hát igen, de az a poén, hogy egy letörésen ment le, és az alatta levõ rázós út miatt akadt be. :-[
Van erre valami szabály, hogy hányas fogaskeréken lehet vandálkodni, hogy ne legyen ilyen? Ha a legkisebben lett volna, akkor nem tudna felakadni, nem? ???
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2004. szeptember 12. - 22:53
Írta 2004. szeptember 12. - 22:25
shimano... itt nem ez a lényeg.
csak nem mindig egészséges hosszúkanalas váltóval ugrálni nagyokat, hajlamos becsavarni a küllõ ahogy ezt most is hallottuk.
shimano meg gyártja a sora-t.... : ami meg rövidkanalas. és ezt szokták alkalmazni többen is....
csak nem mindig egészséges hosszúkanalas váltóval ugrálni nagyokat, hajlamos becsavarni a küllõ ahogy ezt most is hallottuk.
shimano meg gyártja a sora-t.... : ami meg rövidkanalas. és ezt szokták alkalmazni többen is....
Írta 2004. szeptember 12. - 22:17
sajna hátsóváltó nem kompatibilis, szal ha átállsz shimano-ra, akkor váltókart is cserélni kell....
mondjuk én nem állnék át....
mondjuk én nem állnék át....
Írta 2004. szeptember 12. - 21:53
Hi!
Ma történt, hogy haver sram 9.0as hatsó váltója feltekeredett ismeretlen okokból kifolyólag, és atomjaira hullott. :-[ Kérdésem, hogy lehet e valahol javítattni, kaphatók e alkatrészek hozzá. A legnagyobb gond az, hogy a felfüggesztés és a kanál egymásról leszakadt, és a tengely eltörött, ami a kettõt összetartaná.. :-\
Másik kérdésem, ha kuka, akkor a sram és a shitmanyó kompat e, lehet e õket keverni?
Elõre is köszi!
Ma történt, hogy haver sram 9.0as hatsó váltója feltekeredett ismeretlen okokból kifolyólag, és atomjaira hullott. :-[ Kérdésem, hogy lehet e valahol javítattni, kaphatók e alkatrészek hozzá. A legnagyobb gond az, hogy a felfüggesztés és a kanál egymásról leszakadt, és a tengely eltörött, ami a kettõt összetartaná.. :-\
Másik kérdésem, ha kuka, akkor a sram és a shitmanyó kompat e, lehet e õket keverni?
Elõre is köszi!
Írta 2004. szeptember 10. - 15:44
http://www.ukbikesto...ACKETS_218.html
Ilyet vettem lent van oldal alján.Ha jó veszem ki ez bújtatott FSA gyártmány.2000ért nem volt rossz sztem.
Ilyet vettem lent van oldal alján.Ha jó veszem ki ez bújtatott FSA gyártmány.2000ért nem volt rossz sztem.
Írta 2004. szeptember 09. - 22:11
Th industries,az tényleg jó,nekem 2 is fut belõle:D
az ára meg kb EZER Ft
nemhogy a shimano italy az csak outiba,meg pár nyomorék montiba (mint a régi Olimpiám:D )jó?
vagy ott is gyártanak angolmeneteset is?
kala.....!de olaszban csak az alsobb kategoriat nyomtak regen
amugy nekem deore hajtokar.
lx mono.
mind2 hatalmas ívben repült a kukába, és mind2-n ott virított a Made in Italy felirat.
szal shimanó jó: japán
shimanó érdekes: olasz.
Írta 2004. szeptember 09. - 17:24
Írta 2004. szeptember 09. - 15:04
Most voltam a boltban:Volt egy UN52-es 5200ért
Viszont volt egy olyan amiben TH Industries csapágyak voltak és Powerpro a márkája.1990ért adják.A boltos azt mondta hogy tévedésbõl lett lehozva és hogyha más tengelyhosszúsággal kérném és rendelnie kéne lenne vagy 4000 forint.Szóval szerintem õ lesz az én emberem.Vajpuhán forog meg minden.Nem tudom mibõl van a tengelye.Nincs fekekítve mint a shimanok csak ennyit tudok mondani(azért remélem cromo :)
Viszont volt egy olyan amiben TH Industries csapágyak voltak és Powerpro a márkája.1990ért adják.A boltos azt mondta hogy tévedésbõl lett lehozva és hogyha más tengelyhosszúsággal kérném és rendelnie kéne lenne vagy 4000 forint.Szóval szerintem õ lesz az én emberem.Vajpuhán forog meg minden.Nem tudom mibõl van a tengelye.Nincs fekekítve mint a shimanok csak ennyit tudok mondani(azért remélem cromo :)
Írta 2004. szeptember 09. - 12:09
az olasznal nem a menetrolvan szo
hanem gyartasi helyrol
de olaszban csak az alsobb kategoriat nyomtak regen
(vagy tan most is)
veszel egy jo lx inkabb xt kozepreszt es baba
vagy jo fsa acor thien shin ...
esetleg race face garival a tengelyre
hanem gyartasi helyrol
de olaszban csak az alsobb kategoriat nyomtak regen
(vagy tan most is)
veszel egy jo lx inkabb xt kozepreszt es baba
vagy jo fsa acor thien shin ...
esetleg race face garival a tengelyre
Írta 2004. szeptember 09. - 11:41
Probikeban láttam ilyet,én a magam darabjait egy raktárból guberáltam ki egy baromi nagy dobozból,és ennyi
sztem minden komolyabb készlettel rendelkezõ bolt tart ilyet
egyéb 5let;Syncros?
sztem minden komolyabb készlettel rendelkezõ bolt tart ilyet
egyéb 5let;Syncros?
Írta 2004. szeptember 09. - 10:59
az össze FSA (kormány, monoblokk) cumó is TH csapágyakkal van szervírozva. Szal csak nyugodtan.
Írta 2004. szeptember 09. - 10:54
Ez a TH nagyon kezd érdekelni.csak 1000 forint?AZt a h*hadt.Magnézem,itthon lehet-e kapni.Pesten ti hol vettetek ilyet?Egyébként az Acorban TH industries csapányak vannak.Lehet hogy a 2 egy és ugyanaz?
Írta 2004. szeptember 09. - 10:35
Th industries,az tényleg jó,nekem 2 is fut belõle:D
az ára meg kb EZER Ft
nemhogy a shimano italy az csak outiba,meg pár nyomorék montiba (mint a régi Olimpiám:D )jó?
az ára meg kb EZER Ft
Írta 2004. szeptember 09. - 10:33
Kösz mindenkinek aki eddig válaszolt,ennek a Japó shimanónak utánanézek.FSAból láttam a bikediszkont.hu-n Ultimaxot 7000ért az is jó lehet
Acor nem tudom hogy bírná-e mert jót kell kifogni belõle ez a tapasztalatom.Ha még van 5let várom
Acor nem tudom hogy bírná-e mert jót kell kifogni belõle ez a tapasztalatom.Ha még van 5let várom
Írta 2004. szeptember 09. - 08:41
nekem az acor bírta a legtöbb ideig.
illetve egy THIndustries márkáju.
ezeket nem sikerült eltörnöm.
viszont shimano-t már hajtogattam szét rendesen(ök sem törnek egyideig, cserébe "hamar"(felhasználásfüggõ) elhajlanak) egy LX volt.
viszont ha shimano-t veszel, csak a japánt vedd! (italy-sat ne)
illetve egy THIndustries márkáju.
ezeket nem sikerült eltörnöm.
viszont shimano-t már hajtogattam szét rendesen(ök sem törnek egyideig, cserébe "hamar"(felhasználásfüggõ) elhajlanak) egy LX volt.
viszont ha shimano-t veszel, csak a japánt vedd! (italy-sat ne)
Írta 2004. szeptember 08. - 22:34
F1
Szerintem vegyél Shimano UN-53-ast. 5000-bõl kijön. Lehet, hogy nincs ráírva, hogy carbon, meg nem virít arany és piros színekben, viszont rajta van, hogy Japan és szerintem ez garancia a minõségre.
Szerintem vegyél Shimano UN-53-ast. 5000-bõl kijön. Lehet, hogy nincs ráírva, hogy carbon, meg nem virít arany és piros színekben, viszont rajta van, hogy Japan és szerintem ez garancia a minõségre.
Írta 2004. szeptember 08. - 15:38
Írta 2004. szeptember 08. - 15:27
Viszont akkor az is kérdés, hogy mi lehet karbon egy 5600 forintos középcsapiban. :
Tapasztalat: nekem régi LX-em volt és nem sok gondom volt vele (bár ösztelósban volt viszont nem vagyok 90 alatt). Talán probikban lehet régiségeket keresgélni.
Tapasztalat: nekem régi LX-em volt és nem sok gondom volt vele (bár ösztelósban volt viszont nem vagyok 90 alatt). Talán probikban lehet régiségeket keresgélni.
Írta 2004. szeptember 08. - 14:13
Írta 2004. szeptember 08. - 14:00
Hi!
Négyszögtengelyes monoblokkok szeretnék venni.Van rá max 6 ezer forintom.Néztem több típust is és amelyiket esetleg ismeritek szeretném ha elmondanátok a véleményeteket.
Az Acor cromo tengelyesrõl az a véleményem hogy van amelyik jó és van amelyik nem:Egyik haverom 2 éve 1 éven keresztül ugrált merev géppel és a váz elõnn tört el minthogy a monoblokk elhajlott volna viszont egy másik haverombak 2 hete 1 nap alatt tönkrement.Olyat nem akarok venni.
Nekem mosz olcsó shimano van ami elhajlott már rég.
2 fajta van amit téztem és mindkettõ az X-factor új márkája a TOKEN.Errõl mit lehet tudni?Gyárt 29000ért is monoblokkot titán tengellyel tehát szerintem nem lehet gagyi.Van 2 termék is
http://www.xfactorne...big/tk866cm.jpg
Ez 5600 forint és üreges cromo tengelye van
És van ez
http://www.xfactorne.../big/838hal.jpg
Ez csak 4900 nem tudom mi a különbség a 2 között
Ha van még tippetek ebben az árkategóriában akkor mindenre kíváncsi vagyok.Elõre is kösz Ja és 65 kiló vagyok,streetelek de nem annyira durván
Négyszögtengelyes monoblokkok szeretnék venni.Van rá max 6 ezer forintom.Néztem több típust is és amelyiket esetleg ismeritek szeretném ha elmondanátok a véleményeteket.
Az Acor cromo tengelyesrõl az a véleményem hogy van amelyik jó és van amelyik nem:Egyik haverom 2 éve 1 éven keresztül ugrált merev géppel és a váz elõnn tört el minthogy a monoblokk elhajlott volna viszont egy másik haverombak 2 hete 1 nap alatt tönkrement.Olyat nem akarok venni.
Nekem mosz olcsó shimano van ami elhajlott már rég.
2 fajta van amit téztem és mindkettõ az X-factor új márkája a TOKEN.Errõl mit lehet tudni?Gyárt 29000ért is monoblokkot titán tengellyel tehát szerintem nem lehet gagyi.Van 2 termék is
http://www.xfactorne...big/tk866cm.jpg
Ez 5600 forint és üreges cromo tengelye van
És van ez
http://www.xfactorne.../big/838hal.jpg
Ez csak 4900 nem tudom mi a különbség a 2 között
Ha van még tippetek ebben az árkategóriában akkor mindenre kíváncsi vagyok.Elõre is kösz Ja és 65 kiló vagyok,streetelek de nem annyira durván