Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A shimano montis váltói Xt-ig hatalmas nagy kakik! De nevezhetjük finoman szarnak is ;) . Az országúti váltóik erõsebbek és pontosabbak. Csak nézd meg a rugó erejét, aztán azonnal észreveszed. (És mennek mtb fogsorral is!!)

Ride everywhere.

.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem kõ fikázni a shimanót, jóvan?:)

Nem áll szándékomba, csak már nem bízom benne annyira. Okulva saját, és látva/hallva mások (akiknek lehet is hinni) tapasztalatait. Természetesen nem akarok általánosítani, mert jó márka, de vannak gyengébb munkáik is.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nem kõ fikázni a shimanót, jóvan?:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mondom általában, kivételek mindig vannak. Öcsém is hajlitotta már a 9.0SL kanalát...

Ja ja. Nem vagyok biztos abban, hogy a másik, nagy "S" márkájú váltóm ugyanezt kibírta volna, és mindezek után kézzel helyre tudtam volna pofozni úgy, hogy tökéletesen mûködjön tovább.

Egyébként meg mi, Serpensesek, tartsunk össze.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem feltétlenül igaz ez sem. Õsz elején elkapott valamit az X9 váltókanala, de úgy, hogy kb. 45 fokban elhajlott kifelé az egész miskulancia. Semmi más nem sérült meg. A váltókanalat 5 perces melóval, kézzel kiegyengettem, és mentem tovább. Azóta se nyúltam hozzá, és tökéletesen mûködik.

Mondom általában, kivételek mindig vannak. Öcsém is hajlitotta már a 9.0SL kanalát...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ha a kanál bele tud akadni a küllõk közé, akkor már lehet, hogy csereérett a váltó, ha pedig a kanál akar a sziklába akadni, akkor ott más is beleakad általában.

Nem feltétlenül igaz ez sem. Õsz elején elkapott valamit az X9 váltókanala, de úgy, hogy kb. 45 fokban elhajlott kifelé az egész miskulancia. Semmi más nem sérült meg. A váltókanalat 5 perces melóval, kézzel kiegyengettem, és mentem tovább. Azóta se nyúltam hozzá, és tökéletesen mûködik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

XTR hátsóváltó most vmi 23 rongy a Speedwayben, de ez a forított rugó, szóval alapból nem lefelé tépi a láncot a kisebb fogaskerékre. Nemtom, hogy a Sram X.9 milyen az XTR-hez képest. Nekem X.0 markolatváltóval van Sram 9.0SL hátsóváltóm, és pillanatok alatt át lehet vele váltani a teljes tartomány. Még nem váltott mellé, csak a saját hibámból, amikor a markolat forgó részébe kapaszkodtam. Sokkal igénytelenebb a beállításra mint a Shimano. Mikor felszereltem, beállítottam a két végállapotot, majd jól megfeszítettem a bowdent, és úgy szorítottam be a váltón. NA így nem akart normálisan váltani. Kilazítottam a bowdent, már majdnem hogy lógott, és így már pöccre váltott, oda ahova akartam, azóta hozzá sem nyúltam, pedig mentem vele kb.2500km-t. Szóval a Sramot csak fel kell B@szni és használni, a Shimano macerásabb, mivel fele annyi bowdent mozgat, mint a sram, szóval kis elállítódás a Shimanonál kétszer jobban számit, mint a Sramnál.

ez így van,,nekem az xt még sosem volt teljesen tökéletes 1ik bringán se, az x9 tavasszal fel lett rakva a coilerre, azóta van benne 3500-4000 km, és tökéletes, még nem kellett hozzányúlni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

Nem lehet, hogy rövid a középcsapágy tengelye???

113-as

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

elöl nekem csak két tányér van, szal akko mehet a rövid karos:)asszem ugye?!és ugy is tudommajd használni az összefokozatot.

Jah a truva huss. rockguardra visszatérve:ha elöl a legkisebben van , akkor a hátul csak olyan 4 fogaskereket tudok használni mert ha ha még lejjebb váltok 5-6-7-8 akkor már hozzá ér a tányérhoz(fura de nem a váltóhoz) , mert olyan izé szal olyan érdekesen van megcsinálva tányér (bár ez qrvára nem érdekel mert nagyon jó az a hajtókar, de azért a teljesség jó lenne)

Nem lehet, hogy rövid a középcsapágy tengelye???

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

noh meg a váltós vitát folytatva, megvenném én hátulra az xtr váltót is, mert akkor arra spórolnék össze, csak nem tom h az mennyire strapabíró, ill sár és egyéb nyalánkság bíró.Mert nézegettem a saint-ot de ahhoz meg kéne vennem azt a qrva hátsó agyat is ami 60 ezer:(Az sram x.9 nyújt olyan váltó teljsesítményt, ill tartóságot mint az xtr?És az xtr-hez meg kell mindent venni a palettáról h tökéletesen mûködjön?

XTR hátsóváltó most vmi 23 rongy a Speedwayben, de ez a forított rugó, szóval alapból nem lefelé tépi a láncot a kisebb fogaskerékre. Nemtom, hogy a Sram X.9 milyen az XTR-hez képest. Nekem X.0 markolatváltóval van Sram 9.0SL hátsóváltóm, és pillanatok alatt át lehet vele váltani a teljes tartomány. Még nem váltott mellé, csak a saját hibámból, amikor a markolat forgó részébe kapaszkodtam. Sokkal igénytelenebb a beállításra mint a Shimano. Mikor felszereltem, beállítottam a két végállapotot, majd jól megfeszítettem a bowdent, és úgy szorítottam be a váltón. NA így nem akart normálisan váltani. Kilazítottam a bowdent, már majdnem hogy lógott, és így már pöccre váltott, oda ahova akartam, azóta hozzá sem nyúltam, pedig mentem vele kb.2500km-t. Szóval a Sramot csak fel kell B@szni és használni, a Shimano macerásabb, mivel fele annyi bowdent mozgat, mint a sram, szóval kis elállítódás a Shimanonál kétszer jobban számit, mint a Sramnál.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
noh meg a váltós vitát folytatva, megvenném én hátulra az xtr váltót is, mert akkor arra spórolnék össze, csak nem tom h az mennyire strapabíró, ill sár és egyéb nyalánkság bíró.Mert nézegettem a saint-ot de ahhoz meg kéne vennem azt a qrva hátsó agyat is ami 60 ezer:(Az sram x.9 nyújt olyan váltó teljsesítményt, ill tartóságot mint az xtr?És az xtr-hez meg kell mindent venni a palettáról h tökéletesen mûködjön?

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

Rövidebb kanállal feszesebb a lánc, de ha elõl 3 tányért használsz, akkor ne használj szerintem rövid kanalasat. Nekem középkanalas ...

elöl nekem csak két tányér van, szal akko mehet a rövid karos:)asszem ugye?!és ugy is tudommajd használni az összefokozatot.

Jah a truva huss. rockguardra visszatérve:ha elöl a legkisebben van , akkor a hátul csak olyan 4 fogaskereket tudok használni mert ha ha még lejjebb váltok 5-6-7-8 akkor már hozzá ér a tányérhoz(fura de nem a váltóhoz) , mert olyan izé szal olyan érdekesen van megcsinálva tányér (bár ez qrvára nem érdekel mert nagyon jó az a hajtókar, de azért a teljesség jó lenne)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
CC-re igazad van amiben kivajítottál:)

cserébe az össztelósnoknál és a nagyonugribugri merevgépeknél azért a küllõk is veszélyt tudnak jelenteni

persze precízen beállított cuccoknál nincs gond.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

és össztelsnál ez elég hogy leszakítsa a frászba a váltót:P

fõleg egyforgáspontosnál.
nekem is ilyen 3/4es kanalas xtr-em van, és hááát...
:P

Ja igen, a telós váz az más tészta. Csak CCés aggyal ilyenek nem jutnak eszembe.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és össztelósnál meg ez elég hogy leszakítsa a frászba a váltót

fõleg egyforgáspontosnál.
nekem is ilyen 3/4es kanalas xtr-em van, és hááát...
móka és kacagás.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

mer rövidebb, és nem akad be a küllõk közé akkora valószinüséggel. se sziklákba.

viszont nem bír el akkora áttételkülönbségeket.

Ha a kanál bele tud akadni a küllõk közé, akkor már lehet, hogy csereérett a váltó, ha pedig a kanál akar a sziklába akadni, akkor ott más is beleakad általában.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a rövid kanalas az jobban feszíti a láncor nem?!Vagy van vmi amitõl jobb a rövif vagy hosszú kanalas??

Rövidebb kanállal feszesebb a lánc, de ha elõl 3 tányért használsz, akkor ne használj szerintem rövid kanalasat. Nekem középkanalas Sram 9.0SL-em van, 11-32es Sram 7.0-ás sorral, elõl 44-32-22-es tányérok. Úgy lõdd be a lánchosszt, hogy elõl-hátul a legnagyobb FOGASKERÉKRE váltasz, ilyenkor feszül legjobban a hátsóváltó. Összefogsz annyi szemet, amitõl még nem szakad le a váltó. Nembaj, ha nagyon elõre áll a kanál, az a dolga, hogyy feszítsen. Láncot leszeded, kiszeded belõle a felesleges szemeket. Így pont olyan hosszú lesz a láncod, hogy semmiképp sem szakad le a váltód, ha nagytányéron túl nagyra váltasz hátul. A kistányérral a legkisebb 2-3 fogaskereket nem tudod majd használni, mert ott már hasa lesz a láncnak, de ki az a barom, aki ilyen áttételekben hajt??? Cserébe kevésbé fog csörömpölni a láncod és a rövidebb lánc és kanál miatt még nyersz is pár grammot a hagyományoshoz képest.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mer rövidebb, és nem akad be a küllõk közé akkora valószinüséggel. se sziklákba.

viszont nem bír el akkora áttételkülönbségeket.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
a rövid kanalas az jobban feszíti a láncor nem?!Vagy van vmi amitõl jobb a rövif vagy hosszú kanalas??

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
az, hogy minden váltóhoz meg van adva, hogy mekkor fogszámot tud átfogni..., és mekkora a max...
teljes kapacitás XTR GS:33fog SGS:43 XT GS:33fog SGS:45fog Deore:43fog
ma már minden S tudja a 34-es nagyot kivéve az alivio
Ja és sztem a PG970 jobb, mint a CSM580