Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ahh ;) van rajta gyarilag egy lancszem, amiszetpattinthato... keresd meg, nymd ossze a 2 veget 90° + 90° fokban, es kesz is.. szetedik a lanc. persze, lehet hogy ha gyarilag volt osszerakva "kisporolta" belole a bolt.... :-X

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nos van egy patentszem, ami ha van otthon 4 tonnás satud meg nem olajos nagyon a lánc, akkor megkeresed /más szinu/ a szemet és beszorítod, azt nyomod neki. kézzel soha nem fog menni, csak 2 méter és 130 kiló felett. én inkább szétbontottam, ahogy kell.
4szög: jó jó, de ahogy thez is mondta, nem mindenre. és itt vége az egésznek. durvulásra KELL(ene) az isis/octa, cécre elmegy egy jobb négyszöges, bár merevség miatt ott se jönne rosszul a 8/borda.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Egy picinkét OFF, de sürgõs választ várnék ::)

Darabokra szedtem a kicsikét (karbantartás rule) de láncot még sose szedtem szét.
Szal SRAM és valami ojan hogy nem kell hozzá szerszám "írták a dobozára" ??? Kérdés mi a trükkje, avagy hogy tudom szétszedni?
Aki legelöszõr válaszol :-* kap ;D
És télleg sürgõs... Elõre is köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
na, ez vegre egy jo hozzaszolas... ;) outisoknak is jo a hajtokaruk, pedig 4szoges... naes? ez hogy jon ide.... no mind1. es meg szep h elovettek ujra a soxogtengelyt. mert JO. es nem 4szoges... mert az meg nem jo mindenre....

vendég__*

vendég__*
  • vendég
jajj... ez a "nekem ez van és jó" már kicsit dedós duma nem? nekem meg nem... van jó négszögtengelyes, de annak az árában már isis est vagy octasat kapsz... szerintem legalábbis. pölö campa record.... najó ez kicsit tulsúlyos példa volt ;D de attol még hogy neked jo, attol még nekem nem, ccnél a merevség számít, de én egy 3000fts monot használok nos nem is tom mire, mondjuk zuzásra. szerinted nem jobb egy isis/octa? amugy olvass vissza...

rofi

rofi

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
Régen is gyártottak "bordás" középcsapágyat, csak most leporolták egy kicsit a dolgot és jó reklámkampánNYAL mindent el lehet adni!!!
Nekem négyszögtengelyem van, és semmi hiba nincs vele, nem kóvályog a lánckerék!!! :P

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
persze a kar gyengesege fuggetlen attol, hogy miylen rendszeru kozepcsapagyra van rogzitve.
de...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
most bocs de egy négyszögessel ne dumáljon az ember... az enyém is recseg pedig én ~70kiló körül vagyok de nem is shimano. amugy jo ;D egy octas deore bõven jó szvsz, de majd kiderül elõbb utóbb ... :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
persze, kiveve ha olasz a shimano... azt erdemes mellozni, ha mar itt tartunk. en meg vagyok kevesebb mint 85, es elcsavartam egy alivio, es egy deore hollotekes kart. szal ez teljesen relativ, foleg ha cc-re megy...(nem igazan hajlik cc-n....) meg a shimano nem is gyart (talan a saint) extrem igenybevetelhez kart, amit megerne megvenni...(octa-s deore es lx DRAGA) <-- acel 3reszes araban van kb....

vendég__*

vendég__*
  • vendég
tessék.. mi kell még :-\ akik elvböl nem vesznek azoknak tökmind1, más meg csináljon amit akar, dee jol jár az shval...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Na, most már elárulom, hogy azért vetettem fel ezt a kérdést, mert nekem egy sh. TS-31 (3-4e HUF :P) hajtómûvem van kb. másfél éve, 85 kg vagyok, és eddig semmi baja. Akkor mit tudhat egy alivio-deore-lx-stb. hajtómû???

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én sh párti vagyok, ugy általában, de pölö az fsa hajtókarom üreges és 11 ezer ujonnan... igaz négyszöges, de üreges, ez volt a kérdés nem? ;D van nekem 1-2 problémám, pölö fék: gondolom az természetes, hogy hidegben kicsit többet kell húzni, de az, hogy lehet tél, vagy õsz vagy akármi, a fékkart szép lassan tövig be lehet húzni. ez kicsit zavaró, mert a fékerõ szvsz már rég nem növekszik, csak húzódik a fékkar. a másik a váltókarnál volt, hogy amikor ujra bowdeneztem, akkor a fokozatjelzõ olyan vékony, hogy a kisujjammal véletlenül letörtem. a legaláb deore szintü cuccokkal kb ennyi a bajom... :-\ az alivio meg lefelé.. háát nekem felejtõs, váltóban talán elég. a shimano NEM iparis agyat is csak egyszer kellett huzogatni. de az igaz, hogy a régi alkatrészek még shimanóban is jobbak talán mint az újak. a jó kis DX meg Stx /-rc hmm :D volt egy stx /asszem/ kormánycsapágyam amit olcsón vettem és az elsõ bicómtol egészen a mostaniig tartott, csak ez már nem menetes. sram szerintem nem nyújtja ugyan azt a minõséget, talán 1-2 cuccban, a campa meg jó, csak néha már nem a tökéletes mûködés a cél /record carbon váltó, négyszöges hmü.../ de nem szidom õket. vannak dolgok amikben sh.t érdemes venni és vannak amiben nem. sztem ua. a minõséget nem kapod meg olcsóbban, legfeljebb hasonlót, de az soha nem lesz annyira jol megcsinálva. ez egy szubjektív vélemény, nem kell rá se reagálni, csak ugy ideirtam :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
az én tapasztalatom tömören annyi, hogy egyetlen gyártó alkatrészeivel nem volt sohe semmilyen gondom és az a shimano :-X

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
FSA gyárt pl üreges hajtókarokat. Áruk szerintem megasabb, de lehet nem sokkal.
Nakam deore-m van és negyon meg vagyok vele elégedeve. Merev és nem is nehéz (árhoz képest).

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Gyárt egyeltalán vki a shimano- kívül üreges hajtómûvet? Mi az, ami pl. deore/lx kategória és olcsóbb?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
énse mondtam 1szóvalse, hogy minden szar, ami shimano, de azért össze lehet építeni egy közelolyanjó gépet egyéb alkatrészekbõl olcsóbban. Persze nekemis deore váltókarom van, meg fékem, de csak azért, mert ezeket még emberi árban kaptam meg. De fogkoszorunál már tipikusan 7.0 van, amirõl több helyen irták, hogy XT minõség deore áron. Szal ha már egyszer építkezünk, tegyük azt költséghatékonyan, és elõbb-utóbb ugyis letiszulnak a Big S cuccai...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
lcs: miert kik vagytok ti?
nem is ismerlek!
;-)

az elveim azok +vannak koszonik szepen.
mindenkinek van.

sima no cuccok kozul harom dolgot ismerek el.
kozepcsapagy valtokar horgaszorso.
nem pecazom, mert huylesegnek tartom.
csak pecas haverok mondjak, hoyg az orsoi jok.
ellentetben a bringas cuccaival.
nemhiaba o meg campi parti....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én úgy érzem, (a volt) xtr-em, és öcsém holzfellere között nincs merevségbeli különbség.

de van köztük 300 gramm az xtr javára :-X

és még olcsóbban sem lehet jobbat venni: ott a deore hollowtech octalink, ami van vagy 18.000 huf, a mono mellé 6000, és merev mint disznó, kibír mindent....
persze elvi okokból van most is hussefeltem (meg anyagiakból, de ez most lényegtelen) szerintem max. váltáshoz való sh!mano, de váltókarhoz akkor is csak markolatváltó.
elismerem, hogy jók, de hát....

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nekem volt `03 -as LX hajtokarom Deore monoblokkal, es iszonyat jo. Nagyon jo vele tekerni, es nagyon merev a Hollowtech 2 -as LX.
Azzal nem ertek egyet, hogy a Shimano-val azonos minoseget joval olcsobban meglehet venni mas markaknal. Szerintem nagyon sok aprosag van, amiben a Shimano igenis joval tobbet nyujt, mint a tobbi konkurens. Nem veletlenul kerik meg az arat. De az is biztos hogy egy Shimano karbol nem fog peldaul kiszakadni a menet, mint a Truvativ karoknal, meg hasonlok. Akinek volt mar felso kategorias Sh. alkatresze, az tudja mirol beszelek. Akinek nem volt, az meg hiaba mond barmit, nem tud erdemben hozzaszolni. Az hogy felulok haverom bringajara 5 percre, es megallapitom, hogy bizony az en olcsobb hajtokarom vagy mas alkatreszem is van ilyen jo, az nem helytallo.
A tobbi gyarto sem csinal rosszat ebben a kategoriaban, de azonos kategorian belul azert a Sh. valamivel mindig tobbet nyujt mint a tobbi.
Szerintem persze...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Értem. Csak fura volt, hogy szóba sem kerül ez a márka.