Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
Sziasztok!

Sajnálom, hogy tegnap nem tudtam normálisan elköszönni tõletek. Ez most így sikerült... :-/
Már elõre sejtettem, hogy nem igazán fog menni a dolog. Az ember legyen tisztában a saját korlátjaival. Amint a példa is mutatja a kondim egyenlõre csapni való.
Ennek ellenére örültem annak, hogy megismerhettelek benneteket, még akkor is ha az együtt töltött idõ egyenlõre kicsit rövidnek bizonyult is. :)
Biztos vagyok benne, hogy leszek még sereghajtótok néhány közös tekergésen. ;D Addig is gyûröm az edzõ köröket. Legközelebb a Gödöllõi dombságot megcélozva. ;)

Miután elváltam tõletek azért nem húztam egybõl haza.
Visszagurultam Aquincumhoz. Végig szlalomoztam a Rómain. Majd ahogy elfogyott az aszfalt jött némi terep bringázás Bp. és Szentendre között. Duna-parton, erdõben, földúton, itt-ott térdig érõ gazban, néhol kis sárdagasztással. Most próbáltam ki ezt az útvonalat elõször, így némi csiszolgatás még ráfér, de valószínûleg Szentendrére ezentúl erre fogok menni. :)
Átverekedtem magam a szentendrei majálison, majd tartottam egy kis pihenõt a szokott helyemen a dunai sétány kõfalára kiülve.
A pihi után tovább Leányfalú, Tahitótfalú. Itt át a hídon, majd keresztül a szigeten a Váci komphoz. Átvergõdtem az itteni majálison is, majd tovább Szõd, Göd és Dunakeszi felé a bicikli úton. Dunakeszin megint egy kis krossz, ezúttal homokban.
Mikor otthon a garázsunk elõtt leszálltam a bicomról, az óra 73 km-et mutatott. :)
A tegnapi nagyon nem az Én napom volt. Eldõltem SPD-vel, kifogott rajtam már az elsõ komolyabb emelkedõ, ráadásul végig úgy bénáztam, mintha mindent elfelejtettem volna, amit eddig a bringázásról tanultam.

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Kranked 3: AVI(DivX), 12.5 MB
Kranked 4: MPEG, 491MB
New World Disorder: MPEG, 375MB,
Flash: AVI(DivX), 262MB.

A Flash valszeg VHS-rõl lett bedigizve, kicsit rosszabb a hangja, de teljesen élvezhetõ. Nekem 5-ös DivX-szel és 6.4-es (jó régi) Media Playerrel mindent jól lejátszik. A Flash elején tényleg törpös a hang, de azért, mert azt a készítõk olyanra csinálták. ;) Tessék kivárni, míg továbbmegy.

Na, kõ? Nemkõ? Tódozott-fótozott?

AsztA.

PS: [glow=red,2,300]SPD! SPD SPD![/glow]

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jól esik, de azért még nem kell eltemetni...  ;) ;D

Hajrá SPD! (-s dülöngélõk)  :)
Egy tanács: mindig fordít a sarok kifele, amikor kilépsz. Ez a mozdulat lehetõleg legyen gyors is.

Nehéz volt tegnap visszatartani a bringától, gyakorlatilag nwm is sikerült pici családomnak. A délelõti napon valól leégést követõen egy kis izzadt port is szedtem magamra délután.
Térképtanulmányozás után eltévedtem egy jót, (na jó, csak kicsit bolyongtam erre-arra  ;)), majd kábé 30 kilcsi terep után kénytelen voltam Isaszegrõl aszfalton hazatekerni, mert az erdészek még mindig lakattal védik a gímszarvasokat. A törvény szövege is ki volt lógatva! t.i.: februártól április 30-ig vadvédelmi bla-bla-bla. Csak azt nem értem, hogy tegnap nem elseje volt ???
De az aszfalton is volt egy csomó pozitív élményem. Zsuk mögött 63-al, köszönõ kerékpárosok, egy teherautónyi ujjongó gyerek, mosolygó vadidegenek, és segítõkész autós szépleányok  ( ;D ;D ;D) !!

Erre az útra - bár helyenként dzsungelharcra emlékeztetett - szívesen elviszek bárkit, ha nem tûz ezerrel a nap. Isaszegen finom fagyi van!!  ;)

Na hali, mára ennyi!

[move]Csalán rulez![/move]

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Lensver:Nem sajnos nem volt sehol sem ma,mert a bringám a szervizben van:(De holnap...
Télleg vasárnap lesz valami tekerés?
Csillebércel kapcsolatban prv.ment.
Aszta:Sajna most sem jönnek le a képek :'(
Üdv:Thommey

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Lensver: Most mászik fel az "arborétum" a TAR-ra, teli virágokkal és fákkal. ;D

Akit érdekel, nézze meg. Erdei barangolásaink során készültek a képek.

AsztA

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Jójestét!  :D

A képek felmásztak a szokásos helyre:

http://kep.tar.hu/zengei3

Akkor akinek kell, a következõkkel tudok szolgálni:

Kranked 3
Kranked 4
Flash
New World Disorder

Holnap a melóhelyen megnézem, hogy jól lejöttek-e, és odaírom mindegyikhez, hogy milyen formátum, és mekkora a file mérete. Szóval még don't drink ahead to the bear's skin.  :)

Aki elibém járul a megfelelõ mennyiségû írható kádéval, annak jól megsütöm a filmeket.

Fincsi volt a tekerés, de kiköptem a belem.  :P Este itthon még beszoptam egy bödön fagyit, és némi teát is.  ;D ;D

Legközelebb csak csokit és szõlõcukit fogok zabálni útközben, mert a hagymás-zsíroskenyér jól eltompított. Plusz hagymaszagút böfögtem utána  :P :o (De gondolom ez már túl sok információ  ;D)

Tényleg, kösz az életmentõ traubencukkert, Findli. Ha nagy leszek (arra várhattok ;)), meghálálom.

Na, mára ennyi.
Jóccakát,
AsztA

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Üdv Thommey! Hát a mai tekerés fantasztikusra sikeredett!
Itt is csodaszép idö volt, felhötlen kék éggel.
Voltak tatktikás fölfelék, nagy száguldozások (egyik helyen valaki, talán Manó vagy Trifó kb. 55-60-nal száguldozott le - persze terepen!!!). Egy csomó esés volt, sajna mindenkit kinevettünk. Volt bringával fáramászás, rengeteg fotózás, vizhiány, sok fölfele tekerés, eléhezés,csinos nöi hason pirszing bámulás és rengeteg gyalogos kerülgetés.
Utána még ücsörögtünk kicsit a Rómain, bár ott eszméletlenül sokan voltak ma. A büfében, ahol mi ültünk már igencsak leszükült a választék, és mérgesen néztek az emberre,ha 40 perccel a rendelés leadás után odamentünk megkérdezni, hogy hol késik a kaja még mindig.
No én ennyit mondanék, mert annyi minden történt ma velünk, hogy azt több oldalon keresztül lehetne ecsetelni...
És neked hogy telt a mai napod? Cangáztál valamerre?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Na milyen volt a mai tekerés?Itt (fehérvár)baromi jó idõ volt!

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
asszem mi voltunk ;D

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Helló.Láttam ma egy csapatot az É-összekötõ vasúti híd budai oldalánnál a kishídnál 9 óra körül.BMFT-sek voltak?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Lensver:Én asszem csak vasárnap tudok kimenni,mert szombaton dolgozom.Csak így cinkes lesz a pályabejárás:(

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Helló mindenkinek, aki ott volt ma a dombon! Rövid idö alatt rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Most már teljesen megértem szegény DH-sokat, hogy miért nem tekernek fölfele. Még sikon is nehéz egy ilyen bicajjal, nemhogy egy aszfaltos emelkedön! Lefele viszont tényleg király. Közben Aszta megmutatta, hogyan kell egy helyben állva elesni. Pár órával késöbb ugyanezt Findli is bemutatta, mert most lett fölrakva az spd-je, és "kissé" még instabil benne.

Thommey, minek óvod, úgyis el kell kezdeni használni elöbb vagy utóbb. Köszi a jókivánságokat.  :D
A Csillebérc vasárnap lesz, nevezés aznap kb.8-ig, vagy elözö nap.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sziasztok!
Esz a fene,hogy nem tudok veletek menni holnap >:( >:( :(
Lensver:Sajna most még nagyon vigyázok az új Mavic Crosslink kerekeimre,ezért nem merem megkockáztatni,hogy menjek,a szobatársam,meg ismerve engem nem merte ideadni a montiját.Pedig a TG bike-al is jó buli lett volna.A Csillebérci verseny szombaton,vagy vasárnap lesz?
Charon:Ne tedd ezt velünk!!Akkor a TiszaM.-ra sem jössz?
Legyen nektek jó idõ,és nap sütés 8) 8)

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 hozzászólás
Már teljesen meggajdultam, hogy holnap megyünk!!!!
És lesz egy csomó új arc is! Katja9 is velünk tart, ha minden igaz (Látod Rave, PR-ban én is tudok!! ;D).

ja, és ma este is talizunk, mert drága Lensver barátnõm rádumált ;D ;D, persze ezt most nem fogjátok már olvasni, csak tapasztalni!!

addig is mindenkinek óriási :-* :-*

Charon: akkor már mikor látlak :'( :'(

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Gabo: Kösz a tanácsokat, de szerencsére Adamm cimbim támogatása mellett léptem elõször SPD-be, õ pedig elég jól felkészített, és ki is lazította nekem a patentot(tet?)

A WD40-es fújkálás jó 5let.

AsztA.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Gabó, oké. Bár a 9 az nem az indulás idöpontja, csak a találkáé. Tehát  vagy negyed órát ücsörgünk még ott. Az útvonal miatt ne fájjon a fejed, mert akárhonnan vissza lehet útközben fordulni, mint ahogy többen is fognak majd tenni. Ez azért is lesz könnyü, mert végig Bp-hez közel maradunk a Budai-hegyekben. Velünk jöhetsz pl. a Zsiros-hegyig - ez egy jó lecsatlakozási pont - mert onnan csak lezúgsz Nagykovácsiba, onnan meg 50 perc a Moszkva tér. S ha már ilyen részletes személyleirást adtál magadról, el kell jönnöd,hogy legyen kire ráismernünk.  :D

Everybody, akkor rejtett-valósjég-pálya elött tali. Rave, végre elmondhatom a sztorit!!! ;D ;D

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
A reggeli felébredést nem is említettem... ;)

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
lensver:
A holnapi túrátokra Én is megpróbálok elnézni. De ez egyenlõre nagyon nem biztos.
Ha 9:00-ig nem tûnik fel az UVH Budai végén egy RS Judy telos, piros/ezüst/fekete Trek 4000-et meglovagoló alak, piros mezben, fekete bringás nadrágban, sisakkal a fején, széles vigyorral a képén akkor semmi esetre se várjatok rám.
Egyenlõre nem tudom, mit terveznek otthon. Másrészt még a túrátok útvonalát is be kell tájolnom magamnak. Ha megyek is (a vasárnapiakból okulva) akkor sem biztos, hogy végig veletek tudok tartani. Gyanúm szerint a lépéstartásról meg legfeljebb álmodom. ;)
A dolog még attól is függ, hogy ma sikerül-e megtalálnom a bringám nyekergõ alkatrészét és sikerül-e elhallgattatnom. ;D

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 hozzászólás
AsztA:
Ismerõs az SPD téma. :)
Én idén már eleve SPD-vel kezdtem tekerni, így talán kicsit könnyebb volt az átállás a téli kihagyás után.
Eddig megálláskor talán egyszer-kétszer bénáztam, de megúsztam esés nélkül. A hétvégi 84 km-es túrám végén, mikor hulla fáradtan krosszoztam Dunakeszin a homokban, kétszer kis híján sikerült esnem vele. Elég erõsen ránthattam felfelé a lábam, mert még így is kioldott a pedál.
A jó tanácsaim a következõk:
Amíg nem szokod meg az új pedált, állítsd a leggyengébbre a rugók erõsségét. Így ha esetleg esel, vagy felrántod a lábad, a pedál egész biztosan ki fog oldani. Kilovaglás elõtt érdemes egy kis WD-40-et vagy valami hasonlót fújni a pedál patent részeire. Ez egyrészt védi a korróziótól, másrész kicsit könnyíti a belépést/kilépést. Érdemes már a megállás elõtt jóval hamarabb kioldani. Ha látod, hogy szükség lehet a megállásra pl. egy keresztezõdés elõtt akkor így elkerülhetõ egy esetleges eldõlés+rángatózás. :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Régen jártál arra Trifo!
Ajég most is ott van csak le van fedve! ;D
Amita leégett a Bs nem igazán volt jég nyáron Bp-n!
De azzé ott leszünk! ;D