Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
cf-t kell venni es kesz.
nekem is elozo gepem vitte volna a smart mediat is
ez is tan xd-t mellette
de nem izgat
fuji hulyesege.

cf elterjedtebb, tan meg nagyobb kartyak is vannak belole.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Mi a különbség a CF és az xD kártya között? Azonkívül, hogy az utóbbi másfélszer annyiba kerül... Ugyanis a Fuji gépem ezt a kettõt fogadja.

Pld, hogy az egyikbõl van nekem 2 a másikból meg egy sem.

(Remélem segítettem :D)

http://en.wikipedia....XD-Picture_Card
vs
http://en.wikipedia....ki/CompactFlash

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Mi a különbség a CF és az xD kártya között? Azonkívül, hogy az utóbbi másfélszer annyiba kerül... Ugyanis a Fuji gépem ezt a kettõt fogadja.

Pld, hogy az egyikbõl van nekem 2 a másikból meg egy sem :D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

Aktuális civil

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Na megvettem a 10-20-as Sigmát:) Kíváncsi leszek milyen...ausztriában tesztelem:D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vaku eleg
en hasznaltan vettem regi metz vakut
ami ugyan tudna ttl-t
de canonnal es abbol is csak filmessel.

szerintem azon all a panorama szepsege, hogy szeremcsed van-e
ode matekolsz-e annyit ott helyben, hogy azonos tonusu/intenzitasu/vagy mi legyen minden szin

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Automata/félauto üzemmódban mérd be a szükséges értékeket(mekkora záridõ, mekkora blendével, milyen érzékenységgel).
Jegyezd meg, menj manuális üzemmódba, állítsd be a megjegyzett értékeket, a fókuszt is tedd manuálba és szintén állítsd be. Utána már lövöldözhetsz. Próbáld síkban tartani a gépet.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Egy S9600-os, vagy bármelyik olyan géppel, amin nincs panoráma funkció, hogy érdemes csinálni?
Mer csináltam Olaszban, meg Alpokban néhányat, és hát ugye más a fény picit mindegyiken, és szép csíkok vannak az égen:/

Ugyanehhez a géphez, jó lehet egy ilyen vaku?
http://edigital.hu/p...&cat=350&page=1
Úgy értem, érdemesebb ennél többet rá költeni, mivel a gép nem küld jelet neki, csak elvillantja azt kész)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
aham
oket azota mar megtalaltam
majd vmelyiket 'megveszem'

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 posts

vki leirna melyik progival lehet olyat csinalni, hogy pl sok kepet osszejatszik egy superwide keppe.

Én a PTGui-t használom.

Posted Image

Posted Image

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
lor, én az arcsoft panorama makert használom, tökjól csinálja az automatizálást, de lehet állítgatni meg finomhangolni is a képeket.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Remélem mindenki látta?:D lementettem, és szavadon foglak:)
Elõre is köszönöm!

Ok, komolyan mondtam, majd megbeszéljük, ha megjött a gép.

idonkent en is gondolkozom, hogy kene venni vmi regebbi felsokategorias dslr-tet'de mindig elbizonytaladom, hogy hogyan mikent.

vki leirna melyik progival lehet olyat csinalni, hogy pl sok kepet osszejatszik egy superwide keppe.

Manapság már új is kijön objektívval együtt olyan 100-ból. (Pentax, Olympos )

PL. Ulead COOL 360

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
idonkent en is gondolkozom, hogy kene venni vmi regebbi felsokategorias dslr-tet'de mindig elbizonytaladom, hogy hogyan mikent.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Tudom ezt szeretedböl írtad:) Különben, ha megjött és nincs rá szükségem szívesen odaadom egy hétre is, hogy kipróbáld.

Remélem mindenki látta?:D lementettem, és szavadon foglak:)
Elõre is köszönöm!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
no ujra itt hasonló kérdéssel mint eddig
s5500öt kéne lecserélni

beastie boys és égyéb nagyszinpados elõadók fotozásához gyenge...ugye ott vakuzni nem lehetett,így igen gyér képek jöttek össze,ami k.gáz...
még ok hogy nem tudok bemozdulás nélüli képet csinálni kézbõl mert anyira kell zúmolni,meg anyira ver a hangfal hogy kiesik a kezembõl a gép,de hogy a normális fény és szín sincs,akármilyen! beállításnál az már azért sok...
csináltam már egy jópár képet ezzel,párat mutattam is talán,szal azt hiszem nem velem van a gond..

szal valami elérhetõ árú komoylabb gép érdekelne,h a s z n á l t a n,mivel egy új gépet nem engedhete meg magamnak.
egyúttal érdekelne hogy használt lehetõleg digitális slr gépnél mire kell figyelni.

köszi

zsolo:
Canon mit ír?talán itt tudnak segíteni https://self-service...e.com/hu/pages/
vagy valami firmware frissítés?szoftveres gondnak néz ki szerintem...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

sysspo: rohadj meg:D

Tudom ezt szeretedböl írtad:) Különben, ha megjött és nincs rá szükségem szívesen odaadom egy hétre is, hogy kipróbáld.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
http://www.edigital....&cat=688&page=1
errõl tudtok valamit? Esetleg hasonló, de jobb, vagy olcsóbb?
Most már kell egy normális nagylátó:D

sysspo: rohadj meg:D

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Nem tévedtem. A megrendelésem visszaigazolva de ismeretlen szállítási határidövel. Így van ez, ha új 1D jelenik meg. Gondolom a nagy ügynökségek százával rendelik. Persze a Canon is legyárthatna elöre annyit, hogy ne legyen ilyen bizonytalan a rendelés. Igaz nekem van idöm nem sürgös. Ha megjött írok róla összehasonlítva a Mark II N-nel.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Megrendeltem, lesz ami lesz. Szerintem kb. 2-3 hónapot várnom kell rá.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Olvastam egy profi gyakorlati tesztjét a Mark IIII-ról. Lenyügözö a gép és kiemeli az autofokusz hihetetlen precízségét, ami eddig is rendkívül gyors volt. A döntés bennem nagyjából megszületett, már csak kivitelezni kell úgy, hogy a feleségem ne vegye észre. Az új S5 nagyon szimpatikus kezelésü, gyors, jó a stabilizátora. Eddig csak a lakásban szórakoztam vele de intuitivan kezelhetö és jó a végeredmény.