Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

edidani

edidani

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
UG- s hátsó fogsorhoz két lánctipust ajánlottak nekem!!

UG 51-est ill. SRAM PC 10-et,

Valaki tud segiteni a döntésben???

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
thez; flex

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
hi!
lenne 1 kérdésem!
van 1 szar hajtókarom és szerewtném lecserélni
viszont szét van baszva rajta a tányéros oldalán a menet és ezért nem tom leszedni
ha a másik oldalról le szedem a kart akkó ki tom szedni a monoblockot?????
ha nem akkó mi a lófa..t csináljak vele???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
má megint jó kérdés ;) sztem mind1. ha boltokban nincs, akkor nincs. a bolt meg ha felhívsz egyet, úgyis megmondja. nézd végig a forgalmazók honlapját, én a neuzerre tippelnék.
és jól tippeltem

http://neuzer.netalf...s_hozza_kep.jpg

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Novatechet ki forgalmaz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
acor& novatech.
de köthetsz egy kompromisszumot, hogy veszel egy drágább, akár 4 ipari csapágyas b+-t, és egy hétig nem eszel vagy ilyesmi. mert az picit hoszabb élettartalommal bír, sejtésem szerint, bár ezt még megcáfolhatják páran ;)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
úgyértem mázsás ember hátsókerekébe bele mit ajánlotok ;)
de az acor meggyõzõnek tûnik
szétnézek, thx

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mázsa alá mennyivel? ;)
nekem egy acor 2 éve bírja a kiképzést, a b+-at nem szokták szeretni(pedig uaz) a deore meg kaki, zoggie, novatech, ezek mind jöhetnek. és ~10e.

a négyszögtengelyesrõl:
cc-re kell, vagy ugrálásra. ha a szövegedet jól olvasom, akkor ugribugri.
erre 5e felett nem éri meg venni monoblokkot, ugyis törik. ha már felette akarsz venni, jobb ha egész hajtómüvet veszel, de ezt könnyû mondani.
szal ennyiért kb fsa (th industries) ami egész jól bírja, esetleg az acor. de ezeknek sem szoktak kellõképp extrém terhelés hatása alatt 3 hónapnál több idõt adni... :-\

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
huhu
milyen erõs hátsóagyat ajánlanátok mázsa alá? nem kell feltétlen shimanonak lennie.
jó, ha az ára 10e vagy ez alatt leleddzik.
bármi érdekel.
üdv és köfi
m

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
syncros (már nem kapni), race face taperlock (17.000 huf körül van) tune (még nem kapni) stb.

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
üdv, mondjatok má vmi jó 4 szeg monot ami nem adja meg magát 2-3 honap után

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Deore-ból is van olyan, hogy 26/36/48-as fogkiosztású. De az se olcsó... szal nem hiszem, hogy kijön 20ból monoblokkal. De valamit valamiért, ez mindenhol igy megy. :P

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
xtböl van 46os. csak az nem 20 pénz. országúti gázos lenne durvulásra. vegyél vmi truvát, talán az akciós és hozzá egy isises acor monot. ha kicsi a 44es tányér, akkor azt tudsz külön venni. amugy sztem elég ha meghúzod a monot, majd eltûnik a hang.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Császtok!
A következõ a gondom: a monoblock újabban elkezdett magából ilyen Vinnie-féle érdekes hangokat hallatni, nem hiszem, h pár 100km-nél több lenne még benne :P. Sz'al le akarom cserélni. Viszont akkor már lecserélném a hajtókart is, az is gagyi. Gondolkoztam, h mit vehetnék, láttam már olcsóbb Truvativot 10E körül, én kb monoblockkal együtt 15-20pénznél többet nem akarnék kifizetni érte, ennek több oka is van. Viszont haladni is szeretnék ;D. A baj az, h a mostani legnagyobb fogaskerékkel, 42 foggal is alig tudok hajtani- mármint olyan lassú vok. (Enyhe lejtõn, izomból pörgõ lábbal max. 40-45km/h :'()
Hátul sajna csak 7 seb van, a legkisebb tehát 13-as, de nem akarom 9esre cserélni, mert az jelentõs kiadással járna. A kérdéseim tehát:
1. Milyen hajtókart vegyek, hozzá milyen monoblockot, h kijöjjek a pénzbõl, de ne menjen szét az elsõ kisebb (ál :))durvulásnál? A vázamban - ha jól mértem - 76mm hosszú vájat van a monoblocknak.
2.meg lehet-e csinálni azt, h legnagyobb tányért egy min. 46-48-asra cseréljem? Létezik egyáltalán ilyen?

Néztem olyan országúti tányérsort, ami 46-53-as, de az meg nagy, mert hegyimenetben meg kell a ~32-es közepes, néha a kicsi sem árt, bár ezt alig használom.

Ja, és az elsõ váltót az mennyiben zavarja, h nagyobb a fogaskerék?

thx

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
dede, fellehet.
de max 2-t.
egyet kivülre, egyet meg oda belülre, ahol nekem is van. meg úgytudom létezik 3 tányéros hussefelt is, mármint amin nincs lereszelve gyárilag a kistányér tartója. kérdezz rá a boltban, talán jó valamire.

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Értem. ÉS esetleg 2 tányért fel lehet rá biggyeszteni ?? Nem ugy van hogy gyárilag van hozzá rock ring vagy mi a szösz??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha haladni is akarsz a bringával..
ezt is írtad.
akkor nehogy a 32 alá menj. én már így is alig tudok vele menni, talán egy 30as átlagot el lehet vele érni...
32-12.
ha ez alá mész elöl, 32 alá, akkor max arra lesz jó a kerékpárod, hogy hegyre mássz felfelé... ha meg vizszintesre érsz, gyalog odavered magad... ;)
boltban bármikor kapsz olcsón egy darab tányért.

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Értem. a 28 as lehet hogy jobb lenne.... de nem biztos. A mostani hajtókarom egy pontheggesztett gagyi 1700 ft-s valami. :) az elõzõ elkopott és az új lánncal azt mondta hogy összeakad.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hát, a kérdést nem teljesen vágom, de azt vettem ki belöle, hogy egy 32 körüli tányért fel lehet-e rakni a husselfetre.
igy néz ki az enyém, és ez is 32-es.
tehát megoldható.
tányért meg az eddigi hajtókarodról tudsz szerezni, mert standard lyuk-körös.
vagy bármilyen shimano/truvativ karról.
csináltam egy képet jól:
http://tar.hu/thezolee/hussefelt.jpg

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hali. Információt szeretnék arrol hogy hogy tudnék keresztezni egy Truvativ Hussefelt et valamival hogy nekem 28 as vagy max 32 es tányérom legyen rajta. Ugráláshoz kell de haladni is akarok a bringával!