Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
1. nem, vagy nehezen tudok leváltani a kis lánckerékre (most csak távtartóval megy)
2. a lánc-fogaskerékcsoport szög nem jó, zajos a meghajtás
3. szerintem

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Ezt vágom, de a léncvonal az életben nem lesz 47,5 még 121mm-essel sem...

és mi történik, ha nem "jó" a láncvonal?
Van állásom...:bananadan

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
és pl egy zoggie iparis hátsóagyat is ugyanígy kell szétkapni?
mert ha igen akkor majd valaki küldje el nekem is, megköszönném:)
Autist Team:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ha nem nagy gond, megköszönöm! (hajjaj mennyi sörrel fogok lógni... ;)
nem sürgõs, mer' kell elöbb satu is, de ha lesz valamikor az jó lesz

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Málna: ha kell a munkahelyemrõl tudok neked küldeni képekkel ilusztrált manualt is.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
danke sün, ez így teljesen egyértelmû!
mint az is, hogy ez nem fog menni... mert van rá 20 percem, meg mert nincs itt satu, meg mert a csavart is valahogy ki kell szenvedni még...
de mégegyszer köszönöm! ezennel tom_mirra sörét (a képért :D ) átruházom magamról tamaskara! ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mákod van... :)

van az a kis natúr színû csavaros dolog a tengelyen, benne kicsi luk, abban kicsi hernyó imbusz csavar [ha nem hagytad még el] ezt nevezzük innentõl unszakszerû módon kónusznak.
1. Kicsi hernyó imbusz kicsavar [2es, vagy 1.5-es mittomén]
2. az egész kereket rátesz a satura, a tengely végét megfog vele [azért csak óvatosan, nehogy meg-ovalizáljad]
3. a másik végén lévõ kónuszt franciakulccsal megfog, és elkezd tekerni szintén mintha oldaná lefele. [ez csak akkor kell így, ha nagyon meg van szorulva]
4. a racsnitest egy az egyben lecsúszik a tengelyrõl, mintha muszály lenne
5. lehajol és felveszi a kicsi távtartó gyûrût, ami leesett
6. örül
7. ha már ilyen advanced szerelést csinálunk, akkor elmondanám, hogy innen a csapágy/tengely csere annyi, hogy mindkét kónuszt leszed
8. szolid erõszakkal elkezdi kalapálni teccésszerint választott oldalát a tengelynek, ami kinyomja magával a csapágyat
9. másik oldalit ugyanígy
10. darabokban a szervíz tárgya

értelemszerûen összrak.

köszönjük a figylemet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nah következõ pont... juhé
az agyat hogy szedjem szét? mert ez volt a cél, a fogsor csak az elsõ lépés ;)
novatec remekmû, van a két végén egy kis kupak. egyikben nincs csavar, csak a helye, de nem mozdul, a tárcsafék oldalon meg eléggé szar a csvar feje. én a szabadonfutóba akarok belenézni. hogyan tovább? a racsni oldali kupak nem igen jön le magától?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hmm köszi, akkor jol gondoltam (mellesleg ez tünt egyedül logikusnak...) de hogy megint mekkora mákom van.. minden rohad, beletörik, beleszorul, odaépül ami a bringámon van?
már elegem van a kalapács és fúróval való szereléstõl... :D
akkor rollerkormány ki... je
thx!

b@zzzeg... :D akkorát reccsent, maikor 73 kilóval rátehénkedtem, hogy azt hittem eltört vmi...
de nem csak mûködött... rollerkormány nem jött be, de leég volt neki a hatestem. .. :D

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Magat a fogaskoszorut rogzito zarogyurut ugyanugy balra(oramutato jarasaval ellentetes) iranyban kell lazitani,mint mas csavart.A lancoskulcsal meg pont ennek kell ellentartani,hogy ne forogjon el a szabadonfuto,tehat jobbra.
Villaskucsl vegere vascso,ha nem akarja a jot ;) Reces a felulete,szal ha reg nem volt szetszedve nehezen old!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Megjött a magyarázat shimanótól: vegyél egytányéros saintet, vazzeg.

Valami hasonlóra gondoltam én is, csak nem írtam.

Málna: szerintem simán nyílik, mint minden csavar. Szedtem már le a sajátomat, és nem okozott problémát. Amúgy lehet hogy összerohadt kicsit, elég sok dzsuva gyülik oda, meg különben is kicsi recék tartják, hog ne lazuljon le, azok is kapaszkodnak ám izomból... Én erõkarral [erõszakkal] szoktam felállítom a kereket [nem árt a gumit felfújva rajta hagyni] ráhasalok, és egyik kezemben a láncoskulcsot nyomom lefele, a másikkal meg a szerszámot fogó villáskulcs villájába beleállított 2collos vascsövet. Ebbõl már az irány is adja magát.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ezt a f@szságot.
mondjuk tegyük hozzá nem is a suttyó magyar mindent sufnizok társaságnak készülnek a cuccok, külhonban talán nem divat ilyesmit csinálni.

még1:
keresõ használata után sem jöttem rá, hogy a racsnit melyik irányba kell leszedni?
berakom az eszközt a fogsorba,rákapaszkodok villáskulcsal és a reteszelés (tehát hátrafelé) irányba nyomom neki a láncostorral. de csak reccsent 2t, azóta meg annyit se... ennyire összerohadt volna?
másik iránynak szvsz nincs sok értelme, de világosítsatok fel pks.
thx

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Nem tudom mi értelme van ennek, biztos van rá magyarázat...

Megjött a magyarázat shimanótól: vegyél egytányéros saintet, vazzeg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, ezt én is beszivtam... '04es fekete LX kar, leszedtem a tányérokat róla (26/36/48) és rátettem egy 44-est, de nem birtam belülre rakni, hogy esetleg még egy rockring odaférjen kívülre... Nem. Mert ott magasabb a perem. LoL. A karból nem akarok lereszelni, a tányérból meg annyit szerintem nem is lehet, mert túl közle van a luk. Nem tudom mi értelme van ennek, biztos van rá magyarázat... :P

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Mondtam h nem fog rámenni :) Sh!tmano powa... Esetleg bevállalod h a nagytányér belsõ peremérõl kicsit lecsiszolsz... bár kitudja lehet h nem tenne jót neki.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nem értem...áh.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Visszavonva!Elsõ ránézére úgy tünt mintha fel lehetne rakni a külsõt a középsõ helyére de nem!!Nem értem hogy mi a faxért nem bírta megcsinálni úgy hogy csereszavatos legyen.Bocs a hülyeségekért.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
meghát a csavar is hosszu lesz a meghuzáshoz. Kell alátét ....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
elvileg a belso sugarnak (felfekvo feluletnek illene azonosnak lennie)
ha nem akkor koszonjuk sima no.

inkabb a lanckerek kulso feluletenek kikepzese ami gatat szabhat.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ha elfér a vázadtól akkor kéne menni, mivel közös csavar-lyukuk (közép-nagy tányér) van. lehet, hogy le kell szedni a kart, hogy felrakhasd, bár ha gyári sh tányér van szertem menni fog leszedés nélkül is. próbáld meg, nem lesz semminek baja