Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Árpád-híd

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
198 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Érdekes dolog ez a burkolat alkalmazás. Ugyanis egyértelmûen látszik, hogy Budapesten, illetve Pest megyében sincs egyértelmû alkalmazási irányelv.
Ezért történhetett meg, hogy a Ferihegy 2-re bekötõ út torkolatában (Vecsés, Shell kút) a forgalom elöl elzárt területet jelez. Van ahol kocsikihajtót köveztek le így. Van ahol meg a kerós út készült szürke ViaColor-ból!

Ja, a Viacolor az, amit mondtál. De ugyan ezt használják pl. az újabb buszmegállók némelyikénél (ott szürke).
...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Én tényleg csak erre az egy - szûk - területre akartma koncentrélni. Amint kiépítették a kerós utat, ezt a topic-ot bezártam volna. Aztán a problémás részeket másik topicba tenném. Jónak tartoma "Kellemetlenségek Budapesten" címet is.

Amikor megnyitottam a topic-ot, akkor még nem gondoltam egy komoly téma felvezetésre. Majd a következõ topic nyitásnál meg fogom csinálni! Jó ötlet. ;)

...
Manka:

sztem 'MACSKÁNAK abban igaza van, hogy ilyen címmel túl specifikus a topic és ha azt, amit az elõbb kifejtettél (és egyébként nagyon jó szándékú dolognak tartok) leírtad volna a topic megnyitásánál, akkor mindenki számára egyértelmû lett volna a szándék. Nem lehetne átnevezni pl. "XIII. ker. " -é a topicot? És ha a nyitó hozzászólásodba beírod, amit az elõbb, akkor biztos több felszólalás érkezik majd.
Ez egyébként tök jó ötlet, lehetne pl. kerületenkén nyitni egy topicot. A 'Veszélyes helyek'-el az a baj, hogy nagyon általános, és mire megtalálod, amit akarsz...
Persze lehet, hogy nem ér meg külön topicot minden kerület, akkor meg legyen ennek a címe 'Veszélyes helyek BP-en'.
Mit szólsz? A másikat pedig át lehet nevezni
'..... a vadonban' v. valami jobban hangzóra.
::)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
1., Valóban. És ez egyben azt is jelenti, hogy amelyik topic nem tetszik, azt tényleg ne olvasd el! :D
2., A Budapestieknek kb 20-25 %-a. Elég nagy létszám. ma pl. 10 futárral és 2 kocakeróssal találkoztam a hídon. Ahhoz képest, hogy tél van, elég sokan voltak.
3., Jól esik. A Happy Bike-on megalakítottuk a "Bike-os Múmiák" szekciót! ;D ;D ;D
4., Tudod, elõször megnyitottam a Reki topic-ot. Aztán ráértem egy kicsit, olvasgattam és nagy örömmel fedeztem fel a HHH topic-ot. mivel az jobban fedte a területet, ezért le is zártam a Reki-t. Majd megkeresem az általad javasolt topic-ot (bár azzal kicsit jobban segítenél, ha belinkelnéd nekem). megnézem, elolvasom.Abban az esetben, ha az jobban fedi a témát, akkor bezárom az Árpád-hidas topicot. Szerintem ez a normális.
5., Az erdõben a kõ, a fa, a gyökér, a vízátfolyás normális, a sár természetes. A városban mindez valami hibát takar, jelez! A hullámos talaj az erdõben természetes, a városban úthiba!

:D :D :D

Na Macsek! Dorombolj már egy kicsit! Légyszi-légyszi-légyszi! :) :) :)

1., "Amelyik topic nem tetszik, azt ne olvassam."
Ilyen alapon mindenféle idióta topicot lehetne nyitni.
2., Szerintetd a kerékpáros társadalom mekkora százaléka lakik/teker az Árpád-hídnál?
3., 42 év: én már tekertem sokkal idõssebb emberrel is. Te egyáltalán nem vagy öreg.
4., Van már egy veszélyes helyes topic, a dobozos, köves hozzászólások mehetnének oda. Én csak arra akartam kulyukadni, hogy ez egy nagyon speciális címû topic, jobb lett volna valami általánosabbat nyitni (pl a Veszélyes helyek, kerüld el vagy valami hasonló nevû, ahova be lehet írni mind a szopatós aknafedeles, mind a vaddisznós élményedet).
5., Aki erdõben teker, az meg készüljön fel rá, hogy találkozik vadálatokkal és hogy az utak nem simák.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Ja, a Viacolor az, amit mondtál. De ugyan ezt használják pl. az újabb buszmegállók némelyikénél (ott szürke).

Manka:

sztem 'MACSKÁNAK abban igaza van, hogy ilyen címmel túl specifikus a topic és ha azt, amit az elõbb kifejtettél (és egyébként nagyon jó szándékú dolognak tartok) leírtad volna a topic megnyitásánál, akkor mindenki számára egyértelmû lett volna a szándék. Nem lehetne átnevezni pl. "XIII. ker. " -é a topicot? És ha a nyitó hozzászólásodba beírod, amit az elõbb, akkor biztos több felszólalás érkezik majd.
Ez egyébként tök jó ötlet, lehetne pl. kerületenkén nyitni egy topicot. A 'Veszélyes helyek'-el az a baj, hogy nagyon általános, és mire megtalálod, amit akarsz...
Persze lehet, hogy nem ér meg külön topicot minden kerület, akkor meg legyen ennek a címe 'Veszélyes helyek BP-en'.
Mit szólsz? A másikat pedig át lehet nevezni
'..... a vadonban' v. valami jobban hangzóra.
::)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
"Amelyik topic nem tetszik, azt ne olvassam."
Ilyen alapon mindenféle idióta topicot lehetne nyitni.

Szerintetd a kerékpáros társadalom mekkora százaléka lakik/teker az Árpád-hídnál?
42 év: én már tekertem sokkal idõssebb emberrel is. Te egyáltalán nem vagy öreg.

Van már egy veszélyes helyes topic, a dobozos, köves hozzászólások mehetnének oda. Én csak arra akartam kulyukadni, hogy ez egy nagyon speciális címû topic, jobb lett volna valami általánosabbat nyitni (pl a Veszélyes helyek, kerüld el vagy valami hasonló nevû, ahova be lehet írni mind a szopatós aknafedeles, mind a vaddisznós élményedet).

Aki erdõben teker, az meg készüljön fel rá, hogy találkozik vadálatokkal és hogy az utak nem simák.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Nem. Akkor csak a fõiskolákna, egyetemeknek volt ilyen lehetõségük (polgári esetben). Az én édesanyám fõiskolán tanított. Végül is az õ azonosítójával és jelszavával léptem be, az õ gépérõl. Akkor még UUnet és Gopher volt ezen rendszerek neve.

Sajnos novemberben dobtam ki - ezért nem tudom neked megmutatni - az 1982-es CompuServe számlámat és gratuláló levelet, melyben örömüket fejezték ki _ angolul persze - hogy az elsõk között van magánelõfizetésem náluk. Ezt a levelet az 1 éves "jubileumra" kaptam a cégtõl!
:)

A puha, vörös színû az szivacs-tégla és az Ifi stadion mögött - a Margit-szigeten - építették be a futóknak. A kemény vörös inkább ViaColor elem! ;)

... 1973 óta vagyok rajta a hálón, ...

'73 óta? :o Nem tülzol egy kicsit? ???

Trollember,MankaMTB
Mi az a VIACOLOR? Csak nem az a puha,vöröses szinû téglalap-izé, ami a bringásutakon van?

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
ZSIROSMACSKA: amelyik topic nem tetszik, azt ne olvasd, ilyen egyszeru...

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás

... 1973 óta vagyok rajta a hálón, ...

'73 óta? :o Nem tülzol egy kicsit? ???

Trollember,MankaMTB
Mi az a VIACOLOR? Csak nem az a puha,vöröses szinû téglalap-izé, ami a bringásutakon van?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Szia ZsírosMacska (bár lehetne inkább ZsémbesMacska a NICK-ed)! ;)

1., A Topic-ot nem azért nyitottam, mert arra gondoltam, hogy hemzsegni fog benne a bejegyzés. Mindössze szerettem volna egy helyet biztosítani ennek a témának. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy egyeseket (leginkább téged) nem érdekel. Engem viszont foglalkoztat, mert a híd budai oldalán lakom, és a pesti oldalától tizen-egynéhány villamos megállónyira dolgozom. Azaz minden nap arra jövök, vagy megyek. Azt hiszem, hogy ez elég nyomós érv azért, hogy engem és pár hasonló társamat érdekelje a téma. Akit érdekel belép ide, elolvassa a friss infókat, aztán vagy ír hozzá, vagy nem. De egyvalami biztos. Képet kap a híd aktuális kerós helyzetérõl. És ez számomra és számára fontos. Én arra gondoltam, hogy amikor kész lesz a kerós út - a hídon - akkor lezárom a Topic-ot.

2., Ha úgy érezném, hogy nincs értelme, hidd el, hogy nem tenném.

3., Amikor a lista - a kisérleti állapotból - a mostani formáját öltötte fel, akkor valahogy elszállt a születési adatom. Hogy miért csak az, ne kérdezd, mert nem tudom. Már én is észrevettem. Csak azért nem javítom ki, mert akkor meg a kép szállna el. Nekem a kép nagyon tetszik. A NET-en nincs oldalam, tehát nem tudom - a program mostani követelõzésének megfelelõen - módosítani a kép méretét. Viszont a kép egy nagyon kedves emlék (Vértes túra, a Szárligeti állomásról kifelé hajtva) képe. Szeretném ezt a képet megtartani. Úgy gondoltam, hogy akit érdekel a születésem, vagy meg akar ismerni, úgyis megkeres! Egyébként nem titok, hogy - sajnos - "öreg" vagyok. 1960.12.06-án születtem. ne számolj. 42 éves múltam. :) Ez sajnos azt jelenti, hogy nem vagyok egy mai kamasz! 1973 óta vagyok rajta a hálón, tehát - sajnos - ebben is elég régi "harcos" vagyok.

4., Tudod az a ... doboz engem és még pár arra járót érdekel. Szerintem aki vidéki az nem biztos, hogy benéz ide, vagy ha igen, akkor lehet, hogy azért, mert erre akar jönni valamikor. Akkor neki segítek azzal, hogy tájékoztatom arról, hogy a híd közepén szóróanyagos doboz van letéve úgy, hogy nem látszik. Tudod láttam pár - valószinûleg ezt a listát nem olvasó - kerékpárost esni ott. Igaz, eddig nem volt baj (vagy legalább is én nem tudok róla), de egy húzós csávó, aki szeret hajtani, az ott egy olyat tanyázhat, hogy kicsúszik az autók elé. Abból viszont halálos baleset is lehet. Na én ezért szóltam it a listán. Ezt akarom elkerülni. Lehet, hogy piti dolognak veszed, de én nagyon boldog leszek, ha csak 1 (ismétlem EGY) embert sikerül megmentenem az eleséstõl, a kárszenvedéstõl. Én ekkor azt mondom, hogy érdemes volt írnom róla.

Írhatnék neked a Csúcs hegyi (már Pest megye, nem Budapest)kutyatámadásokról, a Kevély alatti dózer út rejtelmeirõl, a Hosszúhegy alatti kék úti vaddisznó "támadás"-ról, sártengerrõl is, de azt más már írta.

Aztán lehetne írni arról, hogy St.Endrén rendszeresen nekünk akar jönni az autós társadalom krémje, amikor a patak mellett a kerékpáros-gyalogos (mellesleg autók elöl elzárt) területen tekerünk. Írhatnék az Izbég-i közért közelében rád leselkedõ billenõ csatornafedélrõl, vagy a Dömörkapu felé vezetõ útra ezerrel kihajtó katonákról (az üdülõ falujukból szoktak egyesek elsõbbségadás nélkül kihúzni, csikorgó kerekekkel). Lehetne írni a Dömörkapu - P.St.László közötti erdészeti betonúton több mint 50-nel száguldozó erdész teherautó (zöld IFA, egész új járgány, mármint a többihez képest) gyalogosokat és kerékpárosokat halálosan fenyegetõ farolgatásairól, szándékos szembehajtásairól.

Szerintem ezen témáknak is van helye itt a listán. Engem érdekelne, sõt én is beírnám a tapasztalataimat, leírnám a szerintem veszélyes helyeket (Várgesztes - fõút, várhoz felvezetõ elágazása, Kismaros - Királyrét felé vezetõ út, közért utáni bukkanója). Csak ezt én úgy képzeltem el, hogy nem én fogom megnyitni a "tematikus" hely-leírásokat, elemzések rovatait, hanem a hely közelében élõ kerós társam. Miért? Mert Õ nap mint nap arra jár. Én meg csak alkalmanként. Õ biztos, hogy sokkal többet tud arról a helyrõl, mint én...

Szívesen írnék például a Kaposvár - NagySzakácsi túránkon tapasztalt veszélyes, nehéz helyekrõl, de meghagyom a Kaposmérõi TT-nek. Õ majdnem minden tekerési idõszakban arra jár.

Na ezeket csak azért írtam le, hogy a káromkodás helyett rávegyelek arra, hogy ne ezt - a számodra érdektelen - topicot olvassad, hanem nyiss egy olyat, mely a te környezetedrõl szól. Én, ha arra fogok túrázni, tuti, hogy végig fogom olvasni a topicodat és nagyon fogok örülni neki!

1., Komolyan mondom, ellököm az agyam.
...

2., Félreértés ne essék, elmondom, hogy tényleg nem szeretném megsérteni MankaMTB-t
...

3., Bár b*sz*tt anyira megtisztelni a drága fórumozós társaságot,
...

4., Abból indulok ki, hogy MankaMTB értelmes ember.
...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Igen. Mint mindenhol, ahol budapesten építenek önálló kerós utat.

Ne idegeskedj. A Népfürdõ utcai szakasz megy a Parlament felé. Ezért elõbb-utóbb fog tanyázni rajta honatya.

Csak türelmesen ki kell várni.

Nekem egyébként nem ezzel van bajom. Sokkal inkább a büdös-bunkó gyalogosokkal és az autósokkal. A gyalogosok például a buszmegállóban (fent a hídnál) simán ráálltak a kerós útra. Amikor csöngettem, akkor majdnem leszedtek a gépemrõl. Pofátlanul háborogtak, hogy "mi a faszt keresek ott" (így, ilyen hangnemben).

Hasonló, csak kissé erõsebb afférom volt llejjebb, a Váci úthoz közelebb. Ott egy fószer sértõdött meg, merthogy egészségügyi sétáját a kerós úton megzavartam. Még a szatyrát is rám emelte. Itt csak az segített, hogy lepattantam a gépemrõl, és hátsó kerékre állítva elindultam felé (imitálva azt, hogy fellököm a géppel).

Manka:
Akkor most ugyan azzal a sz*r VIACOLOR-al rakják le, mint a Népfürdõ utcai szakasz?!?!?!!?!?
Ezt nem tudom, ki találta ki :P Kb. olyan szintû a dolog, mint mikor az úttestre macskakövet raktak.
Szerintem míg valami fejes nem megy végig rajta bicajjal (aminek igen kicsi az esélye :P :P :P) addíg nem is tesznek oda mást.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Komolyan mondom, ellököm az agyam. Már a topic is rendkívül értelmes eszmecserévé fejlõdött (MankaMTB MankaMTBvel társalog 80%-ban) de ez a lószaros hozzászólássorozat már az idiotizmus határait súrolja.

Félreértés ne essék, elmondom, hogy tényleg nem szeretném megsérteni MankaMTB-t de talán el kellene gondolkodnia azon, hogy van-értelme annak amit csinál. (Gondolom, most sokak fejében megfordul a gondolat, hogy én mit gondolok a saját cselekdeteimrõl, de ezen a problémán könnyedén lépek túl).

Bár b*sz*tt anyira megtisztelni a drága fórumozós társaságot, hogy az életkorát be írta volna, de a hozzászólásai közt olvastam, hogy családos ember. Ezért gondolom, hogy nem valami kis idióta f*szk*l*p -ahogy tBertalan sem az, csak gyerek és ez talán nem úgy jött át a neten keresztûl mint, ahogy az jó lett volna (találkoztam vele, egész értelmes mikor nem ordít)-.
Kissé eltértem a tárgytól, ezért újra kezdem.

Abból indulok ki, hogy MankaMTB értelmes ember. Ez egy országos fórum. Valószínû, hogy a fõvárosiaknak is csak egy része jár az Árpád-hídi dobozoknál. Tehát: kiaf*sztérdelkel az a k*cs*g doboz? Ilyen alapon minden utcasaroknak lehetne egy topic-ot nyitni "mer a múltkor is váratlanul jött onnan valaki, oszt nekimentem".

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás

Üdv. Bike-os emberek!

Na ma mentem egyet az Árpád hídon is. A kerós út miatt megmagasították a korlátot a pesti oldalon! Vigyázzatok, mert a piros kõ kissé csúszik. Az lenne az igazi, ha nem takarítanák le az ösvényt, mert ahol letakarították, ott jobban csúszott, mint a többi (hófödte) helyen.

Manka:
Akkor most ugyan azzal a sz*r VIACOLOR-al rakják le, mint a Népfürdõ utcai szakasz?!?!?!!?!?
Ezt nem tudom, ki találta ki :P Kb. olyan szintû a dolog, mint mikor az úttestre macskakövet raktak.
Szerintem míg valami fejes nem megy végig rajta bicajjal (aminek igen kicsi az esélye :P :P :P) addíg nem is tesznek oda mást.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hja és most jutott eszembe, hogy tegnap reggel, amikor a havat is letakarították a járdáról, akkor sikeresen eltávolították a lószart is! 2.-tól 16-ig tartott! Kissé lassú a FõKeFe!

Még mindig nem takarították el a lószart az Árpád hídról! Az esõ veri, mossa széjjel. Senki sem nyúlt hozzá!!!

Sajnos!

Ez a magyar valóság! Így kisbetûvel.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv. Bike-os emberek!

Na ma mentem egyet az Árpád hídon is. A kerós út miatt megmagasították a korlátot a pesti oldalon! Vigyázzatok, mert a piros kõ kissé csúszik. Az lenne az igazi, ha nem takarítanák le az ösvényt, mert ahol letakarították, ott jobban csúszott, mint a többi (hófödte) helyen.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Még mindig nem takarították el a lószart az Árpád hídról! Az esõ veri, mossa széjjel. Senki sem nyúlt hozzá!!!

Sajnos!

Ez a magyar valóság! Így kisbetûvel.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Gõzerõvel csinálják a Pesti oldalon a kerós utat. Igen ám, de a melósok val'szeg nem tudják, hogy miért készül ez a szines burkolat. Miért is? Mert a burkolat helyérõl kitermelt földet úgy halmozták fel a járdán, hogy keróval, gyalogosan sem lehetett elmenni mellettük!

Na és a munkatempó? A csiga Sikanzen hozzájuk képest.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Az Árpád-híd északi járdáján (reggel) még egy nagy rakás lószar díszelgett. Vigyázzatok erre.

Helye: Kb. a Hajógyári sziget fõági partjától 5 méterre.
Hossza: Kb. 3-5 méter.
Nagyon büdös és persze eléggé feltûnõ!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Futyis, illetve Fityisz ;D: szerintem ertheto volt. En jelentkezem.. ;D ;D ;) ;) ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ha jó az ügyvéded, akkor még többet is, ha nem, vagy nincs ügyvéded, akkor lehet, hogy még te fogsz fizetni azért, mert megrongáltad a gyanultan autós - mellesleg tilosban parkoló - kocsiját!!!

ha neki megyek egy autonak ami a bicikli uton áll és elesek és mondjuk eltörik a fékkarom, akkor azt kifizettetik a kocsi gazdijával?

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ha neki megyek egy autonak ami a bicikli uton áll és elesek és mondjuk eltörik a fékkarom, akkor azt kifizettetik a kocsi gazdijával?