Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Csak, hogy ne merüljön feledésbe az én kérdésem se:
Hol, pontosan melyik boltban lehet husselfelt triple-t kapni? Van már 2006-os Magyarországon? Mer itt k. drága...

jujj most énis kérdezzem újra az enyémet?
gyerekek felejtsétek már el ezt a *félnaponta felteszem ugyanazt a kérdést dolgot..

(*4órája)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
eddig boltban nem láttam még 2006-os cuccokat.

és nem is tudok hogy megjött volna. viszont az uj speci cuccokat már azzal szerelik, és árulják.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Csak, hogy ne merüljön feledésbe az én kérdésem se:
Hol, pontosan melyik boltban lehet husselfelt triple-t kapni? Van már 2006-os Magyarországon? Mer itt k. drága...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

nekem isis-es.de ha már hajlik az imbuszkulcs akkor is kilazul másnap az ugrabugra után:(

Mondom, menetrögzítõ... vagy festék, vagy pattex szuper (na azt talán mégsem...:-)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Az normális, hogy kazettás agyamon lötyög-kotyog a fogaskeréksor?
valamint a 2. legkisebb fogaskerék teljesen külön (is) kotyog a többitõl..

nem tetszik ez nekem...

Sztem a koszorú egésze valamennyire mindeképpen mozog (nem nagyon, de mmozog...). De hogy az egyes kerekek külön.külön is?
Milyen fogsorod van? Ha olyan, hogy szétszedhetõ (nem szegecselt), akkor szedd le és nézd meg, hogy nem-e laza. Ha már ott jársz, akkor tisztítsd meg és szerintem picit zsírozd be alatta. Ha visszarakod és jól meghúzod, hátha megoldódik a problémó. (?)

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

Nekem is volt ilyen problémám a bal oldalival (négyszöges). Menetrögzítõ gyanánt alapozófestékbe mártottam a hajtómûcsavart és a probléma megoldódott. Annyi hogy a mûvelet után egy pár óráig nem érdemes tekeregni vele. Nekem ez jött be.

nekem isis-es.de ha már hajlik az imbuszkulcs akkor is kilazul másnap az ugrabugra után:(

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nekem is volt ilyen problémám a bal oldalival (négyszöges). Menetrögzítõ gyanánt alapozófestékbe mártottam a hajtómûcsavart és a probléma megoldódott. Annyi hogy a mûvelet után egy pár óráig nem érdemes tekeregni vele. Nekem ez jött be.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
Ismétlõdöõ probléma: az normálish lelazul a hajtókarom?Én mindig utána húzok, nah de ezt mé kell mindennap megtennem?Vagy az is egészen normális?Rakjak belel uj csavart vagy..??

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Az normális, hogy kazettás agyamon lötyög-kotyog a fogaskeréksor?
valamint a 2. legkisebb fogaskerék teljesen külön (is) kotyog a többitõl..

nem tetszik ez nekem...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Hol lehet most kapni hussefelt triple-t?
van már 2006?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Hosszabb kanál, erõsebb rugó jobban megfeszíti a láncot. Mer' ugye lehet, hogy csapkod összevissza akkor is, ha nem túl hosszú, tehát még 1 szemet kivenni nem érdemes belõle. (Mert mondjuk 44/34 a két legnagyobb fogaskereked) Akkor veszel hosszúkanalas váltót...

Aha...

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts

Hosszabb kanál, erõsebb rugó jobban megfeszíti a láncot. Mer' ugye lehet, hogy csapkod összevissza akkor is, ha nem túl hosszú, tehát még 1 szemet kivenni nem érdemes belõle. (Mert mondjuk 44/34 a két legnagyobb fogaskereked) Akkor veszel hosszúkanalas váltót...

A rövid kanalas jobban feszíti. Fizika, forgatónyomaték ;)

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
az elsõ sor a SRAM kötetlenül fordított gyári lánchossz-beállítási javaslata. tehát nem fûzöd át a láncot a váltón, kézzel feldobod a nagy tányérokra, úgy számolod hogy pont összeérjen+2 szem. jellemzõen az eladott komplett bringákon túl hosszú a lánc...
a váltó ha veszel ki a láncból nyilván jobban fog feszíteni.

váltócsere: ha a helyes lánchossz beállítása után is "laza" a lánc; mint modtam haver sincs megelégedve az XT-vel, gyenge a rugó benne.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

vagy a la SRAM: váltó kiköt, elöl-hátul nagy, pont méret+2 szem.

vagy váltócsere; haver most dobja le az XT-t hasonló problémák miatt...

Hogy mi? Ezt nem igazán értem... nem lehet megoldani láncrövidítéssel a problemet? És ezen hogy változtat a váltócsere?
Kifejtenéd bõvebben!

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

váltó csere lesz, majd sramra de maj csak decemberben vagy januárban, addig meg nem akrok vele szopni, haza menek melóból azt megcsinálom.Thx all.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
elöl nagyra, hátul is nagyra, és így legyen majdnem vízszintes a váltókanál.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
lenne egy kis problémám:kiszedtem a láncból pár szemet de még mindig laza, szedjek még ki belõle?Vagy van más módszer is a lánc feszítésére?Elöl két tányérom van.Mi a megoldás?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
68 az tutibiztos...
a tengely szélessége meg max a láncvonalat befolyásolja, de egy full váltós bringánál ez nem probléma.
kevesebb ne legyen, az a lényeg.
ss esetén meg a tányérral még mindig lehet játszani, meg hátul a fogaskerékkel