Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
ok, köszi

Kónuszkulcsom sajna 8) nincs

OFF
Látom már nem fáj a botanikuskert ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem lesz baja!
se vaznak se agynak.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
sztem nem elég erõs ahhoz a váz. de ha tartasz az agy korai halálátol, akko lazítsd meg egy naggyon picit.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
tanácsra lenne szükségem:

lesz-e baja a hátsó kerék kónuszos agyának, ha egy régi vázba erõltetem be.
A váz egy kb. 8 éves Schwinn CroMo "monti" (mai szemmel inkább városi bringa) váz és még a 7sebességes régi agyakhoz tervezték.
A 2002es Deore agy bemegy, ha kicsit szétfeszítem a papucsokat mikor berakom.
Kérdés, hogy ez nem fogja-e idõ elõtt kikoptatni a csapágyazást (mármint az extra feszítés)?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
És ha vesz sram 7.0 vagy 9.0 vagy LX fékkart ? Azon állítható a bovdenhúzás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Jabbar: nem lesz gond.

SoulKiller: honnan szerezted azt a vázat? :o Amugy: fékkarból inkább kantisat vegyél, mert a véfékkar nem ok. Váltókart meg sramot vegyél, mert az csak azzal passzos. De nem nagyon van Trigger a nagykerben tudomásom szerint (persze kitudja).

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
akkor, h én is megértsem :D gond nélkül menne a hussefelt hajtómû alivió váltórendszerrel? de nem fog ugrálni a lánc a kisebb fogak miatt a tányéron?

kösz ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a v fekkar tobbet huz mint kene.
ezert nem lesz olyan ereje a feknek

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Boltokban van már a Sram új pöckölõs váltókarja, az X.7. Nem is vészes az ára. Shimano karral nem fog mûködni a váltód mert nem annyi bowdent húz.

A fékes kérdést passzolom.

UI: van meghajtás és V-fékes topic is már...

Szpídi Gónzáléssz

Szpídi Gónzáléssz

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Szevasztok!!

Országútizom, van egy félig-meddig C-record-os Mali Ironman-em. most rátaláltam életem montijára, meg is vettem, most azon gondolkozom, hogy mit kéne rá rakni. Arra gondoltam, hogy egy Sram háccsó váltó szép lenne, meg jó is, de a marokvéltótól frászt kapok, én meg biker-nél még nem találtam trigger váltókart. Sram háccsó váltót lehet használni, mondjuk egy alivio váltókarral??
lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdek, de hátha...

A másik: Fékkart is újat szeretnék, ez is valszinûleg SRAM lesz. Mivel a gép (1989-es Easton E9 REFLEX) még kantira van kitalálva, és nekem van is egy pár LX (M550) kantim, gondoltam felrakom õket. V-fékkar+kanti=??? elég bowdent húz a V-fékkar? elõre is kösz szépen

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
lefelé ok. felfelé elvileg nem. szoval a 9es husivan tudsz 8as rendszert használni. gyakorlatilag meg tökmind1, mert a bmx tányéron is elfér a 9es lánc. (legalábbis már láttam ilyet közelröl)

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
valszeg volt már róla szó, de nem könnyû szvsz rákeresni: ::)

a hajtókar tekintetében számit, 8-as vagy 9-es rendszert használok? konkrétabban van olyan, hogy 8-as vagy 9-es cucchoz tervezett hajtókar. még konkrétabban ;D alivio hajtókarhoz (amely rendszer ugyebár alapból 8-as) jó pl deore váltorendszer, illetve pl. hussefelt hajtókarhoz jó az alivio rendszer ???

remélem világos végül is mit akarok :D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
na akkor így harmadszorra már elkaptam a fonalat
megnéztem az enyémen, és most már látom mirõl van szó
még jó, hogy én akartam segíteni :-X :)

edit:
jah meg egyébként az elsõ gondolatomat rosszul írtam le, pont fordítva mint kéne, mert nem a régi váltók esetén kell váltó tartó fül az új vázakhoz, hanem a régi vázra kell, hogy fel tudjál rakni egy új féle váltót....
namindegy ez nem az én napom :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ggx te a valtopapucsrol beszelsz.

pternek pedig a valto egy resze kell amit felrakaskor beleakasztasz a valtoppucs kis lepcsos reszebe.
es ott volt/van egy kis csavar amivel a felso csuklo reszt lehet hatra forgatni a felfogato csavar korul.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja vágom
de az a váz tartozéka alapból nem?
olyat lehet kapni

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

váltó tartó fület elvileg lehet külön kapni, a régebbi egyszerûbb váltókat pl csak ilyen külön beszerzésével lehet az újabb vázakra szerelni

valaki megmondaná, hogy a 9-es lánc mennyivel vékonyabb a 8-asnál?

Én arra a csavarra gondolok, amivel a váltó helyzetét a kerék síkjával párhuzamosan lehet állítani...az tört le a váltótestrõl.
Péter

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
par tized szertem
de szamold ki, vagy honlapjukon nincs rajta?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
váltó tartó fület elvileg lehet külön kapni, a régebbi egyszerûbb váltókat pl csak ilyen külön beszerzésével lehet az újabb vázakra szerelni

valaki megmondaná, hogy a 9-es lánc mennyivel vékonyabb a 8-asnál?

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e külön kapni azt a biz-baszt, ami a hátsóváltót feszíti hátra a kis csavarral, vagy van-e valakinek eltört/kidobásra váró/stb. hátsó váltója, amirõl ezt a valamit le lehetne nyerni. Illetve egyéb ötlet, hogy tudnám rögzíteni ennek hiányában a váltót?! Köszi!
Péter

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mrp kivülre belülre
elsö átdobo NAGYON ráállítva a tányérre
bámilyen láncvezetö (alsó felsö)
acor mrp truva stb stb....
vagy tedd ss-be, akkor nem fog tudni a láncfeszesség miatt leugrálni.... (ss- visszahajlított váltó nélkül)