Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
plusz az oldal lemezek is ki vannak lyuggatva

hej!
van valami tippetek hogy mért tekereek föl majd minen váltód a fog.sorra!?
volt már alivio,deore(annak a kanalat feszitö rugó eset szét)rsx,center a...ezek csak idén
mit csinálok roszul?! ??? :o :o

most egy xt van kinéze,de ha széthullik az is akkor nem fogok örülni...

mert eros vagy?
:-)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hej!
van valami tippetek hogy mért tekereek föl majd minen váltód a fog.sorra!?
volt már alivio,deore(annak a kanalat feszitö rugó eset szét)rsx,center a...ezek csak idén
mit csinálok roszul?! ??? :o :o

most egy xt van kinéze,de ha széthullik az is akkor nem fogok örülni...

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A láncszemeket összetartó csapocskák (pin) nem tömörek, hanem kis csövecskék. Így aztán átlátni rajtuk... :o
Ezzel legalább 2g-ot megtakarítok! :o
Bár állítólag erõsebb is.... Csuda tudja... De sznob cucc, az tuti! 8)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Éljenek a sznobok!

Nekem SRAM PC-99 HollowPin-em van. Csak mert jó drága.... 8) Így már nem csak a középcsapágyam, de a láncom is átlátszó! 8)

átlátszó lánc? mivan?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
sznobok akkor lennetek ha kidobnatok a lancot, int en.
kezdo ficsurok vagytok :-P
:-)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Éljenek a sznobok!

Nekem SRAM PC-99 HollowPin-em van. Csak mert jó drága.... 8) Így már nem csak a középcsapágyam, de a láncom is átlátszó! 8)
Amúgy szerintem ez egy elég jó lánc, erõs, könnyû, PowerLink szem nagy királyság csak gyorsan kopik (240 Ft asszem...).
Takarítás: leveszem a géprõl (0.5 perc), befújom blokktisztítóval, hagyom ázni a levében (5 perc), letörlöm, újra befújom blokktiztítóval, újra hagyom ázni a levében (5 perc), fogkefével átsúolom, letörlöm, újrakenés, felesleg letörlése, vissza a gépre. 30 perc alatt megvan az egész.
Ezt elég gyakran elõ kell adnom, mivel csak terepen tekerek (hja, falusi élet...), és mostanéban vagy porzik minden a nagy szárazságtól, vagy nyakig ér a sár.

Ja! Ami a legszebb! Ezt a láncot (ami ugye 9-es) egy nyolcas LX sorral használom, és álomszépen vált (XT váltó). 8)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én sznobg*ci vagyok, ezért connex 904 láncom van, ami nem a fullos, de igy is 6 ezer körül van az ára. az ég egy adta világon semmi baja. nem szakad, szépen vált, nem rozsdásodik, stbstb. a patentszem gyárilag sz*r, mert nme mindegy, hogy milyen irányban van feltéve (halálkomoly!) szóval magam szivatását megelõzendõ kivettem a fenébe, a bullitnál úgysincs benne a vázban a lánc, leszedéskor nem kell szétnyomni.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
asszem ezt a modszert irtam en is. ;-)

nekem nagyon jol birja az alap sram lanc nem szakad meg semmi baj nicns vele.
de amikor eltunik a gyari zsir sajna kidobom.
mert nem eri meg beolajozni. :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A deore lánc tényleg egy kalap sz.r. El is szakadt nekem is (fent a hegyen). Akkor visszabarkácsoltam, hazagurultam, és ledobtam a kukába. Feltettem egy alig használt XT-t, és voálá. Null problem azóta.

A sramokkal kapcs. is voltak negatív tapasztalatok... pc 38/58 is hulladék.

Sajna ez (is ugy müxik, hogy meg kell venni a drágábbat, ami jobban birja a kiképzést, és jobban is vált, de ugyanolyan gyakran kell cserélni >> több zsé. :P

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
És mit szóltok ahoz az XC-s körökben bevett gyakorlathoz, hogy több lánco thasználunk egyszerre... izé, szóval egymás után vetésforgóban. X- km után lánc lekap és feltesz egy új, majd megint x km után megint egy új, majd ez után ismét a legelõször használtat vissza és így tuvább. Így tuti, hogy 2-3 évet is kibírnak a lánckerekek és a fogassor is, s a láncok még mindíg olcsóbbak mint a teljes hajtáslánccsere. Tapasztalatból mondom, hiszen 6-7000 km-et megyek évente, s az XT sorom már 3. éves, s nincs még agyonkopva.

Lánc ügyben meg Sram párti vagyok. Akár 2x tovább tart.
Ja és láncot szerintem az szakít csak aki nem megfelelõ módon használnálja a váltókat. Amióta versenyszerûen bringázom (5év), csak egyszer szakítottam láncot és az is egy szerencsétlen félreváltás miatt volt, és HG-71-es lánc.

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
;D En mindig elobb a bringat takaritom le es kenem, ha kell. Persze meg is halalja. ;) De akkor nem feltetlen szar a shima mano IG51-e, csak karbantartas igenyes. Mondjuk attol meg lehet szarabb, meg nyulhat, meg szakadhat. najo, inkabb nem asom el magam. ;D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Tudom hogy kenni kellene, de sz@rráázva 10 fokban 6 óra tekerés után inkább a fürdõkádba megyekmint a garázsba... ;)
Másnapra meg rozsdás lesz mindig... :-\

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Nem kotekedeskepp, de sztem, ha rendesen karban van tartva egy lanc, akkor a rozsdasodas kivedheto.. ;) Ha esoben hasznalod torold meg es kend ujra. Bocsi, ha tevednek!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
én 2 pc59et, egy 69et és 1 49et szakytotaam el soxor... ez csak a sram termékcsaládból volt...
aztán átálltam szépen 8as rencerre és a pc48 tökéletesen mûködik nyár elején raktam fel, faszán patentszemmel. 9esböl nem tom mi lehet a jó...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
shi(t)mano télleg sz@r....
IG-51 láncom volt (alivio), 3szor szakadt el a rohadék, állandóan berozsdált, és nem is olcsó.
Vettem egy sram pc-48-at, 1800 forint és tök jó, még patentszemes is, amit szeretek, nem rozsdásodik olyan könnyen, még nem szakadt el.
Szal ha nincs pénzed drágábbra akkor jó a sram is... ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akkor maradjunk annyiban hogy van a szervizekben lancnyulas mero azt hasznalva megtudod.
masik eszkozzel merheto a lanckereksor kopasa.

ha a lancot szakadasig akarod hasznalni akkor hamarabb lefogod verni a f@szt miutan megugrik es atesel a kormanyon.

sima no lancot nem szabad venni
mert egy kalap sz@r.

rohloff, conex, sram

ha veszel ocsobb lancot es azt gyakrabban csereled akkor lehet novelni a lanckereksor elettartatamat.

elol levo lanckerek azert birnak egy olyan harom negy lanc elettartamot.
de egy jo szemu szervizes megmondja.

az egy ev elettartam nem allja a helyet.
mert nem tudni mennyit teker miylen korulmenyke kozepette.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
1 évet ki fog birni..
jobbra cserélni meg nem tom...
én a deore miatt szivtam, mer 5000km után meghalt a lánc, új lánccal nem volt jó a régi sor, új sor 10ezer körül kezdõdik..
kinek van erre pénze? ...
simán elég lenne 8as rendszer is ami jóval olcsóbb..

szal ha jobbra cserélést így érted akkor vedd számításba a plusz költségeket..

(most már ss közlekedem és megoldódott minden gondom ;D )

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Kosz Matt, akkor megvarom mig az egesz csereerett lesz es inkabb mindent cserelek jobbra. De azert remelem 1 evet legalabb kihuz. ::)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
láncot én addig szoktam használni mig el nem szakad, addigra már tuti csereérett )
ha meg új láncot veszel nagy valószínûséggel nem fog rendesen mûködni a régi sorral.. szóval vagy veszel új sort is vagy vársz és összekopik. persze a legideálisabb ha mindent együtt cserélsz.
tányérnál úgy tudom nem annyira gáz a dolog.