Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Sztem a váz mellé probálj rögtön szerválni vakut, ha nincsenek lámpáid. Meg vakukábelt. Sokat fog segíteni.

Én most sterilizátor gépeket fotózok ;)

A másik márkát fikázos emberekre én mindig azt mondom, h nem látja be h szar a sajátja és ezért a másikat próbálja lehúzni :D Amúgy én személy szerint örülök h rengeteg gép fordul meg a környezetemben, és azért jó dolog tudni, h hogyan müködik a "másik"... ( mondjuk ami számomra érthetlen, h miért vesz vki sony/oly/samsung dslr gépeket )
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Nem szalad el.:) Egy paprikanemesítõ kft vagy mi a szösz, új katalógust akar. Abba kell paprikákat fotózni illetve egy-két enteriõr, porté.
A 17-40 meg drága egyelõre nekem.:(
Az is lehet, hogy végül fixeket veszek, még mindig olcsóbban kijövök. Bár az cipelõs játék lesz.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nekem canonból amit probálgatok állandóan és nagyon tetszik az a 17-40 F4 L ... jó fogni is :)

Milyen melót kaptál? Elszalad az áldozat akit le kell lõni, vagy tárgy? :)
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Eddig csak egy FZ20-al lövöldözgettem, most érkeztem el oda, hogy már meló is lenne és a felszerelésen bukik a dolog. Próbálgattam Canont meg Nikont, de csak kölcsöngépeket. Nem köteleztem el egyik mellett sem magam. Ismerek pár olyan embert, ak állandóan a másik márkát fikázza....kissé korlátoltak.
Egy obi tûnik biztosnak, az 50/1.8-as alap, azzal a tárgyfotót és a portrét is le merem tudni. Amellé kéne vmi nagylátószög-alap zoom, utazáshoz, általános fényképezésre, rendezvény/bulifotózásra. De így interneten való olvasgatással, nem nagyon találtam ideálisat.
Tele az még valószínûleg sokat fog magára váratni, nem akarok vmi szart vennni. Ami már elég nagy, az zoom, de azt nem érdemes konverterezni. Ami fix és szintén elég nagy az meg drága...Összességében az 1.6-os szorzóval együtt ki szeretnék hozni majd legalább 600mm-t.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Amúgy mi bajod vele? Canon?

Semmi bajom vele :)
Csak megkérdeztem.

És eddig milyen rendszert használtál? ( ha már nikon, canon felmerült ) És milyen objetíveket veszel hozzá?
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Hát a mostani gépben is belegyûlt 25-30 ezer expo nem egész két év alatt, és ezt nem használtam melóra.
Simán megtriplázódhat ez a szám....

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
csak esetünkben a profi bringás az egy olyan fotós, aki havonta 4-5000-et exponál... ;)
mindemellett ha cserélnék gépet, akkor a 350D helyett 30D-t vennék. Nem azért, mert egy 350D korlátot szabna a kreativitásomnak, csak nem annyival drágább a 30D, mint amennyivel jobb (sztem)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Mondtam ilyet? Nem.
Köztudott, hogy jóval kisebb intenzitású használatra lett tervezve. Az olcsóbb bringák sem mennek mindenki alatt tönkre. Ha sokat használod akkor viszont esélyesebb a dolog.
Egy profi bringás alatt lehet, hogy szarrákopik egy hónap alatt.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Mert tartós, nem a belépõ kategóriába tartozik, hanem tényleges használatra tervezték(fémváz, zár). Mondj még egy ilyen gépet ennyiért.
A nikon D200-at nem tudom megfizetni, de nem is biztos, hogy akarom. A többiek; D70, D80 az meg kb a 350D, 400D vetélytársai.
A lényeg, hogy tartós gépet szeretnék, a lehetõ legolcsóbban. Nincs pénzem évente újat venni.

A felsoroltak pedig tönkre mennek egy év alatt?
neee

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Szerintem nyugodtan vedd a 30D-t. Nagyon sokat nyújt az áráért. Én eddig ajánlottam mindenkinek, mert jó tapasztalataim vannak vele.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Mert tartós, nem a belépõ kategóriába tartozik, hanem tényleges használatra tervezték(fémváz, zár). Mondj még egy ilyen gépet ennyiért.
A nikon D200-at nem tudom megfizetni, de nem is biztos, hogy akarom. A többiek; D70, D80 az meg kb a 350D, 400D vetélytársai.
A lényeg, hogy tartós gépet szeretnék, a lehetõ legolcsóbban. Nincs pénzem évente újat venni.
20D-t nem nagyon árulnak, úgyhogy...
Úgy néz ki lesz rá elég pénz, úgyhogy használtat nem vennék.
Amúgy mi bajod vele? Canon?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
miért szeretnél 30D-t?
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Aki tud olcsó 30D vételezési lehetõséget, ne tartsa magában. Ha jól tudom, akkor a Canon a jan. 31.-ig vásárolt 30D árából 41ezret visszaad ha kérvényezi az ember.
Úgy meg már 250e környékén járunk...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Le vagy maradva...Egy jobb dslr veri az 50-es diát is manapság. De a 100-as filmeket egy közepes is. Max dinamikában jobb a film. A kisfilmes gépek már nem konkurálnak a felbontást illetõen a digittel.

Dinamikában biztosan jobb. ( és a fényforrásokat se kell lehagyni a képrõl ;) )
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

Ennek ellenére egy 35mm-es filmre exponált kép részletgazdagságban még mindig veri a dslr ccd-ket.

Le vagy maradva...Egy jobb dslr veri az 50-es diát is manapság. De a 100-as filmeket egy közepes is. Max dinamikában jobb a film. A kisfilmes gépek már nem konkurálnak a felbontást illetõen a digittel.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
jah! és a fentiekhez, ma bementem mérleg utcai forte boltba..
- Csókolom, mennyi a 100as ff film?
- 520!
- OOO...ha többet viszek?
- Mennyit?
- 40et..
- akkor 364.-
- Jó! Legyen 50tekercs.

MÁS: ezért külön topicot tsinálni? :D http://www.fredmiran...?TopicID=247549
Expinálom a pinarámát.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
színes film nem tudom mennyi. ( arra ott a digit :) )

ff film (amiket szeretek)
fuji neopan 400 1041.-
ilford hp5 1250.-
kodak tri-x 400 1229.-
Expinálom a pinarámát.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Szeretem a 6x6os képeket is, fõleg amik tüköraknás géppel készültek.

A 6x6-os fotózást én is nagyon szerettem. Még mindig meg van a Pentacon Six-em a 180-as és 300-as telével igaz már vagy 15 éve nem használtam.

A film árral megleptél. Egy "normál" színesfilm kerül 1000Ft-ba vagy valami extra kivitel?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Nekem sem hiányzik a vegyszerszag. Ennek ellenére egy 35mm-es filmre exponált kép részletgazdagságban még mindig veri a dslr ccd-ket. Aki komolyan nyomja a fekete-fehéret hamar eléri a digitális technika korlátait. Én csak mûkedvelek. Viszont csodálom, aki komolyan veszi, ragaszkodik hozzás és áldoz rá.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Analóg fotózásnak mi az elõnye? Számomra az h megtanít dönteni, h mikor nyomjam a gombot. Szeretem az analóg képeket, mert máshogy néz ki mint a digitális. Vmiért más, nekem jobban tetszik. Szeretem a 6x6os képeket is, fõleg amik tüköraknás géppel készültek. Nekem "bejönn" h nem csak egy cf kártyára lövök, hanem anyagra és azzal történik vmi stb.

Nem vagyok vaskalapos egyáltalán, h elutasítsam a digitálist. Nekem is van, természetesen.

Kodak, Fuji, Ilford ellát persze, csak vmiért még mindig nem fosom a pénzt, h 1000ft fölött vegyek egy tekercs filmet. :)

A laborálást én sem sírom vissza. Sok dolgot megtanul az ember, amit késöbb használ a PSben tudatosan. Én itthon filmet hívok, mert olcsóbb mintha beadnám valahova, és nem egy pacsmagolos vmi, és scannelek, ha van idõm.
Expinálom a pinarámát.