ha gyors és pontos váltót akarok akkor elég megvennem az deore lx-et vagy inkább xt-t vegyek?Vkinek vmi tapasztalat a kettõvel?
Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Írta 2005. október 07. - 08:50
Írta 2005. október 07. - 08:10
köt köt.
feltéve ha nem cc vázba megy a terelõ
Írta 2005. október 07. - 07:04
113atfügg a váztól is, de terelõhöz pont a 118-at szokták használni.
és ne kötekedj
Írta 2005. október 07. - 00:14
Írta 2005. október 07. - 00:09
tjah sram fasza
a váltás érzésre alapjáraton sztem ugyanolyan mindkettõnél csak a sram versenykörülmények között is yobb teljesít
nem mintha 1 Deore szettel ne le7ne végitekerni 1 saras maratont ugyanúgy...de azért van némi különbség
de ha már a sram x9 olyan mint egy deore xt és annál egy picit több, hát akkor már a sramot választom, de elõre is azt tegyek?(csak két tányér van elöl)
Írta 2005. október 07. - 00:05
a váltás érzésre alapjáraton sztem ugyanolyan mindkettõnél csak a sram versenykörülmények között is yobb teljesít
nem mintha 1 Deore szettel ne le7ne végitekerni 1 saras maratont ugyanúgy...de azért van némi különbség
Írta 2005. október 06. - 23:20
a lánc meg sor sram volt (pc 69 és 9.0 sor)
"versenykörülmény" igen, használtam sárban shimanot, azóta van sramom de kicsit árnyaltabban ezt te is leírtad
de ez a vicc... shimanóhoz kell minden f*szom, hogy (hosszútávon is) jól váltson, ne kelljen mindig állítgatni, sramnál meg... olcsó bovden+ház, olcsó lánc sora sorral és ver minden shimanót xtig bezárólag
szal akko el kell azt felejteni h shimano az very gut és naggyon fasza, nála jobb a sram.Hmm eddig idegenkedtem a sramtól, de ha télleg jó, akkor ám legyen, behódolok, bár még kiváncsi vagyok néhány véleményre:)
És elõre is akkor már h egész legyen a kép, legyen sram?(most egy aliviom van elöl hátul)
Írta 2005. október 06. - 22:01
"versenykörülmény" igen, használtam sárban shimanot, azóta van sramom de kicsit árnyaltabban ezt te is leírtad
de ez a vicc... shimanóhoz kell minden f*szom, hogy (hosszútávon is) jól váltson, ne kelljen mindig állítgatni, sramnál meg... olcsó bovden+ház, olcsó lánc sora sorral és ver minden shimanót xtig bezárólag
Írta 2005. október 06. - 22:00
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 06. - 21:32
használtál már komplett shimano rendszert hozzávaló bowdenekkel?versenykörülmények között?azzal nem értek egyet, hogy gyorsabb lenne, minden másban igen
kicsit határozottan kattan át, bár így se kell abbahagyni a tekerést váltásnál (x.9váltó x.7 karral) x.o meg nem tudom mennyivel lehet jobb, de eladni azt tuti jól lehet...
Írta 2005. október 06. - 21:30
azzal nem értek egyet, hogy gyorsabb lenne, minden másban igen
kicsit határozottan kattan át, bár így se kell abbahagyni a tekerést váltásnál (x.9váltó x.7 karral) x.o meg nem tudom mennyivel lehet jobb, de eladni azt tuti jól lehet...
Ugyan az..
Nekem most x9 van x7 karral és ugyan az mint az x0 x9 karral, csak az jobban ki van könnyítve, meg gyárilag spéci bovdennel jön amirõl a fekete cuccos lekopik hamar, szóval semmi különbség.
Írta 2005. október 06. - 21:28
Írta 2005. október 06. - 21:15
Ez évben már az LX, és az XT is Dual Control fékváltókarral rendelkezik, amit vagy a top normalos váltóval használod, vagy a régivel...a shimano váltórendszerek igazán jól csak shimano fogsorral váltanak, de elmegy srammal is...
Vagy veszel régi rapidfire karokat,de azokat ne használd TN h.váltóval
A sramnál tök más rendszer van, és két választás.Vagy markolat, és akkor elfelejted a kesztyû nélküli tekerést, vagy trigger, amit meg kell szokni, de nagyon zsír...a váltás keményebb, és határozottan jobb...nekem...mint a Shimano. Az X.O. karok istenek, de horror áron...
Szal sztem olyan fogsort, meg láncot válassz, amilyen a rendszer, de ha nem vagy szõrszálhasogató, akkor lehet keverni...
De tény, hogy az S jobban, és finomabban vált, meg gyorsabban, de a SRAM meg sártûrõbb, szebb, és olcsóbb:)
Ennyi
Írta 2005. október 06. - 20:56
és a váltóhoz a fogas koszorú is xt legyen vagy arra más is jó , ugyan ez a kérdés a váltókarral kapcsban is.
Sramot vegyél, ne Shimanot. Olcsóbb és jobb,aztán mehet hozzá a 7.0ás fogsor, fele árban az XT fogsornak,vagy még kevesebb.
Írta 2005. október 06. - 20:38
Írta 2005. október 06. - 20:11
xt...ha még jobbat akarsz akkor sram x9...csak ahhoz v.kar is kell ugye...ha gyors és pontos váltót akarok akkor elég megvennem az deore lx-et vagy inkább xt-t vegyek?Vkinek vmi tapasztalat a kettõvel?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 06. - 20:06
Írta 2005. október 06. - 19:33
Írta 2005. október 06. - 18:46
Az e-boltról annyit... ha olcsóbb akkor miért ne.
Nem mindenki lakhat Budapesten vagy nagyvárosban, ahol van "élõ" bolt. Nekem pl. 80km-t kell utaznom, hogy belépjek egy bringás üzletbe... ráadásul nem is a legolcsóbba.
Egy példa: Deore váltót akartam venni... az említett live boltban megvehettem volna 11-ért, az eBIKE-on 7-ért. A live bolt meglátogatása jó esetben is több 2 ezer forintnál... az e bolt 1100Ft-ért házhoz hozza a GLS-sel (bár, ha 40000 felett vásárolok, akkor meg ingyen).
Ezzel nem azt mondom, hogy mindent és csak az eBIKE-on... de érdemes mérlegelni fõleg a vidékieknek... és fõleg olyan termék esetében, amit jól ismerünk, amiben nem igazán csalódhatunk (pl. DEORE váltó).
Hát igen, gyõri vok és itt nem sok olcsó bolt van, ill egyet sem tudok ugyigazán, ezért rendeltem meg az ebikeról, két nap alatt itt volt, viszonylag olcsó áron, nekem ok.most nár nekem is van truva huss. rockguardom:DNagggggyyon szír,fõleg az uj monoblokommal:DHát asszem nekem most volt karácsony:)