Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha rádióssal dolgozol, nagyobb távolságról, rálátás nélkül is mûködik a rendszer, viszont manuálisan kell a fényerõket belõni. Rádiós kínai cuccból Dunát lehet rekeszteni az E-bay-en (nekem is olyan van), viszont nem bombabiztosak. A tuti megoldás a PocketWizzard, vagy a RadioPopper, csak hát muchos dollares...
Portrémarkolatból én csak eredetit vennék, de ez neked bukó. :) Biztosan kell?

A RadioHopper is, és a Pocket wizard is tudja már azt (igaz, egyelõre csak canonnal) hogy fényerõt állíts rádiós kapcsolaton keresztül.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Használt már innen valaki Cosina objektívet? Vagy ismerõs ismerõse?
Konkrétan ezt nézegetem egy ideje, de nem merem megvenni. Vélemény, javaslat?
http://global.ebay.c...0521899450/item

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

ó
Néztem portrémarkolatot Nikon D40 hez és mivel ezek utángyártottak (oka: A D szériához nincs gyári) így szerintetek milyen minõséget képviselnek?
plusz egy kérdés:
Vaku kioldásához, külön vakuként, szerintetek melyik elõnyösebb a rádiós vagy az infrás?

A D-szériához van markolat, csak a belépõszinthez nincsen. Egész tûrhetõek a markolatok, ha azt nézed, hogy 2 akksit tudsz egyszerre használni a gyáriból, vagy pedig 6 AA elem/akksi. Az elsütõ gombjuk csak távkiloldó módban mûködik, emrt egy kis infrás leddel lövi el a képet, így a gépen lévõ normál elsütõgomb nem lesz használható. Adnak hozzájuk 2db akksit, egy elemtartót, egy távirányítót és a markolatot. Gondolom nem mindnél van így, amiket én láttam azoknál igen. Ha nem állványról makrózol, vagy svenkelésnél jól jön a markolat plussz súlya a biztosabb célzáshoz.
A drágább rádiós kioldók tudnak mindent, ami kell, ha nincs pénz drágára, akkor egy sima drótos megteszi.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás

Azt írták hogy a végtelen állás nem használható, és ez miben hátrány?

Azt jelenti, hogy egy portrét mondjuk még meg tudsz fotózni, de a távoli tárgyakat (pl tájkép) nem tudod élesre állítani.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A Nikonnál a szenzor (film) - perem távolság 46.5, mígy az M42-nél 45.5 mm, ezért nem lehet végtelenre állítani. Olyan adapter kell neked, amiben korrekciós lencse van és akkor lesz végtelen fókuszod. Annak minõségérõl nem tudok nyilatkozni, próbálni nem próbáltam.
Infrásnak Nikonnál ott a CLS, azzal mûködik az iTTL, messzirõl tudod szabályozni a távoli vaku fényerejét, viszont rálátás kell. Ha rádióssal dolgozol, nagyobb távolságról, rálátás nélkül is mûködik a rendszer, viszont manuálisan kell a fényerõket belõni. Rádiós kínai cuccból Dunát lehet rekeszteni az E-bay-en (nekem is olyan van), viszont nem bombabiztosak. A tuti megoldás a PocketWizzard, vagy a RadioPopper, csak hát muchos dollares...
Portrémarkolatból én csak eredetit vennék, de ez neked bukó. :) Biztosan kell?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Szeretnék venni egy M42 átalakítót a Nikon gépemhez. Kérdés hogy valaki használt már ilyet? Azt írták hogy a végtelen állás nem használható, és ez miben hátrány? Egy Helios obival lenne használva. Tudom hogy mindent nekem kell beállítani ami nem is probléma.
Másik kérdésem:
Néztem portrémarkolatot Nikon D40 hez és mivel ezek utángyártottak (oka: A D szériához nincs gyári) így szerintetek milyen minõséget képviselnek?
plusz egy kérdés:
Vaku kioldásához, külön vakuként, szerintetek melyik elõnyösebb a rádiós vagy az infrás?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Canon EOS 500 D-rõl vélemény?

Ha van egy órád elolvasni :http://pixinfo.com/c.../canon_eos-500d

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Canon EOS 500 D-rõl vélemény?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Én képkeretezõnél szoktam. ;) On-one Photo Frame. Itt van egy adag ingyenes: http://www.google.hu...ree photo frame

:P
Amikor kérdezek, akkor a Neked/Nektek beváltak érdekelnek. :)
Köszönöm, PS-el próbálgatom, de elég sok tanulás szükséges a használatához :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Én képkeretezõnél szoktam. ;) On-one Photo Frame. Itt van egy adag ingyenes: http://www.google.hu...ree photo frame

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Képek keretezéséhez milyen programot ajánltok?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
pü ment.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
_kz_: Mennyiért?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Van egy ilyen táskám. Nullkilométeres, egyszer használtam. Nem jött be a stílus, ezért. Ha valakit érdekelne.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ezt te csináltad ?

Láthatod hogy a saját flickR-emen van, természetesen igen. Egy compact canonnal készült, és egy összehajtott OTP-s nyugta volt a vakudiffúzorom. A háttér egy A1-es fehér kartonlap a konyhaasztalunkon... A képen látható cuccok pedig eladóak.

Kéne már vennem egy komolyabb gépet...Múltkor mikor szóbakerült hogy veszek egy 300d-t, valaki ajánlott valamit...Esetleg megvan még?

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Ezt te csináltad ?
" Aki reménybõl él, éhen hal." Benjamin Franklin

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép
-nagyban-

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

A nagyobb látószög és a jobb videó miatt talán a 2000es jobb lehet. Nem olyan nagy az árkülönbség, annyit talán megér.

Ez mindig ugy van az ember gondolkozik melyiket vegye, aztán ha az olcsóbbat veszi késõbb általában megbánja.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
A nagyobb látószög és a jobb videó miatt talán a 2000es jobb lehet. Nem olyan nagy az árkülönbség, annyit talán megér.
Marci

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Na, megnéztem az S2000-t, annyi bajt rögtön felfedeztem, hogy videónál besétál valaki a képbe, aki közel van, és elkezd fókuszálni. Fõleg, hogy bringázást is videóznék vele, zavaró lenne.
Megéri az árkülönbözetet az 1500-assal szemben? Néztem táskát, 6000-bõl bõven megáll egy Samsonite, nagyon jó, minden belefér bõven.

Köszönöm a segítséget azért így elõre.

Olvastad a pixinfo.com -on a 2000hd tesztjét ? nagyon részletes.
Szerintem a hd miatt csak a 2000-es érdemesebb.
Nekem régebben fuji finepix 5700 volt kiváló gép !
Amugy az én Pana FZ28-asom is gyakran melléfókuszál de a tüéles hd-video kárpótol.