Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Köszönöm !

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
igen ha ~14mm a tengely akkor negyszoges
ha nagyobb akkor octalinkes

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen.
ha nem tudod megállapítani, milyen a tengely, akkor nem négyszöges.
ha látod a tengely csonkját, és látod ahogy rá van húzva amennyire rálehet a kar, akkor pedig 4szöges.

és igen, a hollotech régebbi találmány mint az octalink, legalábbis korábban alkalmazták. erre példa pl egy régi deore karom, ezer éve vettem, mondjuk kötöttem is rá egy csomót a használat során(ugye állítólag sokkal merevebb)
na mind1.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Anélkül hogy leszedném a hajtókart (mert nincs lehúzóm) meg tudom állapítani, hogy Octalinkes-e a kicsike v. nem ???

tekerd ki a hajtókar végébõl a csavart [8as imbusz, ha minden igaz], és kukkancs oda. látszani fog, hogy bordás, vagy négyszöges-e.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is octalinkes monom van, d eolyan szinten nem használtam még, hogy jajj. Viszont az elõzõ tulaj meg igen, és semmi baja. A monoblokknak. szóval elmondhatom, hogy jó. Szépen simán forog és nem lóg se. Megjegyzem ez egy BB ES30, ami deore, és mégse müanyag csészéje van. soha jobbat :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

• vendég
Anélkül hogy leszedném a hajtókart (mert nincs lehúzóm) meg tudom állapítani, hogy Octalinkes-e a kicsike v. nem ???

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Na, nekem octalinkes xt monom van. Meg vagyok vele elegedve most kb ket ev utan kezdett el kotyogni. Igaz ebben biztos kozrejatszott a sulyom is, (80 kg vagyok) meg a "felhasznalasi terulet" is is. :-) Lenne egy ekrdesem is: Meg a regebbi Hollowtech 1-es XT hajtokarom van es fellazult a csillagja... Lehet ezzel valamit kezdeni vagy kuka?

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
LX-ben is volt üreges-négyszöges.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Szóval ha van valakinek octalinkes monoja az mindenképp írjon!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Én értem. És van olyan deore hajtókar, igen, ami négyszög-tengelyes, és Hollowtech-es. Úgy tünik az üregesítés hamarabb jutott el a deore családhoz, mint a bordásítás.

tök vicces, hogy ha megnézel egy deore hajtókart, akkor abban általában az egyel elõzõ évi LX-et tisztelgeted, álruhában [átfestve]. Végülis ez nem rossz dolog, csak azt ne akarják elhitetni velem, hogy éjjelnappal fejlesztenek... ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Azt hiszem FSA van ami hollowtech rendszert használ és ISIS-es.

Afterburner: üreges, kovácsolt

• vendég
Emberek,

létezik olyan "Sörmanó" hajtókar (vagy más márkájú) ami nem Octalinkes, de Hollowteches? Szerintem a Hollowtech egy "magasabb kategóriájú fejlesztés", tehát értelemszerû lenne az alatta lévõ ("butább/régebbi") fejlesztéseket (mint pl.: Octalink) is belerakni, de manapság sok dolog történik értelmetlenûl, de ezt most hagyjuk....
Szóval az én kis Deore barátomon úgyan rajta díszeleg a Hollowtech jelvény, de az Octalink jel nincs rajta (vagy csak az Octalink már gáznak számít - nem is merik ráírni? ), csak errõl jutott eszembe, hogy vajon gyártanak-e olyan hajtókart, ami nem Octalinkes, de Hollowteches ???
Nem tudom mennyire voltam érthetõ, de gondolo valaki érti majd talán ...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, oda csak hülyék írnak:-)
ilyen évi több mint 8000 km-t tekerõ dh fr arcok, kevesebb mint 1000 km-t tekerõ hétvégibringások.

sztem olyat kéne kérdezni, akinek van octalinkes shimano monoja. mert nem sok embernek van.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Há vazz!! Elnéztem a testbike oldalára és amilyen jókat írnak(meg hallottam)az LX hajtómûrõl,olyan szar a véleményezése a Shimano monoblockoknak.Egyszerûen alig van aki dícséri.Valaki használt ilyet, tud valamit mondani ezekrõl?Mert ok hogy a kar jó, de ha szar a mono?Vagy csak hülyék írnak a testbike-ra?:argue:
www.testbike.hu

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Én is így gondoltam,de azért félelmetes tud lenni hogy mekkora erõ kell hozzá.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Kifele nem tudsz benne kart tenni,ha nem nyalod el a csavart.Meghuzasnal kell vigyazni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rendes imbusz kell hozzá, de igen, ki fog jönni erõvel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Tehát azt mondjátok ha kifelé tekerem erõsen, akkor elméletileg nem sok baja lehet?Nem hiszem hogy az imbuszra külön ráhúznék egy vasgerendát,egyelõre megpróbálom kézbõl.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
aha óra ellenkezõ irány aha az a kifelé

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
husevo: jah

es ha 2m kar van rajta akkor aranyosan vigyazol vele?

regen mono kulcs satuba vaz ra es homlokcsonel behuz.
iagz soha nem volt muanyag cseszes monom. :-/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...