Rás: ajánlom ezt az oldalt, itt minden géprõl rengeteg info, van képek a géprõl, meg tesztékepek:
http://www.steves-digicams.com
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2003. november 27. - 11:47

Írta 2003. november 27. - 11:43

hát elgondolkodtam...
durván 600dolcsi.. kb ennyit tudok költeni gépre (ennyit tudok kiéhezni)
ebayen ahogy elnéztem egy DSLR Canont már el lehet csípni ilyesmi áron...
viszont mivel én a nulláról kezdem így minimum kéne még egy optika (tele) vaku esetleg... pénz pénz pénz... és azért a hátizsákom befogadóképessége is véges :-\
kezdek dilemmába esni
mert a Panában végülis az a jó hogy kompakt nagy átfogású optikával csak bedobom a hátitatyóba és kész... elõveszem lövöldözök
szedtem le Pana tesztképeket majd linkelek...
de azért a szívem jobban örülne egy Canonnak :
húdejó hogy nem most kell gépet vennem...... (így még egy kicsit tudok nyugodtan aludni
)
edit to rob:
http://www.mediker.net/foto/index.htm
itt 360 a 300d egy 18-55ös optikával, CF nélkül
durván 600dolcsi.. kb ennyit tudok költeni gépre (ennyit tudok kiéhezni)
ebayen ahogy elnéztem egy DSLR Canont már el lehet csípni ilyesmi áron...
viszont mivel én a nulláról kezdem így minimum kéne még egy optika (tele) vaku esetleg... pénz pénz pénz... és azért a hátizsákom befogadóképessége is véges :-\
kezdek dilemmába esni
mert a Panában végülis az a jó hogy kompakt nagy átfogású optikával csak bedobom a hátitatyóba és kész... elõveszem lövöldözök
szedtem le Pana tesztképeket majd linkelek...
de azért a szívem jobban örülne egy Canonnak :

húdejó hogy nem most kell gépet vennem...... (így még egy kicsit tudok nyugodtan aludni

edit to rob:
http://www.mediker.net/foto/index.htm
itt 360 a 300d egy 18-55ös optikával, CF nélkül
Írta 2003. november 27. - 11:29

nem tudom hol olvastam, hogy a 300d váza 339.000 lesz. (lehet, hogy nem a 300d, majd utánanézek. mindenesetre a cikk írója meg volt lepve. - ja t3-ban olvastam, az ehaviban)
más: finepix 3000 vélemény? 99.000 mindenütt (mm, ew)
más: finepix 3000 vélemény? 99.000 mindenütt (mm, ew)
Írta 2003. november 27. - 11:04

Írta 2003. november 27. - 10:52

Rás: OK
Most megint jókedvem van, úgyhogy kicsit elrugaszkodom a valóságtól. Szóval álomnak:
Hasselblad H1 + HC 3.5/35ös, és HC 2.8/80as optika.
Na jó, bilibe lóg a kezem
Thommey: Ezek elég jó árak, hajrá
Most megint jókedvem van, úgyhogy kicsit elrugaszkodom a valóságtól. Szóval álomnak:
Hasselblad H1 + HC 3.5/35ös, és HC 2.8/80as optika.
Na jó, bilibe lóg a kezem
Thommey: Ezek elég jó árak, hajrá
Írta 2003. november 27. - 09:50

Írta 2003. november 27. - 08:55

Hali!A garanciát meg fogom kérdezni,csak az a baj,hogy kb max 120-am van gépvásárlásra, és ennyiért normális objektívvel csak ilyen jön ki.Nekem is jól jönne egy d60, 300d, de az már közelebb van a 400-hoz, mint a 300-hoz:(
Írta 2003. november 27. - 02:00

Hol veszel Te ennyiért D60at? Vagy tudsz valakit aki eladja ennyiért?
Csak az a problem, hogy én csak az új árakból tudnék kedvezõbbet kicsalni.
Csak az a problem, hogy én csak az új árakból tudnék kedvezõbbet kicsalni.
Írta 2003. november 27. - 01:13

... kanna
de me nem veszel egy jo d60-at
en is azon gondolkodom
miota pixel tars igy enyhe varranditassal jelezte, hogy minek vennel 300d-t ha annyiert d60-at kapsz.
(es igy lelki szemeim elott a 'hat huyle a fejed' kifejezes is megjelent)
:-)
edit:
.. anna ... kanna ... tittiritiriiii
vagy egy s7000 vagy mi mer az tan ocsobb.
nocsak nocsak
http://www.digitalka.../News/19/91.htm
http://www.digitalka...inePixS7000.asp
de me nem veszel egy jo d60-at
en is azon gondolkodom
miota pixel tars igy enyhe varranditassal jelezte, hogy minek vennel 300d-t ha annyiert d60-at kapsz.
(es igy lelki szemeim elott a 'hat huyle a fejed' kifejezes is megjelent)
:-)
edit:
.. anna ... kanna ... tittiritiriiii
vagy egy s7000 vagy mi mer az tan ocsobb.
nocsak nocsak
http://www.digitalka.../News/19/91.htm
http://www.digitalka...inePixS7000.asp
Írta 2003. november 27. - 01:04

Dolgozom, de az arohadás pénz mindég valami hülyeségre megy el: Haverok, buli,...
Írta 2003. november 27. - 00:57

elofordul!
de meloval egyszerubb!
legalabbis nekem sikerult.
neked is bejohet.
de meloval egyszerubb!
legalabbis nekem sikerult.
neked is bejohet.
Írta 2003. november 27. - 00:53

Hát még elég sokat kell gyüjteni, mert kb a fele van meg az EOS 300D-nek
És ha nem hiszed hogy a kaján sporolok: amire meglett az FSR addig 5 kilcsit fogytam, azt már sikerült majdnem visszahízni, de most a fotoaparát miatt ismét fogyok. Pedig otthon lakom. ;D
És ha nem hiszed hogy a kaján sporolok: amire meglett az FSR addig 5 kilcsit fogytam, azt már sikerült majdnem visszahízni, de most a fotoaparát miatt ismét fogyok. Pedig otthon lakom. ;D
Írta 2003. november 27. - 00:46

Írta 2003. november 26. - 23:57

De még ígyis olcsóbban kijönnék mint egy közép kategóriás DSLR géppel. Ha minden jól megy akkor olcsóbban hozzá tudnék jutni 1 Canon vázhoz, csak ki kéne találnom melyikhez lenne "kedvem".
Írta 2003. november 26. - 23:57

Írta 2003. november 26. - 23:48

mervelstojer ;-)
jeh jeh jo kis 16%
ami visszaigenyelve ~9%-a az arnak amit kapol.
de egy negativ szkenner is 100+eft
jeh jeh jo kis 16%
ami visszaigenyelve ~9%-a az arnak amit kapol.
de egy negativ szkenner is 100+eft
Írta 2003. november 26. - 23:34

Mivel én is Digit gép vásárlásán töröm a búrám, mostanában nagyon belemélyedtem a dolgokba.
Eddig a Finepix S5000 re gondoltam, de inkább éhezek még egy pár hónapot és valami Tükör reflekszes lesz a dologból.
A Canon EOS 300D-rõl sok jót olvastam, jó képeket is csinál, az ára is kecsegtetõ, de kézben fogva nekem kicsit játéknak tûnik a müanyag váz.
A 10D-rõl is jókat mondott egy Canon kereskedõ ismerõs, igaz 1,5x ös az ára de sokkal meggyözõbb az egész vázszerkezet.
A másik két gép ami érdekelhetne az a Fuji S2 pro és az új Olympus E1, utóbbival az a "gond", hogy saját objektív rendszere van, semmivel sem kompatibilis.
Találtam mégegy lehetõséget ami szimpatikusnak látszik, mégpedig egy EOS 30 félprofi fényképezõgép és egy jó minõségû skanner, ami negatívról is tud szkennelni.
A gépet (akármelyik is legyen) biztos kintrõl hoznám, mert pl austriában a EOS 300D is 60-80 ezerrel olcsóbb és még vissza is igényelheted a mervestajert vagy mi a fenét.
Eddig a Finepix S5000 re gondoltam, de inkább éhezek még egy pár hónapot és valami Tükör reflekszes lesz a dologból.
A Canon EOS 300D-rõl sok jót olvastam, jó képeket is csinál, az ára is kecsegtetõ, de kézben fogva nekem kicsit játéknak tûnik a müanyag váz.
A 10D-rõl is jókat mondott egy Canon kereskedõ ismerõs, igaz 1,5x ös az ára de sokkal meggyözõbb az egész vázszerkezet.
A másik két gép ami érdekelhetne az a Fuji S2 pro és az új Olympus E1, utóbbival az a "gond", hogy saját objektív rendszere van, semmivel sem kompatibilis.
Találtam mégegy lehetõséget ami szimpatikusnak látszik, mégpedig egy EOS 30 félprofi fényképezõgép és egy jó minõségû skanner, ami negatívról is tud szkennelni.
A gépet (akármelyik is legyen) biztos kintrõl hoznám, mert pl austriában a EOS 300D is 60-80 ezerrel olcsóbb és még vissza is igényelheted a mervestajert vagy mi a fenét.
Írta 2003. november 26. - 22:58

Jééé, azt hiszem most elõször írtam valami okosat.
4/3?
hmm
hajrá, jó dolog az egységesítés, legalábbis a vásárlóknak
4/3?
hmm
hajrá, jó dolog az egységesítés, legalábbis a vásárlóknak
Írta 2003. november 26. - 22:49

igen cmos... ok...
egyénként ez a 4/3-os szabvány az, ami már kifejezetten a digitgépekhez lett kifejlesztve...
egyénként ez a 4/3-os szabvány az, ami már kifejezetten a digitgépekhez lett kifejlesztve...
Írta 2003. november 26. - 22:47

Na most okoskodni fogok ;D
Ha már Canon, akkor CMOS, itt a CCD-t felejtsd el fõleg a magasabb kategóriájú gépeknél.
Más
Az analóg gépvázra tervezett optika is felmegy a digitálisra, bár manapság már nem ajánlják, mert "majd mi tervezünk hozzá digit.optikát, ami sokkal jobb".
Valamelyik fotós magazinban olvastam errõl egy összeállítást, ott is megmagyarázták. Volt értelme, mert ugye a "hagyományos" képet több, egymás felett lévõ rétegen áthaladó fény alkotja, ami jóval plasztikusabb mint a sík felületen (CCD vagy CMOS)létrehozott kép (ezen próbál segíteni a Foveon lapka, ami a "hagyományos" filmek technológiájára épül, csak ki kell forrnia)
Szóval a gyártók szerint emiatt más objektívet kell tervezni a digitálisokhoz.
Most elfelejtettem ezzel mit is akartam, úgyhogy ennek most így lesz vége.
Ha már Canon, akkor CMOS, itt a CCD-t felejtsd el fõleg a magasabb kategóriájú gépeknél.
Más
Az analóg gépvázra tervezett optika is felmegy a digitálisra, bár manapság már nem ajánlják, mert "majd mi tervezünk hozzá digit.optikát, ami sokkal jobb".
Valamelyik fotós magazinban olvastam errõl egy összeállítást, ott is megmagyarázták. Volt értelme, mert ugye a "hagyományos" képet több, egymás felett lévõ rétegen áthaladó fény alkotja, ami jóval plasztikusabb mint a sík felületen (CCD vagy CMOS)létrehozott kép (ezen próbál segíteni a Foveon lapka, ami a "hagyományos" filmek technológiájára épül, csak ki kell forrnia)
Szóval a gyártók szerint emiatt más objektívet kell tervezni a digitálisokhoz.
Most elfelejtettem ezzel mit is akartam, úgyhogy ennek most így lesz vége.