Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
annyira hulye nem vagyok, mint amennyire kinezek! ;-)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Lor:
Mivel kened a hajtásláncot? Kvarchomokkal??? ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
bazz!

en meg evente 2x 3x cserelem. :-(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Szerintem egy lánc 2-3 ezret kibír, igy nekem csak 2 évente játékos. (ugye a sok fagyizás...) a sor meg 2 láncot túlél megfelelõ kenéssel, és nem úgy, hogy mindig csak egyet használsz a 8/9 sebességbõl. Tehát az meg ergo 4 évig jó. (év = szezon)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mi???????????!
egy lanckereksor meg lanc evente?!
de olcson megusszatok!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az olcsóbb sorok 5-8 ezer Ft körül vannak, lánc is 4-7 ezer, egy új nagytányér sincs több ezeknél. Szerintem nem túl költséges, persze kinek mi a kötlséges. Fékbetétet is kell venni évente ami szintén tízegynéhány ezer, egy pár külsõ, belsõ, cakkunpakkli, ha nincs beruházás olyan 40.000 a fenntartása a bicónak. Ebben term. nincsenek benne a balesetek... :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hegyrõl lefelé..

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Az is aszfalton...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Hogy találja ki az ember hogy mennyit ment h nincs nála km óra? Spárgázza le otthon a térképen? :)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Talán 50km ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Jorus:
Nem költséges ez egy kicsit? Mennyi km ez évente?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ezt leltem:
"Egy lánc az olcsóbbak közül 1000-1500 km-t bír ki, (a jobbak 2000-2300km-t) ezután túlságosan megnyúlik, cserélni kell. Minden ötödik lánc cseréjével együtt a racsnit (fogaskerékcsoportot) is ki kell cserélni. A hajtómû így bír ki a legtöbbet. A lánc nyúlását [glow=red,2,300]szakszervizben lánckaliberrel [/glow] tudják ellenõrizni.
Ha viszont a fogaskerékcsoportot cseréljük ki, akkor a láncot is ki kell. Ez azért van így, ha nem teszünk rá új láncot, a kopott régi pillanatok alatt hazavágja a drága, új racsninkat.
Ha hajtómûvet cserélünk, mindent ki kell cserélni: a láncot és a fogaskerekeket is."

De mennyi az annyi???

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én úgy szoktam, hogy évente lecserélem a sort is, meg a láncot is, oszt akkor nincs gond. Most LX sort hajtok, LX lánccal, komálják egymást, de tavasszal csere.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Utánnanézek...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Tolómérõvel, gondolom.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Nekem valami noname sor volt a gépen, abból 2 kereket nyalt el kissé a lánc, de már annyira kész volt, hogy ha a legnagyobb lánctányéron meghúztad engedett vagy egy centit...Lehet hogy nem kellett volna sort cserélni, de vettem a pc68-hoz egy 5.0-t, nagyon precizen mûködik. Egyébként mekkora az a láncnyúlás, amikor már cserélni kell a láncot? És hogyan lehet ezt sk megállapítani?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
bigzero

ehh, igazad van. azé egy rendes kazi elég drága.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Én nekem mondták a KMC-t láncnak, de volt sram PC48 láncom, az nagyon bejött. Azt odaadtam havernak vázastul, aztán használtam tajvani 1000 forintost. Egyszer beletekertem izomból (triál szerûen) és leszakadt a kis lánctányér, a lánc meg széjjel tört. Most PC58at használok, tetszik a színe.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Gyaci: Szerintem ha idõbe cserélsz láncot, akkor megeshet, hogy a fogaskeréksort nem kell lánconként cserélni. És van akinek ez számít.
A KMC láncról egyébként nincs rossz véleményem, haversrácok már belenyomtak vagy négyezret (az a lánc amivel a highlandert adják) kutya baja...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
drága barátaim szerintem ennek semmi értelme. méregetni a láncot, meg ijenek.... :P felrakod, nyomod amíg szét nem esik, utána meg lecseréled! ha már ugrik, megnézed hogy a lánc mennyire nyúlt meg, utána a fogaskeréksort, ha mind2 halott, akkor szemétre velük, nincs mit ezen tudományozni szerintem. :-X