Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás

két ilyen vagy ehhez hasonló szerszámra van szükséged ha minden igaz.

és akkor nem kell minden ciripelésnél százasokat hagyni a szerelõnél. 2500bõl ki kell hogy jöjjön a két cucc.
Posted ImagePosted Image

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Megértve szal zsír NO...

Alakul a zenebona, mostmár ritkán markánsabb keregést is hallat... :P

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
esztet mondom én is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én az ISIS-eset is (most az van) és az Octalinkeset is (XTR volt) bõven zsíroztam, legalább nem recsegett. ott sz.tem ilyen hiba nem lesz. de a négyszögeset én sem zsíroznám....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A monoblokk tengelyvégeit nem szabad zsírozni, mert a kis menetemelkedésû csavar jó erõsen reájapréseli a hajtókart, ami könnyen megrepedhet. Ilyesmit hallottam én...(Alessandro Szalacci)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
ez mind ok de ettõl még nem lfog megjavulni. az 5 mm nem túl sok? egyébként van aki keveri a campát simanoval vagyis acorral, mert nekem az egysebességesen bizony az van. akkor most vagy az lesz hogy szétcsapattam a hajtókar likát vagy pedig nem és akkor miért nem érzek semmi rendellenességet.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Always ask a maintenance professional first. Warranty may void if serviced unproperly.

;D pont Te szövegelsz ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég

nah egy hibat irtam!
nem kupszog hanem lejtesszog!!!

szal:
ha nem latod mi a kulonbseg akko ha kisebb a lejtesszog. akko tolj el egy autot sikon meg utana (most lesek.... aha pesti vagy) akko pl a delitol told el a hajduhoz en meg majd visszahozom. ;-)

a montis campaknal nemtom, hoyg van de az orszagutisnal tuti mas a szog!
ÉS aki campagnolot hasznal az SOHA NEM fogja sima no-val vegyiteni.
ezt ugye megerted?!

racsni: ha leszedted akkor rakd vissza!
ugyanis nem hiszem, hoyg megtudnad barhogyis fogni ugy, ami elegendo nyomatekot biztositana a szetszedeshez.
szal fent van a kereken.
lanckereksor leszedve.
tenygely kibuheralva.
elvileg ha benzel a golyo futo feluletere akkor azon kell latnod ket hasitast.
na oda kell egy 30mm*5mm-es lemezt beszabni.
a 30-an nem vagyok biztos lehet, hoyg 29.
(regen csinaltam man hozza szerszamot)
ha a lemez meg van akko azt egy satuba befogod es
ala raksz vmi ronygyot vagy talcat, hoyg a golyok ne kelljenek eletre! ugyis meg kell oket iveltetni.
(bar nem eleg angyok ahhoz, hoyg hasra ess rajtuk de nem csillogjanak man a foldon mert idegbajt lehet tole kapni! igyis eleget csillog a padlo a csillamportol...)
nah rakuldod a kereket ugyelve azert, hoyg eleg nagy feluleten kapaszkodjon a szerszamba!
es jobb iranyba elkezded forgatni mikozben kis testeddel enyhe nyomast kelltessz a kerekne. a biztos kapcsolat erdekeben.
miutan lelazult, kerek megfordit es kezzel ovatosan szetszed.
golyok ezerfele szet!
de menok voltunk ezert ossze terelgetjuk oket, mint jo juhasz kutya a nyajat.
ezuten a golyokat jobb kezzel bal vall folott jol megiveltetjuk azaz kib@sszuk a pics@ba.
mosas, fozes, takaritas.
es.
osszerakas.
nah ehhez kell egy kis ugyesseg.
keves zsirral vagy suru olajjal fel kell tapasztani a golyszlikat a futopalyara.
ajanlom, hoyg nem a kazetta reszre rakd a belso sort mert akkor lesz meg egy futasod. (nem tudod ratolni a kazettest kulso reszet a golyokkal egyutt)
szal a a belso golyo sort azt az agyon talalhato nyulvanyra episd. illeszd be a kilyincseket a rugoval ezutan vagy a konuszos anyara rakod a gyolyokat vagy pedig a kulso brodas bigyoka belselyere.
ahogy kendnek tetszik.
ezutan csak ossze kell rakni.
es rajossz, hogy vmi nem timmel.
ez azert van mert kifelejtettem, hoyg vigyazza bazze, mert vannak kis vekony alatetek a zaronyan vagy az agyon amik szivesen eltunnek.
nah ezeket ugyis atkell utemezni mert mas golyo egy kis zsir es maris mas a szukseges alatet mennyisege.
ha nincs eleg avyg elhagytad oket akko meg nem kell f.sni.
csinalj papirbol vagy tejfolos dobozbol.
ezutan csak osszerakod (mindig hagyj egy kis jatekot mert ahsznalat kozben meg szorulni fog/nekem legalabbis ez a tapasztalatom) es gyujtod a penzt, hoyg legkozelebb mar nem kelljen ilyen agyat venni.
hanem nyugodtan kipengethess sok tizezret egy jo hugi vagy chris king agyra.

töttöröttörö...
a mesenek vege gyerekek.
bujjatok agyba.

ezt pedig azert ha vki megegyszer kerddezi akko legyen mi alapjan seggbe rugni, hoyg keressen ra!
racsni, szabadonfuto, szabadonfutó, mi van meg kesreso, keresõ.

ennyi

hát ez szép volt! engem már erõsen buzdít egy iparis agy megvételére ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nah egy hibat irtam!
nem kupszog hanem lejtesszog!!!

szal:
ha nem latod mi a kulonbseg akko ha kisebb a lejtesszog. akko tolj el egy autot sikon meg utana (most lesek.... aha pesti vagy) akko pl a delitol told el a hajduhoz en meg majd visszahozom. ;-)

a montis campaknal nemtom, hoyg van de az orszagutisnal tuti mas a szog!
ÉS aki campagnolot hasznal az SOHA NEM fogja sima no-val vegyiteni.
ezt ugye megerted?!

racsni: ha leszedted akkor rakd vissza!
ugyanis nem hiszem, hoyg megtudnad barhogyis fogni ugy, ami elegendo nyomatekot biztositana a szetszedeshez.
szal fent van a kereken.
lanckereksor leszedve.
tenygely kibuheralva.
elvileg ha benzel a golyo futo feluletere akkor azon kell latnod ket hasitast.
na oda kell egy 30mm*5mm-es lemezt beszabni.
a 30-an nem vagyok biztos lehet, hoyg 29.
(regen csinaltam man hozza szerszamot)
ha a lemez meg van akko azt egy satuba befogod es
ala raksz vmi ronygyot vagy talcat, hoyg a golyok ne kelljenek eletre! ugyis meg kell oket iveltetni.
(bar nem eleg angyok ahhoz, hoyg hasra ess rajtuk de nem csillogjanak man a foldon mert idegbajt lehet tole kapni! igyis eleget csillog a padlo a csillamportol...)
nah rakuldod a kereket ugyelve azert, hoyg eleg nagy feluleten kapaszkodjon a szerszamba!
es jobb iranyba elkezded forgatni mikozben kis testeddel enyhe nyomast kelltessz a kerekne. a biztos kapcsolat erdekeben.
miutan lelazult, kerek megfordit es kezzel ovatosan szetszed.
golyok ezerfele szet!
de menok voltunk ezert ossze terelgetjuk oket, mint jo juhasz kutya a nyajat.
ezuten a golyokat jobb kezzel bal vall folott jol megiveltetjuk azaz kib@sszuk a pics@ba.
mosas, fozes, takaritas.
es.
osszerakas.
nah ehhez kell egy kis ugyesseg.
keves zsirral vagy suru olajjal fel kell tapasztani a golyszlikat a futopalyara.
ajanlom, hoyg nem a kazetta reszre rakd a belso sort mert akkor lesz meg egy futasod. (nem tudod ratolni a kazettest kulso reszet a golyokkal egyutt)
szal a a belso golyo sort azt az agyon talalhato nyulvanyra episd. illeszd be a kilyincseket a rugoval ezutan vagy a konuszos anyara rakod a gyolyokat vagy pedig a kulso brodas bigyoka belselyere.
ahogy kendnek tetszik.
ezutan csak ossze kell rakni.
es rajossz, hogy vmi nem timmel.
ez azert van mert kifelejtettem, hoyg vigyazza bazze, mert vannak kis vekony alatetek a zaronyan vagy az agyon amik szivesen eltunnek.
nah ezeket ugyis atkell utemezni mert mas golyo egy kis zsir es maris mas a szukseges alatet mennyisege.
ha nincs eleg avyg elhagytad oket akko meg nem kell f.sni.
csinalj papirbol vagy tejfolos dobozbol.
ezutan csak osszerakod (mindig hagyj egy kis jatekot mert ahsznalat kozben meg szorulni fog/nekem legalabbis ez a tapasztalatom) es gyujtod a penzt, hoyg legkozelebb mar nem kelljen ilyen agyat venni.
hanem nyugodtan kipengethess sok tizezret egy jo hugi vagy chris king agyra.

töttöröttörö...
a mesenek vege gyerekek.
bujjatok agyba.

ezt pedig azert ha vki megegyszer kerddezi akko legyen mi alapjan seggbe rugni, hoyg keressen ra!
racsni, szabadonfuto, szabadonfutó, mi van meg kesreso, keresõ.

ennyi

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
és akkor mi van ha nem campa monora campa hajtókar kerül? szerintem semmi. esetleg nem fekszik fel rendesen? egyébként nem értem mi köze van a kúpszögnek a zsírozáshoz.
a racsnitestet meg leszedem. eddig ok. és hogyan jutok hozzá a beléhez?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
campa mas kupszoggel el ezert nem kell zsirozni.

racsni leszedest meg most nem de majd leirom...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
= arra gondoltam hogy akkor a campat miért nem kell zsírozni? a többit meg miért kell?

a racsnitestes dolog meg ha akad akkor kuka hiába bontja le az agyról. vagypedig aki tudja javítani az okítson ki engem is

így érthetõ?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
pedig!
vegyel jobb sima no kozepcsapit!
bb un 5x/7x

truva nekem kb 3/4 ev volt
fsa fel ev

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
csak 5.200Ft...
A mostanim egy truvativ gigapipe DH.
Eddig egy shimano BB-un 40-eset törtem szét :P
teljesen megörülnék,ha mégegyszer kéne vennem 11-ért venni egy monoblokkot...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem rossz!
jo kis darab
aszonygyak

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
nekem is recseg a monoblokkom,de ha tekerek vele,van benne egy nagy 8-as.
a négyszögtengelyesembe is volt,mielött eltört volna...most ISIS van...
Ha eltörik,szerintetek mit vegyek?
Acor olcsó monoblokk milyen?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ööööööö hogyis?!
mire?
miert?
.
.
.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
egyébént leszedi a racsnitestet és ? akkor mi van? mer ugye csaknem az agy és a racsnitest közé szorult vmi. hameg a racsnitest van oda a kalapácsmû akkor az igencsak vál fölött .

egyébként mitõl lehet más a campa hajtókar esetleg monotengely hogy azt nem szabad zsírozni.

egyébként az részebrõl saját tapasztalat hogy ha zsírozom nemcsak zsíros lesz hanem könnyebben is jön le. mármint lelazul. egyébként meg ha tényleg ken akkor meg könnyebb a kart is szétnyitni.

ja igen, ezért hangzott el az fentebb hogy venni kell hozzá egy szerszámot rossz esetben kettõt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

A monoblock recsegéshez:

Nekem is ez volt a problémám (recsegett, miközben hajtottam) és én is azt hittem, hogy a monoblock de nem. A hajtókar nekem sem mozgott észrevehetõen de miután levettük és megzsíroztuk a monoblock tengelyét elmúlt a probléma. Szóval ha a monoblocknak semmi baja, valószínû, hogy ez a helyzet. Ilyenkor kicsit összerohad az acél tengely és az alu hajtókar és leválik egy vékony réteg a hajtókar anyagából. (kb, mint az aranyfüst, csak ez alu) Akár nagyon ki is tágíthatja a hajtókar négyszögét (a likat!) -az meg nem jó, mer olyan, mint ha ki lenne kopva és tényleg...-.

Ezt igazán mondhatad volna tegnap :-X
Ma voltam szerelönél elmondtam neki mi a baj.
-Sebaj megnézzük
mielõtt nekieset azért rákérdeztem hogy pénzbe mire készüljek
-egyik hajtókar levétel 150ft másik 150Ft a meghuzás meg egy 100as...
:P
Leszedte de nem tudott rajta húzni -->nem volt kilazulva

De most ha visszamegyek hozzá hogy ugyan kenjük már meg zsírral az megen 300ft :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hogy irjam, hoyg ne lasd?!
tudom en azt, hoyg sram bigyo csak segiteni akartam!
.
.
.