Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

ez kár:(

akkor muszáj aliviot vennem váltóba
nézem 7-8 rongy azis

Jó az alivio, de ebben az árban tudok lx-et vagy deorét;)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egy lx? pont tudok egyet:)
fordított mehanikás, de sokkal sokkal jobb.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
ez kár:(

akkor muszáj aliviot vennem váltóba
nézem 7-8 rongy azis

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
x7 nem kompatibilis alivio karral.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
sram x7-et fel lehet tenni alivio váltókarra?

láncvezetöt általában hogy kell föltenni? kb mennyire bonyolult? le kell szedni a hajtókart, nagytányért etc? csak ha hajtókar cserélek akkor nem akarom utána ismét szétszedetni a bicómat naon h feltegyem a láncvezetöt ha veszek

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Van egy elvetemül tötletem a témához: Fúrd fel 3 helyen a hajtókar végét, egy félkörön(!) belül(!) a perselyre merülegesen, és vágjál bele menetet. Azután ragaszd bele a perselyt a karba legjobb tudásod szerint, majd tegyél csavarokat a lyukakba és jól húzd meg õket. elõször a középsõt, bár tök8. minél vastagabb csavarokat használj, de azért a kar vastagsának a felét ne haladja meg. Ha a perselyt kicsit(!) lecsiszolod abban a pontban, ahol a csavarral találkozik, vagy fúrsz oda egy pöttyöt(ez még hatásosabb) akkor biztos nem mozdul el. s vegyél egy jó minõségû króm-vanádium villáskulcsot, elvileg nem törhet el. +menetlazító, rozsdaoldó,vaj meg ami csak van.
2.lehetõség: ki kell fúrni a pedál tengelyét a perselybõl. aztán a menetekbõl kikaparni a maradékot. Ez nehezebb, mert nem szabad belekapni a fúróval a persely menetébe+az acéltengelyt nem eccerû megfúrni. Ha alu tengely, bátran próbáld meg. sokat nem vesztesz :)

Végül ha nem áll rendelkezésedre ennyi eszköz, akkor vegyél egy másikat, használtan igen olcsón lehet kapni. 5000-ért is láttam már csak kart.(mindkettõt) apró.bikemag.hu

sok sikert

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Perselyt nem de van oclsón egy hajtókar monoblokk kombóm ;)
A stift benne van?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Re4p3R

Re4p3R

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Valaki tud nekem szerezni hussefeltbe való pedál-perselyt?
Belerohadt a pedál,és amikor ki akarom hajtani,azonnal jön ki a persely.Loctide-ot ajánlották...majd a két komponensü fémragasztót..de semmi se használt.Elöbb törtek el a villáskulcsaim (3!!) mint h megmoccanjon a pedál.Végül elengedett a ragasztó,és kijött újra persellyel együtt.SEGITSETEK! Elöre is köszi!

--->>PolarX2005<<---
Lecseréltem már egy SS-re!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ha garanciát is szeretnél érvényesíteni akkor érdemes boltban vásárolni. ha meg olcsóbban akkor apróban. bár mintha az apróban is lenne néhány bolt ... :chin:

a kínaiak mindent ... még a hõsök terét is :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
mindenesetre a Shimano-t még nem hamisítják ;-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Meg kõ nézni. Az meg, hogy zsákbazsíros-e, attól függ, hogy ki a eladó.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Csak azt kérdezném még menyire zsákbamacska az apro.bikemag.hu.

Mármint tényleg a gyári LX-es cucc az az Lx vagy valami apróhibás kisé selejtes darab.

Már csak az ára miatt is. Mert a bringás boltokban elégé érdekesen néztek amikor megkérdeztem hogy neme lehetne LX 2005 hajtómûvet venni 26-28 ezer Ft-ért.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
987: ha nem kell/akarsz hozzá új monoblokkot is venni, mert esetleg van otthon akkor simán jó a régi lx 17-ért. de úgy értelmeztem hogy mono is kellene hozzá. akkor meg nem 17, hanem 17 + x ezer a mono. akkor viszont jobban megéri az új lx. csak azt nem értem hogy minek írom ezt le már harmadszorra :rolleyes:

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Ez tõk olyan, mint a számítógép. A drágább mindig jobban megéri.

17000ft-ról indult most meg már 26000ft-nál járok. De pár ezer ért van egy jobb, az inkább megéri.

De azt hiszem a 26000 megoldást válaszom.

Az tán majd szétkopik egy év alatt és megint nem értem, hogy az egyszeri bájkom mért nem ment tönkre évek alatt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
a többi gondolom kompatibilis egyméssal,gondolok e.váltó,lánckeréksor stb.

mert ha igen,akkor lehet a komplet 2002 LX és octamono cserét választom a csak hajtómû-lánctányérok csere helyett

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Az az igazság, hogy okosabb nem lettem.

Talán nem egyértelmû de ujj hajtómûrõl van szó.

Ahogy a netten körbenéztem eddig elégé jó vételnek tûnt

a lényeg az hogy jó darab mind 2 de ha néhány ezer forint különbséggel tudsz venni idei integrált tengelyest az sokkal jobb vétel....régi lx em volt (amilyet kinéztél) semmi baja egyébként ma is él asszony bringáján, ami viszont tény hogy még legjobb versenysúlyom (86 kg) alatt is érezhetõen hajlik, ami engem nem zavar, de tagadhatalan....ezzel szemben az új mértékadó vélemények szerint is "giga" merev (amit az is bizonyit hogy az enyhe durvulásra szánt hone hajtómû csak szinben tér el) valamint szvsz az integrált tengely jobb rendszer mint az octa....szal ha nem sokkal drágábban +tudod venni mint a régit akkor szvsz inkább azt....vagy kérdezd meg Endroo-t hogy Õ hol látta 26-ért mert annyiért meg abszolút inkább azt (ugye monoval 23 körül lesz a régi is)...ja és ha jól gondolom kicsit még könnyebb is mint az octás...
edit : és közben Endroo leírta a lényeget
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
na akkor komolyra fordítva, nehogy az legyen a kép, hogy csupa hülye van a fórumon :)

04-es LX hajtómû 17.000 + hozzá való oktalinkes LX mono 5.500 = 22.500 Ft
05-ös LX hajtómû integrált tengellyel = 26.000 Ft

a bikamag nevû tekintélyes szaklap tesztjeire hivatkozva a + 3,500 Ft-hoz képest sokkal többet kapsz ha az új rendszerû lx hajtómûvet választod.

konklúzió: hacsak nincs már meg az octalinkes monód, akkor nem éri meg 17 ezerért megvenni a régit.

a fenti árak a apro.bikemag.hu oldal felhaszálásával készültek és új alkatrészekre vonatkoznak.

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Az az igazság, hogy okosabb nem lettem.

Talán nem egyértelmû de ujj hajtómûrõl van szó.

Ahogy a netten körbenéztem eddig elégé jó vételnek tûnt

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Magasröptû elmélkedésetek mosolygásra késztet :-)

vajh célunk mi más lehetett? ;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Magasröptû elmélkedésetek mosolygásra késztet :-)