Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
volt mar?
fajni fog
P.B.P.F. - Sometimes I'd rather go "blind"....

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

adapter adapterezésének az adapterezése.

Ez jó :)
Külön is nézegettem a gyûrûket, de sokkal az sem olcsóbb és a többit el lehet adni :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Elég vizuális típus vagyok. :) Mi mibe fog kapaszkodni?
Ilyesmit veszel?
Az 49-52-55-58-62-67-72-77 mm Step Up Rings SET 7pcseBay Nemzetközi Piactéren a kedvenc kategóriájának legjobb ajánlatait megtalálhatja a világon bárhol. Minden szállítható az Ön országába!

Én csak egyet veszek egy 49-52 átalakítót.
Szóval a Raynox-nak van egy rúgós adaptere, az kapaszkodik a Sigma elejébe, a Raynox eleje viszont 49-es szûrõmenet ide jön a step up gyûrû, és ennek az 52-es menetébe(ez a legkisebb a sok közül) megy bele az az adapter amire a körvaku csattan rá. :D adapter adapterezésének az adapterezése.
Nyilván jobb lett volna esztergányoltatni valami szakemberrel egy olyan adaptert ami a sigma szûrõmenetét szûkíti le a Raynox átmérõjére és közben még lenne egy pereme amire a körvaku rácsatlakozik. De se szakember se anyag...pedig az ötlet itt van a fejemben.

Még most van egy DIY projectem ami régóta húzódik. akarok csinálni egy jóféle hajtogatható babzsákot. Most lett 1 hónapon belül 2 szakadt farmerom is, így van hozzá anyag :D A töltelék már régen megvan, 4 kiló PVC granulátum formájában (sponsored by BVK ;) ) . már csak ki kell mérni meg össze kell rakni (varratni valakivel).

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Hétfõn beszélek az emberemmel. Megtennéd, hogy leméred a vakusarudat? Hátha nekem sem kell az olympus-hoz farigcsálni.

hát ilyen precíziós mérõeszközzel nem rendelkezem, úgyhogy most hagyjuk, majd alkotok magamnak fizetõsbarátságot és akkor rendelek. Addig is spórolok :P

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Én pont tegnap este rendeltem egy 49-52 step up gyûrût hogy a raynox-ra is rá tudjam tenni.
Így már tudom rendesen rekeszelve használni (f11-f16) a raynox-ot, mer annak igen szûk a DOF-ja. elég fura látvány lesz így a setup :) K100D->Sigma 70-300 macro állásban->Raynox DCR-150->LED-es körvaku. :)

Elég vizuális típus vagyok. :) Mi mibe fog kapaszkodni?
Ilyesmit veszel?
Az 49-52-55-58-62-67-72-77 mm Step Up Rings SET 7pcseBay Nemzetközi Piactéren a kedvenc kategóriájának legjobb ajánlatait megtalálhatja a világon bárhol. Minden szállítható az Ön országába!

-=B.B.B.=-

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

erre bizony

Hétfõn beszélek az emberemmel. Megtennéd, hogy leméred a vakusarudat? Hátha nekem sem kell az olympus-hoz farigcsálni.

-=B.B.B.=-

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Azért írtam, hogy nem egyszerû, de nem lehetetlen. Viszont az állványom még mindig kering a "szorgos" postáskezek között valahol február vége óta. De talán már az országban van. :)

Bálint, meg tudjuk oldani a rendelést, kérek Neked is egyet ;) Egyébként az defy akkuk is az országban vannak, csak még nem mentem el értük.

Hú most nekem amúgy rendes vaku kell, nem makrohoz körvaku. Egy legalább egy vonalon mozgatható ~60°-os tartományban, meg ami elvisz minimum 15m-re. Szóval no, ilyen kellene nekem, de még nem találtam meg mi kell nekem.

Hja, nem én Bálint. :'DD

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
erre bizony

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
http://global.ebay.c...0711183692/item
Erre gondoltál?.

-=B.B.B.=-

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Megköszönöm, csak nekem nikonhoz köll. Paypalre nem nagyon akarnék regisztrálni, nem tudom, miért nem jó nekik sima utalós/lehúzós megoldással.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Akkor vetesd meg valakivel akár innen, akár ismerõsi körödbõl. Én is így ebayezek, nincs kedvem regelni sajátot, mivel úgy sem használom 'olyan gyakran'. Konkrétan eddig 1szer történt meg a ~2-3 év alatt.

Azért írtam, hogy nem egyszerû, de nem lehetetlen. Viszont az állványom még mindig kering a "szorgos" postáskezek között valahol február vége óta. De talán már az országban van. :)

Bálint, meg tudjuk oldani a rendelést, kérek Neked is egyet ;) Egyébként az defy akkuk is az országban vannak, csak még nem mentem el értük.

-=B.B.B.=-

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
na akkor kinek kell ilyen? mert akkor rendelnék többet és elosztjuk.

á, most látom, hogy csak paypallel lehet fizetni, olyannal meg még nem élek. :/

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Sajnos nem olyan egyszerû, mert nincs ebay acc-om és még a visa kártyámat sem fogadta el a paypal.:/

Akkor vetesd meg valakivel akár innen, akár ismerõsi körödbõl. Én is így ebayezek, nincs kedvem regelni sajátot, mivel úgy sem használom 'olyan gyakran'. Konkrétan eddig 1szer történt meg a ~2-3 év alatt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Akkor vegyed megfele! :)

Sajnos nem olyan egyszerû, mert nincs ebay acc-om és még a visa kártyámat sem fogadta el a paypal.:/

-=B.B.B.=-

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Megtaláltam a márka alapján :)
Keresse az eBay Nemzetközi Piacon elérhetõ Meike LED Macro Ring Flash FC100 For Canon Camera cikkeket, és az Ön által leginkább kedvelt kategóriákba tartozó ajánlatokat.

Akkor vegyed megfele! :)
Én pont tegnap este rendeltem egy 49-52 step up gyûrût hogy a raynox-ra is rá tudjam tenni.
Így már tudom rendesen rekeszelve használni (f11-f16) a raynox-ot, mer annak igen szûk a DOF-ja. elég fura látvány lesz így a setup :) K100D->Sigma 70-300 macro állásban->Raynox DCR-150->LED-es körvaku. :)

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Beszabehu! Tényleg! akkor ezek szerint ez valami új dolog lehetett és szondázták hogy hogy fogy...most meg vérszemet kaptak gondolom.
28 ezret már nem adnék érte..de 8 ezret simán megért.

Megtaláltam a márka alapján :)
http://global.ebay.c...0721390640/item

-=B.B.B.=-

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
szerintem nagyon megéri. nikonban hasonló tudás 53e volt (igaz, az 35mm 1,8 AF-S), a motor nélküliek 405õl mennek (50 1,8D)
és elég jó képeket lehet ezekkel csinálni. nekem amióta megvan a 35mm, az van rajta a gépen.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
a canon fix 50es 1.8as obija megér 30e ujonan? probáltatok már ilyet?
http://www.edigital....tiv-p18062.html ez
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy én most egy sima vakuban gondolkodok, ami azért visz 15m-re minimum és azért nem a kiba- drága kategória. A gépem csak 8m-ig viszi, ha felhúzom maxra (kimértem).

Vaterán amúgy kinéztem egyet, ami 5ezer és 20m-t írnak hozzá (használt és elvileg mûködik is), de a 20-at sokallom, addig azért az újonnan 15-20ezres vakuk se visznek el sztem.. Szóval az ilyen alsó-közép kategóriásak...

Ki kellene próbálni. :/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Reklamáld meg, ha nem reagálnak, akkor Pay-pal-en keresztül vissza a pénzt.

Megtörtént, azt írták, hogy zargassam a magyar postát, de még nem ért az országba. Kivárom ezt a hetet és lépni fogok.

Akkor körvaku storno sajnos . :(

-=B.B.B.=-