Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ja, még én is tartom a 8-ast emig lehet..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hehe lassu voltal!
ez az egyenes agi kieses!!!
:-)

ahh csak most jottem haza aztan meg furge ujjakat jatszik a kezem.
vegulis a lenyeg 8s lanchoz hasznalhatsz 9s lanckeret elol hatul bar nem bizti az eredmeny.
legjobb a full 8s.
meg olcsobb is.
az meg nem baj!

$ $
|
\___/

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
pont úgy. az agyak 8-9-esek. u.a helyen több fokozat -> kisebb táv a lánckerekek között, szûkebb lánc.

hopp lori gyõzött:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jol mondod az igazsagot thez!
ugyanarra a kazetta tesre megy fel a 9s is, mint a 8s.
tehat veknyabb tavatartok es lanckerekek.
ezert keskenyebb lanc.
amibol kov, hogy veknyabb lanctanyer van elol is.
...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
;) ense. mondjuk ha elgondoljuk...
9es rendszer:
ugyananniy helye van a racsnin elvileg mint a 8-asnak8mondom elivileg, ugytudom ugyanarra az agyra ramegy mind2, de most elbizonytalanodtam). tehat keskenyebb lanckerek, vekonyabb lanc: ez nem lesz utana viszont jo egy jo vastag lanckerekes 8as hajtomure...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
igazad van thez!
bár én sose gondoltam volna, hogy a lánc szorulhat a hajtómûvön, mert olyan vékony...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
en nemtudom, mert singlespeed rulez, de ez az oldal tanulsaga szerint van ilyen
truvativ karok, es fel van tuntetve, melyik 8as es melyik 9es.
persze midneki hasznal mindent mindenre, de ez nem garantal hosszu eletet feltetlenul(de az is lehet, h csak parasztf(v?)akitas)....

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
van külön ilyen, hogy nyolcas rendszerhez való hajtómû? ezt nem is tudtam....
de hogyhogy szorult rajta a lánc?
annyira csak nem szélesek a fogaskerekek... vagy nem?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
tovább bonyolítom :),mert úgy emléxem raktam már olyasmit össze kényszerbõl, hogy 9-es lánc 8-as hajtókar-tányér és egy kicsit szorult rajta a lánc, úgyhogy lehet tányérokat is kell cserélned. :'(

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
hollywood: vegyel egy alap outi valtot aztan tsa. a legtobben olyan hasznalnak.
ha nemvagy shimano ellenes ;D akkor SORA 2-3 ezr kozott.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
....

nemtom, mé' járok még mindig hátul 7 fokozattal. ::)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
;D ;D ;D ;D ;D

Amúgy milyen görgõk?Mert,ha rendes csapágyazás van bennük,akkor zsírral,ha meg nem,akkor felesleges bármivel is,mert idõvel csak rosszabb lesz tõle,simán tisztíccsad néha:)

dzsol

dzsol

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hali! Lehet hogy kiröhögtök de azt szeretném megtudni, hogy a h.váltón lévõ gõrgõket zsírral, vagy szilikonnal kenyem be?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
hajtómûvet nem kell cserélned...
viszont 8-as sorhoz a 9-es váltókar nem túl szerencsés... van olyan aki használ ilyet, de szerintem mázli is kell hozzá, meg jól be kell lõni!
ugynis 9-es váltókar kisebbeket júz a bowdenen, mivel ugyanazt a távolságot nem 8, hanem 9 apró szakaszra bontja...
emiatt nehéz lesz úgy beállítani, hogy minden fokozatban simán fusson...
szal egyedül az a fontos szerintem, hogy a fogsor, és a váltókar ugyanannyi sebességre legyen tervezve...
a többi nem érdekes....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Akkor részletezem:

1. Ha 8-as rendszerrõl 9-esre váltok, kell-e cserélnem a hajtómûvet?

2. Ha nem, és anyagi megfontolásból a fogsor+lánc (8-as) marad ameddig bírja, fog-e mûködni 9-es váltóval+karral?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az a lényeg, hogy a sor, és a váltókar megegyezõ legyen (ebben az esetben mindkettõ 8-as)...
a váltó lehet bármilyen, a váltókar szabályozza a húzott bowden mennyiségét, a váltó csak engedelmeskedik neki :)

tam amit mondtál a 9-es elsõ átdobókról...
szal elvileg ja kompatibilis visszafele, 8-as lánc stb, de azt néztem, hogy a shimano az oldalán külön kiemeli, hogy ezek a 9-es átdobók speciálisan a vékony 9-es lánchoz lettek tervezve...
szal ha 8-as lánccal nyomja az ember nem lehet, hogy hamarabb elkezd zörögni a szélsõ állásokban emiatt???
csak azért is érdekel, mert gondolkodtam egy xt átdobón, mert akciós volt, csak a 8-as láncom miatt nem mertem beleszállni...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Serviceman!
Nemtudom segít-e, amit írok, de én kb hasonló helyzetben vagyok, csak mindeenból vegyél el egyet: 7es hajtómû, elõl 7es, hátul 9es váltó, 8as fogsor átalakítva 7esre, PC 58 (8as) lánc és tök jól megy. Sztem a Te konfigod mûködne, de várd meg az okosabbak hozzászólását!!!

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Prodigy dh hajtókarról azt írta mindenki az mtbr-en, hogy vajból van és kiszakad belõle a pedál. Vidd vissza, mert a prodigyre is van 1év gari. Ha lehet, akkor viszont a pénzt kérd vissza, mert elképzelhetõ, hogy a másik sem bírja tovább.
Azt meg kicsit körül kéne írnod, hogy pontosan mi az a minden, amit a hátsóváltónak ki kéne bírnia. Külsõ fizikai behatásra sajna mindegyik elég érzékenyen reagál. Esetleg agyváltóval kéne próbálkoznod, ha nagyon szétbasz a pénz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hmmm... olvass vissza. a 8as váltókar is kell a dologhoz. a hajtókar meg az elsõváltó az gyakorlatilag mindegy hogy 8as/9es. a fogsoron a lánc kompatibilisnek kö lenni, nomeg a váltókarnak se árt, ha annyit kattan amennyi sebesség van hátul. mitnemértesz? ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
tamaska: akkor most mi is van? A 8-as sor csak 8-as lánccal fut, ezt értem. De ha egy full 8-as rendszerben fogsort és láncot cserélek (9-esre) akkor a hajtómû, a váltó és a v.kar maradhat? A 9-es soron a kerekek távolsága megegyezik a 8-as váltó+kar kombináció által húzott bowdenmennyiséggel? Vagy akár a 8-as váltó is kombinálható 9-es karral? És a hajtómû? Miért van abból is többféle fokozatú?