Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ööö, mirõl van most szó? mit kellene nekem fûrészelni? ;D
na arró van itten szó, hogy hijába van nekünk ûberfasza fûrészlapunk, ha nem van hozzá megfelelõ vágóerõnk, akkó az biza nem lesz hatékony megmunkálás. pl. ha kézbe vesszük az oldalazó esztergakést, egy idejig elfarigcsálnánk a vasrudat, mire leszednénk az átmérõjébõl 0,1mm-t... ;D

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
hat fureszelni mar csak nem vagy lusta .. vagy eddig fajultunk ..?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
jah, az lehet. de azé emberi erõ is köll nem?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
nem, kezi fureszbe valo lap ... pl. Husky ,Dewalt

vendég__*

vendég__*
  • vendég

gyaci .. :) nem vasbotos fureszlapra gondoltam .. letezik emberesebb

vagyis gépi fûrész? de hogyan fogod fel a satuba? ;D ;D

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
gyaci .. :) nem vasbotos fureszlapra gondoltam .. letezik emberesebb

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
www.bicycle.hu

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Zöldpontba pl mindig van, 4 és 5 karos karhoz is.

Köszi a segítséget.. de nem tomhogy az hol van... ha tudsz mondj címet vagy URL-t.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

Ha nem a lánckerék felöli oldal ment gajjra akkor ez segíthet:

Szedd le a lánckerekes kart, a másik oldalon (amin elnyírtad a menetet) a kar és a váz/középcsapágy közé egy villáskulcs berak. A középcsapit a másik oldalról elkezded szépen kihajtani a vázból. Elõbb-utóbb a kulcs is megszorul és letolja a kart. Nálam ez a módszer mûködött.

Nekem azt mondták a boltban hogy ezt SEMMIKÉPP se csináljam, mivel elkenheti a menetet az aluvázban. Logikus. Amúgy a láncveletõ miatt a fém perem a lánckerekes oldalon volt. Na mind1, leszedtem :)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Zöldpontba pl mindig van, 4 és 5 karos karhoz is.

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
És merre lehet ilyesmit beszerezni.. mert mar régóta nézem és sehol nincs... semilyen rockring

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
igen es valtozo 4eft-tol

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
3 tányéros hajtókarra is lehet rockringet szerelni? És ha igen akkor kb mennyibe kerül?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha nem a lánckerék felöli oldal ment gajjra akkor ez segíthet:

Szedd le a lánckerekes kart, a másik oldalon (amin elnyírtad a menetet) a kar és a váz/középcsapágy közé egy villáskulcs berak. A középcsapit a másik oldalról elkezded szépen kihajtani a vázból. Elõbb-utóbb a kulcs is megszorul és letolja a kart. Nálam ez a módszer mûködött.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
zolle
;D igen olcsó és expeditív móccer az má tény! ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Nos, elvittem boltba, ott azt mondták h nem tudják leszedni. De amit tudok vele csinálni hogy ugráljak, és leesik magától. Este kimentem streetelni (divatos szóhasználtattal élve) és tényleg leesett :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Létezik egy szerszám pont ennek a problémának az orvoslására, a VAR gyártja ( www.vartools.com )
A jobb bringamûhelyekben lehet is találkozni vele.........

vendég__*

vendég__*
  • vendég

tipp (még én sem próbáltam, csak úgy felmerült):

a másikoldalit szedd le, és tedd vissza 180 fokkal elforgatva (pont úgy áll, mint amelyiket nem tudod levenni). A jót csavarozd be rendesen, és vmi izét kezdj el széttekerni a két hajtókar között. És akkor elvileg lejön az egyik

vagy: vágj egy menetet a rossz helyére, és egy egyszerû csavart kezdj el betekerni

bye
Prefi

a csatlakozó részek kúposak, csak az egyik oldalról tolhatók fel, a megfordítva nem. ráadásul besüllyesztve van a rögzítõ csavar helye is, valszeg pár mm lenne csak a csatlakozás (ha felmenne rá, de nem megy).
3 vagy 4 körmös kisebb méretû csapágylehúzóval le lehet szedni, mi már szedtünk le így hajtókar. csak egy jó alkarú fickót keress, aki képes csavarni a lehúzót. a hajtómû már zûrösebb a lánckerék tartó csillagok miatt....

vendég__*

vendég__*
  • vendég

szerintem meg fureszlappal elvagni a tengelyt , es kiutni a darabot belolle .. ez koltseges ,de nincs a szopas vele... megoldaskent tuti ,

ha sz*r minõségû tengelyrõl van szó, akkor igen, ha üveg kemény vagy szívós (LX, XT), akkor a fûrészlap felejtõs, órákba telne mire levágnád (már próbáltam eccer). sarokcsiszoló a jó ide...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
szerintem meg fureszlappal elvagni a tengelyt , es kiutni a darabot belolle .. ez koltseges ,de nincs a szopas vele... megoldaskent tuti ,