Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Started by
thommey
, 2002. November 27. 18:05
Posted 2010. February 24. - 21:05

Posted 2010. February 24. - 18:30

Pedig a honlapodon jól meglenne.
Gondolom õsztõl is kedd-csütörtök lenne a legmegfelelõbb.

Gondolom õsztõl is kedd-csütörtök lenne a legmegfelelõbb.
Posted 2010. February 24. - 18:14

Annyira nem dúl a profizmus....
Annyit tudok még mondani, hogy õsztõl is lesz valószínûleg ilyesmi teljesen elölrõl kezdve, de persze arról még semmi biztosat nem tudunk.

Annyit tudok még mondani, hogy õsztõl is lesz valószínûleg ilyesmi teljesen elölrõl kezdve, de persze arról még semmi biztosat nem tudunk.
Posted 2010. February 24. - 18:04

Hát akkor ezt benéztem.
Nem rögzítitek valamilyen formában az elõadásokat?

Nem rögzítitek valamilyen formában az elõadásokat?

Posted 2010. February 24. - 10:50

Õszintén szólva, én semmilyen vj-s emberkéket nem ismerek, szóval valószínûleg tényleg nem ránk gondolsz.
Nekünk saját helyünk van a tûzraktérben.
H.Zoli: Még a fotótöri is csütörtökön lesz ráadásul, nyárra meg gyakorlatilag pont befejezzük a dolgot, akkor általában úgyis pangás van. Tizenpár alkalom lesz hozzávetõlegesen, tehát max jún. elején vége...

H.Zoli: Még a fotótöri is csütörtökön lesz ráadásul, nyárra meg gyakorlatilag pont befejezzük a dolgot, akkor általában úgyis pangás van. Tizenpár alkalom lesz hozzávetõlegesen, tehát max jún. elején vége...
Posted 2010. February 23. - 22:01

Húúú, én nagyon mennék keddenként, de sajnos pont akkor van angolom is.
Más napokon nem lesz? Csütörtök kivételével, mert akkor is órám van.
Esetleg nyárig is kitart a dolog?
Más napokon nem lesz? Csütörtök kivételével, mert akkor is órám van.
Esetleg nyárig is kitart a dolog?
Posted 2010. February 23. - 20:30

azt tudom 
a vj-s arcokat jól ismerem...csak van a rozmy nevû grafikus-fotós srác, akik beköltöztek a vj-sekhez, és azt hittem, h vele vagy koprodukcióban, de akkor nem..

a vj-s arcokat jól ismerem...csak van a rozmy nevû grafikus-fotós srác, akik beköltöztek a vj-sekhez, és azt hittem, h vele vagy koprodukcióban, de akkor nem..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2010. February 23. - 19:33

Posted 2010. February 23. - 19:23

ti költöztetek a vj centrumba rozmyval?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2010. February 23. - 17:25

Van egy fotóegyesületünk (ELFE), mely fõként eltés emberkékbõl verbuválódott össze. Régebben az eltén szerveztünk oktatást, most az egyetemi kereteken kívül, kicsit átformálódva, kicsit megújulva, kicsit klubbos formában újra megtesszük.
Kétféle kurzus lesz, egy alapismeretes, fõleg technikai dolgokról szóló(kütyük fajtái, kezelésük, elméletük, fénytan, kis kompozíció ill. színelmélet, stb... legnagyobb részt ténylegesen gyakorlati dolgok).
A másik óra fotótörténet, de nem szigorúan vett értelemben véve, száraz idõrendi sorrendiségre alapozva, hanem inkább témánként a fotó nagyobb alakjai munkáinak összevetése. Mindkét óra a Tûzraktérben lesz a 6. kerületben.
Mindenkit szívesen várunk, további infót itt találhattok. Nincs kötelezõ részvételi díj, fiatalos csapat, ilyesmi.
Kétféle kurzus lesz, egy alapismeretes, fõleg technikai dolgokról szóló(kütyük fajtái, kezelésük, elméletük, fénytan, kis kompozíció ill. színelmélet, stb... legnagyobb részt ténylegesen gyakorlati dolgok).
A másik óra fotótörténet, de nem szigorúan vett értelemben véve, száraz idõrendi sorrendiségre alapozva, hanem inkább témánként a fotó nagyobb alakjai munkáinak összevetése. Mindkét óra a Tûzraktérben lesz a 6. kerületben.
Mindenkit szívesen várunk, további infót itt találhattok. Nincs kötelezõ részvételi díj, fiatalos csapat, ilyesmi.

Posted 2010. February 22. - 12:51

“A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp”
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Posted 2010. February 22. - 01:59

Posted 2010. February 21. - 21:29

d550et valki próbált már?!
kb az lenne jó a 20d után úgy számolom..vélemény?!
kb az lenne jó a 20d után úgy számolom..vélemény?!
“A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp”
Posted 2010. February 12. - 16:58

Jók a fotók...fõleg a kövér nõs, de a viszeres lába armstrong-nak :confused:Érdekességképpen:
http://www.worldpres...electedIndex=11
Posted 2010. February 12. - 16:46

Posted 2010. February 10. - 18:56

2. Vaku van. Nagy.
3. Hány ceruzaakksit kell cserélni ezer képhez? :chin:
2. Régebben marha sok koncertet fotóztam melóügyileg. Ugye folyamatos vakuzás. Nem is annyira az számít, hogy 38 vagy 44 a vaku kulcsszáma, mert szinte alig észrevehetõ különbség, maximum totál vaksötétben, hanem mennyi idõ alatt tölt fel a vaku. Nálam kettõ vaku van üzemben, egy Metz mb44 és egy Sunpak 355af. A Metz 5mp alatt tölt fel max villanás után, a Sunpak 3 alatt, ami nem mindegy, ha számít a gyorsaság. Mindkét vaku kb. 120 teljes villanást bír GP ni-mh 2600mAh-s akkuval. A fõ para a melegedés, mert elképesztõ hõt termelnek folyamatos üzemben, így néha hûteni kell õket, persze mindig a legjobb pillanatban kapcsolja ki a vakut az elektronika. Extrém hidegben/melegben, -5 alatt és 35fok felett már csak 30 villanást bírnak. Ha fontos a jó teljesítmény, akkor li-ion akku a barátod, de az meg elég drága.
Jelenleg 10 szett akkum van a vakukhoz, és két évente már számítani kell rá, hogy tropa lesz.
Posted 2010. February 10. - 00:06

A harmadik képnél az f22-t már kicsit perverziónak érzem
Annál szûkebbre nem lehet tekerni

Túl sok volt a fény és szerettem volna minél jobban "elhúzni" a hátteret.
(Ha az ember nem "muszájból" fényképezget, akkor megengedheti magának, hogy ilyesmivel szórakozzon. Ha kilóra kellett volna tuti éles képeket csinálni, akkor maradtak volna az egykaptafa-igazolványképek.)
Posted 2010. February 09. - 23:57

Ezeket szûk rekesszel, elég lassú záridõvel, a gépem alap érzékenységén csináltam
Egy vaku sokat segít. Elsõ körben lehet, hogy hasznosabb mint új obit venni.
A harmadik képnél az f22-t már kicsit perverziónak érzem

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. February 09. - 23:34

Mindig is vágytam egy halszemre, de nagyon drágák és annyit nem használnám.15mm halszem. (Volt nálam más is, de akkora volt a por, hogy az elsõ pár kép után fel sem merült az obicsere.)
A port ne is mond.

Posted 2010. February 09. - 23:29

az elsõ milyen obival készült?
Valami halszemmel vagy nagy látószögûvel?
15mm halszem. (Volt nálam más is, de akkora volt a por, hogy az elsõ pár kép után fel sem merült az obicsere.)