ez vmi uj eszkoz? mer meg eletemben nem lattam ilyet:) igaz, h valto sincs a gepemen, szal nem is neztem, de mind1:D
azert nyomhatnal rola egy kepe, ha mar igy szoba kerult.... az olcsobb shiamno trekking valtokon nem ilyen van?
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Started by
Dude
, 2002. November 14. 13:08
Posted 2003. August 01. - 11:40
Posted 2003. August 01. - 11:39
Posted 2003. August 01. - 11:37
Shaun DH rájda megfejtette: Rollamajig (remélem jól írtam) és a lényege, hogy megakadályozza a bovden megtörését.
EZER THX Palmi!
EZER THX Palmi!
Posted 2003. August 01. - 11:31
Jorus:
Hú bazze én tudom mire gondolsz... ;D
searching...
Árlistán találtam egy olyat hogy bowdenfeszítõ, de nemhinném hogy ez a megoldás. :-\
searching...
Not found.
Esetleg nem vmi bowdenház-lerövidítõ a neve? Mert végülis a funciója ez.
Hú bazze én tudom mire gondolsz... ;D
searching...
Árlistán találtam egy olyat hogy bowdenfeszítõ, de nemhinném hogy ez a megoldás. :-\
searching...
Not found.
Esetleg nem vmi bowdenház-lerövidítõ a neve? Mert végülis a funciója ez.
Posted 2003. August 01. - 11:21
Jorus:) jajj.. assemtom mire gondolsz. eletemben nem lattam olyat meg....
monoblkkrol meg: 4szog---> barmi, de nem ugrabugra.
octa/isis --> barmi, cc trekking, ds, dh, fr...
monoblkkrol meg: 4szog---> barmi, de nem ugrabugra.
octa/isis --> barmi, cc trekking, ds, dh, fr...
vendég__*
Posted 2003. August 01. - 11:15
Gyaci, tényleg?! IGEN AZ ISIS JOBB, de ezt már az is tudja, aki még életében nem látott hajtókart, már annyiszor elmondtátok. Más a felhasználási terület. ez szvsz olyan mintha egy CC emberke venne egy kocka stucnit, meg félcentivastag funn kormányt, mert a dhs haverja szerinte ez törik el legkésõbb. igen ez mind jó, de ha sz életben nem lesz akkora terhelés rajta, akkor mi a f@sznak?!?!(itt most a kormányra gondoltam) nem azt mondom, én is vennék Octát ccre is, de azt kijelenteni, h a négyszög ugy ahogy van szar, hülyeség. nem kell vele 20 méteres letörésekerõl ugrálni. sztem le is zárhatnánk a tmát, nem tudom, h mit lehetne még erröl elmondani
Posted 2003. August 01. - 11:15
Gyorsan mondja meg vki, hogy hívják azt az izét, amit a váltó elé tesznek, és görgõs, és vezeti a bovdent. Most!
Posted 2003. August 01. - 11:13
Posted 2003. August 01. - 11:12
pontosan... enm er annyit egy draga 4szogtengely mint egy normal hussefelt isi vagy shimano octalink(nem aroc utangyarottrol beszelek)
jo, ez megint relativ, hiszen vannak akik pont a 4szog tengely rugalmassagara vagynak... de amikor nagy terheles eri ket, tornek.. es epp ez hatarozza meg a felhasznalasi celt... nem ugrabugra --> negyszoges... ugrabugra--> isis/octalink...
es annyiba kerul egy RF kozepresz (csak a tengely) mint a hussefelt a karral egyutt...
meg szivem sem lenne egy 20 ezres RF kozepreszt hasznalni.. az ilyen etalon disz a szobam falara... tul ertekes elkoptatni...
jo, ez megint relativ, hiszen vannak akik pont a 4szog tengely rugalmassagara vagynak... de amikor nagy terheles eri ket, tornek.. es epp ez hatarozza meg a felhasznalasi celt... nem ugrabugra --> negyszoges... ugrabugra--> isis/octalink...
es annyiba kerul egy RF kozepresz (csak a tengely) mint a hussefelt a karral egyutt...
meg szivem sem lenne egy 20 ezres RF kozepreszt hasznalni.. az ilyen etalon disz a szobam falara... tul ertekes elkoptatni...
vendég__*
Posted 2003. August 01. - 10:35
a dologhoz annyit fûznék hozzá hogy az RF-nek is csak ISIS-es Signature DH középrésze van, olyan hogy néccöges nem igazán....talán ez sokat elárul a kialakítás jóságfokáról.
a legszembetûnõbb kiányossága a négyszögnek, az pedig az anyaghiány. ha nincs anyag, akkor nincs minek a terhet viselnie. a gáz ott van, hogy a 4szög szabványa miatt nem lehet csinálni nagyobb átmérõjû tengelyt, ezért kafa anyagból kell kafa hõkezeléssel jót produkálni. ezzel szemben az ISIS jó sok anyagot tartalmaz, illetõleg jó helyen tartalmazza azt az anyagot, ezért lehet gyérebb anyagból is kifaragni.
a legszembetûnõbb kiányossága a négyszögnek, az pedig az anyaghiány. ha nincs anyag, akkor nincs minek a terhet viselnie. a gáz ott van, hogy a 4szög szabványa miatt nem lehet csinálni nagyobb átmérõjû tengelyt, ezért kafa anyagból kell kafa hõkezeléssel jót produkálni. ezzel szemben az ISIS jó sok anyagot tartalmaz, illetõleg jó helyen tartalmazza azt az anyagot, ezért lehet gyérebb anyagból is kifaragni.
Posted 2003. August 01. - 10:24
jajj, ti ezen vitazotok folyton? en mar cask kenyszerbol hasznalok 4szogest.. alig varom h kidobhassam nagyon messzire... csak kene meg hozza kis penz(nekem nem adakoztok?) jajj.. tornek ezek a vackok... 4szoges monoblokkert meg ilyen felhasznalasi celra NEM eri meg draga 4szogeset venni... foleg h a draga nem azert draga, mert hejj de mennyivel erosebb, hanem mert titan meg hasonlo okossagokbol van... es a 4szogletu vasrud az TORIK. akarmi van.. octa es isis kialakitasa folyan elobb fog a csapagyazas tonkremenni, minthogy leessen az egyik hajtokar.es ez sokkal megnyugtatobb, mert inkabb ne forogjon korbe a kar, minthogy epp beletekerek, es hupp, leesett a foldre, en megragom a stucnit, es repulok at a kormany felett.... kis onbizalmat adna.. mindamellett, hogy áááá... mind1
vendég__*
Posted 2003. August 01. - 08:49
szvsz hülyeség olyan dolgon vitázni, ami tök értelmetlen.
azért értelmetlen, mert mindenki tudja, h az isis meg octa jobb, de nincs mindig akkora terhelés, hogy szétmenjen a középrész.
és amikor nem volt isis meg octalink, akkor mindenki hetente vett monot? sztem nem.
más: én eccer hazafelé menet a jhegyröl, lefelé, betonúton, gondoltam jol megtekerem, ne tötymörögjünk itt és kb 60nnál a láncom gondolt egyet és beadta a kulcsot. puff. mivel teljes erõböl nyomtam neki estem egy szépet, fékkar annyi, kormány kicsit lesmirglizõdõtt, lánc 220 darabban és meg a jobb karomon csúszok 20 métert. nem sok bõr maradt rajta... persze lehet, h csak pech
ezel meg csak annyit, h inkább veszek jó négyszögest, meg jó többi cuccot, mint egy kjo hajtómûvet, meg stucnit bika vázzal és villával. így is meg lehet halni
azért értelmetlen, mert mindenki tudja, h az isis meg octa jobb, de nincs mindig akkora terhelés, hogy szétmenjen a középrész.
és amikor nem volt isis meg octalink, akkor mindenki hetente vett monot? sztem nem.
más: én eccer hazafelé menet a jhegyröl, lefelé, betonúton, gondoltam jol megtekerem, ne tötymörögjünk itt és kb 60nnál a láncom gondolt egyet és beadta a kulcsot. puff. mivel teljes erõböl nyomtam neki estem egy szépet, fékkar annyi, kormány kicsit lesmirglizõdõtt, lánc 220 darabban és meg a jobb karomon csúszok 20 métert. nem sok bõr maradt rajta... persze lehet, h csak pech
ezel meg csak annyit, h inkább veszek jó négyszögest, meg jó többi cuccot, mint egy kjo hajtómûvet, meg stucnit bika vázzal és villával. így is meg lehet halni
Posted 2003. August 01. - 00:02
OK.
Mondjuk én "hazaiban" gondolkodom,és nálunk nem a Deore az alap,hanem ami a Tescobájkban van.Lehet,h szomorú,és kintrõl furcsa,neadjisten nevetséges,de hát a többségnek olyan van,és az Octas Deore már jónak számít nagyon.
Helloooooo !!
en eltem kenyeren vizen eleg sokat .. tom mirol beszelsz.. de ne keverd ossze a jonak szamitot , es a megfizethetot ..
Posted 2003. July 31. - 23:58
a srác meg 70 kg vasággyal.Most szintén egy Acort használ,ISISeset,ha ez is Ltörik,azt mondom,rossz a gyerek kisugárzása.De addig... :-X Lhiszem,hogy vannak brutálisan jó 4szöges tengelyek,de annyit is kérnek értük.Akkor meg már... :
errol beszelek fogd meg a tokom .. tuti Mo.n barhol legalabb egy kategoriaval jobb 4szogest kapsz mint isis/octa ... valahol ugyanazert a penzert jobbat , igaz 4szog regebbi konstrukcio ..
Posted 2003. July 31. - 23:54
attol hogy valaki nem akar tobbet kolteni mint amibe egy Deore kerul , attol meg az alap kinatol-pakisztanig
az alatta levot , ne emlegessuk mar MTB alkatresznek .. meg Xc viszonylatban sem .. city vagy trekking vagy az ami .. de egy Xc kategoria is tobbet igenyel .. ez mind mind penz, de nem ettol lessz egy 4szog *zar vagy egy isis/octa jo ..
az alatta levot , ne emlegessuk mar MTB alkatresznek .. meg Xc viszonylatban sem .. city vagy trekking vagy az ami .. de egy Xc kategoria is tobbet igenyel .. ez mind mind penz, de nem ettol lessz egy 4szog *zar vagy egy isis/octa jo ..
Posted 2003. July 31. - 23:52
Posted 2003. July 31. - 23:48
De holnapig (JAJ,lassan holnap van ) minimum jegelem a magam részérõl a dolgot,mert álmos vagyok,és csak.
Posted 2003. July 31. - 23:45
OK.
Mondjuk én "hazaiban" gondolkodom,és nálunk nem a Deore az alap,hanem ami a Tescobájkban van.Lehet,h szomorú,és kintrõl furcsa,neadjisten nevetséges,de hát a többségnek olyan van,és az Octas Deore már jónak számít nagyon.És annyit tudok,hogy pár Ofmegát tönkrettem,1szerûen Lkoptak,és egy barátom meg 4szögest Acort tört Jánoshegyen,ami nagyon csúnya esést eredményezett.Ja,és nem mondtam,minden kiállva tekerés közben történt,a srác meg 70 kg vasággyal.Most szintén egy Acort használ,ISISeset,ha ez is Ltörik,azt mondom,rossz a gyerek kisugárzása.De addig... :-X Lhiszem,hogy vannak brutálisan jó 4szöges tengelyek,de annyit is kérnek értük.Akkor meg már... ::)Lor azt mondta,h a hajlás az nem ugyanaz a töréssel.Persze,pl titán esetében De mit lehet várni egy rideg szartól?!?
Mondjuk én "hazaiban" gondolkodom,és nálunk nem a Deore az alap,hanem ami a Tescobájkban van.Lehet,h szomorú,és kintrõl furcsa,neadjisten nevetséges,de hát a többségnek olyan van,és az Octas Deore már jónak számít nagyon.És annyit tudok,hogy pár Ofmegát tönkrettem,1szerûen Lkoptak,és egy barátom meg 4szögest Acort tört Jánoshegyen,ami nagyon csúnya esést eredményezett.Ja,és nem mondtam,minden kiállva tekerés közben történt,a srác meg 70 kg vasággyal.Most szintén egy Acort használ,ISISeset,ha ez is Ltörik,azt mondom,rossz a gyerek kisugárzása.De addig... :-X Lhiszem,hogy vannak brutálisan jó 4szöges tengelyek,de annyit is kérnek értük.Akkor meg már... ::)Lor azt mondta,h a hajlás az nem ugyanaz a töréssel.Persze,pl titán esetében De mit lehet várni egy rideg szartól?!?
Posted 2003. July 31. - 23:33
kala arrol vitazunk hogy irtad a 4 szoges olyan szar az isis/octa meg milyen jo .. szerintem nagy kulombseg nincs ,es egy jo fele az nem fog .. es itt a kiraly alatt ertem a kiralyt egy kozepes minoseg alatt meg a kozepeset .. a deore mondjuk legyen egy alap szintu..valszeg te errol irsz hogy torik meg lelazul .. ha ez segit ..
ha uj komplett gepet vennek es octa/isis lenne rajta tuti nem dobnam le , de ha epitenek akkor szetneznek a 4 szoges haza tajan is .. azert nem irnam le ..ez az a hely ahol olyan oriasi valtozas nincs
megegyszer egy jo monoblokk az nem torik el csak ugy ..
ha uj komplett gepet vennek es octa/isis lenne rajta tuti nem dobnam le , de ha epitenek akkor szetneznek a 4 szoges haza tajan is .. azert nem irnam le ..ez az a hely ahol olyan oriasi valtozas nincs
megegyszer egy jo monoblokk az nem torik el csak ugy ..
Posted 2003. July 31. - 23:16
Szerintem az a baj a négyszögessel, hogy baromi jó anyagból kell csinálni, hogy jó legyen. Én pl le nem cserélném a RF turbine LP DH-mat semmire. (vagy az kb 140 lenne ;D)