áés fityisz, akkor te meg minek szóltál hozzá ehhez a témáhozm, ha fogalmad sincs róla? Most nem veszekedés képpen mondtam, de szerintem te sem úgy csináltad. :-\
peace
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Started by
Dude
, 2002. November 14. 13:08
Posted 2002. December 19. - 22:37
Posted 2002. December 19. - 22:04
Posted 2002. December 19. - 21:58
Posted 2002. December 19. - 21:37
Fityisz: ezt azért nem kellett volna...
Vagy ha poénnak szántad,akkor mutasd ki valami smilee-val,mert a "tizenéves hülyegyerek" is úgy csinálta!
:-X :-X :-X
Vagy ha poénnak szántad,akkor mutasd ki valami smilee-val,mert a "tizenéves hülyegyerek" is úgy csinálta!
:-X :-X :-X
Posted 2002. December 19. - 21:31
Gabi!
Nem azért gondolkodom a 9-es rendszeren,mert nem tartom elégnek a 8 fogaskereket,hanem mert:
1. 32-es fogaskerék általában csak 9-eseken van (eddig én ezt tapasztaltam,ha tud valaki 8-as sort 32-es fogaskerékkel,az szóljon)
2. állítólag jobb a 9-esek váltásteljesítménye
3. a Sram 7.0 is 9-es és majd ilyenre szeretném cserélni az Stx Rc-t egyszer...
Szóval tudom,jó a nyolcas,nincs is semmi bajom vele,csak hát mégis...
Nem azért gondolkodom a 9-es rendszeren,mert nem tartom elégnek a 8 fogaskereket,hanem mert:
1. 32-es fogaskerék általában csak 9-eseken van (eddig én ezt tapasztaltam,ha tud valaki 8-as sort 32-es fogaskerékkel,az szóljon)
2. állítólag jobb a 9-esek váltásteljesítménye
3. a Sram 7.0 is 9-es és majd ilyenre szeretném cserélni az Stx Rc-t egyszer...
Szóval tudom,jó a nyolcas,nincs is semmi bajom vele,csak hát mégis...
vendég__*
Posted 2002. December 19. - 21:30
Sajnálni engem? csak mert egy tizenéves hülyegyerek beszólt.......áááááááá, túl fogom élni. És ennél nagyobbat sose tévedjek az életben...........
Posted 2002. December 19. - 21:19
ml!
Megnyugtattál, hogy mégsem mondtam nagy hülyeségeket!
Fityiszt viszont sajnálom!
(meddíg fogja kapni a távtartós beszólásokat? )
Bagi!
Szerintem a 3*8 rendszer bõven elég, nekem nagyon bejött, bár van néhány fokozat, amit nam is használok.A hajtásláncom: elöl: 44-32-22, hátul 11-30.
22-30-csl már a meredek falon is fel lehet menni, csak a gumi kapaszkodjon! ;D ;D
Megnyugtattál, hogy mégsem mondtam nagy hülyeségeket!
Fityiszt viszont sajnálom!
(meddíg fogja kapni a távtartós beszólásokat? )
Bagi!
Szerintem a 3*8 rendszer bõven elég, nekem nagyon bejött, bár van néhány fokozat, amit nam is használok.A hajtásláncom: elöl: 44-32-22, hátul 11-30.
22-30-csl már a meredek falon is fel lehet menni, csak a gumi kapaszkodjon! ;D ;D
Posted 2002. December 19. - 14:51
na, már itt is vagyok. ;D Lovas Gabi kérésére. Hát mért ne lenne kompatibilis a deore agya 8-as fogaskoszorúval. Ugyanolan hosszú, mint a 9-es, csak a 9-esben sûrübben vannak a fogak. Ennyi az egész. Tedd rá egész nyugodtan, mûködni fog.... /Az összes agyon ugyanolyan hosszú az a rész, ahova a fogaskoszorút kell tenni. :o/
fityisz: Távtartó.... ;D
fityisz: Távtartó.... ;D
Posted 2002. December 19. - 11:45
A 8 és 9 seb rendszer között a fogaskerekek _közötti_ távolság különbözik. A 8as és 9es lánc belsõ méretei azonosak, csak a kilencesnek keskenyebbek a külsõ lemezei hogy beférjen a kisebb helyre.
Na szóval ezt most olvastam az MTB Action-ben, kicsit csodálkozom is mert ez akkor azt jelenti, hogy 8as hajtómû meg 8as sor megy 9es lánccal is.
Lehet h én vagyok láma de én eddig úgy tudtam hogy a 9es lánc szétnyílik a 8as lánckereken.
Úgyhogy valaki lécci mérjen már meg egy 8as meg egy 9es láncot (a lemezek belsõ távolságát). :-\
db
Na szóval ezt most olvastam az MTB Action-ben, kicsit csodálkozom is mert ez akkor azt jelenti, hogy 8as hajtómû meg 8as sor megy 9es lánccal is.
Lehet h én vagyok láma de én eddig úgy tudtam hogy a 9es lánc szétnyílik a 8as lánckereken.
Úgyhogy valaki lécci mérjen már meg egy 8as meg egy 9es láncot (a lemezek belsõ távolságát). :-\
db
Posted 2002. December 19. - 10:00
a 9es rendszer tudomásom szerint vékonyabb fgaskerekekbõl van, így oldották meg hogy felmenjen egy nyolcas agyra, mivel ha még hoszabbra csinálták volna a szabadonfutó részt, akkor már nem lehetne a hátsóagyra épkézláb kereeket építeni, tehát: a 8as és 9es fogaskeréksorok szélessége egyforma, tulajdonképpen nincs is 9es hátsóagy csak 8as, viszont arra rakhatsz 8as vagy 9es fogaskeréksort...
azt hiszem elég kimerítõ voltam ;D
azt hiszem elég kimerítõ voltam ;D
Posted 2002. December 18. - 23:28
En ugy tudom hogy a 8-9 fokozat ugyanolyan hosszu, tehat a 9 esnel kozelebb allnak a fogaskerekek. Az agy tok ua.
A hetes rendszer az rovidebb, igy ha hetes /kazettas/ fogaskereksort raksz fel a 8(9) es agyra, akkor egy tavtartot kell feltenni.
A hetes rendszer az rovidebb, igy ha hetes /kazettas/ fogaskereksort raksz fel a 8(9) es agyra, akkor egy tavtartot kell feltenni.
Posted 2002. December 18. - 22:56
Kérem tisztelettel valamelyik kedves,okos és hozzáértõ kerékpáros sporttársat,hogy adandó alkalommal nyilatkozzon a témában...
Posted 2002. December 18. - 22:52
Posted 2002. December 18. - 22:48
Hát...
Nem tudom! Ez lehet egy üzleti fogás is.
Kéne valaki okosabb, aki csípõbõl vágja ezeket.
Bár ha megnézed, a 8 sebességesek a SORA, ALTUS és ALIVIO agyakhoz van írva. Ha jól tudom, az ezekhez tartozó sorok valóban csak 8 sebességesek. Bár szerintem erre is rámenne a 9-es sor, de hát ezt is el kell adni...
Vélemény?
Fityisz!
Semmi baj! Azért voltam biztos a dologban, mert én is így csináltam.
Nem tudom! Ez lehet egy üzleti fogás is.
Kéne valaki okosabb, aki csípõbõl vágja ezeket.
Bár ha megnézed, a 8 sebességesek a SORA, ALTUS és ALIVIO agyakhoz van írva. Ha jól tudom, az ezekhez tartozó sorok valóban csak 8 sebességesek. Bár szerintem erre is rámenne a 9-es sor, de hát ezt is el kell adni...
Vélemény?
Fityisz!
Semmi baj! Azért voltam biztos a dologban, mert én is így csináltam.
Posted 2002. December 18. - 22:45
Semmi gond...
De akkor most ezek szerint csont nélkül megy a 9-es agyra a 8-as koszorú? ))
De akkor most ezek szerint csont nélkül megy a 9-es agyra a 8-as koszorú? ))
vendég__*
Posted 2002. December 18. - 22:38
ejj, bocs, meakulpa (vagymi)
utána számoltam és csakugyan marha vagyok.......a 7es 8as közti diferencia volt bennem :-X
utána számoltam és csakugyan marha vagyok.......a 7es 8as közti diferencia volt bennem :-X
Posted 2002. December 18. - 22:23
Posted 2002. December 18. - 22:19
Megfogtál!
Én még csak olyat hallottam, hogy 8-9, nem külön 8 és 9.
Hol hallottál róla?
Egyébként lehet, hogy a verseny kategóriában már így van!
Én még csak olyat hallottam, hogy 8-9, nem külön 8 és 9.
Hol hallottál róla?
Egyébként lehet, hogy a verseny kategóriában már így van!
Posted 2002. December 18. - 22:04
Posted 2002. December 18. - 21:36
Fityisz!
Valamit nem értek!
Az én TRINITY hátsó agyam a specifikáció szerint 8-9 sebességes. A 8-as sor is simán ment rá, nem távtartózták.
Viszont amikor a 7-es sor volt rajta, akkor tényleg távtartóztuk.
Nem lehet, hogy a 9 es és 8-as sor egyforma méretû, csak a fogaskerekek vastagsága, illetve a távtartók vastagsága miatt fér el ugyanabban a szélességben a 9 fogaskerék?
Ez csak okoskodás, lehet, hogy én tudom rosszul!
Valamit nem értek!
Az én TRINITY hátsó agyam a specifikáció szerint 8-9 sebességes. A 8-as sor is simán ment rá, nem távtartózták.
Viszont amikor a 7-es sor volt rajta, akkor tényleg távtartóztuk.
Nem lehet, hogy a 9 es és 8-as sor egyforma méretû, csak a fogaskerekek vastagsága, illetve a távtartók vastagsága miatt fér el ugyanabban a szélességben a 9 fogaskerék?
Ez csak okoskodás, lehet, hogy én tudom rosszul!