Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Üdv!

Nekem Sram 7.0 11-34-es fogsorom lesz és DEORE hátsó váltóm. +connex lánc, hogy lehetõleg semmi se legyen azonos márkájú... :) Érdekelne, hogy a rövid meg hosszú kanalas váltókarnak mi köze a fogsor fogszámához???

Mellesleg szerintetek Deore LX, vagy SRAM 7.0 fogsor??? Melyik a tartósabb?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

noh akkor, kigondoltam: sram x.9 , sram 7.0 11-34 (PG-970) 9s. , xg elsõ váltó, meg egy sram PC-69 9s lánc + sram x-7 trigger shifter 27s. Asszem ez igy a rendszer?!Vélemény?

Hajrá, ebike-on szerintem mind kapható is. 11-34es fogsornál kétféle fogkiosztás van, azt gondold meg, meg hogy hosszú, vagy középkanalas hátsóváltót akarsz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

noh akkor, kigondoltam: sram x.9 , sram 7.0 11-34 (PG-970) 9s. , xg elsõ váltó, meg egy sram PC-69 9s lánc + sram x-7 trigger shifter 27s. Asszem ez igy a rendszer?!Vélemény?

Amíg itt mindenki irogat errõl-arról, addig én válaszolnék: Jó lesz.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Lásd az aláírásom:)

Valahogy sejtettem :D

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Mint például?

Lásd az aláírásom:)

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
...én meg Shimano párti vagyok ...még soha nem hagyott cserben és tökéletesen vált ...akkor meg minek cserélnék más márkára
Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A váltás minõsége elsõsorban a sortól és a lánctól függ. Az hogy mi taszigálja jobbra-balra a láncot (váltó) az másodlagos szempont. Ha sz*r a sorod, vagy a láncod lehet neked X.0 vagy XTR váltód akkor is sz*r lesz a váltás! Nekem az acera váltóm is vált úgy az XT soron, mint az XTR ugyancsak XT soron, mindkettõn Pc-69-es Sram láncal (jó azért van egyéb lényeges különbség a kettõ között, de váltásminõségben nem sok!!)

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

Szerintem nem muszály sram váltó a fogaskoszorúhoz, meg a lánchoz. Amennyire észrevettem a shimano váltók is csak a láncot pakolgatják, meg a sram-ok is.
Az még hihetöö, hogy a fogaskerekek, meg a lánc egymáshoz vannak optimalizálva, de azért pl. az elsöö váltó lánccal érintkezöö része nem egy bonyolult high-tech szerkezet.
Persze én például szeretem a sram láncot, de most az új bringámon sram fogaskoszorú, shimano lánc+váltók vannak. Nem érzem szükségét egyik alkatrész cseréjének sem.

Persze azért az általad kiválasztott dolgok szépen együtt vannak. Használd ööket sokáig egészséggel.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

de ha tényleg nem van fémipari hozzáálllásod, akkor inkább vidd be egy jó szervízbe,

Mint például?

Lao-Ce

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

Muszálynak nem uszály, hiszen a SRAM sorok, és láncok is Shimano kompatibilesek...csak, ha tökéletes váltást akarsz, akkor vagy komplett SRAM, vagy komplett Shimano

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Muszálynak nem uszály, hiszen a SRAM sorok, és láncok is Shimano kompatibilesek...csak, ha tökéletes váltást akarsz, akkor vagy komplett SRAM, vagy komplett Shimano

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
most nézegettem a kelly's-nek a honlapját és ott általában, h ha shimano a váltó akkor is a fogaskoszorú sram.Szal ha van egy shimano váltód akko rnem muszály hozzá shimano fogaskoszorú?

jó monjuk ez csak egy példa, csak még mindig nem tom eldönteni h mit vegyek:(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az olyan mint egy svájci bicska, csak kések helyett kis fûrészfogas különbözõ menetekhez való "fésû"k vannak rajta...de ha tényleg nem van fémipari hozzáálllásod, akkor inkább vidd be egy jó szervízbe, mielõtt rosszabb lesz..

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Sztem lehet elõször érdemes csak egy menetfésûvel végigmenni rajta...ha ez nem segít,akkor vágás...

Aha, és az mi meg hol, meg hogyan, meg ki, meg mennyiért, meg fogalmam sincs róla mert techbunkó vagyok, de próbálok fejlõdni.

Lao-Ce

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hali, vóna problem.

Szal új vázat vettem, és amikor pakoltam át a középcsapit az ellenanyát sikerült picit ferdén betekernem - pedig eddig már vagy 15x csináltam és eddig mindig sikerült. Kiszedni kitudtam, csak mindig ferdén indul befelé, bármennyire is szeretném erõszakolni. Mit tudok vele csinál(tat)ni? Új menetet kéne belevágatni? Tudtok adni egy telcsiszámot, vagy bolt nevet?

Köszke

Sztem lehet elõször érdemes csak egy menetfésûvel végigmenni rajta...ha ez nem segít,akkor vágás...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

118-at.
köt köt.
feltéve ha nem cc vázba megy a terelõ;)

113 118?
:D
a láncterelõ max a moonoblokkházszélességet zavarNÁ meg de azt sem teszi:D

nekem is 113/68as van:P

merevvázba meg ha nincs yoke akkor abszolut 113/68 terelõvel is:P
(mivel így a terelõ a spacer gyûrû helyén lesz)

így mintha ottse lenne:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én meg ide és az eBike-hoz fordultam

érdekes módon a jelexerint a 117-es lenne ideális (most 113-as van benne távtartóval, a 121-es kicsit hosszú...)

ja

távtartó: hogy le tudjak váltani elöl a legkissebbre
121: semmi gond vele, de indokolatlanul hosszúnak tûnik...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Hali, vóna problem.

Szal új vázat vettem, és amikor pakoltam át a középcsapit az ellenanyát sikerült picit ferdén betekernem - pedig eddig már vagy 15x csináltam és eddig mindig sikerült. Kiszedni kitudtam, csak mindig ferdén indul befelé, bármennyire is szeretném erõszakolni. Mit tudok vele csinál(tat)ni? Új menetet kéne belevágatni? Tudtok adni egy telcsiszámot, vagy bolt nevet?

Köszke

Lao-Ce

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Talán szakbolthoz kellett volna fordulni, hiszen az FCM445-höz két ajánlott mono van. 47.5-es láncvonalhoz 121-es,50-es hez meg 126-os...ennyi..
Ez az ajánlott!
Üdv:Thy

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
monoblokk-hossz témához:

amikor úgy volt hogy hajtómûvet (Shimano M445, Octalink, Hollowtech) veszek a Fórum és az eBike is biztosított afelõl, hogy jó lesz a 113-as. Nem lett jó...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers