Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
a mono beállása, nem beállítására gondoltam. de lényegtelen, csak a félreértések és a azengemtotálhülyének nézés miatt irtam ide.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts

csak mégse úgy áljak a beidomitott szerelésre kiképzett emberke elé hogy hát itt recseg ott kattog, de ok ;D

De. Pontosan úgy állj elé. Ez a dolga. (sztem kb 10 perc és lesz új monoblokkod :) )
bye
Prefi

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Áhá, Robról lemaradtam...

Azt énis tudom hogy így senki nem mûvel velem csódát, csak mégse úgy áljak a beidomitott szerelésre kiképzett emberke elé hogy hát itt recseg ott kattog, de ok ;D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Beállitani ???
Mit álítasz te be azon? :o

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Leslie

Én innen hiába mondom, hogy rossz, vagy nem rossz.

Vidd el boltba, ha nincs szerszámod hozzá, és szedesdd ki. Ha nem forog rendesen, akkor az a legjobb tulajdonsága a monoblokkoknak, hogy nem szerelhetõek, tehát kukás. Ha forog rendesen, akkor más lehet a baj. De amit kérdeztél, így monitor elõl senki nem mondja meg Neked....

vendég__*

vendég__*
  • vendég
LL: lehet, hogy csak be akar állni, nem tom lehet e vhogy kenni e a monot de ha igen akkor az segíthet :)
savanyúg: azér nem jó mert a láncot valaminek feszítenie is kell, erre jo többek között a háccsóváltó. de ha felteszel mellé egy háccsóváttót akkor az jó, csak éppen eltünik az egyik elõny, h nincs oldalirányú kopás

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Srácok sürgõsségi jelzõt teszek a kérdésem melléé...
MEr ha új monoblock akko külsõt most nem veszünk ha csak kenni kell akkor ok...

szal a kérdés 2vel elõrébb heeeelp :'(

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Jó Napot kivánok!

Agyalok hülyeségeken: elképzelhetõ egy Nexus7es agyváltó+ elõl 3 tányér? Vagy a beérkezõ nagy nyomatéktól-kistányér 22!! megmakkanna az agyváltó? Aki hülyének néz oktasson ki nyugodtan! by

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ismét jelentkeezk tanácsosztogatásra :P

Egy középcsapágyat már elkoptatam ugyhogy kb 4 hónapja vettem valami ShimaNO Monoblockot, de egy ojan 2hete elkezdett amolyan mesterséges ellenállásként dolgozni (érzem ahogy menetközben visszatart), valamint ha terhelést kap teszem azt egy kis mászást elkezd nyekeregni csicseregni stb :(

kérdés: kukás??? be kell csak kenni??? vagy hûle vagyok és elmeháborodott ???

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
attól hogy a hajtókar 10es még nem kell az egész rendszernek annak lennie!!! ha minden mást hagysz 9esnek attól még menni fog!...

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Azért nemnagyon szeretnék 10-es rendszert, mert ki kellene cserélni a fékváltókart, váltókat, lánckereket, meg mindent...
Lehet, hogy szobnak, vagy hasonlónak tartotok majd, de azt se szeretném ha ezt beszélnék rólam:
- Tudod az a Meridás srác, akinek egy herendi procelánfestõ pingálta ki a bringáját egyedire.
- Ja, tudom neki van a bringáján az a régifajta Dura hajtókar... Vehetett volna rá valami egyedibbet is pl. Recod Carbon hajtókart

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Szerintem nincs értelme leszedni a hajtómûrõl a tányérokat, fõleg nem a Dura Ace-rõl, mert annyira speciális, hogy szvsz egy ideig nem is lesz rá tányér... (XTR lyukkörrel se ismerek sokat...)
Szóval: Az FSA Carbon Pro országúti karja szerintem király, a Tour-on is sokan nyomták vele. De ha ennyire félsz a 10 sebességtõl, akkor vegyél 9-es Dura Ace-t, úgyis lehet még kapni egy ideig. Vagy Ultegrát, az jövõre is 9-es lesz.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
köffi! Sikerült szerválnom egy Vakera kazit, de töröm a fejem, át kéne állni nyócasra...

Iguana

Iguana

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Mondom, hogy thx. Tényleg.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
mondom hogy igen

Iguana

Iguana

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Ámberek!

Elképzelhetõ, hogy a SRAM DualDrive váltókarja kompatibilis a 9.0 hátsó váltóval és lánckeréksorral?

Én szeretném...
Posted Image

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a 10 speed talan meg keskenyebb lesz!
de nekem nem lenne bor a pofamon leszedni a carbon campi hmurol a tanyert es rarakni egy hozza kepest f.o.s. fsa tanyert, (mar ha megoldhato egyaltalan)
hasznald azzal a 9speedet es kesz!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
talán az outiról mindenkinek topikban lenne érdemesebb kérdezõsködni ::)

Andris82

Andris82

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Hát, szóval én országúti bringára szeretnék minél jobb hajtókart, az ár nemis nagyon számít, de 9-es rendszerhez...
- A Campa Record Carbon ugyebár 10-es. Ezzel meg lehet csinálni, hogy leszedem a gyári lánctányárokat és mondjuk FSA lánctányérokat teszek rá amik jó 9-es rendszerhez? Korábbi hozzászólásokban olvastam ilyeneket, hogy nincs nagy különbség 8-as és 9-es rendszer között..."Szóval bent a boltban lemértük ma a különbséget digitális tolómérõvel a Deore és valamilyen Shimano 8-as hmû között. Mármint a lánctányérok közötti távolságok különbségét és a lánckerekek vastagságának különbségét. Kb egy tized mm volt a vastagságban nemtommelyik javára, de ez a adódhatott a mérés pontatlanságából is..."
Igaz a Campa honlapján ezt olvasom róla: "composite/light alloy crankarms - light alloy fixing bolts and nuts - 4-pointed crankspider - Ultra·Drive chainrings - requires b.b. with 102 mm axle" ez azt jelenti, hogy csak 4 helyen kapcsolódik a hajtókar a lánctényérhoz? Lehet, hogy "spéci" lánctányér kell hozzá?
Na mind1, van még más lehetõség is...
- Ugyanezt megcsinálni majd a 2004-es Shimano Dura-ace hajtókarnál? Merthogy ott is az a baj, hogy 10-es lesz..., de legalább talán normális 5-ös felfogatással. Tudtok róla valamit, hogy milyen is lesz?
- Vélemény az FSA Carbon Pro Team Issue, vagy FSA Carbon Superlight hajtókarokról?
http://www.fullspeedahead.com/
- Van még egy ami baromira tetszik.
Profile Elite Pro Road
Igaz erre nem várhatom, hogy tömegével írtok majd tapasztalatokat...
http://www.profile-d...anks_elite.html

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
ha jól emléxem, akkor Shimano árlistában van töbfajta 7-es sor is, szal elvileg csak meg kell rendelni. Elvileg...