Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Posted 2007. July 13. - 15:12

Canon EOS 1D + Canon 580EX nem ad segédfényt.
A vakut más vázra helyezve nincs gond, a vázra más vakut helyezve nincs gond. Netes keresgélés nem hozott eredményt.
Ötlet?
Posted 2007. July 12. - 09:18

tehat nem volt ertheto amit leirtam.
a forras kep 'senkinek' sem szep
mert az a forras azert kicsinyitik dolgoznak rajta, hogy szep legyen.
fenykepezni kis bridge ill kompakt geppel ugy kell/erdemes, hogy felig lenyomod gomd -ilyenkor bemer minden lofaszt- majd varod/koveted a targyat.
es akkor jo lesz.
ezt pedig minden geppel megcsinalhatod a panaval is.
amugy manualis fokusz a legjobb en azt szoktam leginkabb.
hidd el, tudom

de az volt a kérdés hogy normál méretben tud e képet csinálni.
és nem festményt, és fotosop és egyéb nélkül használható marad/lesz e a kép.
De már nem téma.
Posted 2007. July 12. - 02:59

a forras kep 'senkinek' sem szep
mert az a forras azert kicsinyitik dolgoznak rajta, hogy szep legyen.
fenykepezni kis bridge ill kompakt geppel ugy kell/erdemes, hogy felig lenyomod gomd -ilyenkor bemer minden lofaszt- majd varod/koveted a targyat.
es akkor jo lesz.
ezt pedig minden geppel megcsinalhatod a panaval is.
amugy manualis fokusz a legjobb en azt szoktam leginkabb.
amikor pedig lesz majd egy dslr gyors fokusszal akkor kialsz a palya melle es folyamatosankoveted a skacot egyszer nyomsz egy gomb es akkor is jo lesz.
ez a kulonbseg.
bemeres ott ahol majd fenykepezni akarsz.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2007. July 11. - 23:17

a pillanat elkapása, vagyis megálmodása szépérzék, illetve fantázia kérdése, viszont az esetek 99%ban azt a pillanatot kapom le, amit akarok. Tehát teljesen kontrolláltan csinálom amit kell.
A kérdés hogy ezt a gép is tolerálja-e.
Tehát hogy kompatibilis e értelmes képek készítésével pl erdõben, ahol nincs sok napfény, csak sötétebb egy picit.
Ekkor egy jó beállítással, azért kellõ fényben, kellõen lekövetve, vagy fixen tartva gyorsan lõve sikerüljön olyan képet csinálnom ahol nem csak pacák vannak, mint ami a Panánál volt...
Az egész duma amúgy felesleges, mert a kis sony képes volt erre.
Akkor a fuji vagy a nagysony is csak csak...

Karakoram! köszönöm a lehetõséget, élnék is vele ha már a kezemben volt a kis fuji is!
P.Ü.

Posted 2007. July 11. - 23:15

U.I: Nem reklámszöveg akar lenni!
Posted 2007. July 11. - 23:00

a specifikációi alapján a 6500fdvel lehet ilyen képeket csinálni, de "a puding próbája ebben az esetben az evés". esetleg ha már úgy is beviszi neked Thy a gépet, akkor akár ki is próbálhatnátok mondjuk autókon, hogy tud e ilyesemi képeket csinálni...:chin:
Posted 2007. July 11. - 22:46

Ezek a sima digit, ám nagy objektíves fuji, illetve sony gép alkalmas arra, hogy éles, nem hangyás, (zajos) képet csináljak jó felbontással, éles bringással a kép közepén?
nem kell EZER megapixel, csak annyi hogy egy jó helyre beállva, 200-400as iso-n el tudjak sütni úgy egy képet egy erdõben, hogy a képen olvasható legyen a bringa márkája - természetesen lekövetett bringással.
sonym tudott ilyet.
EOS meg egyelõre okosabb nálam :-)
Posted 2007. July 11. - 22:34

a 6500fd max. zárideje az 30s, ha jól olvastam az adatlapját...enyhén bemozdulásos sportfotókat erõs fényben olyan 1/60nál már lehet csinálni, erdõben 1/40 - 1/25 körül van...igazából a sportfotózásban ugye az autófókusz miegyéb sebessége számít, tehát az az idõ, ami az elsütõgomb lenyomása és a tényleges exponálás között történik...dslreknél ez az idõ egy jó obival minimális, míg egy kiskompaktnál ez az idõtartam olyan 1-2s körül van...ennyi idõ alatt egy 40 km/h sebességû DHs bõ 11 métert tesz meg...
Posted 2007. July 11. - 22:05

theznek:
amúgy én is ilyen gépet készülök venni majd nyár végén, ha minden igaz...haveromnak van, kicsit hogyismondjam? "nyers" a fogása, de amúgy tetszik.
õ az említett kolega, holnap hozza be nekem.

kiváncsi vagyok rá.
Sony is tetszik, szerettem a sonyt, csak elmúlt - viszont megmaradt egy 2 gigás memókari, szóval még esélyes is lehet

az egészben az a "para' hogy kicsi lenne jó - cipelhetõ legyen
viszont sport fotózásra kéne, hogy nem profi képek, de ami megmarad emléknek...
erre képes valamely kisgép?
vagy miben jobb nála egy linkelt sony, esetleg fuji?
mitõl tud jobb képet egy dslr?
Posted 2007. July 11. - 21:38

Pénteken vettünk egy Fuji S6500fd-t Ors-nak. Nagyon jó kis gép, manuális zoommal. Mindent tud amit a nagyok, és Fuji-san szép képei vannak. 28-300mm-ig van az obija jó fényerõvel. Néha jobban használható, mint a nagygépem. Ja és 1cm-rõl olyan makró...
SZal aki 90 körül akar gépet venni, annak ajánlom a digitcvames szettben.
Üdv:Thy
amúgy én is ilyen gépet készülök venni majd nyár végén, ha minden igaz...haveromnak van, kicsit hogyismondjam? "nyers" a fogása, de amúgy tetszik.

Posted 2007. July 11. - 20:45

Sajnos a megapixel verseny itt is jelen van, de olyan sz@r képet melyeket mutattatok normál fényviszonyok mellett, nehéz vele produkálni. Ez 50 pénz.
Ha van 15-el több, akkor itt van ez:
http://www.sonyszalo...oduct_1237.html
a Bionz procis Sony-k tényleg jók, nagyon meglepõdnétek a képminõségen!!! Szerintem nem drága.
Ha a méret nem számít akkor Kodak DX sorozatból valamelyik, vagy szintén nem idei modell de nagyon jó a Sony H2 (ezt sokat nyúztam, remek masina): http://www.sonyszalo...roduct_823.html
Illetve a Fuji is ott van.
Ha már írok ide:
Volt szó még a megjelenés elõtt a Sony Alpha gépekrõl. Teljesen amatõrként abszolút meg vagyok vele elégedve. Fogása stb. nagyon jó, nekem jobban kézre áll mint a hasonló Canon-ok. Ami egy kicsit idegesítõ, hogy az iso, wb, stb. beállítások külön tárcsán vannak, kezelésük így nehézkesebb mintha külön gomb lenne ezekre, pedig gyakran használja az ember õket. A beépített stabilizátor hasznos, bár én nem tartom állandóan bekapcsolva. Vázként vettem, próbálgattam a mostanság megjelenõ Sony obikat. Az áruk elég jelentõs… A végén vettem hozzá újonnan egy fix 2.8-as Tamront (17-50), és most hajkurászom a régi, legendás Minolta objektíveket. Egy fix 4-es, 70-210-es (beercan) már megvan. Még valami makrót kell keresnem a vaterán, ebay-en….
Ha Alpha-val kapcsolatban kérdése van valakinek, akkor csak bátran!
Posted 2007. July 11. - 18:59

Fel akartam tenni egy olyan képet, melyet a gép készített, midnenféle módosítás nélkül
Erre azért volt szükségem, hogy mutassam hogy eredeti méretben nem volt valami sok midnenre a gép jó.
Most lekopogom, de többet soha nem látom ezt a masinát - már meg is vették, szinte nem is buktam rajta semmit.
Kicsinyítve minden kép jó, de nekem az volt a lényeg, hogy eredeti méretben is szép legyen.
A sony dsc-600am képes votl erre, valamint mozgást fényképezni is.
Kicsit hideg színei voltak, de alkalmas volt rá.
A végén levettem 5MP-re a panát, és ugy lövögettem, úgy már egész értelmes képeket tudott, de mozgást még mindig nem...
Szóval jelenleg hallgatok egy kolegára úgy néz ki, és jön egy DSLR méretü gép, ami nem DSLR, viszont közel annyit tud .... Ok, nagy majd viszek táskát, de legalább mozgó alkatrész nincs a gépben.
Remélem az beválik.
http://www.fotomarke...pid=14459&tab=1
õ már megbízhatónak mondható?

Posted 2007. July 11. - 14:16

NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2007. July 11. - 11:32

Posted 2007. July 11. - 11:11

Posted 2007. July 11. - 10:51

A telefonos 1/160, f2.8, ISO100.
Az eldõlt bringák meg 1/250, f2.8, ISO100.
Mondjuk ki kéne próbálni szûkebb rekesszel is...
Posted 2007. July 11. - 10:14

De még ez sem volt elég forrás, mert az isot még mindig nem tudjuk.
Posted 2007. July 11. - 02:31

akkor nem ugy van, hogy kisebb zaj lesz azonos erzekenyseg mellett is?
mert gondolom ugyanarra a meretre kepzodik a kep.
/mondjuk az eddigi 1 pixelbol kepez 1 pixelt helyzet modosul a 4 pixelbol lesz 4 pixel-re/
oder?
jah thez
senki nem rak netre forras kepet /csak aki hulye ill szopatja a nepet/
amik fent vannak mind at vannak meretezve.
en pl fotozom vmi 5mpix-ben aztan azt pont tudom a 9-ed reszere kicsinyiteni
igy 9 pixelbol lesz 1 /3x3 negyzet alakul 1 pixelle/, ami nagyon szep kepet ad.
szerinted mifaszert van mindenhol ilyen kb 800x600 meretu kep feltolva
/reszben ezert/
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2007. July 10. - 20:23

Természetesen a kompakt kategóriáról van szó.
http://systemsport.n.../BIKE/S5_01.JPG
http://systemsport.n.../BIKE/S5_02.JPG
Posted 2007. July 10. - 19:51

Ha, teszem azt 1600-on vagy 800-on, ne csodálkozz!
Enté példája pedig nem jó, mert vakut használt. Ergo sokkal több fényt kap az érzékelõ, és kevésbé zajosodik.
Thez elsõ képei nekem sem tûntek túlzottan szarnak. Átlagos kompakt kb. 200-as isos képeknek tûnnek.