, és úgy terelõdik a szó, akkor kérdezd meg, h mivel foglalkozik!
.. még sztem soha senki nem kapott rá választ...
Szerintem pilóta.

17-40-en én is gondolkoztam. Még nem sikerült dönteni(még nincs pénz rá

nemtom mi legyen
Posted 2008. May 27. - 17:12

Egy igen tekintélyes darab, ami megfogja az ember szemét. Valami 7500 EUR az ára és talán egy blende elönye van a Canon 100-400-hoz képest, ami abszolút mindegy. Csarnokban egyik sem elég, kint pedig nem sokat zavar, hogy 4, 4.5, vagy 5.6.
Posted 2008. May 27. - 15:35

én szerintem még életemben nem is láttam ilyen objektívet .. nemhogy kiprobálni..
nikon harcos objektív politikája meg igen érdekes..én nagyon irigylem a canonosokat a 17-40, 70-200 f4, meg az olcsó 10-22 miatt...komolyan..jól összerakott, szép képû darabok...áhhh..fááj a szívem..
nikon harcos objektív politikája meg igen érdekes..én nagyon irigylem a canonosokat a 17-40, 70-200 f4, meg az olcsó 10-22 miatt...komolyan..jól összerakott, szép képû darabok...áhhh..fááj a szívem..
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2008. May 27. - 15:07

Na ez az az objektív, aminek az ára nekem nem világos. Semmivel nem nyújt többet a Canon 100-400-nál de a kb. az 5x-ösébe kerül. És egy MTI fotós szerint a stabilizátor le is lassítja. A Canont nem.
Posted 2008. May 27. - 14:44

én már nem gondolok semmire...mióta megtudtam, h a nikon 200-400as objektívhez gyári back/front focus javítószoftver van a szervízeknek...hát azért egy milla körüli objetkívnél elvárom, h éles legyen....gyárilag
meg h a d3hoz két firmware is kijött ... a második javította az elsõt..komolyan nem hiszem el
.. pedig piszok durca egy gép az..vasárnap kattingattam vele párat..hát...hmm..nyaminyami
õrült fotós weblapja! vigyázat PINA!: http://www.jailennard.com/
meg h a d3hoz két firmware is kijött ... a második javította az elsõt..komolyan nem hiszem el

õrült fotós weblapja! vigyázat PINA!: http://www.jailennard.com/
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2008. May 27. - 14:16

Hát ez valóban felfoghatatlan. Csak arra tudok gondolni, hogy szigorú utasításuk van erre. Talán volt valami milliós perük az USA-ban

Posted 2008. May 27. - 09:28

a garanciát úgy értettem...szóval neki kell visszavinni, ha gáz lenne...
jaj! múltkori camera kft-s történetet megosztom veletek..
Jóbarátom vett egy filmes eos3as gépet ebayrõl, rendben megérkezett, de bekapcsolás után vmi error hibaüzenetet írt küldött a gép. Használatit nem talált sehol, felhívta tehát a szeretett canon szervízt. Ahol azt a választ kapta, h megtudnák mondani telefonban, de nem tehetik! Hozza be a készüléket! .. ilyen nincs... bevitte és ott megmondták neki, h lemerült az elem!
.. ezt telefonon keresztül nem lehetett volna közölni
.. kéééész ..
jaj! múltkori camera kft-s történetet megosztom veletek..
Jóbarátom vett egy filmes eos3as gépet ebayrõl, rendben megérkezett, de bekapcsolás után vmi error hibaüzenetet írt küldött a gép. Használatit nem talált sehol, felhívta tehát a szeretett canon szervízt. Ahol azt a választ kapta, h megtudnák mondani telefonban, de nem tehetik! Hozza be a készüléket! .. ilyen nincs... bevitte és ott megmondták neki, h lemerült az elem!

Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2008. May 27. - 09:12

EOS 30 D + 17-40 F4 L USM szerintem ok. 30D-m volt jó gép. Megbízható, gyors.
Ez az objektívem nincs de a 20-35-öst évek óta megelégedéssel használom.
Garancia tekintetében teljesen mindegy, hogy madeinhungary ad-e, mert az Canon szemontjából ez szürkeimport így késöbbi garanciális igényeidet csak az eladón hajthatod be.
Ez az objektívem nincs de a 20-35-öst évek óta megelégedéssel használom.
Garancia tekintetében teljesen mindegy, hogy madeinhungary ad-e, mert az Canon szemontjából ez szürkeimport így késöbbi garanciális igényeidet csak az eladón hajthatod be.
Posted 2008. May 27. - 08:12

ha jól emlékszem, akkor madeinhungary ma itt van Pesten..ha bizniszelsz vele, és úgy terelõdik a szó, akkor kérdezd meg, h mivel foglalkozik!
.. még sztem soha senki nem kapott rá választ...
awp.hu, awpest.hu, lehet a pesti boltban van a vaku..nézd meg mindkettõt...nagyon normális bolt mindkettõ..
edit: vakut eladhatták, mert már nincs fennt

awp.hu, awpest.hu, lehet a pesti boltban van a vaku..nézd meg mindkettõt...nagyon normális bolt mindkettõ..
edit: vakut eladhatták, mert már nincs fennt

Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2008. May 27. - 07:58

Posted 2008. May 27. - 07:49

a canon vázakhoz én nem konyítok, viszont az objektív az kurva jó...nagyon irigylem mindenkitõl akinek van 17-40-e..és verem a fejem a falba, h Nikon testvér miért nem gyárt egy ilyet..
árakat sem tudom, de amit mindenképp nézz meg az a madeinhungary nick az indexen, amerikából hozza a cumókat és a kempinskybe kell menni hozzá, és kábé fotopest árakon van...és megbizható és korrekt faszi..dobozt nem ad,de garit igen..ismeretségi körben elég sokan vettek már tõle ezt-azt..( legutóbb a barátnõm vette nála az sb800as nikon vakut 75ért!! itthon 110-120 )
580as vaku az awp.hu-n van 65ért, ha jól emlékszem..jah! használt..meg kell nézni milyen állapotban van..
árakat sem tudom, de amit mindenképp nézz meg az a madeinhungary nick az indexen, amerikából hozza a cumókat és a kempinskybe kell menni hozzá, és kábé fotopest árakon van...és megbizható és korrekt faszi..dobozt nem ad,de garit igen..ismeretségi körben elég sokan vettek már tõle ezt-azt..( legutóbb a barátnõm vette nála az sb800as nikon vakut 75ért!! itthon 110-120 )
580as vaku az awp.hu-n van 65ért, ha jól emlékszem..jah! használt..meg kell nézni milyen állapotban van..
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2008. May 27. - 07:21

Sziasztok!
Ha jól emlékszem itt vannak Canonos guruk.
Vélemény a következõ comboról indulásnak?
EOS 30 D + 17-40 F4 L USM
Ezzel már el lehet lenni a legtöbb helyen azt hiszem még utazáskor is, talán még az 580-as vakut is benézném….
A másik kérdésem a beszerezhetõség (Canonban nem vagyok otthon).
Ha jól lestem, akkor az indexen lévõ úriemberek árulnak itthon a legolcsóbban.
Kintrõl talán ez a legjobb aki megbízható, vagy ebay: http://www.bhphotovi...earch&Q=*&bhs=t
Persze itt vám + áfa, ebben tud valaki segíteni? Ingázó rokon pl. Meghálálnám, megköszönném!
thx
Ha jól emlékszem itt vannak Canonos guruk.
Vélemény a következõ comboról indulásnak?
EOS 30 D + 17-40 F4 L USM
Ezzel már el lehet lenni a legtöbb helyen azt hiszem még utazáskor is, talán még az 580-as vakut is benézném….
A másik kérdésem a beszerezhetõség (Canonban nem vagyok otthon).
Ha jól lestem, akkor az indexen lévõ úriemberek árulnak itthon a legolcsóbban.
Kintrõl talán ez a legjobb aki megbízható, vagy ebay: http://www.bhphotovi...earch&Q=*&bhs=t
Persze itt vám + áfa, ebben tud valaki segíteni? Ingázó rokon pl. Meghálálnám, megköszönném!
thx
vendég_Charon_*
Posted 2008. May 25. - 08:33

Posted 2008. May 24. - 22:23

objektívre..pl. a telém ( sigma 70-210 2.8 ) az 77es...nagy látó meg 82es ( sigma 15-30 )...
a hoya polár 77es a csajomé..de nem használja
a hoya polár 77es a csajomé..de nem használja
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.