Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
optika: ahol a szemüveget tsinálják..

használtban nem kicsi rizikó van, de ki lehet fogni jókat is....én pl. nem akartam sz*pni az öregecskedõ d100al el is adtam és vettem új garis cuccot..

pont nem azért éri meg szerintem canon-t venni, de mindenkinek más a prioritása.pl. nikon-hoz szarért hugyért lehet venni a manuális obikat, széprajzúak, megbizhatóak, és élmény mikor te tekerheted az éleset :) ....

amúgy itthon érdemes az artworkphoto-t, quasar-t nézegetni, mert olcsóak és magyar garisok, nem mint az edigital.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Használtat annyira nem akarok. Ezek a gépek ha jól tudom, azért nem több millió expóra vannak hitelesítve, én meg elég sokat lövöldözöm. Gépben pedig egyelõre nem döntöttem, kb mindkettõ uolyan. De talán inkább Canon az optika miatt. De még semmi sem biztos.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
érdemes használtban gondolkodni, mert ki lehet fogni elég jól...csak el kéne dönteni h c vagy n ?

pl. múltkor awp-nál volt d70s még garanciális 135ezerért, alig használt, minden tartozékkal..
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Ha tudtok vmi helyet ahol nagyon olcsón adnak az embernek dslrt, akkor szóljatok. Olcsóbb gépek érdekelnének valószínûleg; 350D, D70, ilyenek.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
viktorider: biztos nem az elemek miatt van sztem..

nekem ma megérkezett végre a d200am :) muhahahahahah
Expinálom a pinarámát.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Van egy Canon PS A60-am, kb két és fél éve van meg. Azt vettem észre hogy az utóbbi idõben nem készít már olyan jó képeket, egyik se lesz olyan éles, bármilyen fényben bárhogy csinálom, nem tudom még h mondjam de egyáltalán nem olyan mint amikor vettük. A másik, hogy néha a kép is elmegy, v csíkos lesz, ez valszeg az elemektõl van. LEhet hogy a másik hiba is az elemek miatt van? Lehetséges hogy elhasználódtak ez a 2 év alatt, mert elég sokat töltöttük õket, és nem csak a gépben használtuk.
Köszi

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Próbáltad már a Sony oldalán? Le lehet tölteni...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

halmos.attila@canet.hu

halmos.attila@canet.hu

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Helló!
Vásároltam egy SONY DSC F 717gépet, sajnos nemtudom használni mert nincs sehol használati utasitás,illetve semmi hozzá, most léptem csak be ide sajnos még nincs gyakorlatom, ezért ha valaki tud segitsen. Kösz

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Ha így igaz, akkor korrektek...
Expinálom a pinarámát.

Nerizah

Nerizah

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Szevatok,
Köszi a válaszokat. Beszéltem a Kft.-vel. Azt a választ kaptam, hogy amennyiben a CCD problémája, abban az esetben még garin túl is díjmentesen javíják. :) Remélem valóban így van. Persze ha az a baj akkor is mondhatják, hogy megjavították de nem az volt a gondja. Na de most csak a rosszindulat beszél belõlem. Na majd meglátjuk.
Üdv,

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

tippek?

Nem tudom, de a cikk nyomán tovább mentem és volt egy összehasonlító teszt. Esetleg a másik progi jobban csinálja.. Photomatix a neve..

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
nerizah: irány a camera kft! :) :( ha magyar garanciális idõn benn vagyok akkor boldog vagy, ha nem akkor meg ... szííívás
Expinálom a pinarámát.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Hali!

A baja az, hogy tönkrement a CCD (valamelyik része)...

Mivel ilyen szinten ezek az áramkörök nem javíthatóak, ezért ki kell cserélni az egész CCD-t, ami nem olcsó mulattság, mivel az az (egyik) fõdarab.
Like a rock...

Nerizah

Nerizah

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

Olvastam pár hozzászólással elõbb, hogy volt olyan gond a digit géppel, hogy lila képet készített a gép. Azt mondták páran, hogy a CCD problémája. Nos nekem is ilyen a problémám, de sajnos nem értem mi is ez pontosan?
Na a lényeg, hogy jó lenne tudni mi lehet a baja.
Kösz a válaszaitokat elõre is!

Üdv,

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Az alul-felül exponált képeken lehet javítani, kb 2 fényértéket. Lehet csökkenteni pl a beégett területek nagyságát. De ha a nemrég említett HDR megmozgatta a fantáziád, akkor egy RAW-ból expo korrekcióval elkészített két jpg fájlból még többet ki lehet csalni..

Ezzel pl. meggyûlt a bajom... raw-ból csináltam 2 jpg-et, +- 2fé különbséggel, de azt mondta nincs elég nagy dinamika benne és nem tud vele mit kezdeni (CS2)
próbáltam 3at is, +-1 fé-vel (uezt. 2 képpel is), de egyik esetben sem tudott mit kezdeni vele.
Amikor állványról exponáltam alá/fölé, akkor abból a két képbõl egybõl volt kedve HDR-t csinálni. (hogy sz.r lett, az másodlagos, én voltam a béna :))
tippek?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Bocs, valamiért kétszer ment el, töröltem..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Ha nincs kedved angolt olvasni.. :)
Elsõdlegesen a RAW 12 bites szokott lenni, míg a jpg-ek 8 bitesek, ami miatt a RAW sokkal nagyobb dinamikával rendelkezik.
Másodsorban a gép ilyenkor nem alkalmazza az egyéb beállításokat, pl színtelítettség, élesítés, WB, stb. Ezért ezeket a RAW feldolgozás közben "szabadon" változtathatod.
Az alul-felül exponált képeken lehet javítani, kb 2 fényértéket. Lehet csökkenteni pl a beégett területek nagyságát. De ha a nemrég említett HDR megmozgatta a fantáziád, akkor egy RAW-ból expo korrekcióval elkészített két jpg fájlból még többet ki lehet csalni..

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

mire jo ez a picasa?

Egyrészt képkatalogizáló / rendszerezõ szoftver. Másrészt bizonyos alapszintû szerkesztéseket is el tudsz benne végezni un. non destruktív módon (tehát bármikor visszatérhetsz az eredeti képhez...).
http://picasa.google...ures/index.html

raw formatumnak mi elonyei vannak?

Nyers tömörítetlen és feldolgozatlan képformátum. Azt kapod amit a szenzor rögzített.
http://www.photoxels...torial_raw.html

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mire jo ez a picasa?
hogy tanuljak is
nem cask meresszem a seggem

es a masik
raw formatumnak mi elonyei vannak?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Talán érdekes lehet, kijött a picasa Linuxra...
http://picasa.google.com/linux
(Kipróbáltam, ugyanazt az ini fájlt használja a változások tárolására, tehát oda-vissza mûködik a non destruktív szerkesztés...)