Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Csak meghajolni tudok az érveid elõtt, azt hiszem nem vagyok méltó arra hogy fórumozzak, ezentúl az üzenõfalra is csak akkor írom be teszem azt hogy jó kedvem van ha megvizsgáltam és tételesen bebizonyítottam hogy jó a kedvem, az elmélkedéseim ezentúl neked vagy a Házigazdának küldöm, bár nem tudom õ megkapja e mert úgy látom oda nem kézbesít a posta, végülis Isten sem szól közvetlenül az emberekhez csak a biblián keresztül..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nem értem miért nem próbálsz ki más stílusokat is? vegyél egy országúti kerékpárt és akkor letesztelheted, hogy shimano féle hollowtech 2 megoldásnak semmiféle elõnye nincs a campagnolo négyszögtengelyes megoldásához képest, hiszen mindkettõvel nyernek világkupákat. vegyél még egy merev vázas montit, egy ösztelósat és egy softtail kialakításút, hogy tesztelni tudd a középcsapágy és a felfüggesztési rendszer illetve annak hiánya hogyan befolyásolja a különbözõ hajtókar rögzítési rendszerek hajtáshatékonyságát. vegyél egy bmx-et, hogy az ott alkalmazott szabványok esetleges átültetése a hegyi illetve országúti kerékpárokba mennyivel javítaná az élversenyzõk teljesítményét. vegyél cyclocross bringát, hogy a következõ téli hónapokban saját tapasztalatokat tudj gyûjteni a havas, sáros, esõs idõben a hajtómûvekre ható természeti hatásokról. ezután az összes vásárolt hajtókart és monoblokkot kézifûrésszel vágd fel vertikálisan és horizontálisan, hogy a használat (min. 5000 km letekerése) során keletkezett tartós formaváltozásokról is értesülj. ha ezeken túl vagy akkor jogod van véleményt formálni a 17 ezer forintos + monoblokk LX és a 26 ezer forintos integrált tengellyel ellátott LX hajtómû közti kérdésben.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

a konzervatizmus jegyében fogant állásfoglalásod nem felel meg a személyiségprofilod által elõrevetített jövõképpel így javaslom hogy a trendorientált marketingkutatások alapján feltérképezett vásárlói görbédre tekintettel helyezd sztázisba az elhamarkodott döntésed alapján beszerzésre került terméket.

vagy add nekem ...

Ki fogom kérni a szakértõink véleményét és mindenképpen értesítelek a döntésemrõl!
Mellesleg abban igazad van hogy elhamarkodott volt, ha igazán korrekt akartam volna lenni vettem volna mindenféle rendszerhez tartozó hajtómûvet, de sajnos mivel engem nem támogat a velo így nem volt lehetõségem csak egyfélét birtokolni(ami nem igaz mert van valahol az "éterben" egy Diabolusom is)
Gondolkozom hogy neked adjam e..
Levonjuk?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a konzervatizmus jegyében fogant állásfoglalásod nem felel meg a személyiségprofilod által elõrevetített jövõképpel így javaslom hogy a trendorientált marketingkutatások alapján feltérképezett vásárlói görbédre tekintettel helyezd sztázisba az elhamarkodott döntésed alapján beszerzésre került terméket.

vagy add nekem ...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Igazad van, Atom figyelõ tekintete mellett csak azt írhatom hogy, az új rendszer valóban fokozott merevséggel, visszafogott súllyal rendelkezik, mondhatnánk úgy is hogy kenterbe veri az összes eddigi tengelyrögzítési formát, de politikailag inkorrekt lennék ha ezt leírnám meg hiába jártam VK pályán ha a bûvös 94 kh/h-t nem értem el:(
Ezért csak annyit mondhatok hogy az ISIS-nek de fõleg a négyszögtengelynek igenis van létjogosultséga és én úgy érzem nem kell még temetni a jól bevált lelazulós, recsegõs, fél év alatt megahlós, nehéz, az új rendszerhez képest hurka és drága megoldásokat.
Azt hiszem a Campának volt igaza mikor a gyárlátogatáson azt mondta Balázsnak(respekt a betonharcosoknak, le az extrémmel!!!) hogy az négyszög még mindig a legkiforrottabb rendszer.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Szerinted:)

és te mire alapozod a véleményed? használtál már ilyeneket? lemérted mekkora a merevségkontravariánsostorzulásideflexió? ha nem akkor csönd mert feljelentelek. simogasd inkább amit tegnap kaptál. :irigy:

csak negyszögtenegey hivõ vagyok meg sporolok

az ilyet felénk másképp hívják ... :)

ahol sejtésem szerint az lx-et találtad, ott a mono hozzá 5500 ami ugye 23500. és 26 eFt az új. szerinted melyik éri meg jobban?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Jah, szerintem:)Nem is más szerint.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Szerinted:)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Én mondjuk 14-ért vettem. De ok, akkor legyen 7875Ft-tal drágább.Így megfelel?Kb. sztem ennyi is a minõségbeli különbség.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát 15-ért de 23 ezerért is best buy.
Isis és négyszög halott dolgok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Duflaannyiért még jó, hogy jobb!

17 a hajtómû + 6-7 a mono az mondjuk 23...a 30 ennek hol a duplája ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
a suyos az hoyg en 15ert tudtam volna uyat(2005) venni...csak negyszögtenegey hivõ vagyok meg sporolok:)

szerintem nem eri meg 17ert meg meg hozzá monoblokk
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Vagy inkább 25-ért. :)
Én is nemrég vettem. Aki nyitott szemmel jár, megtalálja a kontaktot.

Szal használt LX+mono v. új LX? Sztem nem kérdés, melyik legyen.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Duflaannyiért még jó, hogy jobb!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Bocs hogy csak így beírok de, lenne egy jó ajánlat és nem sokáig áll fenn.

Találtam egy fogadható áru Shimano LX FCM-571 Hollowtech, Octalink 17000 ft.

Szerintetek jó üzletnek néz ki, fontos lenne a strapabírás, kopásállóság.

Errõl eddig csak jót olvastam de, hátha valaki tud jobbat.
Valamint milyen monoblok dukál hozzá.?

mondjuk stilszerûen egy LX ....ami 6-7000 ft ha jól emléxem.....amúgy nem rossz hajtómû, de 30 körül sztem kapsz új lx-et integrált középcsapággyal....az azért jobb...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 hozzászólás
Bocs hogy csak így beírok de, lenne egy jó ajánlat és nem sokáig áll fenn.

Találtam egy fogadható áru Shimano LX FCM-571 Hollowtech, Octalink 17000 ft.

Szerintetek jó üzletnek néz ki, fontos lenne a strapabírás, kopásállóság.

Errõl eddig csak jót olvastam de, hátha valaki tud jobbat.
Valamint milyen monoblok dukál hozzá.?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
oksa sora váltó van ugye kiskanalas
nah megpróbálom

aztán jövök ha valmi nemvilágos

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ossztelos vazaknal a lenyeg hogy ne legyen nagyon hosszu a lanc, mert akkor nagyon csapkod es a valto sem tudja fesziteni, es az is nagyon fontos hogy ne legyen rovid, met amikor bemozdul a hatulja, altalaban megno a lancvillahossz es ezert megfesziti a valtot, szelsoseges esetben le is szakithatja a valtofulet.
Kikapod a rugot a tagbol, osszenyomodik a vaz ( taggal egyutt ) igy nagyjabol a leghoszabb a lanckor vagy mi a csocs, es ehez szabd a lancot. Befuzod rendesen, es annyi lancot hagysz, hogy a valto feszuljon, de ne tulsagosan. Ha hosszu kanalas, akkor lehet kicsivel tobb lancot hagyni, ha rovid akkor celszeru minel kevesebbet, hogy a legkisebb fogaskereken is tudja fesziteni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nh hogy itt is kérdezzek valamit

optimális lánc hoszt hogy tudom megállapítani?!

hátul középsõ fogaskerék elöl egy tányér(ott nincs variálsá)a váltónak meg függõlegsn kell állni!?

ledobom kb 50cm magasrol a hátsókereket és tekeredik legalább egy fél fordulatot hátra a hajtókar..
ezzel mit lehet csinálni!?ez lánc hossz probálma?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Van par ember, de mi ebben a problema? Eltort, tonrkement, venned kell egy ujat. Ennyi.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!