Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

A sram patentszemmel tényleg csak annyi a trükk, hogy nem csak a két szemet kell nyomni össze négyezerrel, ha egy kicsit megnyomod a két lapot is oldalról (esetenként 3kezes munka) akkor szétjön ügyesen.

Hát én fogtam a kalapácsot és... :)
Szal a kis pöcköket(?) ki ütögettem belõle és láss csodát szétjött ;D

Aztán majdnem sikerült elszornom a patent szemet :P

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Csak a cuccot kapod, amit venni akartál. Nincs szép csomagolás meg stb.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a marzo dropoff comp is oem villa, mégis van gyapinál is, meg a luongo-ban is 78.000-ért ::)
az oem az azt jelenti, amit a gyártró nem szán kereskedelmi forgalomba, csak kerékpárok eredeti felszereléseként.
tehát ha te egy kerékpárgyártó/matricázó vagy, akkor rendelhetsz tõlük ilyen cuccokat is, szerelheted vele a biciklijeidet.
oem: original equipment mounted - eredetileg felszerelt alkatrész.
ettõl függetlenül kishazánkban, ahol mindenki szereti a költséghatékony megoldásokat, elég sok oem cuccot hozatnak be, emit aztán nem felszerelnek, hanem eladnak....
vagy lebontással is kerül forgalomba ilyen: valakinek csak a váz kellett egy bicóból, és a többi cuccot eladják.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Kala:az meglehet, de az OEM megnevezést nagyon sokan rosszféleképpen használják.Igazából minden olyan dolog OEM,amit a gyártók tesznek bele a gépeikbe. Sokan arra mondják azt, hogy OEM, amit nem lehet külön kapni, pl jövõ évi lockoutos,TPC-s Skareb Comp.Ez már kicsit helytelenebb.
Még gyári szám sincsen benne?Mert pl az olasz Deore h.mûvön sincsen rajta csak az,hogy Shimano ???

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Deore= full CC
Hussefelt = kartól függõen FR,triál vagy DH

na hát szerintem is... ::)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Deore= full CC
Hussefelt = kartól függõen FR,triál vagy DH
Thommey;lefotózom,OK?:D mert nincs rajta semmilyen jelzés,ami alapján be lehetne azonosítani,csak annyi,h Shimano:D
múlt nyáron Svájban meghalt a sokadik Ofmega hajtókarom és 1 kerékpárszalonban megszántak ezzel:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az lehet, de egy árkategória (nagyjából), és bordástengelyes megoldást keresünk. Szal végülis helyénvaló az összevetés. Én majdnem Deore kart+monoblokkot vettem, csak Thommey eladta az orromelõl. (szemét ;D) Igy "maradt" a holzfeller. ehh...

A sram patentszemmel tényleg csak annyi a trükk, hogy nem csak a két szemet kell nyomni össze négyezerrel, ha egy kicsit megnyomod a két lapot is oldalról (esetenként 3kezes munka) akkor szétjön ügyesen.

Amugy a shimano váltókarjaimat én is csak addig mertem szétszedni, hogy boritás le, aztán vissza az egész. A rugót már nem mertem kiakasztani, me sztem akkor azóta is ugy állna valamelyik sarokban.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha elmagyarázod melyik milyen terület, akkor megnyugszom.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
bocs fruitfly, nem cívódni akarok megint, de a hussefelt és a deore elég különbözõ felhasználási terület nem? ::)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
en elõre gondolkodó ember vagyok ;D ezért arra gondolok, hogy mi lesz karácsony után. nem, nem a szilveszterre gondoltam :) a kérdés lényege: TRUVATIV HUSSEFELT + VALAMI Vs. DEORE + DEORE Octa. hajtókar? melyiket érdemesebb? az igénybe vétel az dhzgatás, hobby szinten bicózás, inkább lefelé. még az se biztos, hogy hajtómûcsere lesz, de fel akarok készülni erre is ;D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Maxxximum restecpa ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
amateurs
200gs es xt szerelve javitva! ;-)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Rob:neked már sikerült lx-et összerakni?Én egyszer egy DX-et szedtem szét....azóta is úgy van.4 ember nem volt elég az összerakásához:)
Kala:OEM négyszöges?Ez alatt mit értessz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

az én tapasztalatom tömören annyi, hogy egyetlen gyártó alkatrészeivel nem volt sohe semmilyen gondom és az a shimano :-X

mert soha nem is használtál mást? ;)

nekem semmi bajom nem volt a marzo villákkal (no jó, egynek törtem a vállát, de az nem számít) és a formula fékemet se kellett még baszogatni, mióta megvettem egy éve.....
a quarz markolatváltókarom már 3 vagy 4 éves, és azon kívül, hogy a gumi kezd elkopni, az ég világon semmi baja, és megmondom miért: mert egyszerû szerkezet. nincs túlbonyolítva, mint egy lx kijelzõ a váltókaron, amit ha szétszedsz, vagy szétesik, az életben össze nam rakod... (de legalább egy órát pöcsölsz vele...)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
patentszem GEG...még a nyáron volt,h a Déli punál a villamosmegálló mellett széthullott :Pjó volt a keresgélés,villamos jön,én vár,villamos Lmegy,én keres,stb:D
viszont mióta van,a lánc maga még nem szakadt L... :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
van isisesis persze, pölö frm, stb. én a campákra gondoltam. nekem pc 49em van azon arany, de volt pc 59em is azon mindegyik arany volt a patentszem meg még aranyabb ;D de ezen nem nagyon tudom összenyomni, mondjuk nem baj, mert nem szedem szét naponta szerencsére... ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A patentszem arany színû,nem?:D
Vagy az enyém más márka? ::)
Országúton sem 4szögtengely van csak!
Amúgy jó az alap shitmano is,van egy OEM négyszögesem,és már bírja annyi ideje,ami alatt 2 Ofmega ment át körtengelyesbe...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Nah csili-vili :)
lor-é a kulcsszó "összenyomni" ;)
De mindenkinek köszönöm a tanácsot :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Fruit a beigért :-*
Satu? hát nem lehetetlen hogy mindjár szerzek egyet, nah majd meglássuk és köszi

Ahh hát itt foglalkoznak velem :D
Köszönöm és probálkozom :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
osszenyomod atlosan a lancszemet.
de eloszor ossze kell szoritani oldalrol utana a horonyban mozgatni a csapokat.