Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A receficérõl jut eszembe. Ugye vettem egy ilyet ajándékba, de nem tudtam megállni, hogy megnézzem milyen kemény anyagból van. Fogtam egy 50forintost találomra és meg karcoltam vele a kar. Elõször meijedtem, hogy így belevésett az 50es a karba. Aztán fellélegeztem amikor az ujjammal letöröltem a "karcot". A karon elkenõdött az 50es. Lehet, hogy ez nem jelent semmit, de engem akkor is meggyõzött a minõségérõl. Végtére is nem lehet mindenkinek Atlas X-Type-ja.

Lehet, hogy a tengelyen az ISIS bordák kicsit keményebbek mint az 50es? Nem attól szoktak tönkremenni a karok, hogy megkarcolják õket...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ride xc-t sokal leszólták bár sztem senki sem használ olyat
mindentõl függetlenül furcsán olcsó a megszokott RF árakhoz képest:)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

5 ezred van karra?
trekkingelsz? akkor végy blaze-t.
vagy olvass már utána könyörgöm....

27', monobody váz, menetes kormányszár.. ehhez mind jö a blaze.
de egy biciklibe ami pl extrém(gondolom én nem trekking kerékpárod van) nem igazán való egy trekking hajtómû

vegyél egy hussefeltet. olcsó. és erõs. sose fogod megölni.

ok csak láttam egy mondraker dirt gépbe volt berakva ami nem a legolcsóbb kivitelezésû cuccokkal volt szerelve.. ezekszerint hülye gazdája volt.
És a raceface ride xc is olyan gagyi? Hussefeltbõl lehet 2-3 tányérosat kapni Magyar O.-n?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
meg figyelj hoyg úgy nagyjából párhuzamos legyen a bicó síkjával.
ha lentebb v. fentebb van a váltótartó csavar helye az szvsz nem gáz (B-adjust)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás

ha ez, amit veszel egy kicsit nagyobb (tehát mindenhol fel fog feküdni, ahol az eredeti), akkor szerintem nincs akadálya, ha farigcsálsz egy kicsit. viszont nagyon pontosnak kell lenned, azt ugye érzed?

kösz a választ
azt tom hogy pontosnak kell lennem annyi van, hoyg ez a váltófül nem fog mindenhol felfeküdni, van olyan félcentis hely de szerintem az ott nemszámít, mert ott az elõzõn sem ovlt igazán teher... legalábbis véleményem szerint. meg a fontosabb helyeken fel fog feküdni meg elvileg fel is fog támaszkodni
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Mi a véleményetek a Race Face Ride xc-rõl és a Truvativ Blazerõl?
Melyik erõsebb? melyiket érdemes venni?

5 ezred van karra?
trekkingelsz? akkor végy blaze-t.
vagy olvass már utána könyörgöm....

27', monobody váz, menetes kormányszár.. ehhez mind jö a blaze.
de egy biciklibe ami pl extrém(gondolom én nem trekking kerékpárod van) nem igazán való egy trekking hajtómû

vegyél egy hussefeltet. olcsó. és erõs. sose fogod megölni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

hellosztok
nah szal az lenne a kérdésem, hoyg szerintetek ha eltört a váltófülem jó-e az úgy, hogy veszek egy közel azonosat(ugyanott van a lyuk ahol fel kell fogatni meg a vájat ahová a tengely megy) és abból reszelem meg köszörülöm ki azt ami nem kell oda?
Mer nemigazán akarnak hozni nekem váltófület, mert nincs elvileg, és a köv szállítmány csak január végére jön nekem meg nincs kedvem addig várni...;)

ha ez, amit veszel egy kicsit nagyobb (tehát mindenhol fel fog feküdni, ahol az eredeti), akkor szerintem nincs akadálya, ha farigcsálsz egy kicsit. viszont nagyon pontosnak kell lenned, azt ugye érzed?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
A receficérõl jut eszembe. Ugye vettem egy ilyet ajándékba, de nem tudtam megállni, hogy megnézzem milyen kemény anyagból van. Fogtam egy 50forintost találomra és meg karcoltam vele a kar. Elõször meijedtem, hogy így belevésett az 50es a karba. Aztán fellélegeztem amikor az ujjammal letöröltem a "karcot". A karon elkenõdött az 50es. Lehet, hogy ez nem jelent semmit, de engem akkor is meggyõzött a minõségérõl. Végtére is nem lehet mindenkinek Atlas X-Type-ja.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Mi a véleményetek a Race Face Ride xc-rõl és a Truvativ Blazerõl?
Melyik erõsebb? melyiket érdemes venni?

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
hellosztok
nah szal az lenne a kérdésem, hoyg szerintetek ha eltört a váltófülem jó-e az úgy, hogy veszek egy közel azonosat(ugyanott van a lyuk ahol fel kell fogatni meg a vájat ahová a tengely megy) és abból reszelem meg köszörülöm ki azt ami nem kell oda?
Mer nemigazán akarnak hozni nekem váltófület, mert nincs elvileg, és a köv szállítmány csak január végére jön nekem meg nincs kedvem addig várni...;)
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ÖÖÖ... ugye Sram láncod van, mert a Shimanonál talán mégsem olyan jó ha soxor szedi szét/rakja össze az ember.

Shimano van, de majd lesz benne SRAM patentszem. eddig is minden shimano láncban azt használtam. idegörlõ a pepecselés a csapszeggel.

merevvázhoz kell.
megfogadom a tanácsodat és ROB-ét is.
kösz a segítséget.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
merev váznál elöl nagy, hátul kicsi, és a ahátsóváltó kanala függõlegesen álljon.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
elöl hátul nagy + össztelósnál rugó/levegõ kiszed és max összenyomásnál se legyen totál megfeszülve. ez a hosszú élet titka.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

hogy is van pontosan a lánc hosszának a mérése? elöl nagytányér, hátul a legkisebben + 1 láncszem és úgy a váltó nélküli hossz lesz a megfelelõ? lécci segítsetek, már rég szuttyogtam ilyennel.

Arra akarsz kilyukadni, hogy mi a minimális lánchossz, amikor még nem szakad le a hátsóváltó??? Ha igen, akkor elõl-hátul a legnagyobb FOGASKERÉKRE váltasz és megnézed, hogy még mennyit tudsz összefogni a láncból, hogy ne akarjon letörni a váltó. Azért szerintem ne egyenesedjen ki teljesen a cucc, bár nem hiszem, hogy gyakran használod így keresztbeváltva a rendszert. Ha nem vagy egészen biztos hogy hány szemet kell kiszedni, inkább szedj ki eggyel kevesebbet, minthogy rövid legyen. Láncbontó szerszámmal gyorsan megvan akár szemenként is, de kalapáccsal és szöggel tovább tart...
ÖÖÖ... ugye Sram láncod van, mert a Shimanonál talán mégsem olyan jó ha soxor szedi szét/rakja össze az ember.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hogy is van pontosan a lánc hosszának a mérése? elöl nagytányér, hátul a legkisebben + 1 láncszem és úgy a váltó nélküli hossz lesz a megfelelõ? lécci segítsetek, már rég szuttyogtam ilyennel.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ja, elnéztem. de arra is van valami, csak nincs a leki szemeim elõtt igy éjfél elõtt pár perccel :D
olyan nincs amit nem lehet szétszedni de bontható. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
12-es imbuszkulcsal a kazit szeded ki az agyból. Ha karbantartani szeretnéd, kell hozzá egy szerszám, amivel a szabadonfutóhoz férsz hozzá.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A Shimanó szerint a kazettatest, kompletten cserélendõ történet. Ha nem hiszed járj utánna! Kb tíz évre visszamenõleg nincs egy katalógusban sem kazettabontó szerszám..... fogyasztói társadalom...ismerõs?

nem kell kazettabontó csak egy 12-es imbusz.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Melyik b+ agy kazijára gondolsz? Tudod a cikkszámát s.etleg? Van nálunk egy b+ hátsótengely ami 1 4csapis cucchoz tartozik de annak semmi köze a shimanóhoz.:chin:

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég

Az XT kazi most van vagy kilenc forint... a többi alkatrész meg jó. Ez a szivatás az egészben. Egy idõben szivesen ajánlottam én is a shm agyakat (LX XT) de egy év alatt tönkrement néhány olyan embernek akik nem ugrálnak vagy 203as tárcsa v ilyenek. Tiszta égés.... Most a Novatec a császár bár most láttam egy 6-7000 km.es négycsapágyas történetet..hát, állítólag volt vele gondja a srácnak már az elején. Befûztem idén többmint tizet, eggyel sincs gond, pedig agresszíveké a cucc.

Hol???
ja, nem lehet valahogy a 3 kilincses B+kazit összerakni a shimanóval????
Próbálta már valaki, vagy elvi hiba van...???