Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
maradok az eredeti verzional .. nem magyarazkodok en senkinek ,nincs mar idom :)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
beszaras ma megint a felreertes.. ;D

1, audiTT ma nem gyartunk , ok vettem ..de mit valtoztat a helyzeten ha van ezer mas helyette... csak hirtelen beloktem egy parat,es ez jutott eszembe ,..legyszi nezd el nekem hogy nem vagyok napra kesz

1, en nem irok senkirol.. county rolad meg aztan foleg ..asse tom ki vagy , miert irkalnek rolad
az hogy tom, .. nalam a tudom lenne ../ha tamas lennel../ , ha nem, ??? akkor halvany lila gozom mit kersz ki magadnak

.. apam hogy az ember mindent magaravesz

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
A kereskedõk áaltalában a boltban lévõ cuccot akarják eladni ,de arra magasívben szarnak hogy valami olyat adjanak el ami nincs náluk inkább meggyõzik az embert hogy a szemét is jó.Ez meg szerintem azért van mert lusták utána menni a cuccnak.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
hát úgy látom félreértettük egymást. audi tt-t már nem gyártunk. egyébként nem értem ennek mi köze van a kiskereskedelemhez?nem pont arról szól a diskurzus hogy kereslet vón még csakhogy áru nincsen. ha én ki tudok menni illetve rendelni akkor a bótos miért nem tudja ezt megtenni? egyszer, azért mert a normálisabb megteszi ha látja hogy van benne lehetõség -lásd SRAM cuccok mondjuk két éve- ha meg nem látja a lehetõséget akkor meg minek nyit boltot. sajnos ez is csak olyan dolog hogy nem elég annyi hogy megvan a boltra a lóvé meg az árukészletre is marad valami, itt kereskedõnek kéne lenni. hadd ne az legyen má' hogy bocs szeretnék itthagyni 100 rongyot, lehet?
mirõl beszélsz? mi hullik az ölünkbe? talán a családilag szponzorált tökmagoknak de ezt kikérem magamnak.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

most én is meghajtanám

egyébként mit termelünk mi külföldre???-/

bocs lehet osszesuritettem , igy is egy fel oldal :) ..szal nem irtam erthetoen lehet ..

hogy mit termelunk kulfoldre alatt ertem azt hogy kulfoldi befekteto magyarba indit epp azt amit .. de nezzuk csak autoipar audi TT ,Suzuki, a sok kabel koteg ami hirtelen igy eszembe jut stb.. es mas temakban is .. na mamos a felallas az hogy kulfoldi fektet be , es nem vagyok benne hogy a profit Mon maradna ..viszi magaval.. szal az orszagnak mi bevetele van az a xxxx szamu 3x8 oras melos aki adozik a komoly kis fizetesebol.. szal erre jon meg az hogy a boltokban 70% /csak sacc../ kulfoldi termek .. szal azt a keves ami a magyar piacra keszul is nehez helyzetben van .. me pl ket egyarban levo joghurt kozul nem az alfoldi tejtol vasarolsz tuti hanem a Danon mer az jobb mondja az ember

..szal az ilyen visszajara forditott gazdasag azzal ha az ember ''csak'' szidja attol nem lessz jobb..

es irta valaki igen jol, sajat uton miert nem lehet beszerezni .. mer az olyan jo amikor az olunkbe hullik..?..ott vannak az online boltok ..miert nem rendel az ember onnan 1 max.2 het es van minden ..tom hitel kartyat nem osztogatnak ajandekba ,es a vam/afa se eppen vicces, de a boltos is sokmindent csinal am, sokan nincsennek tisztaban nem csak all a pult mogott es vakarja a fejet .. lehet epp akkor gondolkozik hogyan szerezzen olyan cuccot ami epp a tema

komprende..?

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
szerintem is azalapvetõ hiba a kereskedõkben keresendõ.Eddig nem találkoztam túl sok olyan boltossal aki igazán utránajárt volna a dolgaimnak amit szerettem volna, és ekkor én is azt mondom, hogy megyek máshova-ha ennyire nem fontos neki hogy pénzt csináljon akkor levan sz*arva!!! >:(
Ja és ebben a boltokban általában olyan eladók vannak akik nem éreznek különös elkötelezettséget a kerozás iránt.
persze van másik véglet is.Erre egy nagyon jó kis példát tudok felhozni:nemrég voltam Irországban és szerencsémre rátaláltam egy kicsi de annál barátságos bicikiliboltba.Miután átléptem a küszöböt teljessen megdöbbentem-mindenhol eddig csak képeken látott cuccokat láttam.Eredetileg bukót keresvén tértem be,majd miután minden egyes típusnak általam nézegetett típust levetettem az eladóval a polcról elkezdtem még vagy egy jó másfél órán keresztül nézegetni a különbözõ hazánkban kuriózumként emlegetett cuccokat.Ezalatt a boltos srác kézséggel nyitogatta a különbözõ vitrneket melyekbõl csak úgy döltek ki az alkatrészek.
És ez még semmi!!!Ezután hosszab beszélgetésbe keveredtem a tulajjal a biciklis életrõl ott kint és Kishazánkban egyaránt.Majd rátértem, hogy hol találok olyan helyet ahol esetleg lencsevégre kaphatok egy-két helyi ridert.kérdésedmre azt kérdéssel válaszolt.Megkérdezte hogy miéert nem megyek velük?-erre én azt feleltem,hogy azért mert nincs ott a biciklim.Ezután azt felelte hogy megoldható és adott nekem egy Giantot Siddel meg hasonlókkal.El is menbtem velük bikeolni,igaz nem kimondott rideolás volt mert éppen készültek a hamarosan megrendezésrte kerülõ cc versenyre,így segítettem nekik pályát építeni.Nagyon kedvesek voltak kérdezkettek hogy milyen a biciklis élet itt Magyaroszágon, meg beszélgettünk egyéb dolgokról is.
következõ héten mikor visszavittem eldöntöttem,hogy veszek valami dolgot náluk,s szerencsére pont kapóra jött mivel volt náluk egy Met fullface igen kedvezõ áron.mondanom sem kell hogy a vásárlás elõtt is eltököltem vagy egy órát is s kérdezgettem más típusokról,de akkor is kézséggel kérdezgették telefonon,hogy van e olyan az országban.
én úgy gondolom, hogy így is lehet csinálni a dolgot s több értelme van mint elküldeni a vevõt a búsba amikor látszik rajta,hogy nem akar semmit venni(ilyen is történt velem-sajnos-itt Mo-n).
Ja és a a nagyrésze a cuccoknak ott kint drágább mint itthon(pl:psylo xc:550 EUR[kb150000 HUF]),de abban biztos vagyok ha mégegyszer kijutok oda akkoris abba a boltba megyek ellátogatni.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
lor: LOL ;D ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Tom.Tökig ki van tolva a cipõ. :-X

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
@kala: a stoplit lehet arreb toolni.
csavar lazit es jobbra balra...

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

belekotottel a sajat kis hazad kereskedelmi vilagaba.. olyan amilyen .. ne hasollitsuk ma ossze Nemeto, vagy passz.. a top asszem lehet Usa ..

BombrideR-nek igaza van.
Bár!!!!! Én sem olvastam végig. De!!
Azé mer itthon ilyen-olyan árak uralkodnak, már nem kéne leanyázni mindenkit. :-\ Ezvan. Viszont ha van rá lehetõséged, akkor menj ki az adott áruért személyesen, vagy hozasd el vkivel, tudomisén online rendeld meg. Tégy ellene és õrülj magadban hogy sokat megspóroltál. Én is ezt teszem majd, ha viszagyöttem németországból. ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
most én is meghajtanám

most akkor annak aki ha jól értem azt mondja hogy mit szánalmasozik itt a srác:
ad egy, miért ne tehetné? a fent említett kifogások /kicsi az ország nincs pénz stb - egyébként mit termelünk mi külföldre???-/ azt hiszem nem létezõ fogalmak abban a helyzetben amikor bemegyek a boltba és megkérdezem hogy van-e? meg is mondom hogy miért nem azért mert amikor fizetni kell én sem mondhatom azt hogy bocs de most nincs pénzem. ez most itt nem a hiánygazdaság helye. itt fizetõképes kereslet van és inkompetens nagykerek és kispályás kereskedõk. gyerekek ez itt már a piacgazdaság nincs pénze árura, menjen tönkre csakhogy nem fog mert nem tehetem meg hogy minden kis szarért abba a kedvenc boltomba járjak ami a város másik felén van. ember, az a kereskedõ nem nyomorult aki azt sem tudja mi van a saját nagykerjében, mi van abban a katalógusban amit kinyomtatnak osztogatnak? aztán persze a felét sem lehet megvenni? akkor meg minek?

szóval mond csak dö zoli

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem olvastam vegig! de!!!
melyik kereskedo tegyen a te kedvedre amikor nem is nala vasarolsz hanem a kulfoldrol innen onnan nagyker aron!

vagy maskepp!
te mondjuk megelsz jelenleg szepen fizetesedbol.
jon egy csakoka es azt mondja, hogy bekene menned az oroszlanhoz. mert ha toket ket teglaval osszecsapod akkor meg tudsz keresni egy honapban annyit, hogy minden napra tudsz venni a gyereknek egy gomboc fagyit!
?

nah kered a teglat?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lenne még egy kérdés...Illetve inkább problémám...Nagyon böki a csõröm...Nemrégóta van cipellõm,tûzpiros Shitmano...Csak akkora tappancsaim vannak,h a cipõ belsõ oldala hozzáér a hajtókarhoz,és nagyon gyorsan kopik... :( Mármint a cipõ.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
na azert csak kijon belollem .. ha mar itt tartunk ..

egyaltalan nem akarok kotozkodni zolee , barmennyire is azt gondolod.. de

leirod a szanalmas szot egymasutan .. passz nem tom hanyszor .. gondolod ettol valtozni fog a helyzet ..? persze jogod van kionteni kicsi szived melyerol a dolgokat , amig nem vagy tragar , serto stb.. kb ugyanezt tettem es erre beirod hogy ne kossek ma bele mindenbe.. ha mar itt tartunk es ezt a szot akarod hasznalni akkor te kezdted az egesszet azzal , hogy belekotottel a sajat kis hazad kereskedelmi vilagaba.. olyan amilyen .. ne hasollitsuk ma ossze Nemeto, vagy passz.. a top asszem lehet Usa .. ne varjuk mar el hogy egy kis orszag olyan gazdasaggal ami kulfoldre termel , es kulfoldrol vasarol, majd arul mindent .. igen is megelja a helyet azon a szinten amilyen szinten a gazdasag mukodik .. es milyen jogon irod hogy szanalmas, jovok megint azzal hogy kritizalni lehet de MIT TESZEL te ez erdekeben leirod hogy szanalmas .. miert nem nyitsz egy boltot es megmutatod hogy milyen konnyu is ezt csinalni .. persze a bolt reszerol is van baj tuti , semmi sem tokeletes , lehet ott is az van szem elott hogy a hasznonbol majd egy ujabb autot , vagy azt amit vesz a botos nem visszaforgatja uj aruba .. persze ez magan ugy a botos dolga .. hozza nem mennek majd be ha nem tetszik .. es rajta rohad majd el a sajat aruja amit a sajat penzen vasarolt ... erre irod hogy szanalmas.. ok , vedd nyakadba a labad es jard vegig a bankokat hogy te megcsinalod a tutira nem szanalmas bringa boltot .. ok majd lokik neked a kamatos kamattal a penzt .. az adok utan , ha szerencsed van marad a melosokra penz es nem nyirnak ki fizetes napjan .. akkor figurazd ki hogy az a /csak szimplan egy szam../ 5 db telo amit eladnal egy honapban az hogy jut el hozzad .. mer tuti a gyarto fel sem emeli a telefont neked .. a nagyker meg ha szanalmas ha se, sokat nem valtoztat a dolgon ..

ez csak az en velemenyem,es nem akartam meg bele se kezdeni . De hogy raerezzen az ember miert irtam hogy "irjad meg a szanalmas szot hatha valtozik tolle.. " ezt le kellett irnom..

mielott barki is magara venne barmit is ebbol, ennek tudataban ertelmezze

szal hadjuk csak a kereskedoket ,mer nem eccero .. de en azt mondom hogy a dolgok ellen lehet tenni , vagy beletorodni ... lehet velemenyt alkotni is .. de azt az idot en valami ertelmes dologra hasznalnam el ..

..szal en itt/igy eltem a szabad velemenynyilvanitas lehetosegemmel

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kala mehet csak nehezkes lesz begyurni a belsot!
de megy!!!

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Szerintem ez -keresem a szót... kersem a szót...- ! SZÁNALMAS.

Inkább szopás. Nevetséges (lenne, ha nem velünk történne) hogy ilyenek vannak, hogy nem lehet ilyen-olyan (nem is igazán hiperdrága vagy különleges) alkatrészt kapni. Itt már az is újság, hogy érkeznek Doublewideok. Ez egy kicsit "égõ".

Szerintem nem is a nyugat csinálja velünk, hanem a keresekedõk szarnak a fejünkre.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

muszaly belekotnod dube-faba? es hol a szabad velemenynyilvanitas lehetosege?

kerdesed koszonom , egyebkent a valaszt epp az irasod felett egyel talalod meg .. ;)

de ha ez neked belekotes... :-\

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Rasnak igaza van.
KUSSOLJATOK,VAGY ÚGY ARCBA TOLERÁLOK MINDENKIT,H ARRÓ' KÓDÚ'!EZ A MEGHAJTÁS TOPIK,NEM A "SZÁNALMAS/NEMSZÁNALMAS"! ;D
OFF :D
THEZ TELEFONÁLJ! ;)
ON :D
Van egy 1.5ös külsõm,az alá be lehet tenni Conti "1.75-2.1" belsõt?Mert pl. volt már 2.3-asban is,és abban OK volt,de nemtom mi van,ha kisebb a külsõ,mint a belsõ felfújva.Szóval értitek ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
emberek tolerancia ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
muszaly belekotnod dube-faba? es hol a szabad velemenynyilvanitas lehetosege? nem fog valtozni... tudom jol.. de ne legyunk mar megint olyan rendor allam ahol mar egy szoert belekotnek az emberbe.. mert unalmas...
es szanalmas is!