Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
A Casio-nak használhatóbb széleslátószöge van (24mm).
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ilyen utazós-mindenes kompakt gépet vennék, ezt a 2-t néztem ki eddig:

Panasonic DMC-FS30 digitlis fnykpezgp, fekete - eBolt Mszaki ruhz

Casio Exilim EX-H15 digitlis fnykpezgp, fekete - eBolt Mszaki ruhz

elolvastam több tesztet - a Panasonic mellett a kisebb méret szól, meg a kicsit szebb képek, de gyenge akkut -300-310 kép -mondanak hozzá. (1-2 videót is szeretnék készíteni pl. síeléskor, az eléggé leszívja az ilyet) a Casio mellett a nagyobb zoom, illetve hogy videózás közben is tud zoomolni (ez nem utolsó szempont), és hogy egy nagy akku van benne -1000 képet mondanak-. megapixelek nem érdekelnek, úgyis csak monitoron meg max egy FullHD tévén nézzük vissza a képeket...

van esetleg tapasztalatotok ezzel? esetleg más alternatíva? nagy zoom, utazógép, erõs akku, optikai zoom videó közben is, és azért kis méret. (canon-t kilõttem, van egy Canon bridge gép a családban és nagyon sz*rul lehet kezelni..)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
annak is lehet orulni
olyan kozelrol senki nem fotozott meg pokot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Eltûnt(megdöglött?) a bogár, szóval öröm van meg bodottá':D

Ne örülj elõre!
Csak elment bulizni..majd szilveszter után hazatér és jól széthéánnya neked a mattüveget.
Vagy beköltözik a zárszerkezet mögé. És akkor a világon egyedülálló problémával fosz szembesülni: pókpixel

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Eltûnt(megdöglött?) a bogár, szóval öröm van meg bodottá':D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
d90+18-105 lett, örülés van

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Köszönöm a segítséget.
Abszolút hobbi célra lesz, ha látok valamit, akkor azt megörökíthessem magamnak, semmi komoly.

Üdv!
Mik a szempontjaid gépválasztáskor?
Egyébként a Kodak és a Fuji is elég nívós márka, viszont a kompakt gépek piacán ebben a kategóriában elég nagy a minõségi szórás.
Egy pár tanács a gépvásárláshoz:
- ne a pixelszám vezéreljen (ha csak nem a gigantposzter piacra akarsz betörni)
-igyekezz olyan gépet választani amiben van optikai képstabilizátor (nem digitális!)
- a kiválasztott gépekre keress rá képmegosztó oldalakon és nézd meg milyen képeket csinálnak vele tényleges felhasználók.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Srácok!

Nem szeretnék off lenni, de azt hiszem itt van a legnagyobb esélye, hogy kompetens embert találjak.
Ha valakinek van tapasztalata az alábbi gépekkel/márkával, annak a segítségét szeretném kérni.
Az alább két fényképezõgép közül kellene választanom, de nem tudom, hogy melyik a jobb, megbízhatóbb:
- Kodak EasyShare M580 digitális fényképezõgép, ezüst :: Kompakt fényképezõgép
- Fujifilm FinePix AX250 digitális fényképezõgép, fekete :: Kompakt fényképezõgép

Ha valaki tudna segíteni, az nagyon sokat segítene!
Köszönöm!

Üdv!
Mik a szempontjaid gépválasztáskor?
Egyébként a Kodak és a Fuji is elég nívós márka, viszont a kompakt gépek piacán ebben a kategóriában elég nagy a minõségi szórás.
Egy pár tanács a gépvásárláshoz:
- ne a pixelszám vezéreljen (ha csak nem a gigantposzter piacra akarsz betörni)
-igyekezz olyan gépet választani amiben van optikai képstabilizátor (nem digitális!)
- a kiválasztott gépekre keress rá képmegosztó oldalakon és nézd meg milyen képeket csinálnak vele tényleges felhasználók.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Srácok!

Nem szeretnék off lenni, de azt hiszem itt van a legnagyobb esélye, hogy kompetens embert találjak.
Ha valakinek van tapasztalata az alábbi gépekkel/márkával, annak a segítségét szeretném kérni.
Az alább két fényképezõgép közül kellene választanom, de nem tudom, hogy melyik a jobb, megbízhatóbb:
- Kodak EasyShare M580 digitális fényképezõgép, ezüst :: Kompakt fényképezõgép
- Fujifilm FinePix AX250 digitális fényképezõgép, fekete :: Kompakt fényképezõgép

Ha valaki tudna segíteni, az nagyon sokat segítene!
Köszönöm!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Befújok valami bogárirtót...:D De hihetetlen, minden nap volt használva a gép, még ha x hónapja csak bent állna... Meg egyik képrõl a másikra hogy kerülhetett a keresõ közepére most meg nem hajlandó elmenni? Na mindegy most várok, csak megdöglik a köcsög

Vagy beszövi neked a keresõt...akkor meg jössz itt a fárasztással hogy olyan mintha be lenne törve a mattüveg :P LOL
Azért csak ki kéne onnan szedni valahogy.....

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ha a mattüvegen lakik, akkor a képen úgysem látszik, és ha az AF-et nem zavarja, akár maradhat is. Legalább nem leszel egyedül.:)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Zárj be a tüköraknába egy rigót az majd kiszedi :D
Behalok mik vannak!
Ha még pár hónapig a táskában hagyod akkor kifejlõdik benne a civilizáció :D

Befújok valami bogárirtót...:D De hihetetlen, minden nap volt használva a gép, még ha x hónapja csak bent állna... Meg egyik képrõl a másikra hogy kerülhetett a keresõ közepére most meg nem hajlandó elmenni? Na mindegy most várok, csak megdöglik a köcsög

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Ma nézegettem megint mi lehet az, fényfelé fordítottam erre látom mozog picit és van neki 4-4 lába. Hogy a francba tud bemászni oda egy bogár?:confused: Fújni próbáltam de nem akar kijönni. Most várok hátha kimászik magától...

Zárj be a tüköraknába egy rigót az majd kiszedi :D
Behalok mik vannak!
Ha még pár hónapig a táskában hagyod akkor kifejlõdik benne a civilizáció :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha 8 laba van akkor pok nem bogar :)

mivel kajat nem fog odbent talalni, ugyis elpusztul, akkor meg majd kiesik mert mar nem kapaszkodik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Ezen be..arok:)
Hogy mászott oda be?

Fogalmam nincs...:confused: Táskában volt tartva.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Ezen be..arok:)
Hogy mászott oda be?

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Ma nézegettem megint mi lehet az, fényfelé fordítottam erre látom mozog picit és van neki 4-4 lába. Hogy a francba tud bemászni oda egy bogár?:confused: Fújni próbáltam de nem akar kijönni. Most várok hátha kimászik magától...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Nekem is volt ilyen a Pentax-nál. Valahol a pentatükörnél a mattüveg felett volt egy porszem. Nem volt olyan gázos, egy kis gumilabdás fúkálás kiszedte.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Egybõl nem kell szerelõhöz szaladgálni. Ha a keresõben látod, akkor látszani kell annak, nézd meg jobban minden szögbõl a tükrön, mattüvegen. Próbáld meg kifújni belõle labdás/ecsetes fújóval.

Tommas, Szentgotthárdon lakik.

Mattüvegen megtaláltam, próbáltam fújni majd törölni is de hiába. Mintha belül lenne(a mattüveg felett) lehetséges ez?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
hüJe vagyok sorry.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.