Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

én még 4 alatt nem igazán találtam, bár ez szerintem az én hibám. priviben légyszi mondd már meg, hogy hol...amúgy ebben a csomagban 1 darab kártya 3680.25 FT-ra jön ki....

Pécsen. De látod, hogy Bp-en lehet olcsóbban is találni...

a fujihoz még annyit, kicsit megkésve, hogy van rajta ISO 64 és azt használva tényleg nagyon kicsi a zaj.

Öööö, S6500fd-rõl van szó? Mert nekem olyan van, és hát ISO100 alá nem igazán tudom állítani...
Amúgy ez egy ISO3200-al fotózott (1/4s, f/2.8) kép. Persze azért fekete-fehér, hogy ne látszódjon annyira a színzaj ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
a fujihoz még annyit, kicsit megkésve, hogy van rajta ISO 64 és azt használva tényleg nagyon kicsi a zaj.
hugomnak van ilyen és általános használatra, fõleg tájképekhez színben, árához képest a legjobb sztem. nagy a zoom tartomány és mûködik is.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
http://tmfoto.hu/

1 GB Kingston ELite Pro 50X SD kartya 3500,-
Twinmos 150X -es szinten 3500,-

( kiarusitjak az SD kartyakat, ugyhogy akinek kell az most vegyen )
Nekem ket Kingston -om van toluk jelenleg.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

De egy sima 512M-s SD kártya is csak 3e.

én még 4 alatt nem igazán találtam, bár ez szerintem az én hibám. priviben légyszi mondd már meg, hogy hol...amúgy ebben a csomagban 1 darab kártya 3680.25 FT-ra jön ki....

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
De egy sima 512M-s SD kártya is csak 3e.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

És ez kinek jó a bolton kívül? Egy 2Gb-os Kingston SD-t úgy 6e-ért már lehet kapni...

pl annak, akinek van egy SD-karis mp3 lejáccója (mint pl. nekem), egy SD-karis kisgépe (4 Mp nálunk) és egy sd karis nagygépe (6 Mp nálunk), de nem kell neki mindegyikbe 2 gigás kártya...

gyalogkakukk: juuj, azt hittem, lõnek valahol:D....hihetetlen gyors...és ott a végén mit mutogat a fószer? úgy tûnik nekem, mintha az élõképes lcd-t, vagy legalábbis valami hasonlót...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Az 1D MarkIII sorozatlövõ képességébõl egy kis ízelitõ:
http://www.focus-num...news_id-38.html

(kb a közepén van a lényeg)

hát van ennél szebb hang egy fotós számára? :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
És ez kinek jó a bolton kívül? Egy 2Gb-os Kingston SD-t úgy 6e-ért már lehet kapni...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
fotomarket.hu-n sandisk 512-es Sd kártya + még 3*512 sandisk sd kártya (tehát összesen 4*512 MB sd kártya) csomagban 14721 ft...gondoltam szólok, hátha érdekel még valakit rajtam kívül.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
köszi!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
mire ébredek?
hogy új canon vázat kap a nép! 1d markIII az üdvösség útja! + új 16-35 f2.8 L USM obi + 580 EX II vaku !!!
http://www.robgalbra...White_Paper.pdf
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
amit panaban kedvelek az a fix fenyereju odjektiv
/a mostani fz30-ban mar talan nincs benne fz20-ban meg tuti/

fujiban manualis zoom nagyon josag, akkor es oda amikor.

kepzaj:mivel nekem van 800 meg nagyobb iso ezert ott szokik zavarni
ilyenkor jo lenne okosabb gep, de ez van
/komoly gepet tuti nem hasznalnam ki, es csak a digital ... pantert nem veszek olyat/
a pana mondjuk 400-on tenyleg zajosabb, mint fuji
az hogy mennyit bukom a fuji zajszurojen passz
en nem veszem eszre

ami tuti barmelyiket is veszed szerintem sok bajod nem lesz.
hu tars lesz sokaig
es valszeg az is, hogy beleszeretsz a gepbe

barna vagy fekete haju no?
voros es szoke kizarva

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
ja igen én egyértelmûen a panát ajánlom de azt fontos hozzátennem még, hogy itt a fórumon is ismerek több elégedett fuji (volt)tulajt akik nem véletlen ajánlják a fujit. nekik is bevált a gép. tökéletesen hozta azt amit elvártak tõle és végül is átlagos felhasználásnál ez a legfontosabb!
aláírás szerkesztése

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
zaj? nem hiszem, hogy van olyan kompakt gép ami nem zajos. ha jobb neked az hogy részleteket tüntet el a zajszûréssel a fuji és úg ylesz zajmentesebb a képe akkor már meggondolandó a dolog. ha panásokat kérdezel akkor az fz-re esküdnek ha fujisokat akkor a fujira de ez mindenhol így van. viszont ha független teszteket nézel valahol (most így hirtelen nem tudok ajánlani semmit) akkor szerintem a pana felé mész el. én anno nagyon sok tesztet néztem amikor az fz20at vettem és mindenhol azt láttam ,hogy az fz sorozat a kategóriájában minden mást megvert. annyira meggyõztek, hogy egyértelmûvé vált mit kell vennem. ha jók az emlékeim akkor a fuji gépek képminõségben hátul kullogtam mindig is. egyedüli pozitívum a sok szolgáltatás amit nyújtanak a fujik mert azt elismerem, hogy nagyon felhasználóbarát gép és nem is néznek ki rosszul! no meg attól függ mire használod majd. tökmindegy melyiket veszed meg mert a tesztekben írt túlzott zajszûrés vagy épp ellenkezõleg, zajosabb kép a büdös életben nem tünik majd neked fel a végeredményen átlagos felhasználásnál.

én pl most (1 éve variálok :) egy nikon d80 mellett döntöttem. 18-135/3.5-5.6 és 50/1.8 objektívekkel és egy sb600-as vakuval. az ára szerencsére már a zsebemben van úgyhogy napok vagy 1-2 hét választ el tõle ;o)
aláírás szerkesztése

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Én a képstab. hiányát nem nagyon szoktam érezni... Viszont a S6500-on van egy olyan funkció, ami tök viccess. Az arcfelismerõ. Mint a terminátor, úgy keretezi be az áldozatokat. Néha egész használható. Nem kell az arcra fókuszálni és lefordítani a gépet, hanem megcsinálja az automatika.
Ja, és manuális zoom!
Meg mondjuk nekem elõny a ceruza akku is...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
köszi Tomidny!
...
kicsit jobban beleástam magam a témába & háát az alábbi gépek valamelyike lenne a számomra megfelelõ:
s6500 vagy FZ7
fuji-val a 'bajom': nincs képstab.
panával: zajosnak mondják.
per pill az ár miatt a pana a nyerõ....

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát nekem S5000-em van, meg egy S6500-am, szóval mondjuk hogy Fuji párti vagyok. Az S5600 az S5000-el kezdõdött géptípus lefrissebje, mondhatni kiforrott cucc. Sok mindenre lehet használni, és ha nem zavar, hogy az xD kártya kicsit drágább, mint mondjuk az SD, akkor teljesen jó választás lehet.
Ilyeneket fotóznak vele az emberek:
fotozz.hu
Flickr
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
fuji s5600-ról van tapasztalat?
(tudom itt fényévekkel precízebb gépekkel lövöldöztök, de hátha)
elõre is kösz!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
A manuális objektíveknél(mondjuk M42 + átalakító EOS-hoz) is tudom használni élességellenõrzésre a prizmán látható fókuszpontokat ugye?

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Mennyi ideig tudod egy kézben tartani az 1Dt mondjuk egy közepes objektívvel?
Naugye... ;)

Az átlagnál jóval tovább:) De nem erröl van szó. Persze, hogy két kézzel tartom de felesleges, hogy a lapozáshoz egy apró gombot állandóan lenyomva tartsak egy másikat pedig nyomogassak. Nem kényelmes. Nekem. Valamit már kritizálni is kell a gépen:)