Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
én láttam öcsi (vágod) pedálját, és nem olyan vót mint a bóti, és tél is volt, gondolom nem sósavval locsolgatta

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
minek essek neked, nem vagyok buzi...
van itt arra más :D

csak kijavítottam amit közzétettél, tévesen
és mivel sokszor volt róla szó, ezért lol

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
LOL
nem mondtam hogy elolvad, kicsi málna
azt mondtam hogy megeszi
csúnya lesz, belemar, mittudomén

essél nekem

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

magnézium pedált szépen el lehet felejteni mert megeszi a sólé télen
igen tudom a teló is magnéziumból van, de az le van festve!

most gondolkodtam, hogy azt irjam e, hogy lol, vagy magyarázzam el.

utóbbi: ez NEM tiszta magnézium, hanem egy ötvözet. mellesleg a pedál is le van festve és ugyanúgy lejön róla használattól a festék, mint a telóról (ami nekem cirka 7 évés, teli karcokkal és nem ette meg még semmi...)

még egy "apró" részlet: egész télen ezzel mentem, városban, hegyen, a legnagyobb hóesésben sem fanyalodtam bkvra, mindig, mindenhova bringával mentem és lévén egy bringám van, ezt a pedált használtam. ugyan olyan, mint újkorában...

el kéne felejteni ezt a "magnéziumtól elolvad a holében" dolgot...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
magnézium pedált szépen el lehet felejteni mert megeszi a sólé télen
igen tudom a teló is magnéziumból van, de az le van festve!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Mármint csapágygolyó?Vagy ez valami más rendszer?

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
thx mindenkinek
kaptam egy b+ egy sractol mert nem forgott aztan elmentem a csapgyboltba vettem gorgoket 7ft/db aron mekkora :D :D
kicsereltem zsiroztam es amen faszan megy es nem kerult sokba.
a regi pedalhoz is kaptam olyan csapagyat ami szetmált és azt mondtak a boltba ,hogy kínai csapágynak ez az átka... pedig rá van írva hogy japan...
boltban azt mondtak hogy ez az nem az van rairva hogy made in japan :D
eleg vicces.
ugyhogy a regi pedalomat tartalekba helyeztem mivel a b+ erzesre is joval konnyebb es szebben forog hala nekem :D

kerdes 11 gorgo volt benne de szemmel lathato volt mind a 2 oldalon hogy 1.5 gorgo meg siman beferne igy inkabb tettem be meg1t az nem baj ? illetve miert van az hogy ekkora hezag van benne?
Rugalmassag miatt?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
primo magnézium pedál, kónuszos, 7-8 e
könnyû, viszonylag olcsó, jól tart, esõben kicsit csúszósabb, de amugy teljesen jó
nincs rajta macskaszem tartó ;) és jól néz ki

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nos,ebbõl TÉNYLEG nem látszik semmi:D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

Hajjaj, megint kezdem elnyúzni a meghajtásom, ugrik a lánc a nagytányéron...de nem szeretném a teljes rendszert kicserélni, ha nem muszáj - mit javasoltok? A láncnyúlásmérõ még jónak mutatja a láncot (az még a legkevesebb), de a fogaskoszorú nem az igazi. Lánctányérok vannak újak, de nem merem õket felrakni, a gyors elkopás veszélye miatt. Fogaskoszorú kopását meg lehet mérni valami objektív módszerrel?

ojjektív módszer az hogyha 1 éves akkor cseréled?:)
persze lánccal együtt

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
http://pix.bikemag.h...010007.jpg.html

ha kinagyítod se látszik semmi de asszem más a két pedál ami 5be kerül, szal ez jó :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hajjaj, megint kezdem elnyúzni a meghajtásom, ugrik a lánc a nagytányéron...de nem szeretném a teljes rendszert kicserélni, ha nem muszáj - mit javasoltok? A láncnyúlásmérõ még jónak mutatja a láncot (az még a legkevesebb), de a fogaskoszorú nem az igazi. Lánctányérok vannak újak, de nem merem õket felrakni, a gyors elkopás veszélye miatt. Fogaskoszorú kopását meg lehet mérni valami objektív módszerrel?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
kisebb!:)
ha arra gondolsz,aminek olyan lépcsõs a széle - képet nemtok linkelni,mert rossz a cseke honlap,fotóm meg nincs róluk yó
a mono-n az a B+ van,a Geminin az "Author" és a medvetalp minden tekintetben brutálisabb.Illetve nem egészen,mert bár nagyobbak a pöckök,de nem olyan éles a szélük,szal nem tépi szét a cipõdet (teljesen:D )
amúgy nem is biztos,h elõny,ha nagyobb...én a B+ t yobb' szeressem

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem sok pedál van ami b+ és platform és 5e
asszem 2:D na ebbõl a jobbikat válaszd.
bike+ sztem jobb mint a wellgo mert 2x akkora a felülete, és a pöckök is nagyobbak rajta
tart mint ezer

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
semi CNC néven fut asszem
de a Wellgokkal is yó yársz
én Author felirattal vettem 1 nagyon finom darabot ~3e-ért a ZP-ben,tüskéket is adtak hozzá

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
nem tudod a nevet pontosan ? sok b+ pedal van :D

ez a BBB meg 18 e ft (kaptam :D) iparis es megis kalap fos.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Platform, vagy SPD?
Ha platform akkor az 5e forintos fekete b+ istenkirály. Nem cseréhetõ csapágyas, hanem ien olcsóféle bele van, de kapott hideget meleget és bírja. Meg még elég nagy is emellé.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
de 2 szemnel se... valto feszito rugo kompenzalja a hianyt.
(gepkocsiknal 99% ban nem vesznek ki szemet a hajtaslancbol.) A lancfesziton allitanak maximum.

Nah tegnap elugrottunk Egerbe meg vissza Miskolcrol szep tura ajanlom mindenkinek.Lass csodat a 118km utan a monoblokk felul jovo recseges elment sörért :D valoszinuleg en is felapritottam ;) Jah ami az elozo bikkmakk ban volt reklamozva 18e BBB pedal ne vegye senki ,mert egyszer mar csapagycseresvolt tegnap meg Miskolc tablanal szétmált a csapágy így tengelyen jöttem a házig :(

tud valaki ajanlani egy jo pedalt ? :D
Tom Ritchey

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ne kunyerálj egyet, hanem kiveszel a sajátodból egy (azaz 1 :) ) darab láncszemet, és ott rakod össze ahol már van ilyen görgõ. Egy láncszem hiányával nem lesz eszrevehetõ különbség.

Ride everywhere.

.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Na akkor holnap benézek zépébe, azt kunyerálik egyet. Thx!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.