Do not remove label ;D
Q.C. passed
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2003. november 03. - 18:30
Írta 2003. november 03. - 18:10
miskolci fehérrelíró testvérünk szerencsére mégsem teljesen offlájn, de mégse figyel, ugyanis nem shimano agyról van szó, hanem sramról. vagymi. De, ha ugyse tudja sárgafhajú nóhelmet frírájder barátunk megszabadítani a kazettatestet a fogkoszorútól, akkor sztem túlléphetünk a kérdésen.
Always ask a maintenance professional first. Warranty may void if serviced unproperly.
Always ask a maintenance professional first. Warranty may void if serviced unproperly.
Írta 2003. november 03. - 17:57
A monoblock recsegéshez:
Nekem is ez volt a problémám (recsegett, miközben hajtottam) és én is azt hittem, hogy a monoblock de nem. A hajtókar nekem sem mozgott észrevehetõen de miután levettük és megzsíroztuk a monoblock tengelyét elmúlt a probléma. Szóval ha a monoblocknak semmi baja, valószínû, hogy ez a helyzet. Ilyenkor kicsit összerohad az acél tengely és az alu hajtókar és leválik egy vékony réteg a hajtókar anyagából. (kb, mint az aranyfüst, csak ez alu) Akár nagyon ki is tágíthatja a hajtókar négyszögét (a likat!) -az meg nem jó, mer olyan, mint ha ki lenne kopva és tényleg...-.
Nekem is ez volt a problémám (recsegett, miközben hajtottam) és én is azt hittem, hogy a monoblock de nem. A hajtókar nekem sem mozgott észrevehetõen de miután levettük és megzsíroztuk a monoblock tengelyét elmúlt a probléma. Szóval ha a monoblocknak semmi baja, valószínû, hogy ez a helyzet. Ilyenkor kicsit összerohad az acél tengely és az alu hajtókar és leválik egy vékony réteg a hajtókar anyagából. (kb, mint az aranyfüst, csak ez alu) Akár nagyon ki is tágíthatja a hajtókar négyszögét (a likat!) -az meg nem jó, mer olyan, mint ha ki lenne kopva és tényleg...-.
Írta 2003. november 03. - 17:50
Villáskulcs meg hasonló túlok ezrével vannak itthon, csak olyan ánuszkulcs nincs ami a fogsor leszedéséhez kell.
A helmetet nem kell viselni, mert anélkül frírájdosabb, pláne ha az embernek sárga a haja.
A helmetet nem kell viselni, mert anélkül frírájdosabb, pláne ha az embernek sárga a haja.
Írta 2003. november 03. - 17:49
lanckereksor leszedesehez koll ugye a kulcs ami hozzaja valo.
nem art leszedni mert a zaroanyaatol uyg sem fogsz hozza ferni.
racsni leszedesehez valosznileg egy 8 vagy egy 10-es imbusz.
de elotte jobb szet szeni a racsnit.
sima no-nal egy 30*5mm-es lemez kell.
azzal lehet szetszedni de bal menetes!
nem art leszedni mert a zaroanyaatol uyg sem fogsz hozza ferni.
racsni leszedesehez valosznileg egy 8 vagy egy 10-es imbusz.
de elotte jobb szet szeni a racsnit.
sima no-nal egy 30*5mm-es lemez kell.
azzal lehet szetszedni de bal menetes!
Írta 2003. november 03. - 17:44
esélyes, hogy kell hozzá túl. de lehet, hogy két 14es villáskulcs is elég. fancsetuggya.
Always wear helmet!
Always wear helmet!
Írta 2003. november 03. - 17:30
Naszal, kéne hozzá TÚL hogy leszedjem ugye a kazettáról a fogsort. Vagy lejön a kazival együtt a sor, és akkor belelátok a racsniba?
Amúgy Mars 9.000 agy, kb 1 éves. Iparis, szal nemtom mi lehet, mindenesetre majd nekiesek mint tót az anyjának.
Amúgy Mars 9.000 agy, kb 1 éves. Iparis, szal nemtom mi lehet, mindenesetre majd nekiesek mint tót az anyjának.
Írta 2003. november 03. - 16:54
Írta 2003. november 03. - 14:18
Szedd szét és kiderül.De vigyázz a sok kis golyora, mert ugy szétgurul hogy csak na(ha 1-2 golyo elveszik nem baj). De figyelj hogy melyik oldalon hány volt!
Ha nem boldogulsz vele vegyél uj agyat, mert a racsni kb. az agy árának 80%-a.
Ha nem boldogulsz vele vegyél uj agyat, mert a racsni kb. az agy árának 80%-a.
Írta 2003. november 03. - 14:18
jaja, valami ádáz cucc eltömíthette a racsnitestet, és megakad. Széjjel kellene szedni... Milyenis azaz agy?
Írta 2003. november 03. - 10:04
Írta 2003. november 03. - 09:56
Volna 1 kis problémám:
Amikor nem tekerek akkor a fogsor mintha néha nem racsnizna, és elkezdi rángatni a váltót, meg a láncot. Ilyenkor lepkézik minden, és mivel fullym van, ha még be is mozog akkor szépen nézünk ki. Mi lehet a probléma? Koszos belül a racsni?
Amikor nem tekerek akkor a fogsor mintha néha nem racsnizna, és elkezdi rángatni a váltót, meg a láncot. Ilyenkor lepkézik minden, és mivel fullym van, ha még be is mozog akkor szépen nézünk ki. Mi lehet a probléma? Koszos belül a racsni?
Írta 2003. november 02. - 18:04
Írta 2003. november 02. - 17:38
hm. necces.
és a sram nem 3 lépésben pozícionált markolatváltójában szerinted érdemes gondolkodni?
és a sram nem 3 lépésben pozícionált markolatváltójában szerinted érdemes gondolkodni?
Írta 2003. november 02. - 17:30
mivel keskenyebb lanchoz van tervezve nem fogaj annyira engedni a lancot oldaliranyba kolbaszolni.
pl elol nagy hatul kozepig ha felelngedi orulhetsz...
egyebkent iylenkor meg egy 8-asnal meg a hatosig ~felmehet.
de ilyen osszeallitasnal nem
pl elol nagy hatul kozepig ha felelngedi orulhetsz...
egyebkent iylenkor meg egy 8-asnal meg a hatosig ~felmehet.
de ilyen osszeallitasnal nem
Írta 2003. november 02. - 17:21
Írta 2003. november 02. - 17:14
Írta 2003. november 02. - 17:12
Írta 2003. november 02. - 17:11
akkor Ok
amúgy sem szoktam keresztbe váltogatni, nem szeretem kínozni szegény biciklimet
köszike
magát a monodblockot meg azért érdemes zsírozni, mert kiszedésnél mindig van rajta egy csomó szar, és ha zsíros sokkal egyszerûbb letörölni
amúgy sem szoktam keresztbe váltogatni, nem szeretem kínozni szegény biciklimet
köszike
magát a monodblockot meg azért érdemes zsírozni, mert kiszedésnél mindig van rajta egy csomó szar, és ha zsíros sokkal egyszerûbb letörölni
Írta 2003. november 02. - 16:27
pref: nem fogja annyira birni a keresztvaltast!
mivel a 9-es lanc keskenyebb.
a kozepcsapi tengelyet azert zsiroznam kiveve ha campagnolo! (azt nem szabad zsirral felrakni!!!!)
egyeb gond lehete, hoyg a menetnel van kilazulva oda si ko zsir meg meg kell huzni tisztessegesen.
mivel a 9-es lanc keskenyebb.
a kozepcsapi tengelyet azert zsiroznam kiveve ha campagnolo! (azt nem szabad zsirral felrakni!!!!)
egyeb gond lehete, hoyg a menetnel van kilazulva oda si ko zsir meg meg kell huzni tisztessegesen.