Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Hájj!
Mennyi az esélye annak ,hogy a BBUN72 110mm széles közepem jó lesz a Vegába láncterelõvel?A láncterelõ kb 3mm széles.
Köfike tudorok ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem Sh hajtómû + váltószett van Sram lánnccal és fogsorral, nagyon szépen mûködik, jobban, mint mikor minden Sh volt.
Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojjja ki...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
sok-sok ev utan nemreg volt egy lancszakadasom es nemtudtam miert!
de rajottem mert egy kolcson hg lancot raktam fel.
amig sram lancom vot no porblem!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
szvsz meg ha nem versenyzel akkor tökmind1 hogy 8as a hmü, vagy 9es. amugy meg ez azért nem teljesen így mûködik hogy 7.0 lx 9.0 xt, azért ennyire nem egységes az alkatrészgyártás, de vannak elõnyei, pölö olcsó, könnyû és jol néz ki, a shimano meg shimano, ha nem vagy shimano buzi, akkor a srammal jobban jársz. mondjuk a 9.0 a maga 11 ezer forintos árával nem éppen a low-budget kategória, de nem veszélyes. amugy én is sokáig használtam 8as hmüt 9es rendszerekkel és EZER jól mûködött. semmi gáz nincs vele. érdemes mondjuk sram láncot is venni hozzá, nekem azóta sokat javult a váltásteljesítményem. pc-59+sram9.0 fogsor és minden király!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hoppá,mielött totál megkavarnak itten az urak,gondold át,mid van eddig,mert aszerint kell venned a sort+láncot.
Feltételezem,az alap Shimano hmû az vmiféle Alivio lehet,OEM cuccosként.Ez 8-as rendszert feltételez,tehát 8as váltókar és a hmû is ahhoz van tervezve.Hajót akarsz magadnak,akkor maradj meg ennél,de ha nem akarsz magadnak hajót,akkor is,tehát vehetsz Alivio-t,vagy elfekvõ készletbõl STX-RCt,ami lényegében ugyanaz,de ha úgy érzed,h L vagy eresztve pénz dolgában,akkor érdemes régi 8-as XT sorba beruházni,tényleg az a lehetõ legmerevebb,hozzá pedig a láncot kõ szerezni,ami már ízlés dolga,természetesen akkor abból is 8as kell.
Sramot nem tudom,h érdemes-e belekeverni,külön próbáltam rendszerként,úgy fain nagyon, hibrid megoldás viszont ritkán látni,csak a nagy tuning gépeken,mint pölö a Kona The King (LOL,X0+03XTR 8) ),mert állítólag így nem annyira megbízható,de spec ilyet még nem próbáltam,szal csak mondom,mert más is mondja.
A LÉNYEG,H HA UGRÁL A LÁNC,AKKOR NE A KART CSERÉLD. :)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Most nézegetek sramot...
valszeg olyan lesz

Thx eris, Fruitfly

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ha árérzékeny vagy akkor Sram-ot vegyél! Az jóval olcsóbb mint a Shimano! 7.0 az tudtommal az LX-el, a 9.0 pedig az XT-vel van egy szinten, csak hasonlítsd össze az árakat.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én sram 9.0vál túrok és nayon rulez, fõleg a jukacskák.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Gondolom Deore v LX nem lenne rossz döntés..

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Kösz Kala.
Fogsorból milyet érdemes? Mert gondolom ha veszek, nem a leggányabbat kéne...
Egyébként meghajtásilag abszolut lama vagyok... CCre használnám elsõsorban.
Üdv:
Mr.M

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem látod, new transmission system!? ;D 8)
amugy meg :o

FreeRideFun

FreeRideFun

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Ez mi? ??? :o

http://www.pinkbike....ew&image=113773

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
javaslom,próbálj inkább láncot és fogsort (a kettõt 1szerre,vagy nem lesz jobb a helyzet) cserélni,és akkor nem lesz gond.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hi All

Így távolról nemtom tudtok-e segíteni, azért leírom:
Alap shimano hajtómû, a 2000es Polarisban volt ilyen. Kb. egy éve kezdõdtek a bajok:
Tekerés közben (fõleg kiállva, ritkán ülve is) tekerés közben kattan egyet a hajtomû, és "ugrik" a rendszer. Ez állva kellemetlenebb, mivel taposás közben ha kiakad a cucc, rávágódsz a vázra, és mehetsz a kórusba vokálozni...
Elsõ alkalom: szétszed, monoblock rövidebb, mint kellene, kb 0,5-1 centivel. Akkor volt egy csere, beraktam a megfelelõt. Egy ideig jó volt, de most megint kezdek kattogni.
Vmi megoldást tudtok-éé esetleg?
Ha cserélni kéne, mire érdemes? CCre szeretnék vmi jó kemény és merev córeszt. Truvativnál merevebbet... Súly nem érdekel, lények h óccsó legyen (úgyselesz), és merev. Jah, és 98 kila vagyok ;D
Válaszokat kösz.
Ave

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hát ja az jó, bár... de már tudod a véleményem. az isis elterjedtebb, de nézegesd meg, ha van idõd és döntsd el te, mert a kettõ között már használhatóság szempontjábol szvsz nincs különbség, melyik szimpi ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
:'(
Köszi Fruit az infót, átrágtam maagm rajtuk... Isis vagy Octa itt tartok.. de ráérek mire lesz rá pénz :'(

vendég__*

vendég__*
  • vendég
95-100adik oldalon kimerítõ tájkoztatást kapsz ;) olvasd el!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
per pill 4szöges.

Mondjuk annyira nem tudom mi a különbség köztük ::)
hogy melyik birja tovább ???

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
azt meg leirhatnad, hoyg negyszoges vagy isis esetleg octas vagy -e?!
kozepcsapi negyszoges bbun5x 7x /fsa
isis passz!
octa meg passzabb

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Áhh ma modositom a dolgot....
vagy monoblock, vagy elfáradt volna a hajtókar ???

Lehet ijen vagy a lámaságom nem ismer határokat ;D

Jah és pénzügybe mit foglal egy ijen mooblock, avagy mit vegyek városi ugrabugrára, CC re ::)