Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a teszt nem azt mondta, hoyg melyik erosebb!!!!!
hanem, hoyg melyik merevebb!!!!!

nem mindegy!
nem keverni a szezont a f@szommal!

a negyszoges pl rf elettartam garis.
szabvany csapagy kerul bele.

isis integralt bigyo ying & yang csinalta valahol.
(ebbol nem szeretnek kerni)
es ok, hogy merevebb az isis, de azert, hoyg szetmegy a csapagy 3/4 ev alatt! az man gaz!!!

a sima no octaival ilyen gond nincs mert ket dolog van amit viszonylag jol tud csinalni az egyik a valtokar a masik a kozepcsapagy.

ennyi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
milyenre gondolsz? (csak h tudjam,melyik a király :) )
de ha vki most épít egy jó kerót,"átlagáron",akkor mindenképpen jobban jár egy ISISes szettel.és ha jól látom,te is ezt írtad,úgyhogy nem tudom,mirõl vitázunk...
persze,vannak végletek,biztos van szar ISIS középrész is,de most nem arról volt szó...
LOL

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
figy .. megveszel egy kiraly 4szogest .. annak aran egy kozepszintu octa/isis-t .. es megnezzuk kirohog ..

ha uj dologrol van szo , es hajtomu sincs , es van penz akkor jahh isis...
de ennek aran 2 szett 4szogest lehet venni ..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Jól van,ha gondolod,használd a 4szögtengelyest,spórolj ezen,én meg majd röhögök magamba. (csak elég visszagondolni a Bikmakk modellezõs tesztre,ott uccsó helyen végzett a két négyszöges monoblokk a hajlításos részben,és ennek még csak nem is a kapcsolódás módjához van köze...És adja isten,h tényleg ne tapasztald meg a különbséget,vagy legalább ne vmi zúzós pálya közben.UFF.Mindenki döntsön maga.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

És ezzel hogy kell ugratni? ;D
És ha az elv tényleg jó akkor mindenki otthon odébbrakhatja egy bordával az egyik hajtókart!
és marad 837 dollárom 8)

mud.. ne hogy feltalald mar a spanyol viaszt .. ;D

gondolod arrol van szo hogy odebbrakod egy bordaval..?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
fruitfly egyetertek .. /kala nem tudja mit beszel/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
na igen,csak azt nem látod,amikor 1x a srácnak leesik a kar,és JAJ.és vagy éppen totál RECCS...és lábszárnak annyi.
van pár dolog,ami jó,hogyha erõs,olyan dolgok,amik ha törnek,akkor az ezer gáz.
pl. a stucni,a hajtókar,és lehetõség szerint a villa.
az nem gáz,ha pl. gagyi a láncod,vagy a váltód,mert nem halsz be,ha azok behalnak.remélem érted,mire gondolok...

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Már nem azért,de ha félévente kell venned egy új négyszögtengelyeset,azt sem vmi jó dolog...

már, bocs h ezt mondom kala, de ez itten hülyeség. én miota bikeom van négszögtengelyeset használtam és nem volt baja. én nem vitatkozom azzal, h jobb az ISIS mert biztos. de azért túlzásokba ne essünk. pölö lehet, h a négszögeset nem dhara találták ki, de ccre jo. amugy ez nem ide tartozik, de azt vettem észre, h itt mindenki mondja, h fontos a minõseg, blablabal, a fogason meg az emberkék olyan vázakkal és telókkal jönnek, h beszarás és van rajta egy tracer hmü, meg egy szál alhonga v fék b+ karral... és még élnek! ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Már nem azért,de ha félévente kell venned egy új négyszögtengelyeset,azt sem vmi jó dolog...Mert nagyon könnyen Lkapok az a 4 él,és akkor már Isten sem tartja fent a karokat.Minél több ilyen "él"-t nyom a rögzítés,annál tartósabb,merevebb lesz a hajtómû.Az octalink,ahogy a nevébõl is látszik,8 bordával rendelkezik,az ISIS netommennyivel.Vannak spéci,önmagukkal kompatibilis rendszerek is,mint a 03-as XTR,vagy a B+ acél hmû,ezeket már inkább recésnek kéne hívni, dög erõsek,és jó drágák.
És általában Lmondható az,h az ISISes hajtómû eleve jobb anyagokból épül fel,jobb a tömítése és a csapágyazása is,1szerûan azért,mert a jobb cégek inkább ezt nyomatják (truvativ,FSA,RF)
Manapság ha vki igényes gépet épít,kevés ok miat vehet 4szögtengelyt ISIS helyett;ha outis rak össze (bár outis karból is van ISISes,legalábbis 1rõl tudok) vagy ha a váz olasz menetes,de ez asszem azt feltételezi,h egy outi váz,szóval megint ua.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
http://isisdrive.com/

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Valamit valamiért. ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
de a hmü egy 10essel drágább ;)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
nagyvonalakban:
más módon kapcsolódik egymáshoz a hajtómû és a középcsapágy. Az eddigi négyszög tengely helyett egy sokkal kevésbé kúpos, 8szög keresztmetszetû tengely van. Ez (elvileg) merevebb, és jobban bírja a kiképzést.

bye
Prefi

vendég__*

vendég__*
  • vendég
az, hogy szebb a neve, meg h jobb :D többet nem tok

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Köszönöm a választ. Volt egy olyan sejtésem, hogy az ISIS a drágább ára miatt valamiben különbözik elõdkétõl, és mivel újabb fejlesztés, ezért van rá esély, hogy ha nem is jobb, de minden esetre különbözõbb attól. De miben?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hmmm....Gyakorlatilag minden.De élettartam,merevség-ez a kettõ,amiben nagyon szembetûnõ az ISIS elõnye.

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Hello!
Mi a különbség, elõnyök, hátrányok az ISIS és a sima négyszög tengely között?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Igen, tökjó, megspórolsz 3 grammot, de viszont ha oda leesik a lánc, és beakad a tácsatartó furatok bütyke alá (érted ugye? :) ) akkor onnan az életben ki nem szeded. Szoptam ezzel eleget.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
2 kérdés;
-a Tioga csavarszett hány csavarból áll?
-nagy gáz ha leveszem a legkisebb tányért a hajtómûrõl?(soha az életben nem használom,de félek,h így EZER gyakran esne le a lánc )

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Sok idiótaságot kitalálnak a CCseknek, ahelyett hogy megtanulnának biciklizni :)
Amúgy a bikemagban volt 1 cikk a BikeDrive hajtómûrõl, az zsír ugyanez.