Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
hu, errõl volt pörgés egy hwsw-s topikban, egy biztos, senki nem tud semmi biztosat... :)
Ezért szeretném elsõsorban itthon venni, 2 év magyaro.-i garival.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
a canon nem fogadja el az eu garit itthon azthiszem

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Üdv mindenkinek, szeretnék segítséget kérni:

Elhatároztam (?), hogy veszek egy EOS 300D-t.
Tudnátok abban segíteni, hogy hol tudok most a legolcsóbban hozzájutni? Elsõsorban új érdekel, magyar forrásból (néztem Németo.-ban, nem volt sokkal olcsóbb), garanciával. Használtat csak ismert elõéletû gépnél vállalnék be...

Ami fontos még, az ugye min. egy kitobi, mivel most kezdem a fotózós dolgot komolyabban, és nincs kialakult obipark.

Találtam 155e-ért kit-et, az jónak tûnik, de ha valaki tud jobbat ne hallgassa el! :) Osztrák forrás esetleg? (ott talán könyebb garanciát intézni, mint Németo-ban)

Köszönöm elõre is!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
elõtte meg télleg vedd a kezedbe õket, elég sok jó bolt van, ahol ki lehet ezeket probálni, kinek mi tetszik...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Sajna tudom... Na mindegy, nézegetem a hírdetéseket meg az okosságokat. Leginkább szabadtéri, (sport)eseményeket, túrákat szeretnék fényképezni vele. Jövõ 7végén megy ismerõs Bécsbe, ha jó árakat találok a neten, lépek aztán majdcsak lesz valami.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Ha ilyen jellegû minõségi igényeid vannak akkor sztem a D70/D70s/300D/350D vonalat dobhatod is: mûanyag vázak...
Sztem az is kérdés, hogy milyen témákat fotóznál inkább - ahogy látod fentebb a D100-tól csak a sorozat miatt váltam meg, nagyon jó gép! De pld az index.hu fórumán is van adok-veszek topic, ott is jó cuccok forognak idõnként.
Sajnos ez is olyan mint a bringázás: vastag buxa kell hozzá :(

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nem a 2-3év lehet a problem, hanem h mennyit és HOGYAN volt használva....Palmer vett e-bayrõl canon-t, én személy szerint, jobb szeretem megfogdosni elõtte.... www.apronet.hu -n nézz körül, sok okosság van, arra figyelj h ELVILEG nem szeretik megjavítani a garanciális problémákat itt magyarországon, akkor ha pl. német a gari és magyar a számla..de úgy általában egyáltalán nem akarnak semmit meg tsinálni gari idõn belül..
Expinálom a pinarámát.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Szeretem úgy megválasztani a dolgokat (ha lehet bicajban is), hogy a technikán már ne múljon és akkor magamat majdcsak hozzáfejlesztem a technikához. Az elején biztosan túlnõ rajtam a gép de legalább van motiváció :-) . Valahogy a 300D szimpatikusabb a 350nél, a Nikon egyelõre drágább tõlük. Vagy licitálok a D60asra, csak az elég öreg lehet. Ilyen mûszerekbõl szabad venni 2-3 éveset?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
akkor dslr... :)
a pénztárca dönt..télleg..a kérdés h új vagy használt..
Expinálom a pinarámát.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Hát én ragaszkodnék a manuális zoomhoz, amivel csak a Minolta A sorozat, meg a 828as Sony büszkélkedhet. A D-SLR mellett szól hogy késõbb tovább fejleszthetõ (akár munka/pénzkereset céljából is), meg tanulni szerintem jobban lehet vele. Hát nem tudom, nézegetem a hírdetéseket meg olvasom a teszteket/fórumokat. Azért köszi minden segítséget!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
igazat adok, 20d sokkal jobb sorozatlövésben, mondhatni h brutális :) sikerült iennel (is) játszadozni ..

transzporter: mint mindenkinek neked is azt tanácsolom h mikor most eljutottál oda, h canon vs. nikon, fogd meg õket egy boltban a kezedben és ameik szimpatikus, jobban kézre áll azt vedd...szerinem 350d/d70s párost nézegesd ha ien kategóriában ujonnan nézelõdsz használt piacot tsak a nikon/fujikat ismerem, 190ért mennek el s2es fujik amik szép képet adnak, de naon lassuak,inkább mûterembe jó, 220tól fölfelé a d100ak, ... canonról a többiek tudnak mesélni..jah és mint árérzékeny felhasználónak elmondom h a váz csak a kisebbik dolog..objektívekre érdemes költeni, vaku(k)ra, állvány, ..
kérdés h kell e neked télleg dslr..vagy elég egy jobb kompakt?
Expinálom a pinarámát.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

20d?

Igen azt céloztam meg.

sikerült eladni a d100at, végül mennyiért?

Végül 2 érdeklõdõ is volt rá 250EFtért ment el a szett.

kérek érveket h miért nem volt jó a d100.. :)

Egyetlen paraméterrel nem voltam igazán elégedett, a sorozatlövés számával. Elérkezett az a pillanat amikor döntenem kellett, hogy a Nikon platform mellett tartok ki és veszek objektíveket vagy váltok és a kiegészítõket ahhoz válogatom. Az utóbbi lesz, de még kis átmeneti szünet van (remélem...)

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Köszi a tippeket. SLR múltam az nincs, egyelõre teljesen márkafüggetlen vagyok, Minolta Dimage 7i volt sokáig, most A2-es kölcsönnel próbálkoztam. Az E-20as Olympusról lemondtam mert amiket 100E körül adnak az mind legalább 2 (ha nem több) éves és sorra romlik el a kezekben. Maga a gép egyébként tetszene.

Az index.digicam tesztjében nem tudtak igazi gyõztest mondani a 300D/D70 tesztben, Tiszerintetek? A D70 általában jobbnak tûnik csak pont a képminõségével marad néha alul a 300D-vel szemben (a teszt szerint!). Vagy pár éves D30 vagy D60 váz + egy jó obi? Azt talán ki lehet hozni a mai alap kitek árán. Bocs ha sok a kérdés, de nem kevés pénzrõl van szó és ha lehet nem a saját káromon szeretnék tanulni. Köszi'

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
na akkor mesélj!

20d?
sikerült eladni a d100at, végül mennyiért? én ma szerváltam hozzá egy sb80dx-et..naon finomságos, szép darab..
kérek érveket h miért nem volt jó a d100.. :)
Expinálom a pinarámát.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

...nekem ezért van nikon d100am, zsolonak is az van...

volt

mindenki más itt a topicban canonban utazik...

remélhetõleg én is nem olyan sokára

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
oly-t ne vegyél mert szinte csak a saját obijait tudod használni vele, és ezért a használt piacon sincs sok belõlük annyira és az is drága, annyira meg nem jó..

kérdés van e már meglévõ rendszered filmes idõkbõl ha igen akkor érdemes arra építeni...nekem ezért van nikon d100am, zsolonak is az van, mindenki más itt a topicban canonban utazik...

én a helyedben akkor már 350D-t vennék, és be kell látni h a kit obi nem egy nagy dürrentés mer így kb. egy csúcs kompaktot gép minõségét érted el, szóval késõbbb érdemes rááldozni még sok sok tízezret obikra vakura h télleg kihasználd h van egy d-slr géped..
Expinálom a pinarámát.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Sziasztok! D-SLR-t szeretnék venni. Az Olypus E20-al érdemes foglalkozni? Tapasztalat? Most jópár darab van a neten 100e körül, állítólag szépek, de 2 év körüliek. Vagy 300D csak váz + nagyobb átfogású obi Bécsbõl? Ez talán szûken 200ból kijön. Vagy kezdetnek jó a kit-obi is (18-55)? Sokak szerint az sem olyan borzasztó. Ti mit mondtok rá?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Ma sem gyütt meg...

Valakinek nincs egy fölös Canon rendszerû vakuja egy hétre kölcsön? Minden megoldás érdekel!

Mikor kellene?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
vakuba mien akkut érdemes venni?
nektek mi vált be?
mennyire zabálja le õket?
Expinálom a pinarámát.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
metz vaku?
regi de jo.
40mz2
sca 3101-s scsatival?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...