Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
biztos visszahivta azt aki probalkozott telefonalni
aztan vmit benyogott, hogy hatha attol megnyugszik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Még novemberben adtam be a boltba egy 50mm-es Canon obit garanciális javításra és ma úgy gondoltam talán ideje lenne már, hogy elkészüljön, szal felhívtam õket. Foglalt....
Lerakom a telefont, egybõl elkezd csörögni, és egy pofa mondja, hogy elkészült az objektív javítása:D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
erre találták ki a mobilkommunikációt!!:D

mindegy, akkor nem portréra fogom használni..:)
viszont úgyis kell egy jobb fényerejû tele, szal szerintem megveszem..
azér köszi!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nagyon sok...ezer méterre leszel a kedvestõl, úgy meg elég nehéz kommunikálni...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
M42-es obi 135/3,5 megér 5990-et?

350D-men ez 210mm
portréznék vele, vagy arra már sok?

Flickr

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Szerintem meg probálj ki többet és ami neked tetszik Kala olyat vegyél..

a d40 problémáit meg már ezerszer kitárgyaltuk itt is..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Kala: Szerintem Nikon D40 + kitobi. Nekem ez van és megvagyok vele elégedve. Gyors kártyírási sebesség alacsonyképzaj, gyors fókusz, gyors sorozat.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Na elérkezett az idõ h vakut vegyek..a gép egy Fuji s9600, nem tud TTL-t, csak elvillantja a vakut. Használtan akarok leginkább..és árban meg mondjuk maximum 20ezer..

Amit hirtelen kinéztem: http://www.artwork.hu/ -egy Nikon SB-24 15-ért.
Ismeri valaki ezt? valamint ez jó ár lehet érte, ha tényleg jó állapotban van?
Jónak tûnik, gépem ki se bírja használni:) Viszont, 7sec ujratöltés az kicsit lassú nem?

amúgy ez csak hirtelen ami megtetszett, várok mindenféle véleményt, esetleg boltot hogy hol találhatok használt vakukat(Soósba benézek majd) vagy h mit érdemes vennem..

dankeschön

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

meg megszünteti az elektrosztatikus ragadászkodást is?

Ú, aki ezt írta mutasson már nekem egy ilyen gépet. Fõleg 2006-ost. (Nem Rád gondoltam Charon)

a ragaszkodást lehet hogy nem..:)

viszont a 10 képet szerintem a pufferméretre írták..
nem csinál 10 képet/mp egy sem.. ez világos!!

mindezen túl..
SanDisK RULZ!!!

Flickr

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Akit érdekel, neten ennyit lehet összebogarászni;

http://pixinfo.com/cikkek/memcards_05 - ez már nem mostani cikk

http://www.pdatech.h...y_guide-42.html - itt írnak némi infot h mi a jellemzõ garanciát illetõen

"A legtöbb kártya esetében 5-10 év, vagy élettartam garanciát vállalnak importõreik, gyártóik, forgalmazóik. Sajnos azt ritkán teszik hozzá, hogy a kártya fizikai sérülése a garanciából akkor is kizáró ok, ha a kártya a mindennapos használat során sérül fizikailag a vásárló önhibáján kívül.

Például egy 2002-ben alapított német "brand" esetében többször megfigyeltük, hogy memóriakártyái 4-5 hónap használatot követõen "elfáradnak", a kártya ragasztása elenged, vagy a kártya adatvédelmét biztosító mûanyag lezáró-fül közelében elgyengül az anyag, és elfárad a kártya.

A nagy memóriagyártók természetesen a flash memóriapiacon is képviseltetik magukat termékeikkel, a hazai piac sajátosságai miatt azonban a márkanév nem feltétlenül jelent biztonságot.

Igen gyakran a nagy márkák magánimportból, a hivatalos csatorna megkerülésével is forgalomba kerülnek, így ezen kártyák garanciájával megint nem a kijelölt képviseletet lehet majd zaklatni. És sajnos beszélni kell arról is, ha a nagy márkák silány koppintását vásároljuk meg valahol, erre is akadnak hazai példák. Általában a nagy márkanév ilyenkor a piacinál lényegesen olcsóbb árral párosul. "

"Nekem már romlott el Kingston SD kártya. Inkább Corsair, de a SanDisk tényleg megéri az árát. A leggyorsabbak és nagyon megbízhatóak minden körülmény között. Na meg az 5 év garancia az Ultrákra sem utolsó szempont. Most már kizárólag csak ezeket használok minden kártyaformátumban.

SD-kel eddig nem sok tapasztalatom van, de szerencsére sem a SanDisknél sem a Kingstonnál nem jellemzõ a tönkremenetel - ha pedig igen, akkor elõbbire 5 év, utóbbira élettartam garancia van.

Tudtommal jelenleg a SanDisk III-as sorozata a leggyorsabb, de a Kingston A leggyorsabb SD kártyák ma 150x-esek, de itt van néhány típus:
Corsair 133x (1024 és 2048MB) - 10 év garancia
Kingston Ultimate 133x (512 és 1024MB) - 5 év garancia
SanDisk Ultra II 133x (512MB és 1024MB) - 5 év garancia
SanDisk Extreme III 140x (1024 és 2048MB) - 120 év garancia
Transcend 150x (2048 és 4096MB) - 2 év garancia

Az ElitePro 50×-es sebességû, azaz 7,5MB/s az írási sebessége. Mivel a sorozatok készítésekor a gép belsõ bufferébe történik a képek "gyûjtése", így legfeljebb 1-1 hosszabb sorozat mentésekor lehet szûk keresztmetszet a kártyasebesség. Teljesen felesleges sokkal több pénzt kiadni olyan kártyáért, amit a vas nem tud kihasználni."

No ennyi. Ugye elvileg jár a lencsére védõ gyárilag?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Kingston 1Gb SD kartya 2400,-
Kingston 1Gg Mini SD adapterrel 2600,-

Akkor mar inkabb ezek kozul valamelyik mint egy Transcend. A Kingston megbizhatobb. Nemsokara lesznek ennel megjobb arak havernal.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

legalább nem kell szarakodnod a ccd tisztítással:
obi nélkül bekapcsolt képstabival exponálsz lefelé egy hosszú, aztán a stabi lerázza róla az összes koszt..:)

meg megszünteti az elektrosztatikus ragadászkodást is?

2006-ban ez már egy kicsit kevésnek tûnik, ma már a legtöbb belépõ szintû D-SLR is minimum 10 képes sorozatot képes készíteni.

Ú, aki ezt írta mutasson már nekem egy ilyen gépet. Fõleg 2006-ost. (Nem Rád gondoltam Charon)

Aktuális civil

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ez az egyik funkcio ami nem mukodik rajta jol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
legalább nem kell szarakodnod a ccd tisztítással:
obi nélkül bekapcsolt képstabival exponálsz lefelé egy hosszú, aztán a stabi lerázza róla az összes koszt..:)

Flickr

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
a k100d raw módban 10 megás képet gyárt és a tesztben gyorsnak számító kártya 2600kb/seccel írta

Sorozat sebessége 2,6 kép/mp
Kátryaírás sebessége Panasonic 1 GB Pro HighSpeed kártyára 2600 kB/mp
Nagyon jó idõt mértünk két kép elkészítése között, kézi élességállítással a fókuszt megfogva 0,4 mp-enként készíthetünk képeket, igaz, ehhez az exponáló gombot "pumpálni" kell.
Gyári adatok szerint a gép 2,8 kép/mp sebességû sorozat-felvételre képes. Méréseink 2,6 kép/mp értéket adtak, a sorozat hossza JPEG formátumnál 4-5 kép (felbontástól függetlenül), RAW-ban 3 kép. 2006-ban ez már egy kicsit kevésnek tûnik, ma már a legtöbb belépõ szintû D-SLR is minimum 10 képes sorozatot képes készíteni. A puffer tehát nem túl nagy, de telítõdése esetén a sorozat nem áll le véglegesen, hanem amint van elegendõ hely egy új kép készítéséhez, a gép exponál (hangfelvétel meghallgatható ITT).
A kártyára írás sebessége sajnos csak átlagos, a nagy sebességû Panasonic Pro HighSpeed 1 GB-os kártyával is csak 2600 KB/sec írási sebességet mértünk (3 RAW kép mentése alapján). Ezzel a kártyával pedig értünk már el több mint 6 MB/mp-es sebességet is (Panasonic DMC-FZ7 kompakt).
Használhatunk automatikus expozíció-sorozatot 3 kép hosszban, 1/3-tól 2 Fé fényerõkülönbséggel (1/3-ad vagy 1/2 Fé lépésekben állítható). Sajnos ha a gépet kikapcsoljuk, újból ki kell választanunk ezt a módot, mert visszavált egyképes módba.

teszt: http://pixinfo.com/cikkek/pentax_k100d
kellnekem :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Én amikor a gépemet vettem (Olympus E400) akkor elég sokat tököltem, hogy milyen kártya jó hozzá.
Valahol megtaláltam, hogy mit tud a gép, és igyekeztem olyan sebességût venni.
Nincs összehasonlítási tapasztalatom, viszont ha olvasol gépteszteket, ott néha olvasható, hogy xy-kártyával lassú a gép, xz-vel meg nem.
Nyilván számít.
(Mondjuk egy 1 vagy 2 gigás SD nem akkora összeg, hogy ne lehetne megkockáztatni.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
28-80 3,5-5,6
80-210 4,5-5,6

tök átlagos és tûrhetõ?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
igen

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
megfordítom a kérdést; tud a gép olyan gyorsan képet lõni és van akkora belsõ memóriája, hogy kihasználja a drágább kártyát?
szóval tapasztalatból írod, Hozé? csak, mert amúgy nem költenék a kártyára 2-3x annyit fölöslegesen

lehet megéri akkor venni egy gyors, de kisebb kártyát és egy olyan card-reader szerû noteszt amire azonnal rá is lehet menteni az adatot és van rajta sok-sok hely

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
biza amikor losz egy kepet es varni kell mig elmenti

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer