Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
annyival kiegészíteném Húsevõ hozzászólását, hogy nem minden aps-c szenzoros vázhoz jók az ef-s obik. A 300D elötti aps-c- s vázakkal (10D, D60, D30! nem 30D!!) nem kompatibilisek az EF-S lencsék, mert a tükör elõrébb van a vázban és beleérne az objektív bajonett, ez a tükér és az egész zárszerkezet sérülését okozhatja, ha véletlenül beleerültetjük. (EF obin piros bajonett jelölés / EF-s fehér jelölés)

Az EF-s objektíveket kompaktabb méretük miatt találták ki. Mivel kisebb maga az objektív, az elsõ lencsetag közelebb kell, hogy kerüljön az érzékelõhöz. Ezért jobban benyúlik a vázba.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ja a kis formatumuakhoz valoak?
az 1,6 szorzo miatt

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

mire jo az ef-s obi
meg ezek a jelolesek mit csinalnak?
nagyon sokat nem koltenek ra
tehat 1d 5d kilove sajnos.

Az EF-S obik nem rajzolják ki a teljes filmkocka méretet (pl. 5D), APS-C méretû érzékelõkhöz(350,400,10,20,30D) tervezték.
Igazából, ahogy én látom a legolcsóbb modellek is kielégítik az emberek 99%-ának a szükségleteit, max tartósságban gyengébbek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
engem vmiert ilyen fotozashoz hozzaertonek titulaltok sokszor, amit mondjuk megkoszonok de nem ertek.
mindegy azert lejegyeztem :-)

ilyet nekem formazas hianya meleg illetve valoszinu az erintkezes romlasa miatt csinalt a kartyam.
sokaig bent volt a gepben nem vettem ki nem formaztam
kezemben uzem kozben jol forrosodik a gep.

mire jo az ef-s obi
meg ezek a jelolesek mit csinalnak?

nagyon sokat nem koltenek ra
tehat 1d 5d kilove sajnos.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Feltöltött kép
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Akkor fingom sincs. A meleg a legnagyobb ellensége ezeknek a cuccoknak. Magukban is szép hõt termelnek, és ha megemelkedik a külsõ hõmérséklet, akkor akár bajuk is lehet.
Nekem egyszer volt bajom egy xD kártyával, hogy nem ismerte fel a gép. Újraformáztam, letöröltem a érintkezõit, és azóta is használom. A CF-nél viszont nem férsz hozzá az érintkezõkhöz.
Valami olyan cuccal kéne megpróbálni megformázni, ami csinál blokk szintû ellenõrzést is (visszaolvassa). Csak mivel a kártyaolvasó nem látja, ezért ez elég nehezen járható út.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Hát basszus, pedig 1,5hónapja be sem kapcsoltam szerintem a d200at..így a kártya sem volt használva, a basz'melegben..filmest használtam...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

a vicc, h nem nagyon értem, h miért..nem dobáltam, nem hánytam le stb...egyszer csak ien lett...

Meleg.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
a vicc, h nem nagyon értem, h miért..nem dobáltam, nem hánytam le stb...egyszer csak ien lett...
Expinálom a pinarámát.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

hát a kártyaolvasó nem ismeri fel..d200on keresztül letudtam szedni a képeket, de van ami megsérült ( pl.: http://tommmas.uw.hu/DSC_0181.jpg > ien hibákat tsinál, csak durvábbakat és nem mindegyik képre, kép nem veszett el, bár azt legalább vissza lehetne hozni.. )

Hát ez így elég necces. Valószínû, hogy sokkal jobb eredményt nem produkálna semmi sem. Ezek szerint nem annyira a fájlrendszer sérült a kártyán, hanem fizikai hibák vannak rajta. Az meg gáz.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
hát a kártyaolvasó nem ismeri fel..d200on keresztül letudtam szedni a képeket, de van ami megsérült ( pl.: http://tommmas.uw.hu/DSC_0181.jpg > ien hibákat tsinál, csak durvábbakat és nem mindegyik képre, kép nem veszett el, bár azt legalább vissza lehetne hozni.. )
Expinálom a pinarámát.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

dejóó..

beszart a kingston elite kártyám, kiváncsi vagyok mit és mennyi idõ alatt alkot az edigital a garanciával...jupppíí..persze a jó képek szaródtak el..cupp

Milyen szinten szaródott be? Abszolút semmi se olvassa, nem ismeri fel, vagy csak olvasási gondok vannak, esetleg eltûntek a képek? Ez utóbbi esetben ha fontosak a képek, akkor van esély visszaszerezni õket...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

dejóó..

beszart a kingston elite kártyám, kiváncsi vagyok mit és mennyi idõ alatt alkot az edigital a garanciával...jupppíí..persze a jó képek szaródtak el..cupp

Hûûû...sok sikert hozzájuk...én már baltával mennék elõször is:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
errõl az OLYMPUS E-410 mit lehet tudni?média m árulja elég jó áron...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
dejóó..

Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Lor: Én 30D-t használok, mostanság már nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Ilyen áron ilyen gépet nem kapsz más gyártótól.

Ha már makró: Aki ki akarja próbálni olcsón a makrózást dslr-el, annak tudom ajánlani a fordítógyûrûs megoldást.
Objektív szûrõmenetére felcsavartok egy adaptert aminek a másik fele bajonettes, és az objektívet megfordítva felpakoljátok a vázra. Minél nagyobb látószögû az obi, annál nagyobb a leképezés.
Én a kitobit használva 18mm-en 6-7 mm-el ki tudom tölteni a képmezõt. Blendét elõtte beugrasztással állítom be. Ennyi a hátránya a dolognak, de kb 20-25-ért már csinálnak elektronikás fordítógyûrût is, ha vki nagyon belemegy a dologba.
3-5e-be kerül kb egy fordítógyûrû. Ilyen áron ekkora leképezést semmi mással nem lehet elérni tudtommal.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
lor:nekem nikon d80
gépválasztásnál canon 30d jöhetett még számításba nálam de a nikon felé húztam el több okból amit természetesen cseppet sem bántam meg. külsõ vakud gondolom neked is lesz, akkor meg aztán pláne nikon a kitünõ vakuvezérlõ rendszerbõl kifolyólag. ez kenterbe ver minden más rendszert.a kéznek baromi jól esik fogni ezt a gépet. nekem elég a 3kép per sec de szerintem neked sem lesz szükséged többre mint pl a fórumtársak többségének szintúgy nincs rá szüksége. engem a közel 1000 fotó egy feltöltéssel meggyõzött (gyári adat 2700 de ez abszurd), a 900fotó ment vele. a vakuvezérlés meggyõzött, hogy a d200 képminõségét hozza, az autofokusz rendszer kurva gyors az is meggyõzött, baromi masszívra összerakott gépváz de nem magnézium... viszont maga a váz anyagának minõsége és tényleg a masszív összerakás miatt nem fog érdekelni, hogy mûanyag. fogd kézbe majd meglátod. ez is meggyõzött. az lcd kijelzõ meggyõzött. ezek fontosak voltak számomra és azért az is jól esik amikor elmegyek egy olyan rendezvényre vagy legyen az bármi ahol látok 200 mobilos fotóst, 300 kiskompaktgépest, 20 ultrazoomos nagykompaktost meg 7dslr-t és abból az 7bõl csak nekem van nikonom ;o)

még a d200 erõsen ajánlott de az meg nekem nem nyújtott annyival többet mint amennyivel többe kerül.
aláírás szerkesztése

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
http://forums.dprevi...essage=24236400

nem fogad EF-S obit

Ez miért baj?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
lor: nikon d200, bírja a sört..is.

andris: zenit kúúl..de vegyél belé olcsó foma, vagy forte fekete-fehér filmet..és ne vegyél digitális gépet ;)

karakoram: tök jó h így belé szerelmesedtél a dologba, hajrá,hajrá!
Expinálom a pinarámát.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,572 posts
Ha igazán makróznék, akkor azért makró objektívet vettem volna elõször. Igazándiból most kezd nagyon megtetszeni. Számomra szép, érdekes ez a szabad szemmel így nem látható világ ilyen módon történõ megörökítése. Magának a témának az elkapása is izgalmas, hiszen kúszni-mászni „kell” a géppel a földön. Azért azt gondolom, hogy a körvakuig nem fogok eljutni….bár a barátnõm már elkönyvelte azt is, hiszen régóta ismer :D
Elég keményen a bringázás rovására megy. Amikor tesztelésre, kipróbálásra volt nálam a Sony 100-as makrója, hát 1 órát töltöttem egy alkalmas bokor elõtt, nem is tudom hány képet fotózva. Mindezt reggel mûveltem, amikor 6:30-kor indulok munka elõtt tekerni. A HHH tetejére feltekertem ugyan, de már csak a rövidebb útvonalon legurulás maradt 1000-el, különben elkéstem volna rendesen.

Nem tudom ki említette a Sony H2-t, de hétfõtõl elég bomba áron lesz nálunk (márkabolt), keress meg priviben ha érdekel és megírom. Nyilvánosan még nem írnám be.